Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Aralık 2020 Çarşamba - 12:37

Kanala düşen yavru kediyi kurtardı, kendisi mahsur kaldı

ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde sulama kanalına düşen yavru kediyi fark eden mahalle muhtarı Alkan Altun, yardım için itfaiyeyi aradı. Kedinin donmak üzere olduğunu anlayan Muhtar Altun, itfaiyenin gelmesini beklemeden kanala girip kediyi çıkardı.

Kanala düşen yavru kediyi kurtardı, kendisi mahsur kaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Döşemealtı Bahçeyaka Mahallesi, 32’nci Sokak’ta yaşandı. Bahçeyaka Mahalle Muhtarı ve Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun, muhtarlık ofisinde çalıştığı sırada, yan taraftaki DSİ'ye ait sulama kanalından gelen kedi sesi duydu. Ofisinden çıkan Altun, gittiği sulama kanalında yavru bir kedinin mahsur kaldığını görüp, durumu itfaiyeye bildirdi. Ancak Muhtar Altun, kedinin donmak üzere olduğunu anlayınca itfaiyenin gelmesini beklemeden kanala girdi.

KEDİYİ KURTARDI, KENDİSİ MAHSUR KALDI

Yavru kediyi bulunduğu yerden çıkarıp, duvarın üzerine koyan Altun, 5 metre derinlikteki kanalda mahsur kaldı. Altun'u, kısa süre sonra gelen itfaiye ekipleri kanaldan çıkardı. Donmak üzereyken kurtarılan yavru kedi ise muhtar ve itfaiye ekipleri tarafından muhtarlık ofisine götürüldü. İtfaiye ekibinin ilk müdahaleyi yaptığı kedi ısıtılmaya çalışılırken veterinere de haber verildi. Veteriner Şevket Özkan'ın kontrolünün ardından sıcak ortamda dinlenmeye bırakılan yavru kedi, birkaç saat sonra kendisini toparladı.

'CAN HAVLİYLE MİYAVLIYORDU'

Muhtar Altun, muhtarlıkta çalıştığı sırada kedi sesi duyduğunu ve dışarı çıkıp baktığını belirterek, "Suyun içine düşmüş yavru kedi gördüm. Can havliyle miyavlıyordu. Kurtarılması için itfaiyeyi aradım. Kedinin donabileceğini anlayınca itfaiyeyi beklemeden kanala girmeye karar verdim. Kediyi sudan çıkartıp, duvarın kenarına koydum. Bu sırada kendim çıkamadım. İtfaiye görevlisi arkadaşlar gelip beni kurtardı. Daha sonra kediyi muhtarlık binamıza getirip veteriner arkadaşı çağırdık. Tedavisi yapıldı. Kedinin çığlığı vicdanen beni rahatsız etmişti, sonuçta o da bir canlı. Kedinin kurtuluşuna vesile olduğum için mutluyum" diye konuştu. Muhtar Altun, yavru kedinin bakımını da artık kendisinin yapacağını sözlerine ekledi.

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN, YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)



ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN, YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. MUHTAR ALTUN, YAVRU KEDININ BAKIMINI DA ARTIK KENDISININ YAPACAGINI SOYLEDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN (SOLDA), YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. KURTARILAN KEDI MUHTARLIK BINASINA GETIRILDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN (FOTODAKI), YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. MUHTAR ALTUN, YAVRU KEDININ BAKIMINI DA ARTIK KENDISININ YAPACAGINI SOYLEDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN, YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. MUHTAR ALTUN, YAVRU KEDININ BAKIMINI DA ARTIK KENDISININ YAPACAGINI SOYLEDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN, YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. KURTARILAN KEDI MUHTARLIK BINASINA GETIRILDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE SULAMA KANALINA DUSEN YAVRU KEDIYI FARK EDEN MAHALLE MUHTARI ALKAN ALTUN, YARDIM ICIN ITFAIYEYI ARADI. KEDININ DONMAK UZERE OLDUGUNU ANLAYAN MUHTAR ALTUN, ITFAIYENIN GELMESINI BEKLEMEDEN KANALA GIRIP KEDIYI KURTARDI. KANALDA MAHSUR KALAN MUHTARI ISE ITFAIYE EKIBI CIKARDI. MUHTAR ALTUN (FOTODAKI), YAVRU KEDININ BAKIMINI DA ARTIK KENDISININ YAPACAGINI SOYLEDI.(FOTO:DOSEMEALTI-DHA)

Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)

 
İkinci dalga korona yasakları
 
Elektrikli bisikletle tehlikeli yolculuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci dalga korona yasakları
KORONAVİRÜS salgınında ikinci dalgayla mücadelede, Antalya İl Umumi ve ...
'Sıcak su kazanlarını, periyodik kontrolden geçmeden çalıştırmayın'
MAKİNA Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, ...
Otomobilde kadına şiddet kamerada
ANTALYA'da kimliği belirsiz bir erkeğin araçta tartıştığı kadına tekme ...
 
Kahramanların anıtları için yarışma
KAŞ Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısında Kaş'ın kahramanları ...
Hasyurt Tarım Fuarı için çalışma başlatıldı
FİNİKE'de, çeyrek asra yakın bir geçmişi bulunan ancak son 5 yıldır düzenlenmeyen ...
Tekneyle açılıp, koronavirüsten korunuyorlar
ANTALYA'nın Demre ilçesinde koronavirüsten korunmak isteyen birçok kişi ...
 
Korkuteli'de sokaklar boş kaldı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaya ...
'Polis' olduğunu söyleyen kişi otomobille önünü kesip darbetti
ANTALYA'da otomobil sürücüsü ve yanındaki ailesi, trafikte tartıştıkları ...
Hobi olarak başladığı kaktüs yetiştiriciliği, işi oldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Gözde Gezer (28), pandemi döneminde hobi olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva