Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
14 Mayıs 2020 Perşembe - 17:41

Hindistan karantinası, 5 kadının dostluğuyla son buldu

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle mahsur kaldıkları Hindistan'da sosyal meya üzerinden kurdukları iletişimle tanışan 5 kadın, getirildikleri İzmir'deki yurtta 14 günlük karantinanın ardından evlerine gitti. 5 kadın, 52 günlük karantina sürecinde çok güzel bir dostluk kurdukları söylediler.

Hindistan karantinası, 5 kadının dostluğuyla son buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgınına farklı nedenlerle gittikleri Hindistan'da yakalanan 5 kadın, sınırların kapanmasıyla birlikte geri dönemedi. Kadınlar sosyal medya üzerinden birbirleriyle irtibata geçti. Yaptıkları paylaşımlarla birbirlerine destek olan Seda Yavaş, Gökçen Yücekaya, Pınar Genç, Güneş Atalay ve Ceren Başgül Nebioğlu, Türkiye'ye getirildikten sonra İzmir'in Buca ilçesindeki Hanzade Hatun Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı. 52 günlük karantina sürecinin sonunda yurttan ayrılan kadınlar, son gecelerinde kutlama yapıp, birbirleriyle vedalaştı. Terapist Seda Yavaş, "Hepimiz yalnız olarak çıktık bu yola. Hindistan'a gitmekteki sebeplerimiz farklı olsa da ortak olan tek şey tek başıma çıktığımız içsel yolculuğumuzdu. Ama hayat bizi 52 gün süren kader arkadaşlığına götürdü. Önce Türkiye'mize dönmek için mücadele verdik. Yüzlerimizi bile göremeden destek olduk, can olduk birbirimize. Bazen ağladık bazen güldük ama umudumuzu hiç kaybetmedik. İlk defa birbirimizi havalimanında gördük sonra Türkiye'de karantinada 14 gün aynı katta kaldık. Şimdi hepimiz ayrı şehirlere dağılacağız ama hayatımız boyunca birbirimizi unutmayacağız" dedi.

'BEBEK GİBİ BAKILDIK'

Gökçen Yücekaya ise, "Karantina sürecimizi sağlıklı biçimde tamamladık ve evlerimize döndük. Tüm bu zorluklar içinde birlikte olduğum ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Onlarla her şeyi birlikte el ele aşmak gerçekten çok daha kolay oldu.Bunun yanı sıra ülkemize döndüğümüz andan itibaren bizlere bebek gibi bakan ve her türlü detayı düşünen hükümetimize de ayrıca çok teşekkür ederim. Her şey çok mükemmeldi. Ülkemizde olmak çok güzel. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler hayat" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN NE KADAR ÖZEL BİR YER OLDUĞUNU ANLADIM'

Evine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Pınar Genç ise, "Türkiye'nin ne kadar özel bir yer olduğunu bir kez daha anladım. Uçağa bindiğimiz andan itibaren yaşadığım tüm endişe ve korkular yok oldu. Uçağın tekerleri kalkana kadar endişelerim vardı. Karantina süreci başladıktan sonra çalışanlarımız ve yönetimdeki insanlar çok tatlılardı. Ben özellikle vejetaryen yemek istedim. Bu isteğimi yerine getiriler, her gün çok lezzetli vejetaryen yemekler yaptılar. En önemlisi ise orada edindiğim dostluklarım oldu. Ayrı ayrı odalarda kaldık ama hiç kopmadık. Son gün hep beraber karantinanın bitişini kutladık. Çok duygulandım. Karantina süreci bitse de dostluklar bitmeyecek" diye konuştu.

'GÜNDE İKİ KERE ATEŞİMİZ ÖLÇÜLDÜ'

Hindistan'a dövme kursu için gittiğini söyleyen Ceren Başgül Nebioğlu da, "Yaklaşık üç aylık sürecin sonunda İstanbul'dayım. Bir ülkede mahsur kalmak gerçekten çok yıpratıcıydı. Ne kadar uykusuz kaldığımı Türkiye'ye geldiğim ilk gece anladım. Orada kalan Türklerle birlikte internet üzerinden bir grup kurduk ve hepimiz için çok büyük bir destek oldu. Ülkeme ve Türk Hava Yolları'na yaptığı uçuş için çok teşekkür ederim. Karantina sürecimiz çok güzeldi günde iki kere doktor ve hemşireler ateşimizi ölçtüler" diye konuştu.

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. FOOTGRAFTA SEDA YAVAS (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. FOTOGRAFTA SEDA YAVAS (SOLDA) - PINAR GENC (SAGDA) (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. FOTOGRAFTA PINAR GENC (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. FOTOGRAFTA GOKCEN YUCEKAYA (FOTO: IZMIR DHA)

KORONAVIRUS SALGINI SEBEBIYLE SINIRLARIN KAPANMASIYLA ULKELERINE DONEBILMEK VE BIRBIRLERINE DESTEK OLMAK AMACIYLA BIR ARAYA GELEN BES KADIN, 52 GUNUN SONUNDA KARANTINA SURECINI GECIRDIKLERI IZMIR BUCA'DAKI YURTTAN SAGLIKLI BICIMDE AYRILDI. YASADIKLARI ZORLU SURECI BIRBIRLERINE DESTEK OLARAK ATLATAN KADINLAR, SON GECELERINDE KUTLAMALAR YAPARAK BIRBIRLERIYLE VEDALASTI VE EVLERINE DOGRU YOLA CIKTI. FOTOGRAFTA CEREN BASGUL (FOTO: IZMIR DHA)

Hande NAYMAN/ İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Patates ve şeker pancarı ekimi başladı
 
Başkan Boztaş, üyeler için destek istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patates ve şeker pancarı ekimi başladı
TÜRKİYE'nin önemli patates ve şeker pancarı üretim merkezlerinin başında ...
İstanbul Boğazı'na çöken sis doyumsuz görüntüler oluşturdu
İSTANBUL Boğazı'na çöken sis doyumsuz anlar ortaya çıkardı.
Kaçak balık avlayan 2 kişiye 10 bin lira ceza
ELAZIĞ'da, kaçak olarak avlanan 600 kilo balık ele geçirildi, jandarmayı ...
 
Çatıda başlayan yangın, yazlık evi sardı
HATAY'ın Arsuz ilçesinde bulunan yazlık sitedeki evde çatıda başlayan ...
Koronavirüs, tarımın yıldızını parlattı
DÜNYA Çiftçiler Günü'nde konuşan Ege İhracatçı Birlikleri başkanları, ...
Bağ evine giren hırsız, suçüstü yakalandı
BURSA'nın İznik ilçesinde, bağ evinden hırsızlık yapan U.U. (31) çaldığı ...
 
Kırkağaç kavunu tohumları toprakla buluştu
MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde yetişen deseni, kokusu, aroması ve uzun ...
Şarampole devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
KAHRAMANMARAŞ'ta, kontrolden çıkarak, şarampole devrilen kamyonun sürücüsü Adem Çıbık yaralandı.
Kaçak avcılar fotokapana yakalandı
NİĞDE'de kaçak avcılık yapan 2 kişiye 6 bin 918 lira para cezası uygulandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva