37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
13 Kasım 2019 Çarşamba - 16:25

Kasapoğlu: Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak

GENÇLİK ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "81 ilimizde her yere özgü potansiyel var. Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak" dedi.

Kasapoğlu: Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya'da katıldığı Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, Antalya'da futbol kulüplerinin kamp aktivitelerinin yoğunlukla yapıldığını söyledi. Farklı bölgelerde de futbol turizmi için çalışmalar yapıldığına değinen Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı branşların yapılabildiğini anlattı.

"TURİZMDE 700 DOLAR OLAN TURİST GETİRİSİ, SPOR TURİZMİNDE 1300 DOLAR'A YÜKSELİYOR."

Türkiye'nin her bölgesinin farklı branşta sporcu yetiştirme potansiyeli olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi: "Spor turizmi yıllardır var ama bunu yukarılara çıkaracağız. Turizmde 700 Dolar olan turist getirisi, spor turizminde 1300 Dolar'a yükseliyor. Pek çok alanda iddialıyız. Salon sporlarından ekstrem sporlara, futboldan basketbola, kış sporlarına kadar organizasyon yapmada ülkemiz çok başarılı. Bu konuda rakibimiz yok diyebiliriz. İstanbul'da Süper Kupa maçı yapıldı. Geçen hafta burada golf vardı. Marmaris'te ralli şampiyonası yapıldı. Maalesef gazete sayfalarında yeteri kadar yer alamayan pek çok organizasyon yapıyoruz. Bu konuları daha fazla halkımıza anlatmak gerektiğini düşünüyorum."

"AMACIMIZ 81 İLİN SPOR TURİZMİNDE HARİTASINI ÇIKARMAK"

Futbol turizminde kamp yapan kulüp sayısının arttığına dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na ivme kazandırmaya yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. İllere göre spor branşlarının araştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "81 ilimizde her yere özgü potansiyel var. Amacımız 81 ilin spor turizminde haritasını çıkarmak. Bu önemli bir başlangıç. Her türlü spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştiriyoruz. Olimpiyat alan ülkelerdeki organizasyonu görüyoruz. Arada çok ciddi kalite farkı var. Objektif baktığımda bunu görüyorum. Otellerdeki konfor servis kalitesi bakıldığında ülkemizin sporla spor turizmiyle ilgili tüm bileşenlere ne kadar sahip olduğunu görüyoruz. Süreklilik arz eden strateji ve politikayla bu yola kendimizi adayalım" diye konuştu.

"TEMEL STRATEJİMİZDEN BİRİ SPOR KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRMEK"

Mahallelerde insanların evinden yürüyerek gidebileceği kolay ulaşımın sağlandığı yüzme havuzları yapmayı planladıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi: "Spor kültürü ne kadar güçlü olursa spor turizminde de başarının artacağına inayorum. Temel stratejimizden biri spor kültürü güçlendirmek. Tüm profiller yaşlı genç kadın erkek herkesi spora taşıyoruz. Spor seferberliği başlattık. Futbol, basketbolu önemsiyoruz, çalışıyoruz ama cimnastik gibi atletizm yüzme gibi temel disiplinleri de öne çıkarma adına ciddi adımlar attık. Kadın odaklı spor stratejisi geliştirdik. Sporun tabana yayılması noktasında toplumda en ana aktör kadındır. Temel felsefemiz 'sporun öncüsü kadınlar' diyoruz. Kadınları spora teşvik eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz mahallelere, insanların evinden yürüyerek gidebileceği günün her saati açık yüzme tesisleri yapmayı planlıyoruz. Batman ve Hakkari'ye havuz sözleşmesi yaptık. Bunu artıracağız. Gece gündüz açık olacak."

"AVRUPA'DA GENÇLİK VE SPOR ATAŞELİĞİ AÇACAĞIZ"

Bakan Kasapoğlu, üniversitelerdeki başarılı sporculara burs vermeye yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. Yurtdışında spor ataşeliği oluşturacaklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Avrupa'da gençlik ve spor ataşeliği açacağız hem orada yaşayan genç sporculara destek hem de Türkiye'de spor turizmindeki çalışmaları orayla eşdeğer yürüteceğiz" dedi.

Bakan Kasapoğlu, bakanlığa sunulan proje sayısının 25 bine ulaştığını belirtti. Geçen yıl öğrencilerin, gençlerin 3 bin proje sunduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, bu sayıdaki artışın kendisini mutlu ettiğini belirtti. Öğrencilerin öğretmenleri yardımıyla, gençlerin de farklı konularda hazırladığı projelere desteğin artacağını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Bu kadar başvuruya göre hem bütçeyi hem destek sayısını artıracağız. 2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettik. Spordan, adalete kadar gönüllülük çalışması başlattık. Bu çalışmanın toplumda ciddi karşılığını gördük. Gönüllülük yılını 2020'ye uzatacağız. Destekleme yapılacak projelerde çevreden sağlığa, hayvan haklarına kadar her şey var. Türkiye'nin dört bir yanından proje geliştiriliyor. Proje desteği için 18 milyon bütçe ayırdık. Özellikle ilkokul öğrencilerinin heyecanı beni umutlandırıyor" diye konuştu.

"YARINKİ MAÇTA EURO 2020'NİN ANAHTARINI ALIP, ORADA DA İDDİALI OLACAĞIMIZI BELİRTMEK İSTİYORUM"

Bakan Kasapoğlu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yarın oynayacağı İzlanda maçını değerlendirdi. İzlanda maçının çok önemli olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, "Takımımızın performansı ortada, hocamızla güzel bir çizgi yakaladı. Yarınki maçta EURO 2020'nin anahtarını alıp, orada da iddialı olacağımızı belirtmek istiyorum. Ülkemiz zirveye oynayan ülke. Bu başarılar tek tük olmaktan öte her branşta süreklilik arz edecek. Sürekli başarı çıtasını daha yukarı çekeceğiz" dedi.

AHMET TEMURCİ: SPOR TURİZMİNİ GENELDE FUTBOL VE GOLF DOMİNE EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise spor turizminin yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Spor turizmini genelde futbol ve golfün domine ettiğine değinen Temurci, "Golf ve futbolun spor turizmi gelirinde oranı yüzde 90. Genel turizmde spor turizminin oranı yaklaşık yüzde 1,5- 2. Dünyada ise yaklaşık yüzde 10. Türkiye'de yüzde 10 değil" dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Antalya'da 54 spor branşının her biri için kamp yapmaya yeterli tesis bulunduğunu ve uluslararası organizasyon sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

GENCLIK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOGLU, ANTALYA'DA KATILDIGI TURKIYE SPOR TURIZMI CALISTAYI'NDA GAZETECILERLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

GENCLIK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOGLU, ANTALYA'DA KATILDIGI TURKIYE SPOR TURIZMI CALISTAYI'NDA GAZETECILERLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalya'da kafes dövüşleri (MMA) yapılacak
 
Dünyaca ünlü bilim insanları kanser için buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da mahallede silahlı kavga: 5 yaralı
ANTALYA'da iki aile arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan silahlı kavgada ...
Kamyonete çarpan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kamyonete arkadan çarpan otomobil sürücüsü ...
KUTSO Başkanı Günay, aday olmayacak
KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, ...
 
Mustafa Kemal, annesinin cenaze namazında saf tuttu
BURDUR'un Bucak ilçesinde hastane nöbetinin ardından Antalya'ya dönerken, ...
Savrulan otomobil yol kenarındaki bisikletliye çarptı: 4 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde başka otomobille çarpışıp savrulan otomobil, ...
Antalya'da ejder meyvesi hasadı başladı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, muz ve ejder meyvesi olarak da bilinen ...
 
AKHAV'dan 23 yıllık desteğe onur plaketi
AKDENİZ Kan Hastalıkları Vakfı'na (AKHAV) kuruluşundan bugüne destek veren ...
Antalya'da akılalmaz olay! Ölen eşiyle 2 gün yaşamış
ANTALYA'da yerleşik yaşayan ve kanser hastası olan Alman Hundsdorfer Reinholdhilmar ...
Kaymakamlar Kızıltoprak'ta buluştu
MURATPAŞA ilçesinde Kızıltoprak Mahalle muhtarı Mustafa Yılmaz, düzenlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva