Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
21 Şubat 2024 Çarşamba - 14:27

Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlendi

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Kaymakamlık tarafından Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlendi.

Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaymakam Ahmet Solmaz başkanlığında düzenlenen Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı'nda, Selçuklu Av Köşkü, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in Paris II gemisini batırdığı siperler, Çalış Tepe ve ilçe merkezinde bulunan balıkçı barınağı konuları konuşuldu. Çalıştay başkanlığını Kaymakam Ahmet Solmaz'ın yaptığı toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Serap Deryalı, Müze Müdürü Mustafa Demirel, Beydağları Sahil Milli Park Müdürü Uğur Torunoğlu, DSİ temsilcileri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcisi, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Şafak Şentürk, Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Idyros Kazıları Bilimsel Danışmanı Dr. Ceyda Öztosun, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, TÜRSAB Kemer BTK Başkanı Mehmet Akbaba, Kemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, yerel tarihçi Ramazan Kar ve STK temsilcileriyle birim amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, Kemer'in sürdürülebilir turizm hususunda ciddi bir envantere sahip olduğunu, bu alanların iş birliği içinde turizme kazandırılması gerektiğini, bu toplantıda alınacak tavsiye niteliğindeki kararların yapılacak çalışmalara ışık tutacağını belirtti. Kaymakam Solmaz, "Kemer turizm noktasında hem ülkemiz açısından hem de uluslararası boyutta ses getiren bir yer. Kendi aktif olan destinasyonlarımızın dışında Kemer içerisinde turizme kazandırılabilecek halihazırda alanlarımız da var. Geriye dönüp sıfırdan başlamak yerine sizlerin de destekleriyle bu unuttuğumuz alanları yeniden hızlı bir şekilde turizme kazandırılabiliriz. Çünkü buraları hayata kazandırdığımız an en çok buralardan faydalanacak olan ticari anlamda turizmcilerimiz olduğu kadar burada yaşamını sürdüren insanların kendi kültürünü tanıtması hususunda da ciddi bir adım olacak" dedi.

Restorasyon sonrası turizme kazandırılması beklenirken atıl vaziyette kalan Selçuklu Av Köşkü ile ilgili de konuşan Kaymakam Solmaz, Av Köşkü ile ilgili herhangi bir kurum veya kuruluşun projesi olmadığına dikkati çekerek, Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Selçuklu Av Köşkü ile ilgili talebi olduğunu belirtti.

ÖNİZ: BİZLERDE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Selçuklu Av Köşkü'nün Kemer'in tarihi yapıları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Ülkemize kazandırılmış olan bir yapı. Selçuklu döneminden beri ayakta ve bugüne kadar bir şekil korunarak gelmiş. İşin sonunda Kültür Müdürlüğümüzün, Müze Müdürlüğümüzün, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüzün girişimleriyle şu an korunan bir durumda. Tabii bundan sonrasında da devam etmesi lazım. Yani devralacak kurumun mevcut tarihi vasfına zarar vermeyecek bir şekilde girişimlerde bulunması lazım. Tabii aynı zamanda kaymakamlığımız gibi bizler de takipçisi olacağız" dedi.

YORULMAZ: AV KÖŞKÜNÜ, KEMERLİLERİN AYAĞA KALDIRMASI LAZIM

Düzenlenen çalıştayla Kemer'deki STK'ları ve idari birimleri bir araya getirilmesinden dolayı Kaymakam Ahmet Solmaz'a teşekkür eden KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Selçuklu Av Köşkü'nün yaşayan bir yer olarak Kemer'e kazandırılması gerektiğine işaret ederek, "Dolayısıyla orada Gençlik ve Spor Müdürlüğü senede bir kere ok atılacak diye onlarda kalırsa bu işin anlamı kalmaz. Muhakkak acenteler ve turistlerle canlandırmamız gerekir. Zaten hazır bir yeri hayata geçiremiyoruz. Biz Kemerli STK'lar olarak burayı ayağa kaldıramıyorsak ve bunu Okçuluk Federasyonu'na veriyorsak ben bunu bizim ayıbımız olarak görürüm. Kemer'in ayıbı olarak görürüm. Gerek belediye gerek biz STK'lar ne gerekiyorsa yapalım ve bunu Kemerlilere bırakalım. Bu işi Kemerliler yapsın, biz yapalım, başka kimseye bırakmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Yani buranın müze gibi işletilmesi muhakkak şart" diye konuştu.

AKDENİZ'İN ÇANAKKALE'Sİ OLACAK NİTELİKTE

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'un ve silah arkadaşlarının bölgede nasıl mücadeleler verdiklerini anlatan yerel tarihçi Ramazan Kar, "Paris II gemisinin topçular tarafından batırılmasının ardından yine aynı bölgede halen bulunamayan Aleksandra gemisini de portakal yüklü tekne ile batırılmasının ve düşman askerlerinin Akdeniz'e ayak basmasını engellemelerinin bölgemizin Çanakkale'si olarak nitelendirilmesi gerekir. Akdeniz'in Çanakkale'si bu siperlerdir" dedi.

'BAKAN ERSOY'UN AÇIKLAMALARINI TAKİP EDİN'

Çalıştayda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Serap Deryalı ve Müze Müdürü Mustafa Demirel de önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un açıklamalar yapacağını ve bu açıklamaların önemli bir kısmında Kemer'in olduğunu, çalıştayda konuşulan konuları da kapsadığını belirterek, Kemerlilerin bu açıklamaları takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) 

 
Jandarmadan belediye personeline trafik eğitimi
 
Rektör Özkan, Antalya Dayanışma Grubu ile bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan belediye personeline trafik eğitimi
SERİK İlçe Jandarma Komutanlığı'nın paydaş kurumlara yönelik trafik eğitim ...
Antalya'da 385 sürücüye ceza
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 385 sürücüye toplam 1 milyon 131 bin 798 ...
Kadınların yüzde 43,6'sı, gece yalnız yürürken 'tedirgin'
TÜRKİYE'de yaşadığı çevrede gece yalnız yürürken, kadınların yüzde 16,3'ü ...
 
CHP Muratpaşa ilçe başkanı görevden alındı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Antalya adaylarının tanıtım toplantısı ...
Antalya'da okulda yangın!
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde özel bir kolejde klimadan çıkan yangın büyümeden ...
Kocası tutuklanan İyi Partili Ayşen Kurt'tan açıklama var
Kocası Y.K, İyi Parti eski Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'i silahla ...
 
Antalya Müzesi'nde sanat şenliği gibi sergi
AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan seramik, resim ...
Serik’te miting gibi SKM açılışı
Serik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin coşkulu açılışında konuşan Cumhur ...
CHP'li adaylar Uysal'ın açılışında el ele, kol kola, omuz omuza...
Antalya’da,Muratpaşa Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal,Seçim Koordinasyon ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva