Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
7 Ocak 2011 Cuma - 14:20

Jet-ski kullanırken hükümeti savundu

ERZURUM 2011 Kış Oyunları'na hazır olan Palandöken Dağı'nda,jet- ski"ye binip tur atan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tahliyelerde hükümeti suçlamanın doğru olmadığını söyledi.

Jet-ski kullanırken hükümeti savundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı rakamlarına göre bir davanın 580 gün içinde bitirildiğini, Yargıtay'da ise bu sürenin 1000 günün üzerine çıktığını söyledi. Tutukluların tahliyesi tartışmalarına da değinen Bakan Çiçek, "Hükümeti suçlamak doğru değil. Dosyalar Yargıtay'ın sorumluluğunda. Tahliye edilmekle dava bitmiş olmuyor. Dava devam ediyor. Yargılamanın sonucunda suçluluğu sabit olursa cezasının kalan bölümünü çeker" diye konuştu. Öte yandan ERZURUM 2011 Kış Oyunları'na hazır olan Palandöken Dağı'nda, Kayak Federasyonu'nun yeni satın aldığı jet- ski"ye binip tur atan Bakan Çiçek, ilk kez bir jet-skiye bindiğini ve kullandığını söyledi. Kayak Federasyonu'nun verdiği kupayı Devlet Bakanı Özak'ın elinden alan Bakan Çiçek, "Hayatımın en kolay kupasını aldım" dedi.
Bakan Çiçek, Palandöken Dağı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tahliyelerle ilgili hükümetin eleştirilmesini doğru bulmadığını söyleyen Bakan Çiçek, tartışmaların, Yargıtay'ın tutuklu olmayan davaları geriye bırakıp, zamanaşımı sıkıntısını öne almasıyla çözebileceğini savundu. Bakan Çiçek, konunun köklü çözümünün İstinaf Mahkemeleri ile olacağını belirtti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'yi mahkum ettiği kararlarda uzun süreli tutukluluğun öne çıktığını belirten Cemil Çiçek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2-3 yıl tutukluluğu bile sözleşmenin 5. maddesinde aykırı buldu. Dolayısıyla davaların belli bir sürede bitirilmesi esastır. Türkiye'de yanlış anlaşılan bir şey var. Tutukluluk mahkumiyet, tahliye de beraat değildir. Çünkü tahliye edilmekle dava bitmiş olmuyor. Dava devam ediyor. Yargılamanın sonucunda suçluluğu sabit olursa cezasının kalan bölümünü çeker. Tutuklanan kişi beraat ederse sonunda esas sıkıntı burada oluyor. Tutuklu kişinin tutuklu kaldığı sürede çektiği sıkıntıyı telefi etmeniz mümkün değil" diye konuştu.
"KÖKLÜ ÇÖZÜM, İSTİNAF MAHKEMELERİ"
Tahliyelerin teminatla olduğu gibi, denetimli serbestlik suretiyle de yapılabileceğini anlatan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, davaların zamanında bitirilmemesinin bu konuda sıkıntı yarattığını bildirdi.
Davaların zamanında bitirilmemesinin sebeplerinin başında iş yükünün ağırlığının gösterildiğini kaydeden Çiçek, "İş yükü yoğunluğu büyük ölçüde Yargıtay'da görünüyor. Adalet Bakanının açıkladığı rakamlara bakarsak ilk derece mahkemelerde davalar 580 gün içerisinde yapılıyor. Yargıtay'da 1000 günün üzerinde. Belki Yargıtay’ın bazı dairelerinin yaptığı gibi çok önemli dosyaları öne almak suretiyle bugün tartışılan konuları ortadan kaldırmak mümkündür. Bugünkü ikili sistemde her dava temyize geliyor. Bunların içinde tutuklu olan var tutuklu olmayan var. Tutuklu olmayanları geriye bırakıp tutuklu olanları ve zamanaşımı sıkıntısı olanları öne alarak bugünkü tartışmaların bir ölçüde önüne geçilebilir" dedi.
Konuya köklü çözümün istinaf mahkemelerinin faaliyete geçirilmesiyle sağlanabileceğini vurgulayan Çiçek, "Bu mahkemelerin bugüne kadar niye faaliyete geçirilmediğini kamuoyunun bilmesi gerekir. İlk etapta istinaf mahkemelerine karşı çıkılmıştır. Uzun süre istinafın Türkiye için doğru olmadığı yönünde tartışmalar olmuştur. Sonra istinaf mahkemeleriyle ilgili yasa çıkıp 9 yerde kurulması kararı verilince bu defa ceza hukukuyla ilgili yeni düzenlemeler dikkate alınarak içtihadın oluşması lazım. Türkiye'nin her tarafından yargı birliğinin sağlanması için 2010 yılına kadar bu mahkemelerin faaliyete geçirilmemesi yönünde görüş bildirilmiştir. Geçmişte Yargıtay, 2011 yılında da istinaf mahkemeleri kurulmuş olacaktır" diye konuştu.
SAVCI VE HAKİM AÇIĞINDAN YAKINDI
Bugün yaşanan sorunların sebeplerinden birinin de hakim ve savcı açığı olduğuna dikkati çeken Cemil Çiçek, 2006 yılının Eylül- Ekim ayından beri hakim savcı sınavları yapılamadığını hatırlattı. 40 yıldan beri uygulanan sınav yönteminin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidildiğini kaydeden Çiçek, "Anayasa Mahkemesi bunun doğru olmadığına dair karar verdi ama bir yıl geçti. Bir taraftan açık var, bir taraftan alım olmadığı için açık daha da büyüdü. Başka kurumlarda personel açığını imtihan yapar alırsınız ama hakim ve savcılıkta evvela imtihan yapılması 5-6 ay sürüyor. Sonra o tarih itibariyle stajlar başlıyor. Bu hakim ve savcıların soruşturması, erkek adaylar için askerlik derken bir hakim ve savcının göreve başlaması 2,5, 3 yılı buluyor" dedi.
ZAMANAŞIMINI HÜKÜMET BİLEMEZ
Son yaşanan tahliyelerle gündeme gelen zamanaşımı konusunda hükümetin suçlanmasının yanlış olduğunu tekrar belirten Cemil Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dosyalarla zaman, aşımı oluyor. Süreler vardı bu bilinmiyor mu? Bilmesi gereken olarak hükümet gösteriliyor. Her tartışmanın merkezine hükümet getiriliyor. Dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde hangi dosyanın zaman aşımına nasıl uğrayacağı, temyiz mahkemesinde veya mahkemelerde davanın zaman aşımının ne zaman dolacağını hükümet bilmez. Bunu bilmesi gereken dosyaları gören yargı mercileridir. Eğer onlardan sürenin uzatılması noktasında bir talep gelirse siyaset kurumu değerlendirir. Halbuki şimdi işin bu noktaya geleceğini 'hükümet bilmiyor mu' dercesine hükümete başka sebeplerle karşı olanlar bunun üzerinden bir siyasi tartışma polemiği başlatıyorlar."
Yargılamalarda bazıları açısından iki yıl, bazıları açısından 10 yıl tutukluluk derecesi olmalı konusundaki tartışmaların da sağlıklı değerlendirme olmayacağını vurgulayan Çiçek, "Sahısları hesaba katarak değerlendirme yapmak doğru değildir. Yargıtay’ın, adliyenin önündeki heykellere bakarsanız oradaki rozette teraziyi elinde tutanın gözü kapalıdır. O şahıs mı dır, bu şahıs mı dır, şundan mı bundan dolayı mı yatıyor? Bugün değerlendirilen şekliyle hukukta böyle bir değerlendirme olmaz" diye konuştu.
İLK KEZ JET-SKI KULLANDI
Cemil Çiçek, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmelerin ardından Kayak Federasyonu tarafından yeni alınan ve Dünya Üniversiteler Kış Oyunları süresince kullanılacak olan 20 karüstü araç ile 30 jet-ski'nin hizmete alınma törenine katıldı.
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'la birlikte gelen araçların yanına gelen bakanlar Çiçek ve Özak, önce Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın yardımıyla kıyafetini değiştirdi. Kasketini çıkaran ve yerine başlık takan bakanlar, üzerlerine de mont giydi. Başkan Özer Ayık, Cemil Çiçek'e kar motosikletinin nasıl kullanılacağını gösterdi. Daha sonra Bakan Çiçek direksiyona oturdu ve arkasına Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile bir koruma bindi. Bakan Özak ise kullanmak yerine Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Enfendioğlu'nun kullandığı jet-ski'ye binmekle yetindi.
Cemil Çiçek'in gaz vermesiyle hız alan motosikletin önündekiler ise sağa- sola kaçıştı. Çiçek, Palandöken'de kısa bir tur attıktan sonra ilk kez bir jet- ski'ye bindiğini ve kullandığını itiraf etti. Kayak Federasyonunun verdiği kupayı Devlet Bakanı Özak'ın elinden alan Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Hayatımın en kolay kupasını aldım" dedi

 
Kimlikleri DNA testi ile belirlenecek
 
Başbakanlık "o iddiayı" yalanladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Savunma Bakanı ile ilgili şok iddia
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısındaki ...
Devlet Bahçeli Hangi Dizilerden Şikayetçi
Şiddet içerikli dizi ve haberlerin beka sorunu haline geldiğini veterörkadar ...
Davutoğlu ABD'nin Yarasına Tuz Bastı
Bakan Davutoğlu, ABD'nin korktuğu projesini açıkladı. Davutoğlu, İngiltere’yi ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon Operasyonu
Ergenekon tutukluları hakkında önce ilginç bir iddia ortaya atıldı. Daha ...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva