Antalya'da 9 yaşındaki Rihan kanalda aranıyor
Antalya'da 9 yaşındaki Rihan kanalda aranıyor
Ödüllü keman sanatçısından konser
Ödüllü keman sanatçısından konser
Antalya'daki emekliler yürüdü
Antalya'daki emekliler yürüdü
Müzik Sokakta’ya yoğun ilgi
Müzik Sokakta’ya yoğun ilgi
3 Mayıs 2012 Perşembe - 23:30

Karışan CHP’de Akaydın'ın adı niçin geçiyor?

CHP'nin nabzını yakından tutan isimler arasında gösterilen Sabah yazarı Mahmut Övür, Gürsel Tekin'in istifasını ve sonuçlarını yorumladı. Habertürk'te Ece Üner'e konuk olan Övür Gürsel Tekin'in istifasıyla akıllara gelen "CHP'de neler oluyor?" sorusuna yanıt aradı.

Karışan CHP’de Akaydın ın adı niçin geçiyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP içinde yaşanacak bir ayrışmada iki çizgi olabileceğini belirten Övür "bir bölünme olacaksa eğer ulusalcı Kemalist çizgi ile sosyal demokrat-sol çizgi arasında bir bölünme olabilir sadece." dedi.

KILIÇDAROĞLU VE TEKİN'İN KAFASINDA FARKLI PLANLAR VAR

"Kılıçdaroğlu ve Tekin ikilisi 2009'de bir sinerji oluşturdu ancak maalesef bu birlikteliğin devamı gelmedi. İkisi de bunu değerlendiremedi. Çünkü ikisinin de kafasında farklı planlar vardı. Gürsel Tekin,İstanbul'da biraz zayıfladığı bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Ki bu nedenle istifa etti. Ama zayıflamış bir noktada istifa etti. Çünkü Gürsel Tekin'i toplum değişim arzusuyla tanıdı. Varoşlar dediğimiz çevreyi partiye katarak tanındı, çarşaf açılımıyla tanındı. Peki Gürsel Tekin son 6-7 ayda bu yönde bir politik işaret verdi mi? Hayır... Giderek dışlanan, sessiz kalan ve politika üretemeyen bir Gürsel Tekin çıktı ortaya. Bu zayıflama Tekin'in parti içindeki rakilerinin işine yaradı..."

KILIÇDAROĞLU, GÜRSEL TEKİN'İ İYİ DEĞERLENDİREMEDİ

"Kaotik bir yapı var CHP'de. CHP'nin problemi kendi içinde bir siyasi rota oluşturmamasından kaynaklanıyor. Sadece güç savaşı yaşanıyor. Parti içinde böyle bir sürecin yaşanacağı da biliniyordu. Gürsel Tekin halka dokunabilen bir siyasetçi, bence Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir insanı iyi değerlendiremedi. Gürsel Tekin ise İstanbul'da il başkanlığına karşı çıktığı isim genç ve şans verilebilecek bir isim bence tahammül edilebilirdi."

CHP YÖNETİMİNDE TOPLU İSTİFA OLACAK İDDİASI DOĞRU MU?

"Bence Gürsel Tekin ve diğer yöneticiler arasında bir siyasi vizyon birliği yok. Birgül Hanım'ın öyle bir çabası olabilir, daha önceden de gündeme gelmişti. ama bunun dışında ortak ve siyasi bir tavır olarak toplu istifa edecek bir birliktelik yok şu anda CHP'de..."

AKAYDIN ZORLAYABİLİR

"CHP'de bir bölünme olacaksa eğer ulusalcı Kemalist çizgi ile sosyal demokrat-sol çizgi arasında bir bölünme olabilir sadece. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bu ayrışmada halka yakın bir ulusalcı çizgiyi temsil ediyor. Akaydın zorlayabilir... Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu halka dokunmaya çalıştı ama bunu bir rotaya oturtamadı ve bir düşüş var artık. Bu çerçevede bir arayış var. Gürsel Tekin, bu arayışta Mustafa Akaydın ile denk düşer mi? Birlikte hareket ederler mi? Ben ihtimal vermiyorum. Gürsel Tekin giderek yalnız kalacağını, MYK'da tek kalacağını görerek eleştirilerinde haklı kalmak için biraz ara vererek, kenarda kalarak ilerde bir hamle yapmayı hesap ediyor..."

 
Servis aracı kaza yaptı:9 yaralı
 
Atilla Kavdır öldü
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sati 26 Mayıs 2012 Cumartesi 02:40

bu nasil br aymazlk arkadaslar bz baykala 30 yil kaybetk neden yeni gelene destek vermiyorsunuz kemal bey kimseyi harcamadi kemal beyi harcarim sananlara hadini bildirdi birakin genel baskanimizi isini yapsin les kargalarigibi parca koparmanin pesindesiniz bundan onceki donem ozere karsydi baykal ne olmus ozer antalyada tarihmi yazmista baykal adayim deyip kapi kapi gezdirdi ozer ulkeri biz chp liler kemal beyi seviyor ve ona guveniyoruz golge etmeyin artik biz ulkenin derdindeyiz demokratik secim diyorlarsa koltuk altndan ciksin ulkerde onceki donem zor geldi madara olmasin nsan biraz hadini bilir.

Yorumu oyla      3      3  
%30 laR bU üLKEYİ kURTARMIŞTI uNUTMA kARDEŞİM! 20 Mayıs 2012 Pazar 19:15

Haddini bilmeyen ülkenin ve partimizin gidişatını göremeyen kusura bakma arkadaşım ama ,üzgünüm esas sensin ve senin gibi uyuyan arkadaşlarımız.esas ben sana ne desem boş..Allah sonumuz hayretsin ama ben yine de umutsuz değilim.Niye mi diyorsun?Söyleyeyim arkadaşım:Atamız ve silah arkadaşları Kurtuluş Savaşımızı verirken ,Atamıza destek veren ,olayları algılayabilen insanların oranı %30 lardaydı da ondan.İşte O %30 lar bu ülkeyi kurtardıda ondan.Esas yine partimizdeki aklı selimler hem partimizi hem de ülkemizi büyük belalardan ;"İŞGALDEN" er ya da geç kurtaracaktır.Ben buna inanıyorum,inanmaya devam edeceğim.Sayın Deniz Bey de Sayın Ülken de o ender kurtuluş mücadelicileridir bugün.Ben bunu görüyorum.ama malesef sen anlayamamışsın arkadaşım.Ve Antalya yiğitlerine vefasız davranmayacaktır arkadaşım.Göreceksin bunu!

Yorumu oyla      4      3  
İLKE DEĞİŞTİRMEYE GEREK YOK! 19 Mayıs 2012 Cumartesi 23:30

Arkadaşım ABD nin- Emperyalizmin desteğiyle, 6 oktan taviz vererek iktidara geleceğine,gelme daha iyi.İlkelerden vazgeçerek İlle iktidara gelmek diye bir derdin varsa, İLKE DEĞİŞTİRMENE GEREK YOK,Parti Değiştirmen Yeterli!Ne işin var CHP de , Git AKP ye, yada başka bir parti kurmaya git Sarıgül ve Sarıgülcüler gibi!DENİZ BEY HİZİPÇİ DEĞİLDİR.Bu da BİR KÜRESEL GÜÇLERİN VE ÇIKAR ODAKLARININ,İŞBİRLİKÇİLERİNİN KARŞI PROPOGANDASIDIR.Ama sen bunu anlayamıyorsun ki.Ne diyeyim sana!Bak hala sana arkadaşım diyorum seni kazanmak için.ama sen kızgın yazıyorsun!Kızma da düşün bir dediklerimi!Olmaz mı arkadaş!

Yorumu oyla      5      3  
ahde vefa 17 Mayıs 2012 Perşembe 03:53

Bu yorumlar senin gibi chp'ye zarar veren baykalcı zihniyete düşmüyor.. Kimi destekleyip kimi desteklemiyeceğimizi sana mı soracaz... Baykal ve sizin gibilerin bu partide yeri yok... Verdiğiniz zarar yetti ...Artık iktidar olmak isitiyoruz..muhalefet değill.. anladın mı bunu kafana koy öyle siyaset yap.. 75 yaşından bir adamdan başbakan olmaz....hizipçiden aslaaaa...

Yorumu oyla      6      5  
Ahde Vefa 16 Mayıs 2012 Çarşamba 22:30

Ne var arkadaşlar Özer Ülken Deniz Baykalın adayısıysa.Ne mutlu Özer Ülkene ,Deniz Baykal gibi bir onurlu, şerefli bir Genel Başkanın desteğini alabilmiş.Sayın Kılıçdaroğlu da Özer Ülkeni destekliyor.Ne mutlu Özer Ülkene!Peki Deniz Baykal kim!Ne var yani Özer Beyi destekliyorsa!O CHP nin 12 eylülden sonraki kurucu genel başkanı değilmi?O yiğit adam eğer boyun eğseydi bu ülkede çoktan Başbakan olurdu..Bizler CHP nin çatısında şu an siyaset yapıyorsak ona borçluyuz.O nedenle nankör haddini,kendini bilmez ,hadsiz,vefasız olmamak gerek.Vefasızlık diz boyu olmamalıdır.Ahde vefa diye bir şey vardır Ey Sevgili Gerçek CHP liler!Deniz Baykal dan ,"Önce ve Öncü Örgüt "Bilincini önde tutan Özer Ülken den intikam almak için uğraşanlar bu partiye hiçbir şey veremez.Gerçek CHP liler de bu tip kinci kendini bilmezlere sahip çıkmayacaktır.Aman sakın kimse İl Başkanlığına aday olan arkadaşlara bu lafı ettiğimi sanmasın.Onların da herbiri şerefli onurlu CHP lilerdir ve hepsini medeni cesaretleri için ve böyle bir bayrak yarışına soyundukları için yürekten kutluyor,başarılar diliyorum.Ama her kim kin için,intikam için,şahsı için siyaset yapıyorsa bunun da ayırt edilmesi gerektiğini net bir şekilde söylüyorum.Antalya Yiğitlerine ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaktır.Ben buna inanıyorum.

Yorumu oyla      4      5  
6 Mayıs 2012 Pazar 13:55

:))) hangi secimde baykal % 28 almış ???? anketleri bırakıp reel duruma bak... baykalın verdiği zararı kimse vermedi bu partiye...bana alternatif bir başkan adayı gösteremedin daha....

Yorumu oyla      7      3  
5 Mayıs 2012 Cumartesi 23:44

arkadaş doğru söylüyon neye dersen emniyette cematcı yok diyor sen 0/0 18 lerde diyorsun baykal dan aldığında 0/0 28.lerdeydi parti biraz akıllı ol da sevsinler seni

Yorumu oyla      4      3  
ozcan ozturk 5 Mayıs 2012 Cumartesi 23:02

barıs ıcın turkıyenın tum partı yonetıcılerıne son bır cagrım var lutfen genel baskan onderlıgınde butun kuskunluklerın dargınlıkların kutuplasmanın onune gecmek adına rıca edıyorum.lutfen onemseyın.yoksa kısısel cıkar partıcılıgı halk partılı olma kavramının onune gecmıstır.bu partıye ve ulkeye zarar verıyor.lutfen gelın bırlık olalım bır olalım guclu olalım.bu cıkıs ıcın son cagrıdır.barıs ıcın son cıkıstır.saygılarımla.

Yorumu oyla      3      3  
akaydın'dan bıktık 5 Mayıs 2012 Cumartesi 15:16

Akaydın lütfen konuşmasın artık.onun yüzünden chp karıştı,parti zayıfladı.antalya paramparça oldu.halkın büyük çoğunluğu akaydından bıktı.kimse memnun değil.belediyecilik yapsın demek istiyorum ama onuda yapamıyor.lütfen birdaha ne aday olusun ne de aday yapılsın.akaydın aday yapılırsa bir chpli olarak maalesef gerekirse boş oy atacağım ama yinede akaydına oy vermeyeceğim. akaydın senden bıktık

Yorumu oyla      6      4  
istafaya cevap 5 Mayıs 2012 Cumartesi 13:32

Deniz baykal ı arayan arkadaş biraz düşün. Partinin dünü ve bugününü gözünün önüne getir. hala % 18 lerde sürünen bir parti mi istiyorsun?? Lütfen hizipçiliği bırakıp kim genel başkansa ona destek verelim ancak bu şekilde bir yerlere geliriz...Yada içinize sindiremiyorsanız yapacak birşey yok var ama (burda yazamıyorum)!!!... KEMAL BAŞKAN İLE PARTİ BİR YERLERE GELİRSE GELİR... PARTİDE BİR ALTERNATİFİ YOK.VARSA SÖYLEYİN BİZDE BİLELİM...

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ile Akaydın baş başa
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı ...
AKP: Antalya'da açık ara birinciyiz
Ak Parti hükümeti, büyükşehir sayısını 29’a çıkaracak, il sınırında oturan ...
Ağır toplara "Büyük koltuk"
AKP’de en fazla üç dönem milletvekilliği yapılabilmesi, ağır topların ...
 
CHP'deki kavgaya AKP yorumu
AK Parti Antalya İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından ...
CHP'li başkan hakkında 21 yıl hapis istemi
ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi'nde 'İhaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ...
7 meclis üyesinden Akaydın’a cevap
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın ‘Mürit’ olarak ...
 
Evcilmen'i kaçırtan zor soru
Gazeteci Ahmet Dökdök, gazetesinin kulis köşesinde bir yazı kaleme aldı ...
7 CHP’li üyeden basın toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, kendisini çalıştırmadığı ...
Şahap Kocatopçu vefat etti
ESKİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı, TEV Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Şahap Kocatopçu vefat etti.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva