Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:08

Kedi Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Konu

Kedilerin sağlıklı ve mutlu bir hayatının olması için sahibine önemli sorumluluklar düşer. Huzurlu ve sağlıklı bir hayat doğru şekilde beslenmeyle başlar. Kedi maması bu açıdan çok önemlidir.

Kedi Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Konu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kedinizi yüksek kaliteli mamalarla dengeli beslenmesini sağlamak, onun sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz en doğru şeylerden biridir.

Kediniz bol suyla beraber ona en uygun kedi mamasına ihtiyaç duyar. Bu mamaların mutlaka vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve belirli yağları içerdiğinden emin olmalısınız. Kedinizde üriner sorunlar, sindirim problemleri, deri alerjileri ya da diş bakımına ihtiyacı varsa, bu tür ihtiyaçlarını karşılamak adına özel hazırlanmış mamalara da ihtiyacı vardır. Kedinize doğru mamayı almak için göz önünde bulundurulması gerekenlere bakalım.

Kedi Maması Seçerken Bunları Unutmayın

Kedi maması satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler:

  1. Kediye en uygun mamayı almanın ilk şartlarından birisi onu iyi tanımaktan geçer. Kedinin ırkına, yaşına, kilo ve sağlık durumuna göre doğru mamayı almak değişiklik gösterebilir.
  2. Kedilerin yaşına göre mama tercih edilmeli ve günlük beslenmelerine yetecek ölçüde verilmelidir. Yavru, yetişkin, yaşlı ve kısır mama çeşitleri bulunur. Mesela kedi yavru ise mineral, protein ve yağ ağırlıklı olan mamaya ihtiyaç duyulacaktır.
  3. Yetişkin kedileri, yavru kedi mamaları ile beslemek karaciğer ve böbrek problemlerini de beraberinde getirir. Kedilere 10 aylık olduktan sonra yetişkin mama ile beslemek doğru olacaktır. Ayrıca mama geçişlerinde veteriner hekimden fikir almak da önemlidir.
  4. Kalitesiz kedi mamalarında yüksek oranlarda bozulmayı önleyen ve raf ömrünü uzatan kimyasallar bulunur. Bu tür mamalarda taurine ve yağ asitleri gibi ana besleyici maddelerin oranı da olması gerektiğinden daha azdır.
  5. Açık mamalar, merdiven altı mamalar vb. mamalar içeriklerinin aynı oldukları iddia edilse de kedilerin sağlığı için risk oluşturabiliyor. Kalitesine güvendiğiniz ve çevrece bilinen mamalar her zaman tercihiniz olmalıdır.
  6. Kedilere alınan mamaların yağ, protein ve besin değerine dikkat edilmelidir. Aşırı karbonhidrat içeren mamaların alınmasına temkinli yaklaşılmalıdır.
  7. Kediler bozulan etlerin tadını ayırt edebileceğinden kalitesinden ve tazeliğinden emin olunan mamalar tercih edilmelidir. Mamanın üretim tarihine ve son kullanma tarihine de ayrıca dikkat edilmelidir.
  8. Kediler doğuştan etobur olduklarından dolayı daha çok et ağırlıklı mamalara ağırlık verilmelidir.
  9. Alerjisi olan kedilere mama alırken içerikleri kontrol edilmelidir. Alerji yapan besinlerin mama içeriğinde bulunmamasına özen gösterilmelidir.
  10. Mama alırken kedinin damat zevkini de göz ardı etmemelisiniz. Kedinin sağlığı ve mutluluğu için yiyeceği, beğeneceği ve damak zevkine uyacak mamalar alınmalıdır.

Açık Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Açık kedi maması seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Açık kedi maması, kapalı paketlerin satıcılar tarafından açılarak naylon poşetlere konulmasıyla satışa sunulmaktadır. Bu yüzden bu mamaların bayat olma ve son kullanma tarihlerinin geçme ihtimali vardır.
  • Açık kedi maması alırken öncelikle mamanın taze olduğundan emin olmalısınız.
  • Yavru kediler için alınacak en iyi açık kedi maması, protein ve yağ oranı yüksek olan kedi açık mamalarıdır.
  • Kısır kediler için ise az yağlı olan açık mamalar tercih edilmelidir. Çünkü kediler kısırlaştırıldıktan sonra hormon değişikliği sebebiyle çok kilo alırlar. Bu durum da sağlıkları için iyi değildir.
  • Açık kedi maması satan, güvenilir markalardan almalısınız ve mamaların tazeliğinden emin olmalısınız.

Kuru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuru kedi maması seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Kuru mama alırken, kedinin ihtiyaç duyduğu vitamini, minerali ve protein değerlerini karşılayacak ve sindirime faydalı tat ve aromasıyla kediyi mutlu edecek kuru mama olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Yavru kediye sahipseniz eğer kuru mamanın ona özel olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde yetişkin, yaşlı ve kısır kediler içinde onlara özel üretilen kuru mamalardan tercih etmelisiniz.
  • Kuru mamanın içerdiği protein miktarlarına da dikkat edilmelidir. Protein içeriği ideal olmaya kuru mamalar, kedilerde böbrek sorunlarına ve obeziteye yol açar. Kaliteli ve protein değeri olması gerektiği düzeyde olan kuru mamalarda bu tür rahatsızlıkları yaşanma olasılığı çok azdır.
  • Kediye kaliteli, faydalı ve besin içeriği yüksek derecede olan kuru mamaları tercih etmelisiniz.
  • Kaliteli kuru mamalar, kediler için yeterli beslenme düzeyini tek başına sağlayabilir. Bu sebeple kuru mama tercihi dikkatli yapılmalıdır.
  • GDO’suz mamalar günümüzde çok sağlıklı ve popüler ürünlerdir. Güvenilir petshoplardan alınacak kaliteli protein içeriği olan ürünler kedinin çok hareketli ve parlak türlü olmasını sağlayacaktır.

Konserve Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve kedi maması seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Kedilere konserve mama alırken, sağlığını koruyacak, diğer yandan ise onu daha iyi konuma getirecek bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.
  • Düşük proteine sahip olan konserve mamalardan uzak durulmalıdır. Çünkü kediler etçil hayvan gurubundan yer alıyor. Bu sebeple yüksek proteine sahip mamalar tercih edilmemelidir. Kedinin günlük protein ihtiyacını karşılayacak yeterlilik olan konserve mamalardan alınmalıdır. 
  • Konserve mamaların içerisinde mısır, soya, buğday, pirinç vb. nişastalı besinlerin az olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü kedilerin beslenmelerinde karbonhidrat tüketiminin az olması gerekir.
  • Kedinin alerji belirtilerine karşı uyanık olunmalıdır. Kedilerin bazıları doğuştan bazı besinlere karşı alerjik olabilirler. Konserve mama almadan önce kedinin hangi besinlere karşı alerjisi olduğunu tespit etmek gerekir.
  • Yapay içeriğe sahip olan konserve mamalardan uzak durulmalıdır. Kedilerin bazılarına sadece besinler alerji yapmaz; bununla beraber mamaların içerisinde bulunan yapay maddelerde alerji yapar. Bu da kedilerde ciddi bağırsak ve mide problemlerine yol açar. Kedinin hangi besinlere ve maddelere alerjisi olduğunu veteriner hekim aracılığıyla öğrenip ardından konserve mama tercihinde bulunabilirsiniz.
  • Konserve mamanın yeterli derecede sıvı barındırdığından emin olmalısınız. Bazı konserve mamalar, her ne kadar konserve olsa da içerisinde su barındırmazlar. Bu ise kedilere konserve mama verilme amacından sapmaktadır. İdeal bir ıslak mamadaki sıvı oranı en az %75 oranında olmalıdır. Aynı zamanda kedi sadece et parçacıklarını değil, dışındaki sosu da tüketmesi önemlidir. yeteri şekilde su içermeyen konserve mamalara siz içme suyundan ekleyebilirsiniz.

Ödül Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ödül kedi maması seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Kedi ödül maması seçerken kedinin sağlığına, yaşına, kilosuna, ırkına ve fiziksel aktivitesine dikkat edilmelidir. Kedilerin hepsi aynı tür ödül mamalarından hoşlanmayabilir. Mesela kedinin biri ödül mamasını iştahla yerken diğeri hiç yemek istemeyebilir. Bu sebeple deneyerek alınmalıdır.
  • Kedi ödül mamasının içeriğinde kedinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, protein ve yağ değerleri en iyi seviyede olmalıdır. Yani kedi için sağlıklı ve dengeli bir ödül maması seçilmelidir.
  • Ödül mamasının içeriğinde yoğun oranda tuz ve sodyum olmamalıdır. Çünkü bu ilerleyen zamanlarda idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbrek hastalıklarına yol açabilir. Bundan dolayı ödül maması alırken kedinin sağlığını göz önünde bulundurmak gerekir.
  • Ödül mamaları kediler için ek bir besin olsa da aslında kedinin size ve eğitimine karşı ilgisini artıracak bir mama çeşididir. Bu sebeple ödül mamasının kullanımına dikkat edilmelidir.

Kedinize kaliteli, lezzetli ve sağlıklı mama çeşitlerini Pet shop Zoo’dan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz!

 
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısında yangın
 
Tarlasındaki yangını söndürmek isterken öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avcılar'da 3 katlı binanın çatısında yangın
Avcılar'da, 3 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ...
Kekik cenneti Türkiye’den 69 milyon dolarlık ihracat
Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) gelir getirici türlerden biri olarak üretimini ...
Sahte hocaya 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezası
ESENLER'de kendisini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma ...
 
Öğrencilere burs olan lavantalar hasat edildi
MUĞLA'da, 6 yıl önce kurulan Eğitim- Geriatri-Ekolojik Tarım-Turizm (EGET) ...
Beton pompası kamyonu alev alev yandı
KADIKÖY'de beton pompası bulunan kamyonda çıkan yangın yakındaki eve de zarar verdi.
Düğün salonu kaporasını mahkeme kararıyla aldı
BALIKESİR'de yaşayan Emre Erden, tarihi önceden planlı olan oğullarının ...
 
Şirinler çetesinin çelik kafeste hapsettiği 2 kişiyi polis kurtardı
ADANA merkezli 4 ilde ‘Şirinler’ çetesi olarak bilinen ve polisin operasyonuyla ...
Eniştesine kızdı, yolunu demir bariyerle kapattı
MERSİN'in Çamlıyayla ilçesinde Mustafa Tuğrul Çimen, aralarında aile içi ...
Vahşi cinayetin sanığına ağırlaştırılmış ömür boyu hapis
KONYA'nın Bozkır ilçesinde, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva