Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
18 Şubat 2020 Salı - 10:40

Kapalı tüplerini açtırıp, 6'ncı kez anne oldu

ANTALYA'da oturan Havva Şen (36), ilk evliliğinden 5 çocuk dünyaya getirdikten sonra 2012 yılında doğum kontrolü için tüplerini bağlattı.Yıllar sonra ikinci evliliğiyle tekrar anne olmak isteyen Şen, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel bir yöntemle ameliyat olup tüplerini yeniden açtırdı.

Kapalı tüplerini açtırıp, 6 ncı kez anne oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aksu ilçesinde oturan ev kadını Havva Şen, ilk evliliğinden 5 çocuk dünyaya getirdi. Bebek sahibi olmak istemeyen Şen, 2012 yılında kadın hastalıkları doktoruna giderek tüplerini bağlattı. Eşinden ayrılıp 2014 yılında Mustafa Şen ile (25) tanışan Havva Şen, 2015 yılında nikah masasına oturdu. Yeni eşinden bebek dünyaya getirmek isteyen Şen, kapalı tüplerinin açılması için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekoloji Bölümü'ne gelerek muayene oldu. Şen, testler sonrasında 2017 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Burak Karadağ tarafından ameliyata alındı. Laparoskopik yöntemle dikiş atılmadan tüplerin uç kısımları bir araya getirildi. Hamile kalan Havva Şen, 5 ay önce oğlunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.

İlk eşiyle ayrılmadan önce tüplerin bağlanması operasyonu geçirdiğini söyleyen Havva Şen, o dönemde çok sayıda çocuk doğurduğu için bir daha anne olmak istemediğini anlattı. Şen, “Hayat şartlarından dolayı ayrıldık. Bir işte çalışmaya başladım ve Mustafa'yla tanıştık. 2015 yılında evlendik. Yeni bir bebeğimiz olmasını istedik. Bu yüzden Burak Karadağ hocama muayene oldum. Yapılan testler sonucunda ameliyata alınarak operasyon yapıldı. 5 ay önce de bebeğimizi kucağımıza aldık. Sağlık durumumuz gayet iyi. Hiç umut etmezdim bir daha anne olacağımı. Allah'a şükür bir bebeğimiz oldu. Oğlumuza Emirhan Yunus adını verdik" dedi.

BABA OLACAĞINI UMUT ETMEDİ

İlk bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Mustafa Şen ise, "Eşim tüplerinin bağlı olduğunu, bu yüzden bir çocuk doğuramayacağını söyledi. Başka doktorlar eşimin tüpleri kapalı olduğu için bir daha açılamayacağını söylemiş. Bir tanıdığımız vasıtasıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek eşim muayene oldu. Yeni bir yöntemle eşimin tüpleri açıldı ve oğlumuz dünyaya geldi. Hiç umut edemezdim baba olacağımı. Eşimin kardeşi de tüplerini açtırdı ama bebeği olamadı. Şükür ki doğru tedaviyle eşim tekrar anne oldu" dedi.

YÜZDE 75 ORANINDA BAŞARI

Doç. Dr. Burak Karadağ, çoğu kadının gebe kalmamak için tüplerini bağlatarak korunduğunu aktardı. Bu yöntemin geri dönüşümsüz olduğunu belirten Doç. Dr. Karadağ, aradan zaman geçtikçe çocuklarını kaybeden veya ikinci evliliklerini gerçekleştirip tekrar anne olmak isteyen kadınlar olduğunu söyledi. Kapalı yöntemle tüplerin yeniden açılması operasyonun detaylarını anlatan Doç. Dr. Burak Karadağ, şunları söyledi:

"Tekrar anne olmak isteyen kadınların alternatifi ya tüp bebek tedavisi ya da tüplerin yeniden açılması. Özellikle 40 yaş altındaki bu tarz hastalara tüplerinin yeniden açılmasını öneriyoruz. Hastalar böylelikle tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, işlemler, çoğul gebelik riski ve tüp bebek tedavi maliyetinden kurtulmuş oluyor. Bu işlemin başarı oranı literatürde yaklaşık yüzde 50-60'ken, bu yöntemle yüzde 75 başarı oranımız var. Ameliyatta özel bir iplik kullanarak operasyon süresini kısaltıyor, başarı oranımızı da artırıyoruz. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son 3 yıl içerisinde 18 vakaya bu işlemi uyguladık ve şu ana kadar 13'ü gebelikle sonuçlandı. Bu operasyonu kapalı yöntemle yapıyoruz. Hastalarımız aynı gün taburcu olabiliyor veya herhangi bir komplikasyon gelişmediği takdirde en fazla 1 gün hastanede yatıyor. Yeni yöntemle dikiş atmadan yani ipleri birbirine bağlamadan yaptığımız için tamamen görerek her iki tüpün uç kısımlarını bir araya getirebiliyoruz. Operasyonun en zor ve uzun süren kısmı olan kapalı ameliyat sırasında dikiş atma işlemini yapmadığımız için ortalama operasyon süremiz 60-90 dakika daha kısa oluyor. Tüpleri tam uç uca getirdiğimiz için de başarı oranımız artıyor."

ANTALYA'DA OTURAN HAVVA SEN (ESI MUSTAFA SEN VE OGLU ILE), ILK EVLILIGINDEN 5 COCUK DUNYAYA GETIRDIKTEN SONRA 2012 YILINDA DOGUM KONTROLU ICIN TUPLERINI BAGLATTI. YILLAR SONRA IKINCI EVLILIGIYLE TEKRAR ANNE OLMAK ISTEYEN SEN, ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE OZEL BIR YONTEMLE AMELIYAT OLUP TUPLERINI YENIDEN ACTIRDI. 5 AY ONCE OGLUNU KUCAGINA ALAN HAVVA SEN, YENIDEN ANNE OLMANIN MUTLULUGUNU YASADI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OTURAN HAVVA SEN, ILK EVLILIGINDEN 5 COCUK DUNYAYA GETIRDIKTEN SONRA 2012 YILINDA DOGUM KONTROLU ICIN TUPLERINI BAGLATTI. YILLAR SONRA IKINCI EVLILIGIYLE TEKRAR ANNE OLMAK ISTEYEN SEN, ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE OZEL BIR YONTEMLE AMELIYAT OLUP TUPLERINI YENIDEN ACTIRDI. 5 AY ONCE OGLUNU KUCAGINA ALAN HAVVA SEN, YENIDEN ANNE OLMANIN MUTLULUGUNU YASADI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OTURAN HAVVA SEN, ILK EVLILIGINDEN 5 COCUK DUNYAYA GETIRDIKTEN SONRA 2012 YILINDA DOGUM KONTROLU ICIN TUPLERINI BAGLATTI. YILLAR SONRA IKINCI EVLILIGIYLE TEKRAR ANNE OLMAK ISTEYEN SEN, ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE OZEL BIR YONTEMLE AMELIYAT OLUP TUPLERINI YENIDEN ACTIRDI. 5 AY ONCE OGLUNU KUCAGINA ALAN HAVVA SEN, YENIDEN ANNE OLMANIN MUTLULUGUNU YASADI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OTURAN HAVVA SEN, ILK EVLILIGINDEN 5 COCUK DUNYAYA GETIRDIKTEN SONRA 2012 YILINDA DOGUM KONTROLU ICIN TUPLERINI BAGLATTI. YILLAR SONRA IKINCI EVLILIGIYLE TEKRAR ANNE OLMAK ISTEYEN SEN, ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE OZEL BIR YONTEMLE AMELIYAT OLUP TUPLERINI YENIDEN ACTIRDI. 5 AY ONCE OGLUNU KUCAGINA ALAN HAVVA SEN, YENIDEN ANNE OLMANIN MUTLULUGUNU YASADI. DOC. DR. BURAK KARADAG, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Ünlü profesörün cipine giren hırsızı eşi yakaladı
 
Üreticiden itiraf: Karyağdı armudunun tadını bozduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs için geliştirilen yerli kitin laboratuvar görüntüleri paylaşıldı
SAĞLIK Bakanlığı, yeni tip koronavirüs için geliştirilen yerli tanı kitine ...
Eniştesinin karaciğeriyle hayata tutundu
ANTALYA'da, karaciğer nakli olması gerektiği söylenen Ali Aydoğan (49) ...
Demre'ye yeni cerrah
Demre Devlet Hastanesi'ne atanan cerrah Murat Kağan Bilge göreve başladı.
 
İsveçli bebek Alicia'nın tedavisi, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan İsveçli Ida Svarvarefelt (25) ve ...
Annesinden Furkan'a ikinci şans
ANTALYA'da, 9 yıl önce bağışlanan böbrekle hayata tutunan ancak böbreğinin ...
7 aydır komadaki Ayşegül için kök hücre tedavisi isteği
DENİZLİ'de geçirdiği kazadan sonra tedavisi için Antalya'ya getirilen ...
 
Tadını unuttuğu çikolatadan şimdi günde iki paket yiyor
ANTALYA'da, 20 yıl önce geçirdiği mide kanseri ameliyatının ardından sağlığına ...
İmzasını ayak parmağı ile attı
ANTALYA'da 4 yıl önce geldiği organ nakli merkezinde çift kolu olmadığı ...
Yaşlılarda düşme kaynaklı kazalara dikkat
Yaşlılık dönemindeki düşme kaynaklı kazalara dikkat çeken Gerontolog F. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva