AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
27 Mart 2019 Çarşamba - 11:14

Kadın muhtar adayının, tüm azaları da kadın

EDİRNE'nin merkez Kocasinan Mahallesi'nde muhtar adayı olan ev kadını Cevahir Öztepe, aza adaylarının tamamını da kadınlardan oluşturdu.

Kadın muhtar adayının, tüm azaları da kadın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Öztepe ile 8 aza adayı, kapı kapı dolaşıp, seçimde kendilerine destek verilmesini istiyor. Öztepe, "Seçim çalışmaları sürdürüyoruz. Adayların hepsinin kadın olduğunu öğrenenler daha büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Kentin, yaklaşık 11 bin nüfusuyla ikinci en büyük mahallesi olan Kocasinan'da 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 7 aday muhtarlık için yarışıyor. Adaylardan ev kadını Cevahir Öztepe, aza listesinin tümünü de kadınlardan oluşturdu. Öztepe'nin listesinde ev kadınları ve çeşitli işlerde çalışıp emekli olan kadınlar var. Cevahir Öztepe ile azaları Selva Atalan, Gamze Arseven, Gülcan Eseroğlu, Çiğdem Tuncer, Nilay Kıray, Zuhal Aysan, Bilge Subaşı ve Ayşe Vanii, mahallede kapı kapı dolaşıp, seçmene projelerini anlatıp, seçimde destek istiyor.

Cevahir Öztepe, muhtarlığa adaylığını koymaya geçen yıl karar verdiğini belirtti. Muhtar ve aza adaylarının büyük bir bölümünün erkek olduğunu, kendi listesindeki tüm aza adaylarının kadınlardan oluşması için arkadaşlarıyla görüştüğünü belirten Cevahir Öztepe, onların da kabul ettiği ifade etti. Öztepe, yapacakları projeleri de birlikte belirlediklerini kaydetti. Öztepe şunları söyledi:

"Kadınlar, çalışmalarıyla her yerde verimli oluyor. Erkek egemenliği çok fazla olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kadın olarak biz bu işi çok iyi yapacağımıza da inanıyoruz. Onun için kadromu da kadınlardan kurdum. Bu işte varız, cesaretliyiz, yaparız diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan da çok güzel tepkiler alıyoruz. Çalışmalarımızla kadınlardan çok güzel tepkiler aldık. Oyumuz sizlere diyen kadın sayısı çok. Bu tepkiler bizi çok umutlandırdı. Erkeklerden de çok oy alacağımız düşünüyoruz. Mahallemizin bize göre ilk sıradaki sorunu altyapı. Burada 38 yıldır altyapı sorunu var. Kentin en eski mahallesi burası, kaldırımlar yollarda çok sorunlar var, onları halledeceğiz."

Kadınlara yönelik projelerinin de olduğunu belirten Öztepe, "Sağlıktan hukuka kadar kadınların sorunlarıyla ilgilenecek doktor, avukat arkadaşlarımız var. Yaşam koçluğu yapan arkadaşlarımız var. Bazı kadınlarımızı, çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunları yaşam koçları aracılığıyla aydınlatmak istiyoruz. Mahallemizde bir kadın evi yapacağız, çevre temizliğine önem vereceğiz. Çöp kutularını artıracağız. Geri dönüşüm kutularımız yok, bunları artıracağız. Yollar kaldırımlar düzensiz bunları düzenlenmesi için çalışacağız" dedi.

Kadın aza adayı Zuhal Aysan ise mahallenin sorunlarını çözmek için kadın eline ihtiyaç olduğunu belirterek, "Mahallemizin kadın eline değmesine ihtiyacı var. Biz de bunu yapmaya severek niyetlendik. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Seçildiğimizde çevremizi temizleyeceğiz, temiz tutacağız. Mahallede seçmenleri gezdiğimizde bize sizi destekleyeceğiz diyorlar. Elimizi taşın altına koyduk, başaracağız. Biz bir anneyiz, her şeyden önce kadınlar evi yönetir, evi yöneten canla başla mahallemizi yöneteceğimiz için aday olduk" diye konuştu.

'SANAT SOKAĞI KURACAĞIZ'

Aza adaylarından Selva Atalan da seçilmeleri halinde mahalleye bir Sanat Sokağı kuracaklarını belirtti. Diğer projelerden de bahseden Atalan "Evcil hayvan bakan çok sayıda arkadaşımız var mahallemizde. Evcil hayvanların özgürce koşup oynayabileceği bir parka ihtiyaç var. Bunu yapmayı düşünüyoruz. Kocasinan Mahallesi olarak çevremizi temizlemek, sitelerimizi çiçeklendirmek ile ilgili projeler düşünüyoruz. Ayın sokağı, ayın sitesi, ayın balkonu gibi etkinlikler yapacağız. Bu sokakların siteleri fotoğraflandırıp, farkındalık yaratmayı düşünüyoruz. Bu çalışmalarla mahallemiz daha güzelleşecek bence" dedi.

'KADINLARI DESTEKLEYECEĞİZ'

Mahalle esnafından Serkan Sert ise "Kadınların aday olmasından çok mutlu olduk. Kadınlar yönetimde olursa daha iyi bir yönetim oluyor, bunu apartman yöneticiliğinde gördük. Mahallemize kadın elinin değmesi için destek vereceğiz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Kutbay ise "Kadınlar daha faal, daha aktiftir. Benim 12 oyum var. İnşallah kendilerine destek olacağım" ifadelerini kullandı.

EDIRNE'NIN KOCASININ MAHALLESI'NDE MUHTAR ADAYI EV KADINI CEVAHIR OZTEPE, AZALARININ DA TUMUNU KADINLARDAN OLUSTURUP, MAHALLELERINI YONETMEYE TALIP OLDU. TUMU KADINLARDAN OLUSAN ADAYLAR, SECIM CALISMALARINI SURDURURKEN, SECMENLERINDEN DE DESTEK GORUYOR. (FOTO: GURBET GOKCE/DHA, EDIRNE)

EDIRNE'NIN KOCASINAN MAHALLESI'NDE MUHTAR ADAYI EV KADINI CEVAHIR OZTEPE(FOTOGRAFTA), AZALARININ DA TUMUNU KADINLARDAN OLUSTURUP, MAHALLELERINI YONETMEYE TALIP OLDU. TUMU KADINLARDAN OLUSAN ADAYLAR, SECIM CALISMALARINI SURDURURKEN, SECMENLERINDEN DE DESTEK GORUYOR. (FOTO: GURBET GOKCE/DHA, EDIRNE)

EDIRNE'NIN KOCASINAN MAHALLESI'NDE MUHTAR ADAYI EV KADINI CEVAHIR OZTEPE(FOTOGRAFTA), AZALARININ DA TUMUNU KADINLARDAN OLUSTURUP, MAHALLELERINI YONETMEYE TALIP OLDU. TUMU KADINLARDAN OLUSAN ADAYLAR, SECIM CALISMALARINI SURDURURKEN, SECMENLERINDEN DE DESTEK GORUYOR. (FOTO: GURBET GOKCE/DHA, EDIRNE)

EDIRNE'NIN KOCASINAN MAHALLESI'NDE MUHTAR ADAYI EV KADINI CEVAHIR OZTEPE, AZALARININ DA TUMUNU KADINLARDAN OLUSTURUP, MAHALLELERINI YONETMEYE TALIP OLDU. TUMU KADINLARDAN OLUSAN ADAYLAR, SECIM CALISMALARINI SURDURURKEN, SECMENLERINDEN DE DESTEK GORUYOR. (FOTO: GURBET GOKCE/DHA, EDIRNE)

Gurbet GÖKÇE- Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

Etiketler:
 
Mesai arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü
 
U21 Milli Takımlar Antalya Cup'ta şampiyon Ukrayna
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesai arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü
ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde, belediye temizlik işçisi İsmail Çavdar ...
Meslektaşının şehit ettiği polis için tören
KAYSERİ'de havalimanında tartıştığı polis memuru Eyüp Bozkurt'un (46) ...
Peşinatsız Ev Satın Almak Artık Hayal Değil!
Günümüzde ev sahibi olmak insanların yatırım odağının merkezine oturmuştur. ...
 
Polisin şehit olmasına neden olan sürücüye 22,5 yıl hapis istemi
KONYA'da göreve giden Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekibinin bulunduğu ...
Cinayetin perde arkasından gönül ilişkisi çıktı
İZMİR’in Selçuk ilçesinde, Reşat Kaçer’in (71), Akın Yılmaz’ı (51) av ...
Ağabeyini öldüren sanık için ömür boyu hapis
İZMİR'in Bornova ilçesinde, ağabeyi Turan Kalkan'ı (41) öldürmekten yargılandığı ...
 
Kar maskeli cinayette 2 kişiye müebbet hapis
BURSA'nın Mudanya ilçesinde, 2017 yılında unlu mamüller üretimi yapan ...
Gaziosmanpaşa'da annenin endişe dolu anları
GAZİOSMANPAŞA'da bir binanın zemin katında çıkan yangında, içeride bulunan ...
Ankara'da bıçaklı kavga: 1 yaralı
ANKARA'nın Çankaya ilçesinde 2 kişi arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva