Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
1 Ekim 2018 Pazartesi - 11:13

Hayvansever savcı: 'Hayvan Koruma Polisi' kurulmalı

HAYVANSEVERLİĞİ ile tanınan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, bir süre önce tayin olduğu Van'dan izinli olarak Bursa'ya gelince soluğu sokak hayvanlarının yanında aldı. Savcı Kaya, İtalya Greenpeace görevlisi arkadaşı Cevat Kaya'nın sokak hayvanları için getirdiği ilaçları barınaktaki köpek ve k

Hayvansever savcı:  Hayvan Koruma Polisi  kurulmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Van'a bir süre önce tayin olan ve hayvanseverliğiyle tanınan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, izinli olarak daha önce görev yaptığı Bursa'ya geldi. Hemen barınağa gidip, soluğu hayvanların yanında alan savcı Kaya, İtalya Greenpeace görevlisi arkadaşı Cevat Kaya'nın sokak hayvanları için getirdiği ilaçlar ile yiyecekleri de yanına aldı. Küçük Sanayi Sitesi yakınındaki barınakta, yakından ilgilendiği hayvanlara ilaçları süren Kaya, mamalar ve kemikleri de görevlileri teslim etti. Kaya, "Bunlar bizin can dostlarımız. Sokaklarda yaşıyorlar. İnsanların onlara kapı önlerinde ve sokaklarda koyacakları bir kap su ve mamalarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

'KÖTÜLÜK YAPANLAR HAKKINDA İŞLEM UYGULANSIN'

Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de 'Hayvan Koruma Polisi' kurulması gerektiğini savunan savcı Kaya, "Hayvanlara yapılan eziyeti gören vatandaşlar, şikayet için muhatap bulamıyor. Çaresizlik içinde itfaiyeden muhtarlığa, derneklerden bakanlığın il  müdürlüklerine, belediyelerden medyaya kadar herkesi arıyor. Ülkemizde şiddet ve istismara maruz kalan sahipsiz hayvanlar için 'Hayvan Koruma Polisi' şarttır. Yardıma muhtaç ve kötü muamele görmüş hayvanları toplama ve koruma altına alma için hayvan koruma polisi hem bu hayvanları korusun hem de onlara kötülük yapanlar hakkında işlem yapsın. Dünyada bunun örnekleri var. Ülkemizde de bir an önce görmek istiyoruz. 'Hayvan Koruma Polisi' ülkemiz için ütopik değildir. Sokak, ev ve doğada yaşayan hayvanlar için çalışan hayvan polisleri en çok çocukları mutlu eder" dedi. 

'BUNLARIN GERÇEKLEŞMESİ HAYAL DEĞİL'

'Hayvan Koruma Polisi' kurulması halinde hayvanlara karşı kötü muamelenin tespit edileceğini kaydeden savcı Kaya, "Ülkemizde kedi köpeği tekmeleyenleri gördüğümüzde yüreğiniz sızlıyor. 'Hiç kimse de müdahale etmiyor' diye isyan ediyoruz. Bir yanda da savunmasız canlıları kurtardıklarını görmek umutlandırıyor. Kim bilir, bilmediğimiz neler oluyor. Terk edilen sokak hayvanlarının yeniden sahiplendirilmeleri, yeni sahiplerinin yanındaki mutluluklarını görmek harika bir duygudur. Türkiye Cumhuriyeti'nde 'Hayvan Koruma Polisi'nin faaliyete geçmesini isteyen büyük bir kitle vardır. Bu polisler hayvanlara karşı kötü muameleyi denetleyen, onların hakkını gözeten ve vahşi yaşamın sağlıklı devamı için gereklidir. Gönül, ülkemiz için güzel şeyler istiyor. Bunların gerçekleşmesi hayal değildir. Yurt dışında başarılı örnekleri bulunan böyle bir teşkilatın ülkemiz için de yararlı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

BURSA'DAN BIR SURE ONCE VAN CUMHURIYET SAVCILIÄžI'NA TAYIN OLAN CUMHURIYET SAVCISI OZGUR KATIP KAYA, IZINLI OLARAK GELDIGI BURSA'DA SOLUGU SOKAK HAYVANLARININ YANINDA ALDI. SAVCI KAYA, KENDI ELLERIYLA HAYVANLARA ILAC VEREREK, "HAYVAN KORUMA POLISI KURULSUN" DEDI. FOTO: HALIL OZCOBAN/BURSA (DHA)

VAN CUMHURIYET SAVCISI OZGUR KATIP KAYA, BURSA'YA GELDIGINDE ITALYA GREENPEACE CALISAN ARKADASI CEVAT KAYA'NIN (SAGDA) GETIRDIGI ILACLARI BARINAGA GOTURDU. FOTO: BURSA (DHA)

BURSA'DAN BIR SURE ONCE VAN CUMHURIYET SAVCILIÄžI'NA TAYIN OLAN CUMHURIYET SAVCISI OZGUR KATIP KAYA, IZINLI OLARAK GELDIGI BURSA'DA SOLUGU SOKAK HAYVANLARININ YANINDA ALDI. SAVCI KAYA, KENDI ELLERIYLA HAYVANLARA ILAC VEREREK, "HAYVAN KORUMA POLISI KURULSUN" DEDI. FOTO: HALIL OZCOBAN/BURSA (DHA)

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) 

Etiketler:
 
Terk edilen köpeğe sahip çıkıp, iş merkezi güvenliğine aldılar
 
'Ölmek istemiyorum' paylaşımı yapan Recep, bariyere çarparak can verdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet merhamet sefkat baris=sevgi 2 Ekim 2018 Salı 15:41

Türkiye Cumhuriyeti'nde 'Hayvan Koruma Polisi'nin faaliyete geçmesini isteyen büyük bir kitle vardır. Bu polisler hayvanlara karşı kötü muameleyi denetleyen, onların hakkını gözeten ve vahşi yaşamın sağlıklı devamı için gereklidir. Gönül, ülkemiz için güzel şeyler istiyor. Bunların gerçekleşmesi hayal değildir. Bu cumle adalet hak hukuk savunucusundan duymak muhtesem...onder olsun hukukcu arkadaslariyla..arkasindayiz yanindayiz ...haydi 5199 sayili yasada gorelim...

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 1 Ekim 2018 Pazartesi 16:02

Sayın savcim siz gerçek misiniz? Böyle savcılar var mı, ALLAH sizden razı olsun. Bu konuda önder olun biz sesimizi duyaramiyoruz, hem hayvan koruma polisleri hemde meclisten çıkmasını beklediğimiz hayvan haklarına ilişkin yasa ile İlgili. Bizlerde sizin arkanızda olalım. Bu sessiz canları insanların zulmünden kurtarın.

Yorumu oyla      3      3  
Ali 1 Ekim 2018 Pazartesi 12:56

Hayvan polisi degilde hayvan barinagi kurulmali ....

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terk edilen köpeğe sahip çıkıp, iş merkezi güvenliğine aldılar
GAZİANTEP’te, eziyet edildikten sonra sokağa atılan ve Canlı Hayatını ...
Husumetli ailelerin satır, bıçak ve sopalı kavgası: 7 yaralı
KARAMAN'da aralarında daha önceden husumet bulunan iki komşu ailenin satır, bıçak ...
Ahmet Hakan; 'Sen yeme ulan ayı'...
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Alevilerin yaptığı yemek yenmez" diyen öğretmene tepki gösterdi.
 
Ülker iki uçağını sattı, tarifeli sefere döndü
Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Sabancı ailesinin kurduğu DÖYSA VIP'nin ...
Mehmet Uslu hayatını kaybetti!
Akciğer kanseriyle savaşan oyuncu Mehmet Uslu, dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Yeşilçam'ın usta oyuncusu evinde ölü bulundu!
Kemal İnci, 85 yaşında hayatını kaybetti.
 
Doktor balıklar görev başında
SİVAS'ta düzenlenen 3'üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi'ne ...
''Özür dileyin''... Bunu söyleyen bir Ak Partili...
Pensilvanya'da bazı Ak Partili vekillerin Gülen ile çektirdiği bu fotoğrafa ...
Sarıklı, takkeli, cübbeli eğitim...
Ankara Yenimahalle’de bulunan ortaokulda Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva