Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
30 Eylül 2019 Pazartesi - 11:50

Hırsızlık şüphelisi 3 İngiliz turist tutuklandı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir iş yerinden 5 kol saati, 3 gözlükle çeşitli ürünler çalmakla suçlanan İngiliz kadın turistler J.A.K. (64), P.A. (68), A.D.W. (62), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Turistlerin, "Alzheimer hastasıyız, bir şey hatırlamıyoruz" diye kendilerini savundukları öğrenildi.

Hırsızlık şüphelisi 3 İngiliz turist tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adliyeye gelen bir dişçi ise kadınlardan birinden dişlerini yapmak için 8 bin sterlin aldığını belirterek, "Ben paralarını aldım, şu dişleri taksam nasıl olur?" diye sordu.

Manavgat'ta 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan İngiliz kadın turistler J.A.K., P.A., A.D.W. ve kız çocuğu L.E.N. (14), geçen hafta alışveriş yapmak için İbrahim Sözen Caddesi'ndeki bir iş yerine girdi. Mağazadan alışveriş yapmadan çıkan turistlerin davranışlarından şüphelenen iş yeri yetkilileri güvenlik kameralarında yaptıkları incelemede İngiliz turistlerin 5 kol saati, 3 gözlük, 2 bileklik, 4 magnet ve toka çaldıklarını tespit ederek, polise başvurdu.

KOL BANTLARINDAN TESPİT EDİLDİ

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, iş yerinde çalışanların ifadelerini aldıktan sonra güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede İngiliz turistlerin kol bantlarından Manavgat'ta 5 yıldızlı bir otelde tatil yaptıklarını tespit eden ekipler, şüphelileri geçen cuma günü kaldıkları otelde gözaltına aldı. İngiliz kadın turistlerin odalarında yapılan aramada mağazadan çaldıkları saat ve gözlüklerle çalınan diğer ürünler ele geçirildi.

HIRSIZLIK YAPMADIKLARINI İDDİA ETTİLER

Polise ifade veren şüpheliler, mağazaya gittiklerini ancak hırsızlık yapmadıklarını, saat ve gözlüklerin kendi eşyalarına çok benzediğini, yanlışlıkla almış olabileceklerini söyledi. Emniyetteki işlemlerinden sonra sağlık raporları alınan şüpheliler cumartesi günü adliyeye götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından L.E.N. serbest bırakılırken, J.A.K., P.A., A.D.W. tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

'ALZHEİMER HASTASIYIZ, İFTİRA ATIYORLAR'

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde tercüman eşliğinde ifade veren İngiliz kadınlardan J.A.K., hırsızlık yapmadığını, diğerleri yaptıysa da görmediğini söyledi. Diğer sanıklar da hırsızlık suçlamasını reddetti. Hakimin güvenlik kamerası görüntülerini hatırlatması ve görüntülerde her şeyin çok net olduğunu belirtmesi üzerine P.A., A.D.W., aynı şekilde ifade vererek, "Alzheimer hastasıyız. Biz böyle bir şey hatırlamıyoruz. Bize iftira atıyorlar" dedi.

'500 LİRALIK ZARARIM VAR'

Saat ve gözlükler dışından olay nedeniyle kapalı kalan işyerindeki zararının 500 TL olduğunu belirten işletme sahibinin şikayetinden vazgeçmemesi üzerine şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden ele geçirilen 5 kol saati ve 3 gözlük mağaza yetkililerine teslim edildi.

DİŞ HEKİMİ: BEN PARALARINI ALDIM, ŞU DİŞLERİ TAKSAM NASIL OLUR

Öte yandan pazar günü ülkelerine dönüş yapacakları öğrenilen İngiliz kadın turistlerden birinin Manavgat'a diş tedavisi için geldiği, bir dişçiye 8 bin sterlin verdiği belirtildi. Cumartesi günü randevuları olan şüphelilerin adliyede olduğunu öğrenen adının açıklanmasını istemeyen diş hekimi adliyeye gelerek, "Ben paralarını aldım, şu dişleri taksam nasıl olur?" diye sordu. Görevlilerden bunun mümkün olmadığı yanıtını alan diş hekimi geri döndü.

ALZHEIMER BELİRTİLERİ ARASINDA HIRSIZLIK YOKTUR

Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli nörolog Uzm. Dr. Ekim Arslan, alzheimer hastalığının bellek bozukluğuyla başladığını belirterek, "Alzheimer unutkanlık sebeplerinin yani bunama, demans sebeplerini en sık gördüğümüz şeklidir. Genelde yaşa bağlıdır, yaş ilerledikçe görülme sıklığı artar ama her yaşta görülme ihtimali var. Bellekle ilgili fonksiyonlar ilk kaybolan fonksiyonlardır. Yani unutkanlık, kaybolma, yaptığı şeyi hatırlamama gibi. En belirgin belirtileri bunlardır" dedi.

'YAPTIKLARI İŞLERİ HATIRLAYAMAYABİLİRLER'

Uzm. Dr. Ekim Arslan, alzheimer hastalarının 30-40 yıl öncesine dair olayları net bir şekilde hatırladığını ancak yakın tarihte olan olayları hatırlayamadıklarını belirtti. Hırsızlık vakalarıyla alzheimer hastaları arasında bir bağlantı kurulamayacağını söyleyen Uzm. Dr. Arslan, "Alzheimer'in hırsızlıkla bir bağlantısı yoktur. Dürtü kontrol bozukluğu çok ileri aşamalarında görülür ama alzheimer hastalığının belirtileri arasında hırsızlık yoktur. Ancak yaptıkları işleri hatırlayamayabilirler" diye konuştu.


ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE BIR IS YERINDEN 5 KOL SAATI, 3 GOZLUKLE CESITLI URUNLER CALMAKLA SUCLANAN INGILIZ KADIN TURISTLER J.A.K. (64), P.A. (68), A.D.W. (62) TUTUKLANDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDE GOREVLI NOROLOG UZM. DR. EKIM ARSLAN, HIRSIZLIK VAKALARIYLA ALZHEIMER HASTALARI ARASINDA BIR BAGLANTI KURULAMAYACAGINI SOYLEDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'nın 'Maldivleri'nde sezon uzadı
 
Hasat ve Bal Şenliği'nde bal yeme yarışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın 'Maldivleri'nde sezon uzadı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla Maldivler'e ...
Işıklar Caddesi'nde dehşet anları
ANTALYA'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari ...
Manavgat’ta iki midibüs çarpıştı: 4’ü turist 6 yaralı
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde iki midibüsün çarpıştığı kazada 4’ü Belçikalı ...
 
Timati, kızıyla dalga sörfü yaptı, milyonlar izledi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, daha önce bornozluyken yaptığı sörf şovuyla ...
Baldızını 12 yerinden bıçakladı, boğazını kesip öldürdü
ANTALYA'da, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ercan K. (41), Fas uyruklu ...
Ameliyat sonrası 'düşük ayak' teşhisine suç duyurusu
ANTALYA'da garsonlukla geçimini sağlarken geçirdiği miyom ameliyatı sonrası ...
 
Gazipaşa'nın avokado hedefi 5 milyon adet
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinden bu yıl ilk kez Rusya, Gürcistan ve Ukrayna'ya ...
Maratonda kaybolan sporcu 2 saat sonra bulundu
ANTALYA'da düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu'nun Demre- Kumluca etabında ...
AKS'de sanat şenliği başladı
ANTALYA Kültür Sanat (AKS), 2019-2020 kültür-sanat sezonuna, dünyaca ünlü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva