Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
26 Mayıs 2015 Salı - 11:17

İyilik duvarı

FACEBOOK üzerinde 9 bine yakın üyesi bulunan Antalya Yardım Gönüllüleri grubu, sosyal medyadan duyurdukları ihtiyaçları hayırseverlerden temin edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İyilik duvarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Grubun yöneticilerinden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli hemşire Umut Araz, ihtiyaç sahibinin durumunu gruba ilettiğini, sosyal medya üzerinden paylaşılan ihtiyaçların gönüllüler tarafından temin edilip ilgili kişiye ulaştırıldığını aktardı. Ne bir dernek ne de şirket olduklarını belirten Umut Araz şöyle dedi:

"Muhtaç aileleri saptıyoruz. Evlerine gidip durum tespiti yapıyoruz. Bu ailelerin sigortası var mı, bir yerden destek alıyor mu, sosyal hizmetlerle ilgili bir durumu var mı, önce bunu araştırıyoruz. Eğer desteğe ihtiyacı varsa ve kurumlardan destek alamıyorsa biz devreye giriyoruz. Evin eşyalarını tamamlıyoruz. Aileye düzenli erzak, düzenli giysi gibi yardımlarda bulunuyoruz." 

Facebook'taki 'Antalya Yardım Gönüllüleri' grubunun duvarında neye ihtiyaç olduğunu paylaştıklarını anlatan Uraz, "'Böyle bir aile var. İhtiyaçları şunlar' diyoruz, fotoğraflarını paylaşıyoruz. İnsanlar ihtiyaç duyulan neyse yağdırıyor. Biz de o yardımları ihtiyaç sahibine veriyoruz" diye konuştu.

'HAMALLIĞI DA KENDİMİZ YAPIYORUZ'

Dernek olmadıkları için para toplamadıklarını, para da vermediklerini söyleyen Araz, şöyle devam etti:

"Nakliye için gerekli parayı aramızda karşılıyoruz. Hamallığı da kendimiz yapıyoruz. Zenginlerle yoksullar arasında kardeş aileler kurmaya çalışıyoruz. Mesela ihtiyaç sahibi aile beni arayıp 'Unum bitti' diyor. Ben de bu aileyle kardeş olan aileyi arayıp, 'Serdar Bey ailenin unu bitti' diyorum. Serdar beyle erzakları alıp ihtiyacı karşılıyoruz. O aile düze çıkıncaya kadar da ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz."

Üç yıldır hizmet veren Antalya Yardım Gönüllüleri'nin bugüne kadar 500'ün üzerinde kişinin ihtiyacını karşıladığını kaydeden Araz şunları söyledi:

"Amacımız bir ailenin evini dayayıp döşemek değil. Mesela bir gönüllümüz diyor ki 'Ben kurban dağıtacağım.' Hemen bildiğimiz 7 eve bunları dağıtıyoruz. Ya da birisi diyor ki 'Ben 50 tane giysi almak istiyorum.' Hemen 50 aileye götürüp dağıtıyoruz. Buna ilave olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören gönüllülerimiz de bu ailelerin çocuklarına ücretsiz ders veriyor. Birebir ders alıyor bu çocuklar."  

'ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR VE KADINLAR'

Antalya Yardım Gönüllüleri'nin yetiştirme yurdundan çıkan gençlere, sığınma evinden çıkan kadınlara, baba tarafından terk edilen çocuklara, evde geliri olmayan ailelere öncelik verdiğini anlatan Araz şöyle konuştu:

"Zorda kalan üniversite öğrencilerine de yardımcı oluyoruz. Burs veren gönüllülerimiz var. Ya da bir engelli varsa gidip onun ihtiyacını karşılıyoruz. Ama asıl önceliğimiz terk edilmiş, tek kalmış kadınlar, yurttan çıkıp hayat kurmaya çalışan çocuklar. Ayrıca evsizlere de yardım ediyoruz. Örneğin bu insanlara, geceleri çorba, giysi dağıtıyoruz. 8 evsizimizi iş sahibi yaptık. Antalya'da diğer gruplarla dayanışma içinde çalışıyoruz." 

'BÖYLE AMATÖR GİTMEK DAHA İYİ'

Antalya Yardım Gönüllüleri Grubu'nun, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kardeşi Murat Araz ile arkadaşları tarafından kurulduğunu anlatan Araz, 'Zenginden alıp fakire verelim' düşüncesiyle hareket eden bu gruba kendisinin sonradan dahil olduğunu söyledi. Gruptaki kardeşinin eşya taşımak için hamallık yaparken sakatlandığını da anlatan Araz, “Keşke imkanlarımız daha fazla olsa diyorum. Ama bir taraftan da böyle amatör gitmek daha iyi diyorum. Çünkü işin içine para girince, sanki bana kötü olacakmış gibi geliyor" dedi.

Duvarda paylaştıkları ihtiyaçları zaman zaman belediyelerin de görüp karşıladığını aktaran Araz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizden yardım talep eden engelliyse raporuna bakıyorum. TC kimlik numarası üzerinden araştırma yapıyoruz. Kaymakamlığa soruyoruz. Çünkü suistimal eden çok aile var. Eğer bir yerlerden maaşı varsa, devlet yardım ediyorsa, yardım yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü çok daha kötü durumda olan aileler var. Mesela kadının özel durumundan dolayı henüz maaş bağlanamıyor. O dönemde ben yardım ediyorum ona. Ama devlet kurumları Antalya'da çok kötü değil. Emekli olunca daha da yoğunlaşacağım."


FACEBOOK UZERINDE 9 BINE YAKIN UYESI BULUNAN ANTALYA YARDIM GONULLULERI GRUBU, SOSYAL MEDYADAKI DUVARLARINDAN DUYURDUKLARI IHTIYACLARI HAYIRSEVERLERDEN TEMIN EDIP IHTIYAC SAHIPLERINE ULASTIRIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mustafa KOZAK / ANTALYA, (DHA) - 

 
Eşine kızdı, havaya 7 kez ateş açtı
 
Minik Gülbahar'a, anneannesi can oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşine kızdı, havaya 7 kez ateş açtı
ANTALYA'da eşine kızan galerici Mehmet T., site bahçesinde tabancayla ...
Alanya Festivali'ne Funda Arar'lı kapanış
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası ...
Asansör boşluğunda ölü bulundu
ANTALYA'da bir iş merkezi inşaatında çalışan 18 yaşındaki Kemal Erol, ...
 
HEM'de yılsonu sergisi açıldı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) açılan kursların yılsonu sergisi yapıldı.
Emekli ormancılara plaketli veda
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü'nde emekliye ayrılan ...
Manavgat'ta silahlı kavga: 5 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tur firmasında çalışan iki grup arasında ...
 
Kum heykeller 1 Haziran'a yetişecek
ANTALYA'da bu yıl 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Kum Heykeller Festivali'ndeki ...
Asma katı çöktü: 3 yaralı
ANTALYA'da parke satışı yapılan bir dükkanda asma katın çökmesi sonucu 3 kişi yaralandı.
Çocuklar, Eko Okullar Çevre Şenliği'nde buluştu
EXPO 2016 Antalya Ajansı ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) işbirliğinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva