Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
4 Eylül 2018 Salı - 11:25

Kanser hastasına ince ve kalın bağırsaktan yemek borusu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, kanser nedeniyle yemek borusu ve tat alma duyusunu kaybeden Selahattin Akkaşoğlu'na (77), ince ve kalın bağırsaktan 'yön değiştirme ameliyatı' ile yemek borusu yaptı.

Kanser hastasına ince ve kalın bağırsaktan yemek borusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaklaşık 15 yıl önce yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle yemek borusunu kaybeden Selahattin Akkaşoğlu, yıllardır midesine dışarıdan takılan tüple besleniyordu. "Ya öleceğim ya da yiyeceğim" diyen hastayı gören Prof. Dr. Özkan, 9 yıl önce, dünyada ender yapılan bir ameliyatı denedi. Yaklaşık 17 saat süren ameliyat sonunda hastaya, dişlerinin önünden açılan boşluktan, boyunda ve devamında göğüs ön duvarının cilt altından açılan tünelde ince ve kalın bağırsaktan yemek borusu yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyat sonunda hasta yeniden sağlığına kavuştu ve geçen aylarda yemek yemeye başladı.

Konuşamadığı için yanından hiç ayırmadığı defter ve kalemiyle yazarak iletişim kuran restoran işletmecisi Akkaşoğlu, yıllar sonra yeniden yemek yemenin ve tat almanın hazzını yaşadığını söyledi. Akkaşoğlu'nun oğlu Ünal Akkaşoğlu ise ameliyat sonrasında babasının çene kemiğinin hemen üstünden yemek borusunun yerini tutacak alan oluşturulduğunu belirterek, "Ameliyat sırasında normal yutma noktasından değil de çene kemiğinin alt dudakla birleştiği yerden ince bağırsak ve kalın bağırsaktan yemek borusu oluşturularak mideye hat oluşturuldu. Bu sayede yutuyor, hiçbir sıkıntı yaşamadan yemek yiyor, su içiyor. Babam geçirdiği operasyondan sonra hayata daha sıkı sarıldı. Gırtlak kanserine yakalandıktan sonra yaklaşık 5-6 yıl işinden ve dükkanından uzak durmak zorunda kaldı. 2012 yılından bu yana yeniden işinin başına döndü. İşi onu hayata bağlıyor" diye konuştu.

YEMEK BORUSU YOKTU

Daha önce de çift kol ve yüz nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, baş boyun tümörü olan bir hastanın yemek yiyebiliyor olmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özkan, şöyle konuştu:

"Bu hasta, boynundaki tümör nedeniyle ameliyat olmuş, bu bölgedeki tüm fonksiyonel organları alınmış. Yemek borusu yoktu. Hastamıza 9 yıl önce çok değişik, dünyada ender yapılabilen bir ameliyat yaptık. Yemek borusunun yerini değiştirdik. Herkes normalde soluk borusunun arkasından yemek yiyerek hayatını sürdürür. Hastamızda yemek yediği yeri dişlerinin önüne alarak, hem ince bağırsağı, hem kalın bağırsağı, mideyi ağızlaştırıp cilt altından yeni bir yemek borusu oluşturduk. Bu özellikli bir ameliyat, yayınlarını ve bilimsel sunumlarını yaptık. Hastamız 4-5 ay önce de yemek yemeye başladı. Güzel olan, cilt altından oluşturduğumuz yemek borusu ile sağlıklı bir şekilde ağız tadını alarak yemeğini yiyebiliyor olması."

BAŞ BOYUN TÜMÖRÜNDE ERKEN TANI ÖNEMLİ

Hastanın daha önce midesine takılan bir tüple beslendiğini aktaran Prof. Dr. Özkan, "Baş boyun tümörleri gerçekten çok önemlidir. Erken yakalanması gerekir. Her hastaya uygun ameliyatların yapılmasıyla hasta yaşamını sürdürür. Ülkemizde de bu ameliyat ilk kez yapılıyor olması açısından önemli. Dünyada henüz birkaç merkezde yapılabilen bir ameliyat. Bizim mutluluğumuz hastamızın tümöründen kurtulmuş, sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor olmasıdır" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER OZKAN, KANSER NEDENIYLE YEMEK BORUSU VE TAT ALMA DUYUSUNU KAYBEDEN 77 YASINDAKI SELAHATTIN AKKASOGLU'NA, INCE VE KALIN BARSAKTAN 'YON DEGISTIRME AMELIYATI' ILE YEMEK BORUSU YAPTI. AKKASOGLU, YILLAR SONRA YEMEK YEMENIN VE TAT ALMA DUYUSUNA YENIDEN KAVUSMANIN SEVINCINI YASIYOR.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER OZKAN, KANSER NEDENIYLE YEMEK BORUSU VE TAT ALMA DUYUSUNU KAYBEDEN 77 YASINDAKI SELAHATTIN AKKASOGLU'NA (OLU UNAL AKKASOGLU ILE) , INCE VE KALIN BARSAKTAN 'YON DEGISTIRME AMELIYATI' ILE YEMEK BORUSU YAPTI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER OZKAN, KANSER NEDENIYLE YEMEK BORUSU VE TAT ALMA DUYUSUNU KAYBEDEN 77 YASINDAKI SELAHATTIN AKKASOGLU'NA, INCE VE KALIN BARSAKTAN 'YON DEGISTIRME AMELIYATI' ILE YEMEK BORUSU YAPTI. (FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER OZKAN, KANSER NEDENIYLE YEMEK BORUSU VE TAT ALMA DUYUSUNU KAYBEDEN SELAHATTIN AKKASOGLU'NA (77), INCE VE KALIN BAGIRSAKTAN 'YON DEGISTIRME AMELIYATI' ILE YEMEK BORUSU YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Çırak, balans ayarı yaptığı TIR'ın altında kalarak öldü
 
Denizli'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 316 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Carettaların yuva alanlarına büyük tehdit
ANTALYA'nın dünyaca ünlü sahili Belek'te, caretta yuvalarını korumaya ...
Akdeniz Üniversitesi kontenjanları doldu
31 Ağustos'ta açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından Akdeniz ...
Okulda klima ünitesinden yangın çıktı
ANTALYA'da bir okulda klima tamiri yapıldığı sırada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
 
Alanya'da terör propagandası şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün ...
İlla yasa çıkacak, illa sopa gösterilecek
Dursun Gündoğdu yazdı...
Antalya'da bitmeyen yaz
ANTALYA'da Eylül ayına girilmesine rağmen etkisini arttırarak sürdüren ...
 
Meydankavağı yenileniyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meydankavağı Mahallesi'nde 15 cadde ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 60 gram ...
Yakalanacağını anlayınca öyle bir şey yaptı ki...
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin uyuşturucu operasyonunda yakalanacağını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva