Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
13 Mart 2023 Pazartesi - 14:15

Hiv Testi Hakkında Genel Bilgiler

Evlilik öncesinde yaşanan cinsel ilişkiyle birlikte bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkma durumu var olduğundan dolayı hiv testi yapılması gerekir.

Hiv Testi Hakkında Genel Bilgiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bundan kaynaklı olarak evlilik öncesinde yaşanan cinsel ilişkilerde korunmak büyük önem taşır. Bazı hastalıkların bulaşıcı olmasından kaynaklı olarak alınması gereken önlemler arasında yerini alıyor. 

Hiv Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisini sağlamak zaman alabilir. Ortaya çıkan belirtilerle birlikte bir sorunun olduğu anlaşılır. Fakat burada yaşanan cinsel ilişki sonrasında bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya kalınabileceğinden dolayı mutlaka kondom kullanılmalıdır. Hiv testi kısa süre içinde sonuçlanması ve önlem alınması için oldukça önemlidir. 

Birden çok kişiyle cinsel ilişkinin yaşanması maalesef ki bulaşıcı hastalıkların daha yaygın hale gelmesine neden olabiliyor. Böyle durumlarda herhangi bir şüpheli durum veya hastalıklara rastlanma sonucunda hiv testi yapılmalıdır. 

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Hiv testi uygulanabilir hale gelmesi için öncelikle hastadan alınan numuneden yola çıkılır. Alınan kan örneği laboratuvar ortamında analiz edilir. Analizler sonucunda pozitif veya negatif sonuç elde edilir. Hastalıkların yaygın hale gelmesini engellemek için mutlaka korunma yollarından yardım alınmalı. Sıklıkla adını duyduğumuz kondom kullanımı tercih edilmelidir. 

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testinin sonuçlanabilmesi için hastadan numune alınmalıdır. Hiv testiyle birlikte sizde var olan herhangi bir hastalığın var olup olmadığı tespit edilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bazı durumlarda tedavisi yoktur. 

Sadece kullanılan ilaçlarla birlikte kontrol altına alınabilir. Ne yazık ki tedavisi olmadığından dolayı kalıcı hastalık şeklinde kalır. Kondom kullanılmadığı durumlarda her iki taraf içinde risk taşıdığını söylemek mümkündür. Testin sonuçlanması için 1-3 güne ihtiyaç duyulur. Hastane yoğunluğuna göre bu süre değişebilir. 

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu mudur?

Hiv testinin evlilik öncesinde yapılması zorunlu değildir. Fakat önlem alabilmek ve hastalıkların daha az bulaşıcı hale gelmesini sağlamak için testin yapılması önerilir. Karşı cinse hastalık cinsel yolla geçebileceğinden dolayı önlem almak ve daha sonrasında erken teşhis sağlamak büyük önem taşır.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Genelde cinsel yolla bulaşmış olan hastalıkların tespiti için cinsel hastalık testi kullanılır. Birden fazla kişiyle cinsel ilişki yaşamak bazı durumlarda kötü sonuçlara neden olabilir. Bulaşıcı hastalıklar bazı durumlarda tedavisi olmayan hastalıklar olabileceğinden dolayı önlem almak her zaman için sağlıklı sonuç verecektir. 

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Cinsel hastalık testi genelde herhangi bir şüpheli durumla karşı karşıya kalınması üzerine yapılır. Kişide var olan herhangi bir hastalığı tespit etmek amacıyla istenebiliyor. Yani burada beklenmedik bir durum karşısında cinsel ilişkiyle birlikte karşı cinsten geçen bir hastalık olabilir. Hastalığın önüne geçmek ve daha sağlıklı sonuç vermesi için ihtiyaç durumunda veya şüphelenilen durum karşısında istenebilir.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cinsel hastalık testi öncesinde herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Cinsel ilişkinin yaşanması üzerine en az altı ay geçmesi gerekir. Bu durumun düzenli hale getirilmesi ve mutlaka testin yapılması gerekir. Hastadan alınan numuneyle birlikte cinsel hastalıkların tespitini sağlamak mümkün hale gelir.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Gıda intoleransı işlemiyle birlikte hastadan alınan numuneyle birlikte hangi besinlere karşı duyarlılığı olduğu tespit edilir. Besin duyarlılık seviyesi tespit edilmesi üzerine bağışık sisteminin gösterdiği reaksiyonlara yönelik önlem alınması sağlanır. Alınan numune kan ile birlikte laboratuvar ortamında incelenmesi sağlanır. 

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intoleransı normal şartlar altında gıdanın içeriğinde yer alan maddenin sindiriminde zorlanmak veya enzim eksikliğinden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bazı durumlarda ortaya çıkan semptomlar arasında kaşıntı, öksürük, ishal, karın ağrısı, migren, baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Oluşan şikayetlerin giderilmesi adına mutlaka uzman hekimden yardım alınmalıdır. 

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Ortaya çıkan gıda intoleransı testi ortaya çıkış nedenleri arasında iki farklı durum yer alıyor. Gıdaların içinde yer alan maddelerin sindirilmiyor olması ve enzim eksikliğinin ortaya çıkması üzerinedir. Ortaya çıkan şikayetler üzerine besin intoleransınızın olduğunu anlayabilirsiniz. 

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Ortaya çıkan semptomlarla kişinin uzman hekimden yardım alması gerekir. Fakat tam anlamıyla kesin tanı koyabilmek adına test yapılması gerekiyor. Hastadan alınan numune kan ile lavoratuvar ortamında analizi yapılır. Birden fazla bileşenin var olması durumunda hastanın burada gösterdiği duyarlılıkla alakalı bir durumdur. 

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Gıda intoleransına neden olacak gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Besin intoleransının yaygın olduğu durumlar arasında koruyucular, fruktoz, gluten, süt, gıda boyaları gibi bileşikler şeklinde sıralanabilir. Bu bileşenlerin alınmasına dikkat ederek beslenme programı hazırlanmalıdır.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Fiyatlandırma bilgisi birçok sağlık merkezinde değişkenliğe sebep olabilir. Böyle durumlarda kesin bilgi alınamayacak hale gelinir. Aslında böyle durumlarda sağlık merkezleriyle iletişime geçerek konu hakkında daha detaylı bilgi alınabilir.

 
İmamoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu'na sonsuz güveniyoruz
 
İstiklal Marşı'nın kabulünün 102'nci yılı kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinsel Hastalıklar Testi
Pek çok bakteri, mantar, virüs ve parazit cinsel temas neticesinde bulaşmakta ...
CYBH Testi Nedir?
Hastalığın bulaşıcı olmasını engellemek veya hastalıklardan korunmak için ...
Check up Hakkında Genel Bilgiler
Check up, genel sağlık muayenesidir. Düzenli olarak yapılması gereken ...
 
Göz Kapağı Estetiği
Göz kapağı estetiği günümüzde en çok yapılan estetik ameliyatlardan biridir. ...
Göz Kapağı Estetiği
Yaşın ilerlemesi, çevresel faktörler gibi durumlardan kaynaklı olarak ...
Bölgesel Yağlanma Nasıl Giderilir?
Kayseri bölgesel zayıflama en iyi çözümü çeşitli yöntemler ile uygular. ...
 
Diş Taşı Temizliği
Dişlerde meydana gelen diş taşı oluşumu, dişlere uygulanan diş taşı temizliği ...
Gülüş Tasarımı
Çeşitli nedenlerden dolayı estetik görünümü bozulan kişilere estetik ihtiyaçları ...
Bişektomi Nedir? Neden Yapılır?
Bişektomi ameliyatı halk arasında aynı zamanda yanak estetiği uygulaması ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva