İş insanı Bıdı'nın torun acısı
İş insanı Bıdı'nın torun acısı
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
31 Ocak 2021 Pazar - 13:59

İttifak’ta ‘Sürgün’ düellosu…

Antalya İyi Parti Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında yaşanan ‘Sürgün’ tartışması karşılıklı düelloya döndü.

İttifak’ta ‘Sürgün’ düellosu…
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Millet İttifakı üyesi İyi Partili vekil ile CHP’li büyükşehir belediye başkanı arasında yaşanan kavga giderek büyüyor. Büyükşehirdeki bir bürokratın Elmalı’ya ‘Sürgün’ iddiasına, Başkan Muhittin Böcek çok sert tepki göstermiş, “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var” diye tweet atmıştı.

Bu tweete cevap gecikmedi. Hasan Subaşı bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepkisini yine gösterdi.

SUBAŞI BUGÜN NELER YAZDI?

“İnsan Odaklı Sosyal Belediyecilik

Belediye başkanlığı ve siyasetin layıkıyla yapılması halinde ne kadar zor ve fedakârlık gerektiren bir görev olduğunu iyi bilenlerdenim. Üstelik çok karışan çok beklentisi olanlar, sadece iş bulma kapısı gibi gören on binler vardır ve onların derdine çare bulmak bir yana cevap yetiştirmek bile son derece zordur. Hele halkımızın önemli bölümünün yoksul kaldığı üstelik pandemi koşullarında çok büyük sorunların yaşandığı günümüzde, belediyelerden beklentilerin hayli zorlu şartlar yarattığının da bilincindeyim.

Belediye başkanlığı yapmış deneyimli bir siyasetçi ve milletvekili olarak belediyedeki problemlerin çözülmesi ya da işe alınma konusunda benim en yetkililer içinde zannedilmem nedeniyle sorunlarını bana iletenleri dinlemek için benim bile günüm ve zamanım yetmez olmuştur.

Çözülmedikçe de “basit bir işimizle bile ilgilenmedi” zannıyla sitemlerle de karşılaşmaktayım. Buna rağmen her zaman belediyeden yana tavır alarak kurumu korumayı görev saymışımdır...

Millet ittifakının önemine inanan ve bu konuda hizmeti olan bir kişiyim. Bunun da bize yüklediği görev ve sorumluluk, belediyelerin yararlı tüm hizmetlerine güç ve destek vermek hatalı görülen icraatlarında da sorumluluk almak ve uyarmaktır. Bu siyaset kurumunun görev ve sorumluluğudur.

Deneyimli bir siyasetçi olmama rağmen ülkemizde deneyime pek itibar edilmediğini bilirim o nedenle çok gerekmedikçe ve sorulmadıkça fikir beyan etmem ancak görüş istenirse de hiçbir zaman düşüncelerimi kendime saklamaksızın samimiyetle aktarmaya çalışırım...

Bütün bunları niye yazıyorum?

Halk arasında kızak görev ya da sürgün olarak tabir edilen husus, bir görevlinin uzak bir yere işlevsiz olarak, iradesi dışında cezalandırmak amacıyla gönderilmesidir. Benim Belediye başkanlığı yaptığım dönemde birtakım belediye görevlilerinin kıyıda köşede ya da uzak mahallerde bir odada 5 -10 personelin hiçbir görev yapmadan oturup çay içerek gazete okuyarak mesai saatlerini doldurduklarını görmüş ve şaşırmıştım! Bu kişiler, yönetimin yandaşlarınca kusurlu görülmüş ya da başkanın siyasi safında olmadığı için etkisiz ve yetkisiz bırakılmışlardı. Ben ilk göreve geldiğim yıllarda bu şahısların bilgilerini toplamıştım. Bir kısmı deneyimli ve liyakat sahibi insanlardı. Onları müdür olarak görevlendirmiş bir kısmını da görev yapmaları için farklı birimlere dağıtmıştık. Belediyelerde cezanın ancak disiplin soruşturması yoluyla olacağını personele savunma hakkının verilmesi gerektiği ilkesini yerleştirmiştik.

AK Parti döneminde bu tür caydırıcı ‘kızak ve sürgün’ eylemler hayli artmıştı. Eleştirilere karşı Türel; “bunlar sürgün ya da ceza değil bölgemizin hizmet bekleyen köşelerine hizmet içindir” diyerek kurnazca cevaplar verir, ancak hepsini bir odada boş oturtarak bir nevi mobbing uygulardı.

Muhittin Böcek’in ise eleştirilere cevabı; “kime ne yaptıysam hak etmiştir. Bir de zamanını beklediklerim var.” Diyerek bu eylemi bir cezalandırma yöntemi olarak kullandığını itiraf etmiş üstelik daha gerisi var diyerek kendince göz korkutmaya çalışmıştır! Bu hareketler personeline karşı mı yoksa çevresinin dürtüsüyle tuzaklar içinde olduğu kuşkusuyla mıdır? Bunların yorumu bizi aşıyor! Ancak söylemek istediğim bu eylemlerin hizmet amacıyla değil de cezalandırma yöntemi olarak yüzlerce kişinin çeşitli mülahazalarla işlevsiz ve etkisiz bırakılmasının, bugünün insan odaklı sosyal belediyeciliğiyle bağdaşmadığını söylemek zorundayım!

Bir İYİ Parti il başkanımızın yeğeni ve yine bir ilçe başkanımızın oğlu da sürgün tabir edilen eylemlere maruz kalmış ama bizzat ilgilenmeme rağmen bir yıldır ne kusurları olduğunu bile öğrenebilmiş değilim! Son olarak ta basına yansıyan ve her dönemde liyakatle görevini yapan bir daire başkanının basına yansıdığı şekliyle başkan vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun çocukluk arkadaşı ve onunla dostluğu nedeniyle ‘sürgün edildi’ haberine karşılık ise makul bir cevap vermek yerine bu tür eylemlerin süreceği cevabı verilmiştir! Vekillik görevini basiretle ve tevazu ile yaptığı hemen her kesim tarafından bilinen ve takdirle karşılanan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’nun da bir kusuru olmuşsa açıklanmalı, yoksa hizmeti takdir ve teşekkürle karşılanmalıdır...

Güzide kurumumuz belediyemizin, bir çevrenin etkisi altında ve vehimler üretilmesi sonucu yanlışlar yapılabileceği ihtimali gözden uzak tutulmamalıdır! Geçmişte insani ve vicdanı özellikleri ile tanıdığımız Muhittin Başkanın her geçen gün daha sağlıklı günlere ulaştığını görmek duamız ve beklentimizdir. Sayın başkanın Antalya Büyükşehir Belediyesini adaletli ve makul çözümlerle yöneteceğine inancımızı kaybetmediğimizi yinelemek istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

Hasan Subaşı kendi döneminde de belediye bürokratı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda müdür olarak görev yapan Ayhan Dumlupınar’ın Elmalı İlçe Hizmet Birimi'ne, ‘Sürgün’ gönderildiğini iddia etmiş ve sosyal medya hesabından Böcek’e şu sitem dolu mesaj atmıştı.

“Ne demek sürgün? Bir belediyeci olarak hiç sevmediğim bir konu! Hem kamuya hem insanlığa zarar, kimseye yararı yok. Hele böylesine pırıl pırıl insanlar için ne büyük ayıp! Bu zararlı alışkanlığı lütfen siz bari sürdürmeyin."

Elmalı’ya gönderilen Ayhan Dumlupınar’ın CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’nun çocukluk arkadaşı olduğu ve ‘Sürgün’ün bundan kaynaklandığına ilişkin iddialar üzerine konu büyüdü. Mehmet Hacıarifoğlu da Hasan Subaşı’nın, ‘Sürgün’ dediği mesajının altına şu yorumu yapmıştı.

“Yazıklar olsun..binlerce kişinin çalıştığı belediyede bula bula 33 yıl belediye için izin bile kullanmadan çalışan Ayhan Dumlupınarımı buldunuz..sürgünü bırakın ödüllendirilmesi gereken bu arkadaşın bir yanlışını söyleyin ben belediye meclis üyeliğinden istifa edeceğim..ayıptır ayıp..insanda biraz vicdan olur.”

Hacıarifoğlu, Muhittin Böcek koronadan hastanede yatarken ona büyükşehirde vekillik etmişti. Böcek’in e imzayla görevden almaya çalıştığı Hacıarifoğlu, bunun hukuksuz olduğunu iddia etmişti. E imzanın geçersiz olduğunın İçişleri Bakanlığı’nca da onaylanmasından sonra Hacıarifoğlu koltuğunda oturmaya devam etmişti. Böcek, hastaneden çıkar çıkmaz Hacıarifoğlu’nun vekaletini elinden almıştı.

 

 

Etiketler:
 
Turizm tarihinde bir ilk: Ocak ayı şampiyon
 
Dağda Demirel silüeti...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALK 1 Şubat 2021 Pazartesi 14:58

TRUVA !!! Tarihi bilmeyenler filmini izlesin ne demek istediğimi anlar :)

Yorumu oyla      1      1  
taş 1 Şubat 2021 Pazartesi 10:30

Sanırsınız ki Hakkari'ye sürülmüş,git gel hepsi Elmalı,bu kadar büyütmenin ne anlamı var.Evet bir Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıp da öyle mesajlar atarak gözdağı vermeseydi.Gerekceli olarak görevden alıp başka yerde değerlendirse kimse bir şey demezdi.Zaten idari yargıdan döner,şu da görülüyor yerel yönetimler kazananın iş deposu haline getirilmiş eş dost kim varsa dolduruluyormuş,peki siyasete yakın olmayanlar girebilmişler mi.Genelide yerelide çoğunlukla aynı kokuşmuş düzen,Bu gün Muhittin olur,yarın Kuşkaldıran olur,ne değişecek hepsi de aynı çanaktan besleniyorlar.Ayrıca meclis üyesi olan zat,keşke bu tepkisini meclisten çok katlı yapılar geçerken de gösterseydi,o zaman kuzu sarması oluyorlar.Kısacası yiyin için tepinin nasıl olsa gün sizin gününüz.

Yorumu oyla      1      1  
erol 1 Şubat 2021 Pazartesi 08:51

Yorumları okuyamiyirum çünkü görünmüyor...!?

Yorumu oyla      1      1  
tweet 31 Ocak 2021 Pazar 23:19

tam bir terbiyesizlik. chpli seçmene hakaret.

Yorumu oyla      1      1  
07flp 31 Ocak 2021 Pazar 23:04

reis yarın antalyada rozeti takar geçer. hayırlı olsun

Yorumu oyla      1      1  
Benim Mevlüt amcam var. 31 Ocak 2021 Pazar 22:30

Yorumsuz.

Yorumu oyla      1      1  
Hasan sütlü 31 Ocak 2021 Pazar 22:17

Yazıklar olsun.antalyamizin içine edenlere. Başkan oy talep ettigin tabanları unutma, o koltuğu sana o tabanlar verdi, sen almadın. Arifoglundan intikam mı alınıyor. Halk hizmet bekliyor.yaptigin gözle görülür bir hizmetin yok Ama ne hikmetse belediye cadı kazanı gibi. Çalışanları sürgüne göndermek yerine antalyamiza hizmet et .gerçi parti üstü olduğunu söylüyorsun. Ama halkı kucaklamiyorsun. Sağlık diliyorum.

Yorumu oyla      1      1  
çerkez muro 31 Ocak 2021 Pazar 18:28

sayın böcek kabul edin yapamadınız başkanlığı. kimseye haksızlık etmediniz doğru ama bizlere haksızlık edenlere de haksızlık etmediniz. heryere yetişemezsiniz kabul ama sizi içten yıkıyorlar. asat olsun büyükşehir olsun yeni yüzler gelmedikçe böyle gitmez. konyaaltı belediye başkanı iken dedikoduları dinleyerek yönetebiliyordunuz ama büyükşehir dedikodusuna kulağınız yetmedi kabul edin. akrabalarınız, arkadaşlarınız size değer veren bizler. kimseyi sürmeyin tamam ama ne olur müdür, daire başkanlarını değiştirin. asatdan halen yazı geliyor imalat programına alınmıştır diye. 7 yıl oldu yazıyı paraflayanlar imzalayanlar aynı. böyle olmaz nasıl hak arayacağım ben adamlar aynı. yei yüzler lazım. alın organizasyon şemasını karşınıza şimdikilerin üstünü çizip yeni kişilere şans verin. antalyaya yapacağınız iyilik bu olsun yoksa sizden sonra gelecek kişide birşey yapamayacak. saygılarımla.

Yorumu oyla      1      1  
... 31 Ocak 2021 Pazar 18:22

Demekki Mehmet Ali Çelebi haklıymış.once sen parti olarak kendine sahip çıkacaksın başkaları ile yapılan işlerin sonucu bu

Yorumu oyla      1      1  
çağlarcalı basri 31 Ocak 2021 Pazar 16:31

reis yarın antalyada. rozet takar mı ne dersiniz. yada havaalanında karşılayacak mı.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez’den esnafa 20 milyon TL’lik destek
Başkan Hakan Tütüncü, pandemi sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen ...
'Koçumu almadan huzurevine gitmem' dedi
ANTALYA'da doğduğu günden beri derme çatma taş evde yaşayan Mehmet Ali ...
Ispartalı eski başkan çizdi, Bahçeli yaptıracak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde ...
 
Antalya'da çıkan yangında yatalak kadın can verdi
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde, kızı ve damadının market alışverişine gittiği ...
Uysal; ‘Ben varım’ dedi
Yazarımız Dursun Gündoğdu’nun başta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ...
Böcek, ‘Sürgün’ topuna çok sert girdi
Antalya İyi Parti Milletvekili Hasan Subaşı ile CHP Büyükşehir Meclis ...
 
Antalya'da sokağa çıkma yasağında kan döküldü; 2 yaralı
ANTALYA'da iki grup arasında çıkan taşlı ve silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Olay ...
Otomobil Cırnık Köprüsü'ne düştü: 2 yaralı
ANTALYA'da sürücüsünün yağmurlu havada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ...
Döşemealtı'nda kar etkili oldu
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva