Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
6 Eylül 2019 Cuma - 13:41

İbradı'da mermer ocağı tepkisi

Antalya'nın İbradı ilçesinde bir maden şirketinin ÇED raporu alınmaksızın mermer ocağı açmak çalışma başlatmasına bölge sakinleri tepki gösterdi. İbradı Belediyesi eylül ayı meclis toplantısını, bölgede kurulan çadırda yaparak mermer ocağı kararına tepki gösterdi.

İbradı da mermer ocağı tepkisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İbradı Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru başkanlığında mermer ocağı yapılması planlanan Sülek Yaylası Karamıklı mevkiinde yapıldı. Meclis toplantısını CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek ve çok sayıda vatandaş da takip etti. Meclis toplantısı öncesi konuşan Rafeet Zeybek, bölgenin milli park ilan edilmesi için başlatılacak çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

DOĞA ZARAR VERECEK

Mermer ocaklarının İbradı'nın yaylaları ve dağlarında geri dönüşü olmayan bir tahribata yol açacağını kaydeden Rafet Zeybek, "Mermer ocaklarının açılmasının planlandığı alandaki yabani hayvan ve birçok endemik bitki türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Mermer ocağı sebebiyle sedir ağaçları başta olmak üzere çok sayıda ağaç zarar görecektir. İbradı'nın su kaynaklarını barındıran bölgede mermer ocağı açılması durumunda bütün bir ilçe su sıkıntısı yaşayacaktır. Bölgenin Yörüklerin göç yolunda bulunması yaşayan kadim bir kültürü de olumsuz etkileyecektir" dedi.

'ÇED RAPORU ALINMADI' İDDİASI

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ise özel bir maden firmasının, 'Çevresel Değerlendirme Raporu' (ÇED) alınmaksızın su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanlarını, dağ keçilerini ve endemik bitkileri üzerinde barındıran alanda mermer ocağı açmak için çalışmalara başladığını söyledi.

İbradı-Akseki ormanları bölgesinin değişik disiplinlerdeki araştırmacıların yaptıkları çalışmalara dayanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dünya Yaban Hayatını Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen çok önemli 9 alandan biri seçildiğine işaret eden Serkan Küçükkuru, şunları kaydetti:

"Bu bölge UNESCO Dünya Miras Listesi Türkiye Birimi tarafından yapılan iki yıllık değerlendirmelerle hazırlanan 'Aday Doğal Alan' önerileri listesinde, ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Milli Parklar ve bazı kurumlar tarafından hazırlanan bioçeşitlilik raporlarına göre bu yöre özel korumalı alan kabul edilmektedir. İlginç olan ülkemizde kardelen sökümünün yasaklanmasına rağmen bizim Kardelen Festivali düzenlediğimiz yerde böyle bir girişimde bulunulmasıdır. Yöremizde bundan sonra açılacak mermer ve taş ocakları öncelikle ilçemizin içme su kaynağını kirletecek, hava kirliliğine sebep olacak, dağ keçileri ve yılkı atlarının doğal yaşamlarını tahrip edecektir. Endemik bitkileri zarar verecek ve yörede yapılacak arıcılık ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyecektir."

Konuşmaların ardından eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Mecliste, mermer ocağı yapılacak Süley Yaylası bölgesinin milli park ilan edilmesi için çalışma başlatılması kararı alındı.

ANTALYA'NIN IBRADI ILCESINDE BIR MADEN SIRKETININ CED RAPORU ALINMAKSIZIN MERMER OCAGI ACMAK CALISMA BASLATMASINA BOLGE SAKINLERI TEPKI GOSTERDI. IBRADI BELEDIYESI EYLUL AYI MECLIS TOPLANTISINI, BOLGEDE KURULAN CADIRDA YAPARAK MERMER OCAGI KARARINA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:IBRADI-DHA)

ANTALYA'NIN IBRADI ILCESINDE BIR MADEN SIRKETININ CED RAPORU ALINMAKSIZIN MERMER OCAGI ACMAK CALISMA BASLATMASINA BOLGE SAKINLERI TEPKI GOSTERDI. IBRADI BELEDIYESI EYLUL AYI MECLIS TOPLANTISINI, BOLGEDE KURULAN CADIRDA YAPARAK MERMER OCAGI KARARINA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:IBRADI-DHA)

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA)

Etiketler:
 
Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı
 
Emekli polis memuru eşini öldürüp, intihar etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlker göden 6 Eylül 2019 Cuma 15:54

Bırakalım ced raporunu bu ormanlarımız ve dogamızı korumak geleceğimiz icin cok önemli ve bu savaş kazanmak gibi birşey cünki dogamızı yok etmek icin resmen savaşıyorlar. Üzülerek söylüyorum kurumlarımız sanki bilerek yapıyor doga katliamını oysa okadar cok corak bölgelerimizde araştırma yapsınlarki dogamızı yok olmasın ben kaşlım ve örnekleri var mermer ocakları ama doga katliamı devam ediyor. Demre, Finike, almalı inanılmaz üzülüyorum yazık...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel çocuklara yoga kursu
MURATPAŞA Belediyesi ve Adalya Vakfı tarafından Engelsiz Kafe'nde özel ...
Çevreci Komşu Kart'la 4 milyona doğru
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin geri dönüşüm projesi ...
Pişkin'den doğa resimleri sergisi
ANTALYALI ressam Mustafa Pişkin, doğa ve sosyal yaşam içerikli yağlıboya ...
 
Öğrenciler, sosyal çalışma programıyla iş hayatına adım atıyor
ANTALYA'da üniversite öğrencileri, İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programı kapsamında ...
Aspendos Festivali'ne sponsor
ANTALYA'yı hem iç hem dış hatlarda direkt tarifeli seferlerle en fazla ...
Anadolu Ateşi nefesleri kesti
KEMER Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 130 çocuk sünnet ...
 
Kendi işinin patronu oldu
EMY Organizasyon & Ajans bünyesinde mankenlik ve fotomodellik yapan Adelia ...
Antalya'da Kazak sevgilisini öldüren sanığın cezası belli oldu
ANTALYA'da, Kazakistan uyruklu kız arkadaşı Nailia Nutfullina'yı döverek ...
Bilinçsiz klima kullanımı sağlığı ve cebi tehdit ediyor
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva