AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
5 Şubat 2011 Cumartesi - 09:25

Herkes Antalya’da sanıyordu

Adına düzenlenen geceye katılamayan ve oğlunun "Antalya'daki evde dinleniyor" dediği alzheimer sanatçı Behiye Aksoy’un, 5 ay önce huzurevine yatırıldığı ortaya çıktı.

Herkes Antalya’da sanıyordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

78 yaşına gelen, bir dönemin ünlü assolistine yardım sağlamak için, Maslak TİM Center’da bir vefa gecesi düzenlendi... Gecede, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Sibel Can gibi ünlü isimler sahne aldı. Geceye katılan Aksoy’un oğlu Ahmet Kazım Aksoy, annesinin Antalya’daki evinde inzivaya çekildiğini açıklamıştı. 10 yıldır alzheimer hastalığının pençesinde olan Behiye Aksoy’un, oğlu dışında kimseyi tanıyamadığı için geceye katılmak istemediği belirtilmişti.
24 SAAT GÖZETİMDE
Ancak Behiye Aksoy’un 5 ay önce huzurevine geçtiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Şişli Nezih Huzurevi’nde düzenlenen bir moral gecesinde sahneye çıkan Gülbin Vardar, ünlü assolist Behiye Aksoy ile fotoğraf çektirince gerçek ortaya çıktı.

 

BEHİYE AKSOY’UN HİKAYESİ

Annesinin ve halasının piyano ve ud çalmalarından dolayı müziğe aşinalığı, Behiye Aksoy’un şarkıcılığa heves etmesine neden olsa da, bu konuda seçim yapmasında Müzeyyen Senar ile Münir Nurettin Selçuk yönlendirici oldu. Aksoy, çocukluk yıllarında Senar ile Selçuk’un siyah-beyaz filmlerde şarkı söylemelerinden o kadar çok etkilendi ki, hedefini şarkıcılık olarak belirledi.
15’İNDE ANKARA RADYOSU’NDA
Behiye Aksoy, ortaokulu bitirdikten sonra şarkıcı olmak için verdiği kararın arkasında durarak, 200 kişinin katıldığı Ankara Radyosu sınavlarına girdi. Kazananlar arasında ilk 5’teydi. 1948’de henüz 15 yaşındayken stajer olarak girdiği ve 9 yıl boyunca şarkı söylediği Ankara Radyosu’nda, repetitör muavinliğine kadar yükselmeyi başardı. Ankara Radyosu’nda çalışmak Behiye Aksoy’a yetmedi.
Birçok gazinocunun peşinde koştuğu Aksoy, Maksim Gazinosu’nu seçti. Aksoy için Maksim Gazinosu’nda sahneye çıkmak “olmak ya da olmamak” anlamını taşıdı. Çünkü Maksim Gazinosu’nda, Zeki Müren sahneye çıkmaktaydı. Birçok arkadaşının ve diğer gazinocuların “Maksim’de Zeki Müren çıkıyor. Onunla boy ölçüşemezsin. Sahne kariyerin başladığı gün biter” şeklindeki telkinlerine kulak asmayarak, Maksim’de sahneye çıkan ilk kadın şarkıcı oldu.
SESİNDE BOĞAZİÇİ YAŞANIRDI
Platin rengi saçları, şık kostümleriyle kendi tarzını oluşturarak sahneye çıktığı Maksim Gazinosu’ndaki her galasında izdiham yarattı. Öyle ki, kısa bir süre sonra Zeki Müren’e rakip bile gösterildi, “Sesinde Boğaziçi yaşanan sanatçı” olarak tanımlandı.
Behiye Aksoy, sahnedeki başarısını plak satışlarına da yansıttı. Çıkardığı her plak satış rekorları kırdı. Satışları yüksek olan albümlerin yorumcularına altın plak verildiği günlerde Aksoy’a platin taç takıldı.
FIRTINALI EVLİLİKLER YAŞADI
Halil Aksoy ile yaptığı ve Ahmet Kazım adında bir oğlu olduğu ilk evliliğini fazla yürütemeyen Aksoy, bir gala sonrasında kendisini otomobiliyle evine bırakan Maksim Gazinosu’nun sahibi Fahrettin Aslan’ın evlenme teklifini kabul ederek, ikinci evliliğini gerçekleştirdi.
Fahrettin Aslan ile olan evliliği de fazla uzun sürmeyen Behiye Aksoy’a âşık olan bir başka ünlü isim daha vardı. Bu isim, yapımcı Berker İnanoğlu’ydu. Aksoy, İnanoğlu’nun evlenme teklifini de kabul ederek üçüncü kez nikâh masasına oturdu. Berker İnanoğlu ile olan evliliği, Behiye Aksoy’a sinema dünyasının kapılarını açtı. 1967’de Orhan Aksoy’un yönettiği, İzzet Günay ile başrollerini paylaştığı “Kederli Günlerim”de, Behiye adlı şarkıcıyı canlandırarak oyunculuğa ilk adımını attı.
SİNEMADA İKİ BAŞROL OYNADI
Sahne çalışmalarının yoğunluğundan dolayı, Berker İnanoğlu'nun tüm ısrarlarına rağmen sinema filmlerine zaman ayıramadı. 1973'te Orhan Elmas'ın yönettiği, Murat Soydan ile birlikte kamera karşısına geçtiği "Falcı", Behiye Aksoy'un ikinci ve son başrolü oldu. 1975'te senaryosunu yazan Sefa Önal'ın hatırını kıramayarak komedi türündeki "Deli Deli Tepeli"de konuk oyuncu olarak yer aldı.
BİRİKİMLERİYLE 30 YIL GEÇİNDİ
Behiye Aksoy, gazino döneminin sona erdiği 1980’li yılların başında kendini emekliye ayırarak inzivaya çekildi. 2001’de Alzheimer hastalığına yakalanan Aksoy, çalıştığı dönemlerde biriktirdiği paralarla yaklaşık 30 yıl yaşamını ikame ettirdi. Behiye Aksoy, son yıllarda yaşadığı maddi sıkıntının üstesinden gelemeyerek huzurevinde yaşamaya başladı.
KİMLİK KARTI
DOĞUM TARİHİ: 19 Eylül 1933
DOĞUM YERİ: İstanbul
EVLİLİKLERİ: Halil Aksoy-Fahrettin Aslan-Berker İnanoğlu
ÇOCUĞU: Ahmet Kazım
ALBÜMLERİ: Dumanlı Meyhaneler, Kıskanırım, 1972 Yılının 12 Altın Şarkısı, Unutulmayan Şarkılar Konseri, Sizin İçin Seçtiklerimiz, Anılarla Sadettin Kaynak, Unutulmayanlar, Çağrı, Kapın Her Çalındıkça, Nankör, Ölmeyen Nağmeler, Buket, Bir Zamanlar, Ayrılamayız Artık; At Kadehi Elinden, Elbet Bir Gün Buluşacağız, Bir Kara Sevda, Bir Garip Yolcu
FİLMLERİ: Kederli Günlerim (1967) Falcı (1973) Deli Deli Tepeli (1975)
(Habertürk)
 

 
Her üç kadından biri bunu yapıyor
 
Hayat devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her üç kadından biri bunu yapıyor
Güvenli Seks Araştırmasına göre, Türkiye’de her 3 kadından biri, erkeklerin ...
Dört aramadan biri porno
İnternetteki aramaların dörtte birine karşılık gelen günlük 68 milyon ...
İnternet pahalı
TEPAV, internet fiyatlarının OECD ölçeğindeki yüksekliğine rağmen 3 yılda ...
 
Özcan'a soruşturma
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, üniversitelere gönderdiği “türbanlı öğrenci ...
Şap düzenlemesi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, şap hastalığının görüldüğü işletmede duyarlı ...
Treni durduran oyun
Osmaniye’de, rayların üzerine bırakılan içerisi pamuk doldurulmuş bez ...
 
Buz dansında tarihi başarı
Türkiye'nin buz dansında çiftlerde ilk sporcusu olan Alper Uçar, Ukrayna ...
Cem Karaca anılıyor
Cem Karaca, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce ölümünün 7’nci yılına denk ...
Eyleme müdahale
Torba yasa tasarısını protesto etmek amacıyla TBMM'ye yürümekte kararlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva