Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
7 Temmuz 2022 Perşembe - 12:05

İstanbul'da sağlık çalışanlarından şiddet protestosu

KONYA Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine tepki olarak İstanbul'da sağlık çalışanları protesto gerçekleştirdi.

İstanbul da sağlık çalışanlarından şiddet protestosu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ve Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde çalışanları saat 09.00'da eylem yaptı.

Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde saat 09.30'da gerçekleştirilen eylemde, doktor ve çalışanlar, Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini , 15 dakika boyunca sessizce oturarak protesto etti. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Mesut Sönmez'in de yer aldığı eylemde, uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunuldu. Hastaneye muayene için gelen bazı vatandaşların da alkışlarla destek verdiği eylemde sık sık 'Sağlıkta şiddet son bulsun' sloganları atıldı.

"HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ"

Hastaneye muayene için gelenlerin de alkışlarla destek verdiği eylemde konuşan, Uzman Dr. Ayşegül Bilen meslektaşlarının öldürülmesinden dolayı acılarının büyük olduğunu ifade ederek "Can güvenliğimizi istiyoruz. Sizlere sağlıklı ortamlarda, sağlıklı hizmet sunmak istiyoruz. Acımız çok büyük, çok üzgünüm" dedi. Hekim-Sen adına konuşan Mücahit Aktürk ise "Hepimiz üzgünüz, kızgınız. Sıranın bize ne zaman geleceğinin endişesi içerisindeyiz. Hepimiz kendimizi sahipsiz ve değersiz hissediyoruz. Hiç kimsenin umrunda olmadığımızı düşünüyoruz. Şiddeti önleyici tedbirler almak, yapana ceza vermekten daha etkindir. X-Ray cihazı, metal dedektörü öldürülen hekimlerin hayatından, yaralanan, darp edilen hekimlerin sağlığından daha mı değerliydi" diye konuştu.

Hekim Birliği Sendikası İstanbul Temsilcisi Helin Bağcı yaptığı konuşmada şunları söyledi: Kaybımız tarifsiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. 'Biz hekimler artık tükendik' dedik, dinlemediniz. 'Biz hekimler sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumları içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor hatta öldürülüyoruz' dedik, duymadınız.  'Biz hekimler şiddete karşı göstermelik koruma kanunları ile değil caydırıcı hükümler içeren kanunlar çıkarılmasını bekliyoruz' dedik, görmezden geldiniz.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Tülin Çelik de "Başımız sağ olsun.Bu son olsun diyoruz. Sağlıkta önlenemeyen hatta artarak devam eden şiddetin sorumluları, sağlıkta yanlış politikaları sürdürmeye, bizleri hasta ve yakınlarıyla karşı karşıya getirmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ŞİDDET UYGULAYANLAR İSTİSNASIZ CEZALANDIRILSIN"

Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde de sağlık çalışanları bahçede 15 dakika sessiz oturarak eylem gerçekleştirildi. Basın açıklaması okuyan Üroloji Uzman Dr. Mete Değirmenci "Doktor Ekrem Karakaya uğradığı silahlı saldırı sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen  hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz. Yeter artık. Şiddete maruz kalmadık. Ölmek istemiyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sağlıkta şiddete karşı hemen şimdi amansız, fakatsız, önlem alınsın. Şiddet uygulayanlar istisnasız cezalandırılsın. İş yerlerimiz güvenli hale gelene kadar can güvenliğimizin tehdit altında bulunduğu yerlerde gerekirse çalışmaktan kaçınma hakkımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz "dedi.

Eylemde ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması talebiyle bugün ve yarın, Türkiye genelinde, acil servis iş bırakma eylemi yapılacağı, acil servis dışında hasta bakılmayacağı duyuruldu. 

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. TULIN CELIK (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. HELIN BAGCI (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. MUCAHIT AKTURK (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI.  AYSEGUL BILEN (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

OKMEYDANI PROF. DR. CEMIL TASCIOGLU SEHIR HASTANESI DOKTOR VE CALISANLARI OLDURULEN DOKTOR EKREM KARAKAYA ICIN SESSIZ OTURMA EYLEMI YAPTI. (FOTO:MURAT DELIKLITAS/ISTANBUL-DHA)

ATASEHIR FATIH SULTAN MEHMET HASTANESI'NDE DE SAGLIK CALISANLARI BAHCEDE 15 DAKIKA SESSIZ OTURARAK EYLEM GERCEKLESTIRILDI. (FOTODAKI METE DEĞIRMENCI) FOTO: ISA ALMACAYIR-ISTANBUL-DHA

ATASEHIR FATIH SULTAN MEHMET HASTANESI'NDE DE SAGLIK CALISANLARI BAHCEDE 15 DAKIKA SESSIZ OTURARAK EYLEM GERCEKLESTIRILDI. FOTO: ISA ALMACAYIR-ISTANBUL-DHA

ATASEHIR FATIH SULTAN MEHMET HASTANESI'NDE DE SAGLIK CALISANLARI BAHCEDE 15 DAKIKA SESSIZ OTURARAK EYLEM GERCEKLESTIRILDI. FOTO: ISA ALMACAYIR-ISTANBUL-DHA

 

Murat DELİKLİTAŞ-Hasan YILDIRIM-Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR /İSTANBUL, (DHA)

 
Otomobil alev alev yandı
 
Nuray'ı öldüren sanığa 'iyi hal' indirimiyle 25 yıl hapis
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandas 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:30

Doktorlarimizdan uzak durun yeter artık eğitimli insanlara karşı itibarsızlaştırmayi ve saldırıyı lanetliyoruz milletin yıllarca dişiyle tırnağına yetiştirdiği doktoru mühendisi öğretmeni avukata uzanan elleriniz kırılsın

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil alev alev yandı
KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde akaryakıt istasyonundan yakıt alan bir otomobil ...
MSB: 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralı
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, üs bölgesine ...
Anne kalbi, evlat acısına dayanamadı
İZMİR'de, yolun karşısına geçerken alkollü sürücünün kullandığı otomobilin ...
 
Fuhuş yaptıkları erkekleri 3 kategoriye ayırmışlar
KAYSERİ'de, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, fuhşa aracılık ettikleri ...
Kayıp kadının ormanda cesedi bulundu
MANİSA'nın Gölmarmara ilçesinde kayıp olarak aranan Hanife Eralp'in (80) ...
İstanbul Kültür Tuğlası ve Artpietra Kültür Tuğlası Modelleri
Kültür tuğlası doğal bir görüntü sağladığından dolayı iç ve dış duvarlarda ...
 
Kaybolan babayı arama çalışmalarında 70'inci gün
ERZURUM'da, Oltu Çayı'na uçan araçta kızı Büşra (26) ile eşi Sevinç (54) ...
Suç örgütlerine silah temin ediyorlarmış
ADANA’da silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 16 şüpheliden ...
Mersin'de 66 kaçak göçmen yakalandı
MERSİN'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığındaki Suriye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva