Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
2 Şubat 2022 Çarşamba - 10:10

Katiline 'Ölmeden son bir defa öpeyim' diye yalvarmış

DENİZLİ'de, kız arkadaşı Şebnem Şirin'i (25) boğazını keserek öldüren Furkan Zıbıncı hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Katiline  Ölmeden son bir defa öpeyim  diye yalvarmış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 27 Ekim günü saat 06.00 sıralarında, Kınıklı Mahallesi 6071 Sokak'taki apartmanın 1'inci katında meydana geldi. Şebnem Şirin ile erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Zıbıncı, mutfaktan aldığı bıçakla Şirin'in boğazını kesti. Bağrışmaları duyan komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbarla bölgeye gelen polis ekipleri, daireye girdiklerinde Şirin'i salonda kanlar içinde yerde yatarken buldu. Yapılan kontrolde Şebnem Şirin'in yaşamını yitirdiği tespit edildi. Savcının incelemesinin ardından Şirin'in cansız bedeni, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın ardından kaçan Furkan Zıbıncı, polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Zıbıncı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BOĞAZA ALDIĞI BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜ

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının ardından Furkan Zıbıncı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, otopsi sonucu Şirin'in vücudunda öldürücü boyutta olmayan 11 kesici alet yarası olduğu, ölümün boğazdan alınan bıçak darbesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Olay günü birlikte yemek yiyip, büfeden alışveriş yaptıktan sonra gece gittikleri aparttan Zıbıncı'nın saat 06.00 sıralarında koşarak kaçtığı anların güvenlik kamerası görüntüleri de iddianamede yer aldı. Suç aleti kanlı bıçak ile olay yerinde bulunan sarı saplı başka bıçakta yapılan incelemede parmak izine rastlanılmadığı da kaydedildi. İddianamede, öldürülen Şirin'in incelemek üzere kriminale gönderilen cep telefonun şifresinin mevcut bilişim programları ve cihazları ile kırılamadığından içindeki verilere ulaşılamadığı belirtildi. 

CİNAYETİ CEP TELEFONUNA NOT ALMIŞ

Alınan kan örneğine göre 0.10 promil alkollü olduğu ancak uyuşturucuya rastlanılmadığı belirlenen Furkan Zıbıncı'nın el koyulan cep telefonunda yapılan incelemede, notlar kısmında, "Sevdiklerim haklarını helal etsinler. Asla kötü niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem şu anda yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Bu belki kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi durmuyor. Bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz. Artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Ben zaten bu hayatta bir boşluktum. Zamanla siz de alışırsınız. Bu hikayenin sonuna yetişebilirsen beni bu duruma sokan İsmail. Hadi eyvallah" yazılı olduğu da iddianamede yer aldı.

İddianamede, Furkan Zıbıncı'nın polis ve savcılıktaki ifadesine de yer verildi. Birlikte gittikleri apartta alkol aldıkları Şebnem Şirin evlenip, hamile kalmak istediğini ancak kendisinin bunu reddetmesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını belirten Zıbıncı'nın ifadesinde "Şebnem, bıçakla bana saldırdı. Şebnem'i kolundan tuttum. Arbedede yere düştük. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Olay yerinden kaçtım" dediği kaydedildi.

CİNAYETİ BABASINA İTİRAF ETMİŞ

İddianameye göre ayrıca İsmail Zıbıncı, oğlunun kendisini arayıp cinayeti söylediğini belirtti. Velayeti annesinde olduğu için ara sıra görüştükleri oğlu Furkan'ın olay tarihinde saat 06.30'da kendisini aradığını belirten Zıbıncı da ifadesinde "'Baba başım dertte. Çabuk gel. Konuşmamız lazım, kız arkadaşımı öldürdüm' dedi. Yanına gittiğimde ise 'Kız arkadaşını öldürdüm, şu an apartta. Beni buralardan götür, kurtar' diyerek yardım istedi. Aparta baktığımızda kanlar içinde bir kadın görüp 112'yi aradık" dedi.

Soruşturma kapsamında ifade veren Berkan Zıbıncı da ağabeyi Furkan'ın, Şebnem Şirin ile birkaç kez ayrılıp barıştıklarını, ayrıldıkları dönemde ağabeyinin psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

'YARDIM EDİN, ÇIĞLIĞINI DUYDUM'

İfadesi alınanlardan Mustafa adlı kişinin de Furkan'ın, aldatılma korkusuyla zaman zaman Şebnem'in evinin ışıklarını kontrol ettiğini, olay tarihinde kendisini arayıp, kız arkadaşını öldürdüğünü ve kaçması gerektiğini söylediğini, yüz yüze geldiklerinde ise önce boğduğunu ardından da bıçakladığını söylediğine iddianamede yer verildi.

Olay günü apartta olan yabancı uyruklu Viktoriy isimli kişinin de Zıbıncı ile Şirin'in kaldığı odadan saat 03.00 sıralarında bağrışma seslerinin geldiğini belirterek, "Furkan, 'Özür dilerim bir daha yapmayacağım' diyordu. Saat 06.00 sıralarında ise önce kadın çığlık sesi geldi ardından da 'Furkan, yapma sen böyle biri değilsin. Yardım edin' çığlığını duydum. Şebnem, 'Ölmeden son bir defa daha öpeyim' dedikten sonra sesler kesildi ve saat 06.10 sıralarında polisler olay yerine geldi ve defalarca kapıyı çalmalarına rağmen açan olmayınca gittiler" dediği iddianamede belirtildi.

İfadesine başvurulan Dilan adlı kişinin ise Furkan'ın babasıyla olan sorunları nedeniyle kendisine kesici aletlerle zarar verdiğini, Şebnem'i kaybetme korkusu olduğunu, kız arkadaşının ayrılmak istediğini ancak Furkan'ın zarar vermesinden korkup ayrılamadığını söylediği de iddianameye girdi.

CEP TELEFONUNDAKİ BİLGİLERİ SİLMİŞ

Toplanan deliller ve alınan ifadeler doğrultusunda savcı, sanığın önceden beri psikopatik davranışlarda bulunduğunu, bileklerini kestiğini, bunları da Şebnem'e attığı fotoğraflarla gösterdiği, kız arkdaşını kıskançlık nedeniyle öldürme planı kurduğunu ve cep telefonunun notlar bölümünde Şebnem'i uyurken öldüreceğine dair not bulunduğunu kaydetti. İddianamede sanığın, Şebnem'i aparta götürdüğü, uyuduğu sırada canavarca hisle eziyet çektirerek defalarca vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladığı, bu sırada uyanan Şebnem'in 'Furkan yapma. Sen böyle bir insan değilsin' dedikten sonra 'Ölmeden son bir defa öpeyim' diye yalvarmasına rağmen sanığın eylemlerine devam ettiğinin altı çizildi. Şebnem'i öldürdükten sonra sanığın tasarladığı plan çerçevesinde olay yerinden kaçıp cep telefonundaki bilgileri sildiğine de iddianamede dikkat çekildi.

Savcı, sanık Furkan Zıbıncı'nın 'beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) (FOTOGRAFTA) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) (FOTOGRAFTA) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI (FOTOGRAFTA) HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI (ORTADA) HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI (ORTADA) HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

DENIZLI'DE SEBNEM SIRIN'I (25) BOGAZINI KESEREK OLDUREN FURKAN ZIBINCI HAKKINDA, 'BEDEN BAKIMINDAN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DURUMDA BULUNAN KISIYI TASARLAYARAK CANAVARCA HISLE VEYA EZIYET CEKTIREREK KASTEN OLDURME SUCUNDAN' AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE IDDIANAME HAZIRLANDI. IDDIANAMEDE ZIBINCI'NIN BIRLIKTE GITTIKLERI APARTTA SIRIN'I VUCUDUNUN CESITLI YERLERINDEN BICAKLADIGI, BU SIRADA UYANAN GENC KADININ "FURKAN YAPMA, SEN BOYLE BIRI DEGILSIN" DIYE BAGIRDIKTAN SONRA "OLMEDEN SON BIR DEFA OPEYIM" SEKLINDE YALVARMASINA RAGMEN SANIGIN EYLEMLERINE DEVAM ETTIGININ ALTI CIZILDI. ZIBINCI'NIN CEP TELEFONUNUN NOT BOLUMUNDE SIRIN'I UYURKEN OLDURMEK ICIN YAPTIGI PLANA ULASILDIGI DA IDDIANAMEDE YER ALDI. 
(FOTO:  DENIZLI, DHA) (ARSIV)

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

 
Evde ölü bulundu
 
'Vakalar artıyor, aşılanma sayıları durağan dönem geçiriyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyoğlu'nda değnekçiye gözaltı
BEYOĞLU'nda sürücülerden zorla para istediği belirlenen değnekçi gözaltına alındı.
Alkollü koca, çıkan tartışmada eşini çekiçle öldürdü
ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde eve alkollü gelen Ahmet Ayçelebi (58), ...
Çinli iş insanına Türkiye'de akıl almaz tuzak!
Türkiye’de inşaat şirketi kuran Çinli Yiming Aikebaire, ülkesinde tutuklandı. ...
 
Evde oynarken düşen Murat için ekipler seferber oldu
AĞRI'nın Hamur ilçesinde oyun oynarken düşüp, ayağını inciten Murat Koçak ...
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na saldırı sonrası saldırganların kaçış anı
SUNUCU Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vuran iki kişinin cinayet ...
'Kış Kartalı Hava Harekatı'
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), "​Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan ve teröristler ...
 
Tekstil firmasının kasasını boşaltan hırsızlar kamerada
GÜNGÖREN'de bir tekstil firmasının kasasında bulunan yaklaşık 3 milyon ...
Uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
Yol kenarına bırakılıp ateşe verilen valizden yanmış ceset çıktı
İZMİR'in Buca ilçesinde, yol kenarında ateşe verilen valizden 40'lı yaşlarda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva