Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
4 Nisan 2011 Pazartesi - 12:46

Haydi kızlar kupaya

Challenge Cup'da Ukrayna'nın Spartak Kiev takımını eleyerek 4'lü finallere kalan Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, 9 Nisan'da Hollanda'da oynayacağı yarı finalin ilk maçına hazırlanıyor.

Haydi kızlar kupaya
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hollanda Hentbol Federasyonu'nun pilot takımı olan Handbal Academia'yı evinde yenip, ikinci maça avantaj elde etmek isteyen Antalya temsilcisinin hedefi kupayı Antalya'ya getirmek. Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda hazırlıklarını aralıksız sürdüren Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'nın Antrenörü Birol Ünsal, ülkemizi Avrupa Kupaları'nda temsil etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

ANTRENÖR BİROL ÜNSAL: EKOL ÜLKELERİ YENDİK

Ünsal, "Biz bu günlere, geçen yıl bayanlar hentbol liginde elde ettiğimiz 4'lük derecesi ile geldik. Avrupa Kupaları'na 16 takım arasında başladık. Önce Portekiz'in Juvelis takımı hem evimizde, hem de deplasmanda yenerek tur atladık. Çeyrek finalde ise Ukrayna'nın Spartak Kiev takımı ile eşleştik. Gerçekten bizim için çok zorlu 2 maç oynadık. Çünkü Ukrayna ve dolayısıyla Spartak Kiev hentbolde ekol olmuştu. Ama Antalya spor camiasının ve belediyemizin yarattığı müthiş asmosferle ilk maçı Antalya'da kendi evimizde 11 sayı farkla kazanarak, büyük bir avantajla Kiev'e gittik. Oradaki her türlü sıkıntıya rağmen, orada 6 sayı ile mağlup olduk. Bu sonuçla tur atladık ve evimize döndük" dedi.

Bugün itibarı ile Avrupa'nın en iyi 4 takımı arasına girdiklerini hatırlatan Antrenör Birol Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hentbolümüzün bu noktaya kadar gelmesi bizim için sevindirici bir durum. Bu hentbol camiasının başarısıdır. Yarı finalde 2 Fransız takımı birbiri ile eşleşti. Biz de Hollanda'nın Handbal Academie takımı ile eşleştik. Handbal Academie takımı Hollanda Federasyonu'nun pilot takımı. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak olan takımı o kulübe toplamışlar. Son derece tehlikeli, genç ve hızlı bir takım. Ama biz Antalya Muratpaşa Belediyespor Kulübü olarak kupayı ülkemize getirmek istiyoruz. Hentbolda bir ilki yaşamak istiyoruz. Dolayısıyla son derece düzenli, disiplinli ve bilinçli bir şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Ümit ediyorum ki önce finale kalmalıyız. Çünkü, bu kupaları etap etap düşünmek lazım. İlk hedefimiz, Hollanda oynayacağımız maçı lehimize sonuçlandırmak. Orayla ilgili olarak çok çalışmalarımız var. Seyircimiz ve diğer etkenler üzerinde çalışıyoruz. Avantajla bir skorla Antalya'ya dönüp, 16 Nisan'da Antalya'da finale kalmak istiyoruz. İlimiz, kulüp yöneticimiz ve camiamız buna hazır. Bunu başaracak güçteyiz, umarım mahçup olmayız."

OYUN KURUCU CEREN: FRANSA İLE FİNAL İSTİYORUZ


Genç Milli Takım kaptanı ve aynı zamanda Muratpaşa Belediyespor'un oyun kurucusu Ceren Akgün de hayatında ilk kez eleme maçı oynadığını söyleyerek, "Kupada final oynamak istiyoruz. Takım olarak inandık ve birbirimize güvendik. Bunu başarmak istiyoruz ve başaracağımıza da inanıyorum. Çalışmalarımız da bu yönde devam ediyor" dedi.

Takım kaptanı ve aynı zaman sol kanat oyuncusu Nalan Oral Çolak ise hedeflerinin doğrultusunda önemli bir başarıyı elde ettiklerini söyledi. Finale çıktıkları takdirde Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını vurgulayan Akgün, "Daha çok destek bekliyoruz. Bizim inandığımız kadar herkesin bize inanmasını bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah, Fransa ile finali oynayıp, kupayı ülkemize getireceğiz" diye konuştu.

ONURSAL BAŞKANIN BÜYÜK GURURU


Muratpaşa İlçesi Belediye Başkanı ve aynı zamanda kulüp onursal başkanı Süleyman Evcilmen ise takıma olan inancını yineleyerek, kupayı Antalya'ya getirmek istediklerini belirtti. Hentbolün popüler olma yolunda önemli bir aşama kaydettiğine dikkat çeken Evcilmen, "Zaman zaman sporseverlerin salona sığmadıklarını görmekteyiz. Bunu daha da ilerilere taşımak istiyoruz. Umarım, ülkemize, Antalyamız'a, ilçemize önemli bir başarı kazandırırız" dedi.

BAŞKANDAN ERKEN DAVET

Kulüp Başkanı İbrahim Akkaya da, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Başarının elde edilmesinde kendilerinin büyük katkısı oldu. Avrupa Kupaları'na ilk kez katılmamıza rağmen çok başarılı bir sezon geçiriyoruz. Ben Hollanda'dan avantajlı bir skorla döneceğimize inanıyorum. Umut ediyor ve inanıyoruz ki final oynayacağız. Antalya buna inandı. Bu kupayı Antalya'ya getirmekte ümitli ve iddialıyız. Antalya'daki maça şimdiden tüm sporseverleri davet ediyorum" diye konuştu.
 

 
100 metrelik uçurumdan tırmandı
 
'Caroline'i gönderin' isyanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da büyük organizasyon
4'üncü Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, Antalya'da başladı. ...
Triatlon heyecanı
2. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası (ITU) müsabakaları sona ...
Alanya evinde mağlup
İkinci Lig Beyaz Grup'ta oynanan 29'uncu hafta karşılaşmasında Alanyaspor, ...
 
Antalyaspor:3-GS:0
Medical Park Antalyaspor, sahasında Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti.
Galatasaray Antalya'da
Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak ...
Kartal güldü
BEKO Basketbol Ligi'nin 24'üncü haftasında Antalya'da oynanan maçta Antalya ...
 
Carlos FB'ye antrenör olmak istiyor
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü eski yıldızı Roberto Carlos, Aykut Kocaman'ın ...
Engelleri aştı
Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın eski sporcularından bedensel ...
Tekirova 90'da güldü
Üçüncü Lig 1. Grup'ta düşme potasında bulunan Tekirova Belediyespor, sahasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva