'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
21 Ekim 2015 Çarşamba - 11:04

İşte, Gül'ün 'Yalan' dediği o haber

AKP içindeki, "yeni oluşum" çalışmaları hızlandı.

İşte, Gül ün  Yalan  dediği o haber
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genel seçime sayılı günler kala AKP içindeki, "yeni oluşum" çalışmaları hızlandı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şimdilik örtülü destek verdiği oluşum, yeni bir partinin çatışı altında siyaset yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde birleşti. Bu kararda, AKP isminin "yolsuzluk ve usulsüzlük" iddiaları ile çok yıpranmış olması etkili oldu.

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın çevresine, bu konundaki endişelerini dile getirerek, "Bu pislik kolay kolay aklanmaz" yorumunda bulunduğu öğrenildi. Gül, tekrar Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor. Başbakanlık görevi içinse Ali Babacan'ı düşünüyor. Yani Davutoğlu, Gül'ün ekibinden dışlandı. Bu nedenle Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saray'ın ekibinin içine girmek zorunda kaldı.

DAVUTOĞLU GÜL'Ü NİYE ELEŞTİRDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ankara katliamının ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak taziyelerini bildiren 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü "ağır bir şekilde" eleştirmesi kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Özellikle düne kadar Gül'ün yanında yer aldığı için bir çok eleştiri alan Başbakan Davutoğlu'nun U dönüşü gözlerin AKP içindeki hesaplara çevrilmesine yol açtı. Taraf'ın AKP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, AKP içindeki iktidar kavgası gizliden gizliye hız kazandı. Davutoğlu, hem Saray'a hem de Gül'e yakınmış gibi hareket ettiği için Gül ve ekibi tarafından çizildi. Şu anda Gül ekibinin yeni Başbakan adayı, Ali Babacan oldu. Bu gelişme üzerine Davutoğlu da, koltuğu kaybetme telaşına düştü. Ve Saray'a yakın durarak, koltuğunu korumayı amaçlıyor. Davutoğlu'nun, Gül'e yönelik eleştirileri parti içinde, "Saray'a selam" olarak nitelendirildi.
1 Kasım seçimleri için hazırlanan milletvekili listelerinde yer almayan üç dönemliklerin neredeyse tamamı, Gül'ün çevresinde toplandı.
Gül ve ekibi, daha önceden parti içinde kalarak mücadele edilmesi gerektiğim düşünüyordu. Ancak son dönemde yaşananlar yeni oluşumun kararlarım gözden geçirmesine neden oldu. Yeni oluşumcular, kendilerini AK Parti'li olarak nitelendiriliyor. Şu anda partinin yönetiminde olanlara ise "AKP"li ismi verildi. Sohbet toplantılarında bile, "O AKP'li", "O AK Parti'li" sıfatları kullanılıyor. Dolayısıyla parti içinde şu anda "AKP'li mi, AK Partili mi» kavgası yaşanıyor. Bu kavga çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde AKP isminin çok yıprandığı konusunda görüş birliğine varıldı. Ve yeni oluşumun bir başka isim altında faaliyet göstermesinin daha doğru olacağı kararlaştırıldı. Planda bir değişiklik olmazsa, 1 Kasım seçimlerinin ardından Gül'ün örtülü destek vereceği "AK Partili"ler ile yeni bir isim altında siyaset yapılacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de, dile getirdiği 5. parti bu şekilde oluşacak.

"ANAP GİBİ OLDUK"
AKP Hükümetleri döneminde uzun süre bakanlık yapan Nihat Ergün'ün, Saray'a yönelik sözleri, kapalı kapılar ardında yapılan eleştirilerin bir anlamda su yüzüne çıkmasına neden oldu. AKP yönetiminde özellikle Gül ekibinde, AKP'nin isminin de ANAP gibi son dönemde yolsuzluk ve usulsüzlüklerle anıldığı görüşü dile getiriliyor. Ve hatta Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın çevresine bu iddialar nedeniyle, "Bu pislik kolay kolay aklanmaz" yorumunda bulunduğu öne sürüldü. Bu nedenle yeni bir parti ismi altında siyaset yapılmasının daha doğru olacağı düşünüldü.

CUMHURBAŞKANLIĞINI İSTİYOR
Gül ve ekibinin hesapları içinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu yer almıyor. AKP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, orta vadede bir koalisyon hükümeti kurulacak. Bu hükümetin Başbakan'ı, Ali Babacan gibi uluslar arası arenada ve iş dünyasında kabul görmüş bir isim olacak. Abdullah Gül ise bir koalisyon hükümetinin Başbakanı olmak istemiyor. Onun yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından 13. Cumhurbaşkanı olmayı planlıyor. Yani AKP içindeki yeni oluşumun hesabında, Gül'ün yeniden Cumhurbaşkanı olması ve Babacan gibi bir ismin Başbakanlığı'nda koalisyon hükümetinin kurulmasını içeriyor. Koalisyon hükümetinde ise "Yeni AKP", "CHP" ve "MHP"nin yer alabileceği hesapları yapılıyor.

ABDULLAH GÜL BU HABERİ YALANLADI:

"Bana atfedilen ifadeler tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir"
 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taraf gazetesinin manşetiyle ilgili açıklama yaptı. Gül, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde bana atfedilen ifadeler tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir. Beni tanıyanlar en ağır eleştirilerimde dahi bu gibi ifadeler ve böyle bir üslup kullanmayacağımı çok iyi bilir. Son dönemde şahsımı günlük siyasi polemiklerin içerisine çekmeye yönelik bazı gayretleri üzülerek takip ediyorum. Bilinmesini isterim ki tek arzum ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde istikrar ve refaha kavuşmasıdır" ifadelerini kullandı.
 

 
Antalya'da 1500 demir adam
 
Kıskançlık cinayeti: 2 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günal: Bilal neden İtalya'da?'
MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
AKP'nin gizli günlükleri
Aralarında Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın da bulunduğu AKP heyetinin ...
Çavuşoğlu, Antalya projelerini açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt ...
 
Antalya'nın seçmen sayısı 19 bin 958 arttı
ANTALYA'da 1 Kasım seçimlerinde 4 bin 723 sandıkta 1 milyon 588 bin 111 ...
MHP Milletvekili Günal: Koalisyon protokolu çantadaydı
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 17 Ağustos'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ...
AKP köstebek avında!
Tutanakları kimin sızdırdığını bulmak için de geniş kapsamlı bir soruşturma açıldı.
 
Masum Türker: Terör bahanesiyle siyaset yapılıyor
DSP Genel Başkanı Masum Türker, terör bahanesiyle siyaset yapılıyor dedi.
Antalya'ya yeni yat limanı onaylandı
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da 97 kişinin ...
Patlama istifa getirdi
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde AKP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Dizi, yazılı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva