AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
30 Nisan 2020 Perşembe - 10:44

İletişim öğrencileri, duygularını şiir ve şarkılarla dile getirdi

KORONAVİRÜS nedeniyle uzaktan eğitim gören Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, karantina günlerinde şiirlerle, şarkılarla Türkiye'ye 'Evde Kal' mesajı verdi.

İletişim öğrencileri, duygularını şiir ve şarkılarla dile getirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs önlemleri dolayısıyla arkadaşlarından, kampüslerinden, sınıflarından ve hocalarından ayrı kalarak uzaktan eğitim gören AÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, duygularını şiirlerle, şarkılarla aktardı. Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Bircan Nağıyeva duygularını 'Rüzgarın yaprakları koparmasına rağmen yeniden yaralı yerlerinden tomurcuklanıyordu dallar' şiiriyle anlatırken, dünyanın zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Nağıyeva, “Bu süreçten çıktığımızda kendimizi korumamız lazım, çünkü psikolojimizi etkileyen o kadar negatif etken var ki. Okulumu, hocalarımı, arkadaşlarımı, doğayı çok özlüyorum" dedi.

GİTARLA 'SEN CORONALANMA' ŞARKISI

Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Alper Düzcan ise gitarıyla şarkı söyledi. 'Sen coronalanma' diye seslenen Düzcan, uzaktan eğitim sürecinin iyi gittiğini söyleyerek, “Rektörümüz ve dekanımız bu süreçte gerçekten bize çok destek çıkıyor. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Evde kal Türkiye" dedi.

UKULELE İLE MESAJ

Halkla İlişkiler öğrencisi Ayşe Pırtık da elinde ukulele ile verdiği mesajında, “Karantina günlerinde duygularım gerçekten çok yoğun. Antalya'da özellikle nisan ayını yaşamak çok çok güzeldir. Nisan Antalya'nın en güzel aylarından biridir. Umarım kampüsümüze en kısa zamanda geri döneceğiz. Özellikle başta sağlık çalışanları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

DUYGULARINI RAPLE ANLATTI

Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Muhammet Kazım Köse, kendi yazdığı bir rap şarkısıyla karantina günlerini, duygularını ve uzaktan eğitimi anlattı. Ellerinde eldivenle şarkı söyleyen Köse, “Kalmadı günlerin anlamı/ Bütün gün süslenip allanıp pullanan, tüm gün üşenip kalkmadı, duş bile almadı./ Mağazada sokakta müşteri kalmadı./ Gündemi salladı pandemi/ Ben okula gidiyordum daha demin/ Geçmem gerekiyor sınıfı şimdi benim/ Dersleri uzaktan halledip/ Mahfedin dünyayı aferin/ Evrenin bize laneti buydu/ Yarasa nasıl yenir merak edip durduk/ İzole olduk ama esareti bulduk/ Mesafeni koru/ Tek çare var o da yakalanmamak/ Vardır elbet esaretin sonu cesaretli olun" dedi.

HERKES BİRBİRİNE YARDIM ETMELİ

Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Yaren Kaya, mesajında salgın haberiyle birlikte pek çok öğrencinin ailesinin yanına döndüğünü, az bir kesimin ise üniversiteyi okudukları şehirde kalmayı tercih ettiğini söyledi. Kaya, “Hepimiz için çok zor bir dönem, fakat üniversite öğrencilerinin pek çok derdi var bu konuyla ilgili. Özellikle yaşadığı eve kira vermek zorunda olan öğrenciler var. Onlardan biri de benim. Bu dönemde herkesin birbirine olabildiğince yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Mesajında özellikle sağlık çalışanlarına kolaylık dileyen Kaya, “Gerçekten en riskli olan gruptakiler onlar. Hepimiz çok minnettarız. Umarım ülkece bu süreci çabuk atlatırız. Herkesi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

BÖLÜMÜYLE İLGİLİ İÇERİKLER ÜRETİYOR

Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Hasan Hüseyin Alkan da evde kaldığı dönemde bölümüyle ilgili içerikler ürettiğini söyledi. Alkan şiirli mesajında “Her yağmur yağdığında o güzel gözlerin dolduğunda önce gözyaşını, sonra sebebini silesin gelir" dedi.

TÜM ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Radyo Televizyon Sinema öğrencisi Rümeysa Koca ise mesajına, “Yarın farklıdır bugünden/ Adı değişir hiç olmazsa/ Kara bir suyu geçiyoruz şimdilerde/ Basarak yosunlu taşlara/ Sen bugünden yarına birazcık umut sakla" dizeleriyle başladı. Koca, “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

'HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM'

AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal da öğrencilere “Koronavirüs bizi fiziken ayırdı ama kalplerimizi ayıramadı" dedi. Uzaktan eğitimin de bir iletişim şekli olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, “Tüm öğrencilerimizi kampüste göreceğimiz günleri iple çekiyoruz. İnşallah, gördüğümüz kadarıyla bu çok da uzun olmayacak. Sizleri çok seviyoruz. Lütfen kendinize iyi bakın, evde kalın, uzaktan eğitimle size verilen dersleri takip edin. Kendinize iyi bakın" dedi.

KORONAVIRUS NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM GOREN AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILETISIM FAKULTESI OGRENCILERI, KARANTINA GUNLERINDE SIIRLERLE, SARKILARLA TURKIYE'YE 'EVDE KAL' MESAJI VERDI.

RADYO TELEVIZYON SINEMA OGRENCISI HASAN HUSEYIN ALKAN DA EVDE KALDIGI DONEMDE BOLUMUYLE ILGILI ICERIKLER URETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM GOREN AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILETISIM FAKULTESI OGRENCILERI, KARANTINA GUNLERINDE SIIRLERLE, SARKILARLA TURKIYE'YE 'EVDE KAL' MESAJI VERDI.RADYO TELEVIZYON SINEMA OGRENCISI ALPER DUZCAN ISE GITARIYLA SARKI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM GOREN AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILETISIM FAKULTESI OGRENCILERI, KARANTINA GUNLERINDE SIIRLERLE, SARKILARLA TURKIYE'YE 'EVDE KAL' MESAJI VERDI.RADYO TELEVIZYON SINEMA OGRENCISI RUMEYSA KOCA ISE MESAJINA, YARIN FARKLIDIR BUGUNDEN/ ADI DEGISIR HIC OLMAZSA/ KARA BIR SUYU GECIYORUZ SIMDILERDE/ BASARAK YOSUNLU TASLARA/ SEN BUGUNDEN YARINA BIRAZCIK UMUT SAKLA" DIZELERIYLE BASLADI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM GOREN AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILETISIM FAKULTESI OGRENCILERI, KARANTINA GUNLERINDE SIIRLERLE, SARKILARLA TURKIYE'YE 'EVDE KAL' MESAJI VERDI.
HALKLA ILISKILER OGRENCISI AYSE PIRTIK DA ELINDE UKULELE ILE MESAJ VERDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM GOREN AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILETISIM FAKULTESI OGRENCILERI, KARANTINA GUNLERINDE SIIRLERLE, SARKILARLA TURKIYE'YE 'EVDE KAL' MESAJI VERDI. RADYO TELEVIZYON SINEMA OGRENCISI BIRCAN NAGIYEVA DUYGULARINI 'RUZGARIN YAPRAKLARI KOPARMASINA RAGMEN YENIDEN YARALI YERLERINDEN TOMURCUKLANIYORDU DALLAR' SIIRIYLE ANLATIRKEN, DUNYANIN ZOR BIR SURECTEN GECTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA,DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Maldivler’de koronavirüsten ilk ölüm
 
Ünlü sanatçı Sümer Ezgü canlı yayında böyle düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmayı görünce uyuşturucuyu araçtan attılar
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarmanın durdurmak istediği araçtaki ...
Kira ödemeleri 3 ay ertelendi
FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, belediye mülklerinde kiracı olarak ...
Civcivleri serasında besliyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde örtü altı sera üretimi yapan Zafer Çetin ...
 
Kamyona arkadan çarpan motosikletin sürücüsü öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, motosikletiyle kamyona çarpan Abdil Arslan ...
Karavanla dünya turuna korona molası
ALMANYA'nın Hamburg kentinden 3,5 yıl önce karavanına binerek dünya turuna ...
Torosların sembolü şakayık çiçeğini koparan yandı!
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, şakayık çiçekleri açtı. Toros Dağları'nın ...
 
Antalyalı balıkçının gözü kulağı TBMM'de
ANTALYA'da 10 kooperatifin üye olduğu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ...
Konyaaltı Belediyesi'nden satılık konut alanı
Konyaaltı Belediye Başkanlığı, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkulü ...
Antalya'da 3 gün için alınan kararlar belli oldu
Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Mayıs Cuma, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva