Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
29 Eylül 2012 Cumartesi - 14:50

“İddialarımızın haklılığı ortaya çıktı”

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Valilik İl İdare Kurulu’nun, Menderes Türel döneminde Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan çok sayıda ihale hakkında, “Soruşturma İzni” vermesinin anlamlı olduğunu söyledi.

“İddialarımızın haklılığı ortaya çıktı”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sapan, kendisinin de 2011 yılında dosyalar açarak gündeme getirdiği ihalelerin titizlikle incelenmesi gerektiğini ifade etti.
 
Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, 2011 genel seçimleri öncesi, Menderes Türel’in dönemindeki Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleleri konusunda, “Varan1”, “Varan 2”, Varan 3”, “Varan 4” diye basın aracılığı ile kamuoyuna açıklamalar yaptığını hatırlattı. Açıkladığı dosyalarda, Büyükşehir Belediyesi’nin yasa ve yönetmeliklere aykırı işlemlerle, özellikle bir yandaşa kaynak aktarmasına dikkat çektiğini belirten Sapan, “Bunlardan biri 2008 yılında söz konusu yandaşa ait birkaç firmaya 156 adet ihalenin verilmesi ile ilgiliydi. İhalelerin hemen hemen tamamının hiçbir piyasa araştırması yapılmadan yandaşa verildiğini gündeme getirdik. Türel, ‘Açılmış soruşturma yok’ diyerek, değişik demogojiler yaparak suçlamalardan sıyrılmak istedi. Valiliğin açtığı soruşturma, savcılığa yaptığı suç duyurusu bizim iddialarımızı bir kez daha doğruluyor. Bu karar, Türel’in ezberini bozdu” dedi.
 
İl İdare Kurulu iddialarımızı doğruluyor
 
Yıldıray Sapan, gazetelere yansıyan Antalya Valiliği İl İdare Kurulu kararının, kendisinin 2011 yılı Mayıs ayında dile getirdiği iddiaların doğruluğu teyit ettiğini söyledi. Kurulun, 17 Temmuz 2012 tarihli kararında, Türel döneminde 2008 yılında yapılan 156 doğrudan alım işleminde Kamu İhale Kanunu’na aykırılık ve belediyenin zarara uğratılması tespiti yapıldığını belirten Sapan, “Yaklaşık 16 ay önce bizde aynı saptamalarda bulunup yetkilileri göreve çağırmıştık. İl İdare Kurulu, Antalya’da yüzlerce firmanın yaptığı aynı nitelikteki 156 adet işin, aynı kişinin ortağı olduğu 4 firmaya verilmesini özellikle sorguluyor” diye konuştu.
 
Sapan, İl İdare Kurulu’nun kararında yer alan, "Büyük çoğunluğunun aynı nitelikte, özellikle billboard, koruma panosu ve megalight afişi ve benzeri malzemeler olmasına rağmen, 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu'nun 5. maddesinin 'eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal veya hizmet alımları ile yapım işleri kısımlara bölünemez' hükmüne aykırı olarak kısımlara ayrılarak, çoğunluğu aynı gün içinde olmak üzere, azami bir haftalık periyotlarda ikiden fazla alımların yapıldığı... İI genelinde aynı mal ve hizmeti sunan 350 – 500 adet firma olmasına rağmen bütün alımların 4 firmadan yapıldığı... Eşik değerlerin altında kalmak amacıyla kısımlara bölünen ve doğrudan temin yöntemi kapsamına alman mal ve hizmetler için hiçbir piyasa araştırması yapılmadığı, piyasa araştırması tutanağında alımın yapılacağı firmanın teklifi dışında hiçbir bilgiye yer verilmediği, ihtiyaçların sırasıyla söz konusu 4 firmadan (aynı kişiye ait)alındığı..,” ifadelerine dikkat çekti.
 
Aynı gün hem ihale hem de ödeme görülmüş şey mi?
 
Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, söz konusu işlemlerle ilgili geçmişte, “Aynı gün ihale yapıp, aynı gün malı teslim aldılar. Akşama kalmadan da parasını ödediler. Yandaşa rant için bu hızın benzeri yoktur” saptamasında bulunduğunu hatırlattı. İl İdare Kurulu’nun kararının bu saptamayı doğruladığını söyledi. Kurulun, sünnet şenlikleri için alınan sünnet elbisesi, spor ayakkabı, havai fişek, futbol topu, tişört ve oyuncak gibi malzemelerin dahi matbaa ve prodüksiyon işi ile iştigal eden 3 firmadan temin edildiğinin altını çizdiğini belirten Sapan şöyle devam etti:
 
“İl İdare Kurulu, ‘Aynı malın aynı firma veya farklı firmadan alış fiyatları arasında yüzde 50'ye varan fiyat farklarının bulunduğu, bunun da herhangi bir piyasa araştırması yapılmadığının ve rasgele alım yapıldığının açık göstergesi olduğu’nu söylüyor. Kurulun kararında, alımların büyük çoğunluğunun bir gün içerisinde gerçekleştirildiği, mal alım istek fişi, doğrudan temin onay belgesi, piyasa fiyat araştırması tutanağı gibi işlemlerle, sayısı yüzü geçen billboard, megalight, koruma panosu afişi, vinil branda gibi malzemelerin imali, belediyeye teslimi, ayniyat işlemlerinin tümünün 1 günde gerçekleştirildiği, bunun da siparişin çok önceden verildiğine ve mal teslimi esnasında usulen mal alım belgelerinin düzenlendiğinin belirtisi olduğu yönündeki ifadeler bizim iddialarımızı doğruluyor.”
 
Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Menderes Türel’in 2009 yılının ilk üç ayında yandaşına verdiği trilyonlarca liralık benzeri ihalelerle ilgili dosya açıkladığını belirterek, “Beklentimiz İl İdare Kurulu’nun onlar içinde aynı işlemi yapmasıdır” dedi.
 
 
 

 
‘Kapatılan beldeler iyi hizmet alacak’
 
Rahmi Turan yeni bir gazeteyle dönüyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sapan sevenler 30 Eylül 2012 Pazar 16:25

rapor iddalarla alakalıdır beyefendi soruşturma sonucunu bekleyin bence hepsi çürütülebilir erken değilmi ya iddalar asılsız çıkarsa ne diyeceksınız özür dileyecekmısınz sapanla beraber

Yorumu oyla      3      4  
sapan severlere yanit 30 Eylül 2012 Pazar 09:52

Raporu iyi okuyun daha ne ciksin hepsi yazili iste....

Yorumu oyla      4      3  
seyfı karabıber 29 Eylül 2012 Cumartesi 23:00

sayın turele bişe olduğu yok olan burokratlara oluyor onların sucu ne bugun görev yapanlar yarın aynı işlere maruz kalmayacakmı sayın sapan

Yorumu oyla      7      3  
sapan sevenler 29 Eylül 2012 Cumartesi 20:21

sorşturma sonunda hiç birşey çıkmazsa ozamn ne diyeceksın sayın sapan dilerim ozaman çıkar burokratlardan özür dilersin göreceğiz

Yorumu oyla      5      6  
timur inanç 29 Eylül 2012 Cumartesi 18:30

Sevgili vekilim, bu yandaşlar böyle beslenmezse düğün alayı gibi kongre yapmaya kimin parası yeter?Adam yarın bir kongre yapıyor akıllara zarar???

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kapatılan beldeler iyi hizmet alacak’
Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Meclisin tatile girmesi ...
Fettah Tamince Hırvatistan fahri konsolosu oldu
Rixos Hoteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Hırvatistan ...
2 kişilik ücret verip diğerleriyle ilişkiye girmedi diye dövdüler
Antalya'da otostop yöntemiyle fuhuş yapan kadını döverek paralarını gasp ...
 
Öz kızını elle taciz eden babaya 15 yıl hapis
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde öz kızı S.E.'yi 2 yıl boyunca elle taciz ...
Eylül bitti Antalya’da yaz bitmedi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan turistler, Eylül ayında güneşli ...
Ağaçlara sonbahar makyajı
Antalya sonbahara hazırlanıyor. Kentin işlek caddelerindeki kavak ağaçları ...
 
Yaz tatiline yat gezili veda
ANTALYA'da Esline Ajans mankenleri, yatta düzenledikleri partiyle yaz ...
Şenlik gibi tanıtım
Akdeniz Üniversitesi'nde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ...
İki cadde daha düzenleniyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, iki caddenin daha düzenlemesine başlıyor. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva