100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
21 Ağustos 2013 Çarşamba - 14:17

Hondu: Hedef şikayetsiz elektrik kullanımı

Vatandaşın sorunsuz ve şikayetsiz elektrik kullanabileceği yapı oluşturmayı hedeflediklerini açıklayan AKEDAŞ Genel Müdürü Osman Hondu, zammın EPDK'ya bağlı olarak gerçekleştiğini söyledi.

Hondu: Hedef şikayetsiz elektrik kullanımı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) Genel Müdürü Osman Hondu Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan yaklaşık 1.7 milyon abonesiyle Türkiye'nin beşinci büyük şebekesi olan AKEDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından haziran ayında göreve başladı. Elektriğin vatandaşa yansıyan kilovatsaat fiyatının EPDK tarafından belirlendiğini ve dağıtım şirketlerinin kendi başlarına birim fiyatlara zam yapma ya da farklı tarife uygulama gibi bir durumlarının söz konusu olamayacağını belirten Hondu, "Vatandaş rahat olsun. Biz elektrik kilovatsaat ücretini EPDK'nın verdiği fiyatlar üzerinden faturalandırıyoruz. Sadece kilovatsaat başına bize verilen bir miktar var" diye konuştu.
BU YILKİ YATIRIM 122 MİLYON LİRA
Özelleştirmeyle ilgili olarak da AKEDAŞ Genel Müdürü Hondu, şunları kaydetti: "Daha hızlı yatırım yapabilen ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede karşılamak isteyen bir şirket olarak, 1 milyon 700 bin abonemize en iyi hizmeti vermek istiyoruz."
Şirket olarak EPDK'nın 5 yıllık sürece ilişkin belirlediği yatırımları devam ettireceklerini belirten Osman Hondu, "EPDK'nın 5 yıllık plan çerçevesinde 2015 yılına kadar bize öngördüğü, her yıl yatırım yapılması gereken bir miktar var. Bunun üzerine enflasyon vb. miktarları koyarak her yıl yatırım yapmak zorundayız. Antalya, Burdur ve Isparta illerinde bu yılki yatırımımız 122 milyon TL civarında. Bunun içerisine tesis yatırımları ile teknolojik sistemlerin satın alınması, yerleştirilmesi gibi kalemler de giriyor" dedi.
ANTALYA ÇOK HIZLI BÜYÜYOR
Yatırımlarda önceliklerin ihtiyaca göre belirleneceğini dile getiren Osman Hondu, şöyle devam etti: "Özellikle Antalya çok çabuk büyüyen bir il. Her yıl yaklaşık 50 bin yeni abone bağlanıyor. Bu, Anadolu'da bir ilin normal abone sayısı. Çok hızlı bir gelişim var. Bölgenin coğrafi yapısı, yaz-kış klima kullanılması elektriğe olan ihtiyacı her geçen gün artırıyor. Hedef, vatandaşın elektriği şikayetsiz kullanabileceği hale getirmek."
HER SIKINTI DIŞ ŞEBEKEYE BAĞLANIYOR
Geçtiğimiz yıllarda özellikle klima kullanımının arttığı yaz aylarında sık rastlanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak AKEDAŞ Genel Müdürü Osman Hondu, şunları dile getirdi: "Klima fiyatlarını 5 yıl öncesine göre kıyaslarsanız, vatandaş evine bir klimayı zor alıyordu. Şimdi evin her odasına klima takılacak hale geldi. Ama o günün şartlarına göre yapılan iç tesisatlar da bu artı yükleri kaldırabilecek pozisyonda olmadığı için vatandaş, her türlü sıkıntıyı bizim dış şebekeye yorumluyor. Aslında bu şikayetlerin bir kısmı, kendi iç tesisatlarının bu gibi bir güce karşı hesaplanmamasından kaynaklanıyor. Herkesin kendi tesisatını kontrol ettirmesi şart."
HATALI SAYAÇ OKUMA SIKINTI OLUYOR

Yanlış endeks okuma sonucu yüksek miktarda çıkan elektrik faturaları konusunda Osman Hondu, "Endeks okumaları 'endeksör' denilen el bilgisayarları ile yapılıyor. Endeksi okuyanlar en nihayetinde insan. Sayacın endeksini yanlış yazarsa, hatalı okuma dediğimiz durumlar oluşuyor. Maksat bunları en aza indirmek ama bu tip durumlar da oluşabiliyor. Bunlar asla kasıtlı veya maksatlı değil, okuma hatası oluyor. Onlar zaten burada bir süzgeçten geçirilip düzeltiliyor. Bazen de vatandaşa bırakılmış oluyor, o da sıkıntılara neden oluyor. Endeksörden çıkan faturayı okumayı yapan kişi, iptal edip yeniden düzeltemez. Bizim düzeltmemiz lazım" diye konuştu.

546 Milyon liraya özelleştirilmişti
AKEDAŞ, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2012'de yapılan ihaleyle özelleştirilmişti. 12 Kasım 2012 tarihindeki nihai pazarlık görüşmesi sonucunda Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, 546 milyon dolarlık teklifi ile ihaleyi kazanmıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK) yaptığı incelemenin ardından 7 Mart 2013 tarihinde ihaleyi onaylamış, karar 8 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Haziran ayında AKEDAŞ'ın devir işlemi gerçekleştirilmişti.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)
 

 
Antalya'nın karbon ayak izi çıkarılıyor
 
Rusya vatandaşının gasp iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın karbon ayak izi çıkarılıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayanların gündelik yaşam içinde ...
Akdeniz'de 'Zafer' coşkusu
Turizm kenti Antalya, 30 Ağustos'un 91'inci yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Kral dairesine 5 el ateş
ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki 5 yıldızlı otelde bu sabaha karşı silah sesleri duyuldu.
 
Polisin üzerine otomobil sürüp kaçtılar
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde, içinde iki kişinin bulunduğu otomobil, ...
Kurbanlık hayvan ithalatına gerek yok
TÜRKİYE Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ...
Son 20 yılda 1234 yabancı Müslüman oldu
ANTALYA'da son 20 yılda, eşinin Müslüman olması, ezan sesi, Hz. Muhammed'in ...
 
Yeni yaşını kutladı
BİYOLOJİ öğretmeni Duygu Turan, doğum gününü özel bir organizasyon ile ...
Lezzetli buluşma
ÖZEL bir firmada çalışan arkadaşlar Serap Betül Akyürek, Didem Demiriş, ...
Uyumlu çiftin gece turu
İş hayatının koşuşturmasına ufak bir mola vererek eğlenceye vakit ayıran ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva