'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
1 Haziran 2011 Çarşamba - 11:31

“Hopa” protestoları

Hopa'da emekli bir öğretmenin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylar İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde protesto edildi.

“Hopa” protestoları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'da yapılan saldırı sonrası yaşanan olayları Ankara'da protesto eden grup ile polis arasındaki çatışmaKızılay Meydanı'na taşındı.

İlk olarak AK Parti'nin Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen eylemciler, burada barikat kuran çevik kuvvet ekipleriyle çatıştı. Polisin grubu püskürtmesi üzerine Kızılay'a doğru kaçan eylemcilerle polis arasındaki gerginlik burada da sürdü. Kızılay Meydanı'nda meydana gelen olaylarda, eylemciler polis araçlarını taşlarken, çıkan çatışmalarda, çok sayıda polis ve eylemcinin yaralandığı gözlendi. Çıkan olaylarda 60 kişi gözaltına alındı. Olaylarda, 20 polis yaralandı, çok sayıda polis aracında da maddi hasar meydana geldi.

İSTİKLAL CADDESİ KARIŞTI

İstanbulBeyoğlu'nda da, Galatasaray Lisesi önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankart ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Gruptakilerden bazıları, Taksim Meydanı'ndaki bir binada asılı bulunan AK Parti pankartını iplerini keserek aşağı indirdi. Göstericiler, meydanda önlem amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine de taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yoldan geçen bazı araçlar hasar gördü. Bir süre sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı Taksim Seçim İrtibat Bürosuna da boya ve taş atan göstericileri polis tazyikli suyla dağıttı. Göstericilerden bir grup, tekrar Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçerken, Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek lisenin önüne gelen göstericiler, burada basın açıklaması yaptı.

BURSA VE GİRESUN'DA POLİS ENGELİ

Öte yandan ÖDP ve Halk Evleri üyesi bir grup, Hopa'daki olayları protesto etmek için Ak Parti Bursa İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Binaya ve polise yumurta atan eylemciler polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Giresun'da da AK Parti Giresun İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen ÖDP, Halkevleri ve Devrimci Liseliler (DEV-LİS) üyeleri ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gazi Caddesi ve Cemal Gürsel Caddesi boyunca Başbakan Erdoğan ile AK Parti hükümeti aleyhinde slogan atarak yürüyüş yapan grup üyeleri, Çarşı Polis Merkezi Büro Amirliği önünde Çevik Kuvvet Polisi ekipleri tarafından barikat kurularak durduruldu.

Bunun üzerine grup, "İmamın ordusu emekçinin düşmanı", "AK Parti'den hesabı gençler soracak" sloganları attı. Grup üyeleri ve polis ekipleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Çevredeki vatandaşların grup üyelerine tepki göstermesi üzerine bu kez polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Protesto yürüyüşüne izin verilen grubun AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasının ardından grubun güvenlik güçlerinin kontrolünde dağılımı sağlandı.

ESKİŞEHİR'DE 300 KİŞİ YÜRÜYÜŞ YAPTI

Eskişehir’de yaklaşık 300 kişi yürüyüş yaparak Artvin’in Hopa ilçesinde emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun kalp krizi geçirip yaşamını yitirmesine neden olan olayları protesto etti.

AK Parti
il binası önüne yürüyen kalabalıkla polisler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bir kişinin baygınlık geçirip ambulansıyla hastaneye kaldırılması üzerine yürüyüş yapan grup çevik kuvvet polisinin kalkanlarına doğru yumurta attılar. Emek ve Demokrasi Güçleri adlı grup akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önünde toplandı. ’Ölümün, zulmün iktidarı AKP’den hesap soracağız’ yazılı pankart taşıyan kalabalık yaklaşık 2 kilometre mesafedeki AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık ’Kahrolsun AKP’, ’Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganları atan grubun önünü Yunus Emre Caddesi’ndeki AK Parti binasına yaklaşırken çevik kuvvet polisleri kesti. Polislerin AK Parti il binası önünde basın açıklaması yapmasına izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada protestocular arasında bulunan bir genç baygınlık geçirdi. Bayılan genç, 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Polisler, grubun AK Parti il binasına 30 metre kadar daha yaklaşmasına izin verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ali Paşa Şanlı, Artvin’in Hopa ilçesinde AK Parti’yi protesto eden grup ile polisler arasında yaşanan olaylar sırasında emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi. Şanlı, "Tayyip Erdoğan’ı dün
Hakkari ve Eskişehir halkından bugün de Hopa halkından korumak için halka saldıran imamın ordusu, AKP’nin korkusunu yansıtmaktadır. Karadeniz’in yiğit evlatları çayından, suyuna, okulundan hastanesine, ülkesine ve yiğit evlatlarına sahip çıkacak ve ölümlerin hesabını mutlaka soracaktır. Eskişehir’in emek ve demokrasi güçleri olarak bizler de Karadeniz’in onurlu evlatları ile birlikte geleceğimize sahip çıkacağız, AKP’den hesap soracağız" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık arasında bulunanlar çevik kuvvet polislerinin kalkanlarına yumurta fırlattı. Polisler yumutrtalara müdahale etmedi. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
DHA

 
Anita coştu, coşturdu
 
Cinayetin ardından 'Kadın meselesi'çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulun bu sahtekârları
Bodrum’da kaçak içkiden üç Rus rehberin hayatını kaybetmesi turizm sözcülerini ...
Gerçek polise inanmadı, sahtesine kandı
Adana’da eczacılık yapan 38 yaşındaki M.M.B., cep telefonundan arayıp ...
Emek örgütlerinden çağrı
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, TEKEL eylemine destek verdikleri için haklarında ...
 
Tüketici içecek konusunda bilinçleniyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İçecek Sanayi Meclisi, ...
Otomobili böyle yuttu!
Eskişehir'de park halindeki otomobil, çöken asfaltla birlikte yaklaşık ...
Torbadan Google çıktı
Google devletle barıştı Türk şirketlerinden reklam alan ancak Türkiye'de ...
 
Töre değil korkusu öldürdü
HATAY'ın merkez Harbiye Beldesi'nde 27 yaşındaki Davut Sayhan, otomobil ...
Millet kafayı yedi; 1 çocuk ölü, 1 çocuk yaralı
Çorum ve Konya’da yaşanan iki olay, toplum olarak ruh sağlığımızın giderek ...
Vatandaş IBAN'a alıştı
Vatandaş, Uluslararası Banka Hesap Numarası (IBAN) kullanımını benimsedi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva