Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
30 Mayıs 2023 Salı - 11:06

Hırvatistan Vize Başvuru ve Randevu İşlemleri 2023

Hırvatistan vize başvuru ve randevu işlemleri için akredite çalışan vize başvuru merkezi VFS Global’dir. Vize onayı dış temsilcilik tarafından verilmekte olup VFS Global’in vize onaylamakta yetkisi bulunmamaktadır.

Hırvatistan Vize Başvuru ve Randevu İşlemleri 2023
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2022 Ylında Hırvvatistan’ın Schengen bölgesine kabul edilmesi ile birlikte Hırvatistan Konsoloslukları aracılığı ile alınan kısa süreli turistik, ticari, ve eğitim vizeleri Schengen vize özelliği taşımaktadır.

Hırvatistan vize başvuruları ile ilgili başvuru sürecini 2017 - 2023 yılları arasında başvuru onay oranı %96,4 ile en yüksek vize danışmanlık şirketi vizem.net danışmanlarından Ebru Sönmez’den öğrendik.

Hırvatistan'a Vizesiz Gidilir Mi?

Hırvatistan’a vizesiz gitmek mümkündür. Bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi vatandaşların Hırvatistan’a seyahat edebilmeleri için vize sahibi olmaları gerekmektedir.

Hırvatistan’a vizesiz gidebilmek için 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerde bulunmak hizmet (gri) pasaportu, hususi (yeşil) pasaport ve diplomatik (siyah) pasaport sahipleri için gerekmektedir.

Vize başvuruları için https://vizem.net/hirvatistan/vize/ adresinden bilgi alınabilir.

Hırvatistan Aktarmalı Uçuşlarda Vize Gerekli Midir?

Hırvatistan aktarmalı uçuşlarda başka bir ülkeye geçiş sırasında Hırvatistan’da bulunan havalimanı terk edilmediği sürece vize ihtiyacı bulunmamaktadır.

Hırvatistan aktarmalı uçuşlarda havaalanlarının transit bölümlerinde geçerli olan A tipi geçici Schengen vize türü olan transit vize kullanılmaktadır. Hırvatistan transit vize Hırvatistan üzerinden transit geçiş yapmak için geçerlidir. 

Hırvatistan'a Gitmek İçin Vize Nereden Alınır?

Hırvatistan vizesi VFS Global aracı firması ile alınabilmektedir. 

Vizem.net Hırvatistan vize başvurularında akredite acente olarak danışmanlık ve takip hizmeti vermektedir.

Son 5 yılda Hırvatistan vize başvurularında Vizem.net onay oranı %97'nin üzerindedir.

İdata Üzerinden Hırvatistan Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

İdata üzerinden Hırvatistan vize başvurusu yapılmamaktadır.

Hırvatistan VFS Vize Başvuru Merkezi Hangi İllerdedir?

Hırvatistan VFS vize başvuru merkezlerinin bulunduğu iller aşağıda verilmiştir.

  •  Ankara

  •  İstanbul

  •  Antalya

  •  Gaziantep

  •  İzmir

  •  Bursa

VFS Global Ankara Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri

VFS Global Ankara Hırvatistan vize başvuru merkezine ait adres İşçi Blokları Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, No 57/ A, Regnum Sky Tower, Çankaya/ Ankara’dır. Ankara VFS Global Hırvatistan vize başvuru merkezi mail adresi [email protected], telefon numarası (0212) 373 58 10/11’dir. 

VFS Global çalışma saatleri Hırvatistan Ankara hafta içi 08:30- 15:30 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 13:00- 17:00’dir.

VFS Global İstanbul Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri

VFS Global İstanbul Hırvatistan vize başvuru merkezine ait adres Hacıahmet Mahallesi, Kurtuluş Deresi Caddesi, No: 29, Elysium Soul, Beyoğlu/ İstanbul'dur. İstanbul VFS Global mail adresi [email protected], telefon numarası (0212) 373 58 10/11’dir.

Hırvatistan VFS Global İstanbul hafta içi çalışma saatleri 08:30- 17:00 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 15:00- 17:00’dir.

VFS Global Antalya Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri

VFS Global Antalya Hırvatistan vize başvuru merkezine ait adres Yeşilbahçe Mahallesi, 1480 Sokak, Ülker Apartmanı, No 42/ B, Muratpaşa/ Antalya’dır. Antalya VFS Global mail adresi [email protected], telefon numarası (0212) 373 58 26’dır.

Antalya VFS Global Hırvatistan hafta içi çalışma saatleri 08:30- 17:00 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 13:00- 17:00’dir.

VFS Global Gaziantep Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri

VFS Global Gaziantep Hırvatistan vize başvuru merkezi adresi İncili Pınar Mahallesi, 36007. Sokak, Kaplama İş Merkezi Altı, No:2, 27090 Şehitkamil/ Gaziantep’tir. Gaziantep VFS Global mail adresi [email protected], telefon numarası (0212) 373 58 10/11’dir.

VFS Global Gaziantep çalışma saatleri haftaiçi 08:30- 17:00 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 13:00- 17:00’dir.

VFS Global İzmir Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi İletişim Bilgileri

VFS Global İzmir Hırvatistan vize başvuru merkezine ait adres Akdeniz Mahallesi, Akdeniz Caddesi, Reyent İş Hanı, D: No:1/ C, 35210 Konak/ İzmir’dir. İzmir VFS Global telefon numarası (0212) 373 58 10/11, mail adresi [email protected]’dur. 

VFS Global İzmir çalışma saatleri haftaiçi 08:30- 17:00 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 13:00- 17:00’dir.

VFS Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi Bursa İletişim Bilgileri

VFS Global Bursa Hırvatistan vize başvuru merkezine ait adres Kükürtlü mahallesi, Kükürtlü caddesi, No: 3/ 2B Osmangazi/ Bursa’dır. Bursa VFS Global mail adresi [email protected], telefon numarası (0212) 373 58 10/11’dir. 

Bursa VFS Global Hırvatistan hafta içi çalışma saatleri 08:30- 17:00 arasındadır ve pasaport iade saatleri haftaiçi 13:00- 17:00’dir.

VFS Global Üzerinden Hangi Vize Türlerine Başvurulabilir?

Hırvatistan vize başvuru merkezleri üzerinden başvuru yapılabilecek vize türleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Hırvatistan turistik vize

  • Hırvatistan ticari vize

  • Hırvatistan aile/ arkadaş ziyareti vizesi

  • Hırvatistan kültürel/ sportif/ eğitim faaliyetleri vizesi

  • Hırvatistan transit vize

  • Hırvatistan resmi ziyaret vize

  • Hırvatistan tedavi amaçlı vize

Hırvatistan, Schengen üye birliğine dahil bir ülkedir. Hırvatistan vizesi Schengen mi sorusunun cevabı tüm Hırvatistan vizeleri için evettir. 

Hırvatistan Vize Randevusu Nasıl Alınır?

VFS Global üzerinden Hırvatistan vize randevusu online olarak alınabilmektedir. VFS Global üzerinden Hırvatistan vize randevusu alabilmek için üye kaydı gerekmektedir. VFS Global’e giriş yaptıktan sonra randevu sisteminde yapılacak seyahat türü seçilmektedir. Hırvatistan’a yapılacak seyahat türüne göre istenen kişisel bilgiler, iletişim ve pasaport bilgileri VFS Global üzerinden online olarak doldurulmaktadır. Hırvatistan VFS randevu işlemi tamamlandıktan sonra ödeme işlemleri online olarak gerçekleştirilebilmektedir. 

Hırvatistan Vizesi Almak Kolay Mıdır?

Hırvatistan Schengen vizesi almak, başvuru formu eksiksiz doldurulup; pasaport, fotoğraf, seyahat sağlık sigortası gibi belgeler tamamlandıktan sonra başvuru yapılması halinde kolaydır.

Vize Uzmanı Ebru Sönmez Hakkında

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamlamıştır Ankara barosuna kayıtlı olarak 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net bünyesinde vize danışmanlık hizmeti vermektedir.

Hırvatistan Vize Başvuru Evrakları Nelerdir? 

Hırvatistan vize başvuru evrakları alınacak vize türüne değişmektedir. VFS Global Hırvatistan vize başvurusunda tüm vizeler için geçerli olan evraklar aşağıda verilmiştir.

  • Vize başvuru formu: Eksiksiz ve doğru bilgilerle tamamlanmak durumundadır

  • Pasaport: 10 yıldan daha eski olmaması ve en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

  • Fotoğraf: 2 adet güncel biyometrik fotoğrafın teslim edilmesi gerekmektedir.

  • Seyahat sağlık sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.

  • Uçak ve otel rezervasyonu: Hırvatistan’a gerçekleştirilecek seyahat için yolculuk ve konaklama bilgilerinin ispatlanması gerekmektedir.

  • Mali durumu gösteren evraklar: Seyahat için gerekli masrafların karşılanabileceğinin hesap dökümü veya hesap bakiyesini gösteren evraklar ile kanıtlanması gerekmektedir.

Hırvatistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? 

Hırvatistan vize başvuru formu standart bir Schengen vize başvuru formu olarak doldurulmaktadır. Hırvatistan vize başvuru formu ad- soyad, doğum yeri, doğum tarihi, uyruk gibi kişisel bilgiler, ev adresi ve iletişim bilgileri, pasaport bilgileri ve seyahat amacı gibi bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanarak doldurulmaktadır. 

Hırvatistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hırvatistan vizesi başvurusu yapmak için seyahat türünün belirlenmesi gerekmektedir. Seyahat amacı belirlendikten sonra vize başvuru formu doldurulmaktadır. Vize başvuru formu ve vize için gerekli belgeler tamamlandıktan sonra VFS Global vize başvuru merkezinden randevu alınmaktadır. VFS Global üzerinden başvuru yapıldıktan sonra başvuru ücreti online olarak ödenebilmektedir.

VFS Global’den alınan randevu tarihinde vize başvuru merkezine başvuru formu şahsen teslim edilmektedir. Vize başvuru merkezinde parmak izi ve fotoğraf gibi işlemler için biyometrik bilgiler tamamlanmaktadır. Vize başvuru merkezinde tüm işlemler tamamlandıktan sonra başvuru takip işlemleri e- posta ve sms yolu ile veya online olarak takip edilebilmektedir.

Hırvatistan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

ESN Zagreb | ESN Croatia

Hırvatistan Erasmus vize başvurusu, başvuru formunun doldurulması ve gerekli belgelerin hazırlanması ile vize başvuru merkezine sunularak gerçekleştirilmektedir. Hırvatistan Erasmus vizesi için başvuru formu ile birlikte pasaport fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonu ve mali durum belgeleri gibi standart belgelerin hazırlanması gerekmektedir. 

Hırvatistan erasmus vizesi için standart belgelere ek olarak üniversite kayıt formu, davetiye mektubu gibi eğitim belgeleri gerekmektedir. Hırvatistan’da erasmus için başvuru merkezine öğrenci belgesinin sunulması gerekmektedir.

Hırvatistan Ulusal D Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hırvatistan Ulusal D vizesi başvurusu eğitim, aile, araştırma, iş, insani nedenler ve oturum izni gibi sebepler ile yapılabilmektedir. Hırvatistan Ulusal D vizesi başvurusu başvuru formu, fotoğraf, pasaport, mali durum belgeleri, seyahat sağlık sigortası, oturma veya çalışma izni gibi belgeler vize başvuru merkezine teslim edilerek gerçekleştirilmektedir.

Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hırvatistan turistik vize başvurusu için pasaport, otel ve uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, biyometrik fotoğraf ve finansal durum belgeleri hazırlanmak durumundadır. Hırvatistan turistik vize başvurusu için vize başvuru formu online olarak indirilerek eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmaktadır. 

Hırvatistan turistik vize başvurusu için standart belgelere ek olarak başvuru sahibinin mesleki durumuna göre hizmet dökümü/ öğrenci belgesi/ vergi levhası/ çiftçi belgesi veya emeklilik belgelerinden birinin vize başvuru merkezine teslim edilmesi gerekmektedir. Hırvatistan turistik vize işlemleri için standart işlem süreci 15 gündür.

Hırvatistan Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Hırvatistan vize ücreti aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Hizmetler

Ücret

Hırvatistan vizesi fiyatı

80 Euro

İzmir, Gaziantep, Bursa ve Antalya için kurye ücreti

12 Euro

Hizmet bedeli

27 Euro

Fotokopi işlemleri

1 TL

Fotoğraf işlemleri

25 TL

Kurye servis bedeli

10 Euro

VIP hizmet bedeli

50 Euro

Erken başvuru için hizmet bedeli

25 Euro

 

Hırvatistan vize ücretleri tüm evraklar incelendikten sonra belirtilmektedir. Hırvatistan vize ücreti için standart tutar 80 Euro’dur.

VFS Hırvatistan Vize Başvurusu VIP Hizmetleri Nedir? 

VFS Hırvatistan vize başvurusu VIP hizmetleri fotoğraf, çıktı, fotokopi, sms ve kurye hizmetleri, başvuruyla ilgilenecek bir personel, başvuru merkezinde bulunan premium salona giriş gibi imkanlar sağlamaktadır. 

VFS Hırvatistan Vize Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

VFS vize takip Hırvatistan vize başvuru merkezi tarafından sms veya e- posta yoluyla yapılmaktadır. Hırvatistan vize durumu sorgulama VFS Global üzerinden online olarak takip edilebilmektedir.

 
Doğa yürüyüşünde ayak bileği kırılan turisti, sedyeyle taşıdılar
 
Kepez’den geleceğin sürücü adaylarına trafik eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minaliva: Altın Takı Sektöründe Öncü Bir Marka
Minaliva, altın takı ve aksesuarlarıyla dünya çapında tanınan bir marka ...
Pazaryerleri ve Entegrasyonları: Bilmeniz Gereken Her Şey
Türkiye'nin öne çıkan pazaryerleri ve entegrasyonların avantajlarını keşfedin. ...
Kredi Kartı Nasıl Kapatlır ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kredi kartınızı kapatmanın bazı avantajları ve dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır.
 
TOMMYLIFE ile Kış Aylarında Sıcak ve Şık Polar Eşofman Takımları
Kış aylarında sıcak kalmanızı sağlayan polar eşofman takımı modelleriyle ...
Kaliteli Kadınların Tercihi 5 Taş Pırlanta
Pırlanta kadınların en değerli takıları arasında özel bir yere sahiptir.
CRM Medya Yönetici Ortağı Berk Hisoğlu’nun Dijital Pazarlama ve Veri Güvenliği Hakkındaki Konuşması
CRM Medya Yönetici Ortağı Berk Hisoğlu Dijital Pazarlama ve Veri Güvenliği hakkında konuştu;
 
Trabzon Haber
Kişiler tarafından yaşadıkları şehirdeki haberle son derece önemli olduğu ...
Geleneksel Türk Banyosu Nedir?
Geleneksel Türk banyosu, Türk kültüründe yüzyıllardır kullanılan bir ritüel. ...
Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Kedi sahiplenme uzun vadeli bir sorumluluktur. Kedinizin bakımı, sağlığı, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva