Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
14 Eylül 2022 Çarşamba - 11:39

Hasta yakınına doktora hakaretten ceza

EDİRNE'de aile hekimi Özlem Önal'a, reçete yazmadığı gerekçesiyle ‘Soytarı’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen Orhan Ş., yargılandığı davada 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Hasta yakınına doktora hakaretten ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Edirne'de pandemi dönemi olan 13 Mart 2021 tarihinde Serhat Aile Sağlığı Merkezi'ne başvuran Türkmen Ş. adlı kadın, aile hekimi Özlem Önal'a, çocuğuna özel bir hekim tarafından yazılan reçeteyi gösterip ilaç yazmasını istedi. Doktor Önal, hastanın görev yaptığı merkeze kayıtlı olmadığını, hastayı görmesi gerektiğini belirterek, "Hasta gelmeden işlem yapamam" deyince Türkmen Ş., merkezden ayrıldı. Bir süre sonra kadının eşi Orhan Ş., merkeze gelerek hasta muayene eden doktor Özlem Önal'a reçeteyi yazmadığı için tepki gösterdi. Önal, "Hasta çocuk gelsin muayene edeyim, duruma göre değerlendireceğim. Hasta görülmeden ilaç yazamayız yasak" dedi. Bunun üzerine Orhan Ş., "Biz özele gittik zaten. Siz ne işe yararsınız? Cahil, küstah, soytarı, terbiyesiz" diye hakaretlerde bulunarak merkezden ayrıldı.

MAHKEME: ‘TERBİYESİZ’ VE ‘CAHİL’ KABA SÖZ, ‘SOYTARI’ HAKARET

Özlem Önal, polise başvurup, Orhan Ş.’den şikayetçi oldu. Soruşturmanın ardından Orhan Ş., hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan Edirne 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık Orhan Ş. duruşmada, hakaret etmediğini ve suçsuz olduğunu savundu. Mahkeme, Yargıtay içtihatlarına göre, 'terbiyesiz', 'cahil' gibi ifadelerin kişilerin onur, şeref saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp kaba söz niteliğinde olduğunu belirttiğine atıfta bulunarak, Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'nin verdiği bir kararda, 'soytarı' sözünün hakaret oluşturduğunu hükmettiğine vurgu yaptı. Mahkeme, sanığın söylediği 'soytarı' sözü ile kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 7 bin 80 lira para cezasına çarptırdı.

'HASTA MUAYENE ETMEK İSTERKEN HAKARETE UĞRUYORUM'

Aile hekimi Özlem Önal, görmediği bir hastaya reçete yazmadığı için, 'cahil', 'küstah', 'soytarı', 'terbiyesiz' gibi sözlerle hakaretlere uğradığını belirterek, "Bana söylüyor bunları ve ben hastayı muayene etmek istediğim için hakarete uğruyorum. Pandemide dünyada insanlar birçok hekime, sağlık merkezlerine ulaşamadı. Ben, 'Çocuk hastaysa gelsin muayene etmek istiyorum. İşimi yapmak istiyorum' diyorum. Üstelik hiç tanımadığım biri ve bana kayıtlı olmayan bir kişi. Hastam da değil, hayatta ilk defa gördüğüm bir kişi. Onun üzerine bu şekilde bir hakarete maruz kalıyorum. Doktora çıktıysa o reçeteyle alabileceğini söyledim. Ama mevzu orada para vermek istememesi. Hakaretleri sıralayınca burada başka hastalar da vardı, o kişiyi ayıpladılar. O alamadı hızını, ben 'Bekleyin polis çağıracağım' dedim. Onun üzerine gitti zaten. Polisi çağırdık. Kamera görüntülerinden plakasını almıştık. Tespit ettik, şikayetçi olduk. Daha sonra 2 kere mahkeme oldu, ona gittik. Sonuçta hakaret davası olarak mahkeme olayı sonuçlandırdı. Mahkeme, soytarı kelimesini kamu görevlisine hakaret olarak değerlendirdi. 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı" diye konuştu. 

'SİNEYE ÇEKMEK İSTEMEDİM'

Hakarete uğradığı dönem kadına yönelik şiddetin çok yoğun olduğu bir dönem olduğunu söyleyen Önal, "Hiç tanımadığım biri tarafından niçin böyle bir hakareti sineye çekeyim? Üşenmedim de. Aslında meslektaşlarıma, kamuda ya da özelde çalışan herkese bunu tavsiye edebilirim. 'Bir şey çıkmaz' demesinler, bence haklarını bu anlamda arasınlar. Onları destekleyecek bir sürü yapı var, yalnız da değiller" dedi.

EDIRNE MERKEZ SERHAT AILE SAGLIGI  MERKEZI'NDE GOREVLI DOKTOR OZLEM ONAL (FOTODA), KENDISINE 'SOYTARI' DIYEREK HAKARET EDEN O.S., HAKKINDA DAVACI OLDU. MAHKEME ONAL'A 'SOYTARI' SOZUNU   KAMU GOREVLISINE HAKARET ETMEK SUCU SAYDI VE  O.S.'YE 7 BIN 80 LİRA  PARA CEZASI VERDI. (FOTO:ALI CAN ZERAY/DHA,EDIRNE)

EDIRNE MERKEZ SERHAT AILE SAGLIGI  MERKEZI'NDE GOREVLI DOKTOR OZLEM ONAL (FOTODA), KENDISINE 'SOYTARI' DIYEREK HAKARET EDEN O.S., HAKKINDA DAVACI OLDU. MAHKEME ONAL'A 'SOYTARI' SOZUNU   KAMU GOREVLISINE HAKARET ETMEK SUCU SAYDI VE  O.S.'YE 7 BIN 80 LİRA  PARA CEZASI VERDI. (FOTO:ALI CAN ZERAY/DHA,EDIRNE)

Ali Can ZERAY- Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)

 
‘Orcik’ için kazanlar kaynamaya başladı
 
Baba-oğul unutulmaya yüz tutmuş mesleği yaşatıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Orcik’ için kazanlar kaynamaya başladı
ELAZIĞ’ın 2015’te coğrafi tescil alan ürünü ‘orcik’ adı verilen cevizli ...
Asya'yı öldüren eski sevgilisi: Telefonuna bakmak istedim, kabul etmedi
BURSA'da, eski sevgilisi Asya Pınar Üzümcü'yü (21), arkadaşı Alican Vergül ...
Lise önünde tekmeli yumruklu kavga kamerada
ADANA’da okul çıkışında lise öğrencileriyle dışarıdan gelen bir grubun ...
 
Tiyatrocu damadın arkadaşlarından geline, 'hamile sevgili' şakası
ZONGULDAK'ta tiyatrocu damadın arkadaşları, düğünde, 'hamile sevgili' ...
Kendisini ‘Komiser Süleyman’ olarak tanıtıp, altınlarını dolandırdı
ADANA’da telefonda kendisini ‘Komiser Süleyman’ olarak tanıttığı S.Ö. ...
Büyü yapıp, muska yazdığı iddiasıyla gözaltına alındı
KONYA'da polis tarafından düzenlenen operasyonda para karşılığı büyü yapıp, ...
 
Sevgi’yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eşine beraat
KAHRAMANMARAŞ'ta yaralı olarak götürüldüğü hastanede 'Kendimi bıçakladım' ...
İstanbul'da "fal kafe" tartışması
İSTANBUL'da 'fal kafeler' gün geçtikçe artıyor. Kafe olarak gözüken işyerlerinde ...
Engelli dalgıcın 120 saatlik zorlu macerası
RİZE'de, 19 yıl önce bisiklet kullanırken otobüsün çarptığı kazada bacaklarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva