MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
26 Haziran 2013 Çarşamba - 15:27

KONYSİAD'da spor ve eylem konuşuldu

KONYSİAD (Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği) nin Geleneksel Salı Toplantısının bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin HACICAFEROĞLU, KONYSİAD üyelerine seslendi.

KONYSİAD da spor ve eylem konuşuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

SİZLERLE HEDEFLERİMİZE DAHA ÇABUK ULAŞIRIZ
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin HACICAFEROĞLU, Antalya’da spor alanında yapılan ve bundan sonraki yapmayı planladıkları projelerinden bahsetti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KONYSİAD (Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı İlhami KAPLAN, “Bu ayın son toplantısını yapıyoruz spor basınından arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum. Bugün aramızda toplantılarımızda bizlerle sürekli birlikte olan iki onur konuğumuz var Denizbank Özel Bankacılık Bölge Müdürü Onur ÇİÇEKDAĞ ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Ali ŞENTÜRK buradalar. Kendilerindende toplantımız boyunca bilgiler alacağız” dedi.

Başkan KAPLAN,yapmış olduğu 17 günlük Amerika ve Alaska seyehatinden bahsederek CNN International’ınTürkiyedeki olayları çok çarpıtarak ve kötü verdiğini belirtti.KAPLAN, Yapılan yayınları kaygı ile izledik.’ dedi.
KONYSİAD Başkanı İlhami KAPLAN daha sonra sözü haftanın konuğu Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü HACICAFEROĞLU’na bıraktı. HACICAFEROĞLU bugüne kadar yaptıkları ve 2013 de yapacakları projelerden bahsederek, Çanakkale, İzmir, Nevşehir ve Kütahya illerimize tarihi ve doğal yerlerini görmeleri anlamında seyahat projemiz kapmasında gençlerimizi göndereceğiz.’ Dedi. 2020’ye aday ülke olarak, istanbul’dan verilen görüntülerin hiç hoş olmadığını belirten HACICAFEROĞLU, 7  yıl boyunca istihdam sağlanacak yatırım yapılacak, umarım bu süreç son dönemde yaşanan bu olaylardan çok etkilemez.” dedi.
“Halk ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, ÖSS’nin yaptığı bütün sınavlarda öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıttık.Sınav merkezlerine kutular koyduk oralardan kırtasiye topladık, önümüzdeki yıllarda köylerde dağıtmayı düşünüyoruz.” Diyen HACICAFEROĞLU, hizmet eden bir kurum olduklarını, spor faaliyetlerinin yanında bu şekilde sosyal sorumluluk projelerinin de olduğunu söyledi.
Burhanettin HACICAFEROĞLU, “Bakanlığımız ile birlikte yapılan projeler kapsamında bu yıl Karaalioğlu Parkı’nda etkinlikler düzenledik, vatandaşlar gelip spor yaptılar. Geceleride açık hava sinemaları yaptık. Nostaljiyi yaşattık. Yeşilçam’dan filmlerde izlettik.” Dedi.
İŞYERİ EGZERSİZLERİ YAPTIRIYORUZ.
Kurum olarak işyeri egzersizleri yaptırdıklarını söyleyen HACICAFEROĞLU,spor zindelik veren stresten uzak bir ortam sağlayan bir olgu. İşyerlerinde sabah antrenörlerimizi yönlendiriyoruz. Kurumlardan talepler geliyor, çalışanlara egzersizler yaptırıyoruz. Engellilerde spor bizim olmazsa olmazımızdır diyen HACICAFEROĞLU, “Engelli çocukları kimse evden çıkarmak istemiyor. Ben yaşadığım için biliyorum spor ile birlikte davranışlarının nasıl değiştiğini görüyoruz. Engellilere yönelik çalışmalarımız devam edecek. Şuan engelli sporcu sayımız 678. Şanssızlığımız onlara yönelik tesislerimizin olmaması. Biz insanlara spor yaptırmak istedik ve pazarlarda spor yapmalarını sağladık.” dedi.
2013 yılı projelerimiz
Stadyumun temel atma töreninde Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ açıkladı, 10 bin kişilik spor salonu ihalesi yapıldı. 650 gün yani 31 aralık 2014 olarak Sayın Bakanımız belirledi diyen, Burhanettin HACICAFEROĞLU,olimpik yüzme havuzunun prestijli olmasını istediklerini,hayallerinin havuzların bir tanesini engelli sporculara tahsis etmek diğer havuzlarıda diğer branşlara tahsis etmek olduğunu,ve havuzlarda su topu oynanmasına imkan verecek şekilde havuz yaptırmak olduğunu söyledi..
Soru cevap bölümünde HACICAFEROĞLU’na yönelttiği soruda KONYSİAD Başkanı İlhami KAPLAN, “Konyaaltı’nda yaşıyoruz, denizle iç içe olan bir bölgeyiz, içimizde yelken ve sörf ile ilgili uğraşan arkadaşlarımız var. Bu bölgede bir tane deniz ile ilgili bir proje ortaya koyamamışız. KONYSİAD üyelerimiz  sizlere önerilerde bulunsunlar ve Konyaaltı plajında denizi hareketlendirelim. Ayrıca diğer bir konu dünyanın her tarafında para bulunmaz yer çoktur, biz parayı buluyoruz yer bulamıyoruz. Biz mevcut yüzme havuzunu yıkıyoruz, yenisini yapamıyoruz. Dünyada plaj futbolu yapılıyor burdada yapılamaz mı. Triatlon denizi olmayan illere gitmişti. KONYSİAD sayesinde geri geldi.”dedi.
Burhanettin HACICAFEROĞLU ise Başkan KAPLAN’ın bu soruları ve önerileri üzerine, “Su sporları benim uzmanlık alanım, Antalyada yelkencilerle toplantı yaptım, Antalya’da yelken sporunun gelişebilecek bir spor olmadığını gördüm. Yelken sporu diğer branşlardan farklıdır. Antrenör eşliğinde yapılamayan antrenörün dışarıdan müdahale edemediği bir spordur. Riskli bir spordur.” dedi.  Mevcut yüzme havuzunun yıkılıp yerine yenisinin yapılamaması ile ilgili soruya ise “Orda imar planı bitmemiş. Bizdeyken hazineye geçmiş şimdi yazıları yazdık bize tahsis edilmesini bekliyoruz.” şeklinde cevap verdi.
EN BÜYÜK PROBLEM YER TAHSİSİ
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürü Burhanettin HACICAFEROĞLU, toplantıda yapmış olduğu açıklamalarda, özellikle üzerinde durduğu konu yer tahsisi oldu. STK lara ve KONYSİAD üyelerine ortak proje yapma çağrısı yapan HACICAFEROĞLU, “Ödeneklerimiz bize ulaştı fakat yer tahsisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Proje yapmayı planladığımız yerler ya imarsız oluyor ya da şahıs arazisi. Bu yıl yaz spor okullarımızı daha etkin bir şekilde tanıtmaya çalışalım. Şehrin kalabalık yerlerinde standlar kurduk. 29 branşta ücretsiz spor okulları açtık. Hedefimiz 5 bin genci ücretsiz spor okullarından yararlandırmak. Paylaşımcı yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz. İli daha iyi tanıyan sizlersiniz, sizlerin bizi yönlendirmeniz bize proje getirmeniz bizi son derece mutlu eder ve sizi destekleriz.” dedi.
KONYSİAD Üyelerinden Fahriye IŞIK ise, HACICAFEROĞLU’na yönelttiği sorusunda, lisanslı tenis oyuncusu olduğunu, Antalya’da bol miktarda tenis kortunun olduğunu fakat, Antalya’nın fiziksel özellikleri nedeniyle haftalarca yağış aldığından dolayı tenis sporunu yapamadıklarını Konyaaltı’nda kapalı tenis kortunun yapılmasını rica ettiklerini dile getirdi.
HACICAFEROĞLU ise, kapalı tenis kortunun Antalya için gerekli olduğunu, özellikle Konyaaltı’na daha çok yakışacağını söyledi.. Bu konuyla ilgilide arsa üretemiyoruz. Rantın yüksek olduğu yerde hazinenin bünyesinde. KONYSİAD olarak bize arsa tahsis edin biz oraya tesis yapalım.” dedi.
KONYSİAD Başkan Yardımcısı Emin ALTINER ise, bu açıklamalara ek olarak konuşmasında, “Hepimizin bir gayesi var spor kenti olmak. Antalya’da yapılan iki önemli organizasyon olan Türkiye Bisiklet Turu ve Triatlondur. Bu organizasyonlar gibi sizlerinde yapması lazım. Yurt dışından gelen takımlara uygun zeminler hazırlanması gerekir. Uygun zeminler hazırlanmadığında Antalya’ya gelen takımların sayılarında ciddi düşüşler oluyor. Organizasyonlar düzenleyelim. Doğa sporlarına yönlendirelim. Doğa yürüyüşleri yapalım. Bizlerde katkı koyalım.” dedi. Emin ALTINER ayrıca, KONYSİAD olarak düzenleyeceğimiz Fotoğraf yarışmamızın bu seneki konusu Konyaaltı’nda zaman. 1 Eylül itibariyle start verilecek, bunun duyurusunu gerek basın üzerinden gerekse web sitemizden yapacağız” dedi.  Antalyaspor’a gelince Antalyaspor’da beş sene boyunca bazen susmanın konuşmaktan daha değerli olduğu anlar yaşadık, ser verip sır vermemek adına, gün geldi ağladık gün geldi güldük. Özellikle KONYSİAD ailesinden dört arkadaşımız vardı Bora TERZİOĞLU, Erdal TONTU, Salih PEKER ve ben . Demokratik seçim ortamı oldu. Yollarının açık olmasını diliyorum. Antalyaspor’un içi doludur. İnanıyorumki başarıları daim olacaktır.” dedi.
HACICAFEROĞLU, KONYSİAD üyelerine teşekkür ederek, Spor turizmi çok önemli. Yurtdışından gelen takımların sayılarının düşmesi çok üzücü. Spor turizmi için tanıtımların daha çok yapılması lazım. Bunlar nasıl yapılabilir, sizlerle birlikte çalışarak olur.” dedi.
KONYSİAD Üyelerinden Zeki ÖZEN ise Konyaaltı'nda Crowne Plaza yanındaki boş arazilerin projelerde değerlendirilmesi gerektiğinden bahsetti. Burhanettin HACICAFEROĞLU ise ÖZEN in bu görüşüne biz öngördüğümüz araziye proje yapmak istediğimizde, bu tür arazilerin ya hazineye ait olduğunu ya da şahıs arazisi olduğunu görüyoruz dedi.
KONYSİAD üyelerinden Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyeleri Özhan SADE ve Murat DENİZDELEN söz alarak, HACICAFEROĞLU’na yer bulma konusunda çalışma yaparak sonucu kendilerine bildireceklerini söylediler.
Üyelerimizden Kadir HIDIR ise, söz alarak, Boğaçayı ‘nın mutlak surette deniz sporlarının dizayn edilmesi gerekliliğini gündeme getirdi. EXPO içerisinde bulunan göletlerde de susporları yapılması için proje üretilmesi gerektiğini belirtti.
Toplantının ardından üyelerimizden Metin SUYABAKAN, Burhanettin HACICAFEROĞLU’na KONYSİAD plaketi takdim etti.
Denizbank Özel Bankacılık Şube Müdürü Onur ÇİÇEKDAĞ, toplantı sırasında ekonomiyle ilgili bilgiler verdi. Piyasalardaki olumlu hareket devam ediyor diyen ÇİÇEKDAĞ,“Büyümemiz beklenenin üzerindeydi. Dolar hareketlenmeye başlamıştı. Normalde senaryoyu baktığımız zaman olumlu görmek zorundayız. Ekonomik göstergeleri iyi olan bir ülkeyiz. Kötü senaryo olmaya başlayınca halının altına süpürülen dış borç ve cari açık ortaya çıkıyor. Bizim kendi politik riskimiz ortaya çıktı. Türkiye’nin politik kırılganlığı konuşulmaya başlandı. Biz içinde görünce daha duygusal bakabiliyoruz. Ama dış fon yöneticileri daha gerçekçi bakıyor. Biçok ülkenin para birimi değer kaybetti. Gelişmekte olan ülkelerde düşüş yüzde onüç iken bizde yüzde yirmi. Piyasada faiz artırımı konuşulmaya başlandı. Brezilya faiz arttırdı. Türkiye son merkez bankası toplantısında hızlı mı davrandı tartışılıyor.. Önümüzdeki günlerde merkez bankasının neler yapacağını göreceğiz. Merkez bankasının tavrı ve olayların ne derece durulacağı önemli.” dedi.
Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Ali ŞENTÜRK ise, Gezi eylemlerinin Antalya ve Konyaaltı’ndaki yansımalarıyla ilgili KONYSİAD üyelerine bilgiler aktardı. ŞENTÜRK, “Eylemlerin başladığı ilk gün olayların bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmiyorduk. Esefle olayı izledik müdahale etmedik. Üzüldük. Marjinal grupların biriktiğini gördük. Olayın yurt çapında ne kadar ciddi olduğu ortaya çıktı. Antalya’da AK Parti binasına saldırılar düzenlendi ve buna müdahalemiz oldu. Antalya Emniyeti bu sınavdan başarıyla geçti. On yıl önce olsaydı çok farklı neticeler çıkardı. Basının olayı yansıtması çok önemliydi. Biber gazı dediğimiz olay gaz bombası, basında polisin plastik mermi kullandığı söyleniyor. Tabi bunlar bilinçli yapılan şeylerdi. Konyaaltı’nda olaylar beni mutlu etti, Konyaaltı’nda yapılan eylemlerde Sporland’in ordan insanlar toplanıyorlar, çoluk çocuk aile olarakSealife Otel’e kadar yürüyorlar ve geri çıkıyorlar hiçbir cam kırılmıyor, esnafa zarar verilmiyor. Herhangi bir müdahale gerektiren bişey yaşanmadı. Hiçkimsenin burnu kanamadan Konyaaltı halkı demokratik tepkilerini gösterdiler.Kimseye müdahale olmadı. Ama dün televizyonlara yansıyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Katlı Otoparkında yaşanan olayda 3 kişilik gruba polislerin orantısız güç kullanıldığı söyleniyor. Konuyla ilgili müfettiş görevlendirildi. Ordaki polis arkadaşlar büyük ihtimalle ceza alacak, tek üzücü konu buydu. Bizim Emniyet Teşkilatı olarak temennimiz. Konyaaltı’nın önümüzdeki dönemde daha huzurlu olması.

 
Savcı, 2 liseli eylemci için 11'er yıl hapis istedi
 
Sapan: Sorumlu Tayyip Erdoğan'dır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı, 2 liseli eylemci için 11'er yıl hapis istedi
ANTALYA'daki Gezi Parkı protestoları sırasında Vatan Kavşağı'ndaki gösterilerde ...
Tanıtımlı 'yaza merhaba'
OTEL Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) üyesi müdürler, merkezi ...
Expo'ya gönüllü tanıtım TIR'ı
ANTALYA'nın A1 kategorisinde 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenleyeceği ...
 
‘Babam da polis’ deyince daha çok vurdular
Antalya’da 2 Haziran’daki eyleme katıldıkları için Belediye Kapalı Otoparkında ...
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı
KIZILAY Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Nermin Gönül Coşkun, Antalya, ...
Güzeller kampa girdi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenecek 'Miss Kemer International ...
 
Düğün davetiyesi kese kağıdından
ANTALYA'da evlilik hazırlığı yapan market işletmecisi çift, kese kağıdını ...
Real Madrid Türkiye’de ilk yaz okulunu açıyor
DÜNYA futbol devi Real Madr, Mardan Palace Oteli işbirliğiyle Türkiye'de ...
Antalya Emniyet Müdürü'ne soruyorum
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva