AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
1 Ekim 2015 Perşembe - 16:05

İstişaresiz başkan Muharrem Koç'a tepki büyüyor

ANTALYA Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı imzasıyla oluşturulan 'Antalya Yüksek İstişare Konseyi' başkanlığına istişare yapılmadan, ANSİAD'dan ihraç edilen işadamı Muharrem Koç'un getirilmesine tepkiler artıyor.

İstişaresiz başkan Muharrem Koç a tepki büyüyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 kurum ile 30 işadamından oluşan Antalya Yüksek İstişare Konseyi başkanlığına, hiçbir kurum ve isimle istişare yapılmadan ANSİAD'dan ihraç edilen Muharrem Koç'un getirilmesi nedeniyle ANSİAD ve Baro'nun ardından çok sayıda kurum daha tepkisini ortaya koydu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Mimarlar Odası, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) başkanlarından eleştiri geldi.

İSTİŞARE İSMİNE UYGUN OLMALIYDI

Konseyin kurulmasını güzel bulan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, konseyi tüm sivil toplum örgütleri ve Antalya'ya yön verecek, fikir sunacak işadamlarının olduğu güzel düşünülmüş, doğru bir proje olarak gösterdi. Buraya kadar her şey güzelken, başkanlık edecek kişinin ilk toplantıda görüşülerek seçilmiş bir kişi olması gerektiğini belirten Sevimçok, “Tabi burada kişilere çok fazla takılmamak lazım ama netice itibariyle oradaki herkesin temsil ettiği belli bir kitle var. En azından oradaki bir toplantıda görüşülerek seçilmiş biri olsa çok daha uygun, güzel olurdu. Bir de bunun nezaket tarafı var. Konseye seçilen kişilerin görüşleri alınması gerekiyordu ve ciddi bir eksiklik. Yönetim kurulunda bu konu ele alınacak ve hem kendi yönetim kurulunuzla hem de diğer sivil toplum örgütleriyle de istişare edilip bir karar verilecek. İstişare ismine uygun yapılmış olsa daha iyi olurdu" dedi.

SÜREÇ ŞIK OLMADI

Hiçbir bilgi verilmeden, paylaşılmadan böyle bir kurulun neden kurulduğunu anlayamadığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “O kurulun başında kimin olduğu da önemli değil ve atamayla her şeyin hazır olması da ilginç. Yönetim kurulu olarak konseye ilişkin bir değerlendirmede bulunup tavrımızı açıklayacağız. Başındaki insanın ne olduğu, kim olduğu tamam da, başında ben bile olsam bu şekilde bir süreç izlenmesi şık olmadı. Yönetim kurulu olarak her konuda istişare gerektiği gibi bu konuda da bir istişare gerekiyor. Bizim yönetim kurulumuz istişare yapmadan böyle şeylere karar vermeyiz. Ortak akıl platformu vardı, içinde aktif hale dönüştürülebilirdi" dedi. Çetin, 7 Ekim'deki toplantıya ise YÖREX nedeniyle katılamayacaklarını kaydetti.

BAŞKAN ÖLÜ DOĞDU

Konsey davetinin ulaştığını ve mantık olarak ortak aklın bir araya gelmesinin güzel bir girişim olduğunu belirten İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, “Ancak bu ilk toplantı gerçekleştirilebilir ve bundan sonraki toplantılara başkanlık yapacak kişi belirlenebilirdi ve bu toplantıya başkanlık edecek kişi de vali veya büyükşehir belediye başkanı olmalıydı. Sonraki ilk toplantı içinde bir veya iki yıllığına ortak akılla başkanlık edecek kişinin seçilmesi daha iyi olurdu. Bence burada başkan ölü doğdu. Ortak akıl deniyor ama Antalya'nın tüm işadamları, dernekleri, meslek odalarını toplayıp 'başkanınız bu' diyorsunuz. Ortak akıl nerede kaldı? Bırakın ortak akıl karar versin, başkanının kim olacağını belirlesin. Yönetim kurulunda da ele alınacak. Başkan vali veya belediye başkanı olursa katılırız ve destek de veririz. Çünkü Antalya'nın sorunlarının yüzde 80'i bizim mesleğimizle ilgili. Ancak şu anki ismin başkanlığındaki bir toplantıya katılmayız" dedi.

ZMO KATILMAYACAK

Kentin sorunlarına çözüm getirmek amacıyla yerel ve merkezi yönetimlerin ve kentteki sivil dinamiklerin içinde yer aldığı bir istişare kurulu oluşturulmasını olumlu bir yaklaşım olarak nitelendiren ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, “Kentteki sivil dinamiklerin görüşleri alınmadan bu yapıda hangi kurum ve kuruluşların yer alacağına karar verilmesi ve konsey yöneticisinin konseyi oluşturan kurum ve kuruluşların bilgisi ve görüşü alınmadan atama yoluyla belirlenmesi, ortak akıl üretme temalarına uygun düşmemektedir. Bu tür kurumların kentteki resmi veya yerel kuruluşların önderliği ve başkanlığında oluşturulması veya ortak akılla bir konsey oluşturularak yönetiminin ve çalışma biçiminin konsey üyelerince belirlenmesi gerekir. Bu şekilde yönetimi ve çalışma şekli önceden belirlenmiş bir konseye katılmayı uygun bulmuyoruz" dedi.

ANSİAD'IN İÇ HUZURUNA AYKIRI

ANSİAD olarak zaten bir şehrin, yörenin ortak akıl mantığıyla yönetilmesi ve sorunlarının, çözüm önerilerinin tespit edilip ortak anlayış, takım ruhuyla çözüm üretilmesinin felsefe olarak hep yanında olduklarını açıklayan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, “ANSİAD olarak geçmişte de bu anlamda çabalarımız olmuştur. Bir konseyin oluşmasına karşı değiliz. Ama konseyin başındaki kişi Muharrem Koç bizim üyemizdi ve üyemizken genel kurulun büyük çoğunluğunun kararıyla ayrılması kararı çıkmıştır. Dernekte böyle bir hassasiyet varken bu işin başına getirilen kişinin yönetiminde ANSİAD olarak bulunmamız, bizim dernek iç huzurumuz açısından da aykırı ve önemli bir konudur. Kurumu, yapılanı destekliyoruz, düşünenlere teşekkür ediyoruz ama bir istişare konseyi kuruluyorsa içinde yer alan insanların ilk toplantıda görüşü alınsa daha şık olurdu. Toplanma şekli, yönetim şekli, gündemi, yeri, içtihatlarıyla ilgili katılımcılarla birlikte yapılmış olması istişare anlamında da daha güçlendirici olurdu. Olmaması bu yapının üretken verimli olmayacağı anlamına gelmez. Öbür türlü olsa daha şık olurdu" dedi.

KONSEYİN SEÇMESİ DEMOKRASİNİN GEREĞİ

Konseyin kuruluşunu önemsediklerini dile getiren Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, “Ancak yönetim kurulumuzda da niteliği, dedikoduları bizi ilgilendirmemekle birlikte böyle bir kurulda özel sektörden bir kişinin yönetmesini doğru olmadığı düşüncesi hakim olmuştur. Önemsediğimiz için katılabileceğimiz bu konseye sivil toplum örgütünden gelen tepkileri göz önüne alarak katılmayacağız. Böyle bir kurulun kurulması Kent Konseyi ile birlikte değerlendirilmesi önemli ama isme bakmasızın özel sektörden biri tarafından yönetilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Böyle bir konsey oluşturuyorsa kimin yöneteceğini de konseyin seçmesi demokrasinin gereğidir" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Büyükşehir'den ücretsiz tenis kursu
 
Norveçli turistten 6 gündür haber alınamıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
antalyalı 1 Ekim 2015 Perşembe 16:47

Soyismi KOÇ'ya heralde Vehbi Koç , Rahmi Koç falan zannettiler.' Yaa bırakın kardeşim Muharrem Koçtan başkan mı olur?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da susuz mahalle kalmayacak
ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, "1.5 yılda Alanya'ya 83 milyon liralık ...
İngiltere'den Türkiye'ye film ve dizi yatırımı
MERKEZİ İngiltere'de bulunan ve çeşitli Türk dizilerinin Ortadoğu satış ...
Erasmus öğrencilerinin paintball keyfi
AKDENİZ Üniversitesi'ne öğrenim için gelen Erasmus öğrencilerinin sosyal ...
 
'Yandaş sendikaya üye ol' baskısı iddiası
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye-İş ...
Yaşlı Evi açıldı
MURATPAŞA Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde, Yaşlı Evi Yaşam ...
Kanserden 3 saatte kurtuldu
BURDUR'da karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören 68 ...
 
Maratoncuları taşıyan midibüs devrildi: 7 yaralı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Likya Yolu Ultra Maratonu'na katılan yürüyüşçüleri ...
Altın Portakal'da 'karartma' iddiası
BELGESEL Sinemacılar Birliği (BSB), 52'nci yılında Uluslararası Antalya ...
Ünlü sanatçılar ABT'de atölye çalışmasında
ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), alanlarının en iyi eğitmenlerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva