Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
4 Eylül 2023 Pazartesi - 11:39

Kepez Belediyesi koridoru mu, sanat galerisi mi?

Kepez Belediyesi, ulusal ve uluslararası 400 farklı sanatçının 500 eseriyle belediyenin 5 katını modern sanatlar galerisi haline getirdi.

Kepez Belediyesi koridoru mu, sanat galerisi mi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugünlerde Kepez Belediyesi hizmet binasını ziyaret edenler kısa süren bir şaşkınlık yaşıyor. Zira hizmet binasının fuayesi ve koridorları, yağlı boya tablo, heykel, ebru ve sulu boyadan oluşan 500’e yakın eserlerle adeta modern bir sanat galerisine dönüştü. Hizmet binasına gelenler, belediye mi yoksa sanat galerisine mi geldim, ikilemesi içerisinde kalıyor. Ziyaretçiler, kasvetli, sıkıcı beton duvarlar arasından değil adeta bir sanat yolundan geçerek belediyenin sıcak, gülen yüzüyle buluşuyor.

BELEDİYE BİNASINA SANAT DOKUNUŞU

DokumaParkı müzeler, festivaller adası haline getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet binasına da müze dokunuşunda bulundu. Kepez Belediyesinin, kurulduğu günden bugüne özellikle son 15 yılda düzenlediği sergilerden ve çalıştaylardan toplanan eserlerle bir sanat koleksiyonu oluşturuldu.
Bu kültür varlığı da, sanat müzesi temasıyla belediye hizmet binasında kalıcı bir sergi haline getirilerek, vatandaşların beğenisine sunuldu.

BELEDİYE BİNASI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜ

Kalıcı sergi projesi kapsamında hizmet binasının zemini, fuayesi ve dört kattaki koridorları modern sanat galerisi temasıyla yeniden dekore edildi.
Bu kapsamda hizmet binasının zemininde,  alanı betondan arındırmak amacıyla yeşil bahçe oluşturuldu.  Yeşil bahçenin zemininde ise ahşaptan lale dekoru bulunuyor. Sanat eserlerinin asıldığı duvarlar ise zeytin ve Akdeniz renklerinde boyandı. Fuayede zeytin yaprağının rengi, başkanlık makamının bulunduğu 1. katta Konyaaltı Plajı çakıl taşının gri rengi, 2,3 ve 4.katlarda ise zeytin meyvesinin rengi kullanıldı.

500 ESER SERGİLENİYOR

Kepez Modern Sanatlar Galerisi’nde, 500’e yakın eser sergileniyor. Yağlı boya tabloları, ebrular, heykeller ve sulu boya resimler ile karikatürlerden oluşan koleksiyonda ulusal ve uluslar arası 400 farklı sanatçının eseri bulunuyor. Yağlı boya tablolarda, Saat Kulesi, Yivli Minare, Üç Kapılar (Hadrian Kapısı) gibi Antalya’nın tarihi yapıları ve doğal güzellikleri resmedildi.

BELEDİYE BİNASI YENİ KEPEZ’LE UYUMLU HALE GETİRİLDİ

Başkan Hakan Tütüncü de artık Kepez’in mülkiyet sorunları, varoş kimliğiyle değil, müzeleriyle, festivalleriyle, bilim merkeziyle, kütüphaneleriyle konuşulduğunu söyledi.
Belediye hizmet binasını da sanat müzesi projesiyle Kepez’in yeni kimliğiyle uyumlu hale getirdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “İlçemizi, belediye hizmet binamızı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlıyoruz. Belediye binamız ikinci yüzyılda ilçe sakinlerini sanat müzesi kimliğiyle misafir edecek.  Misafirlerini, gülen yüzle, sevgiyle ağırlayan bir belediyeyiz. Sanat galerisiyle de misafirlerimizi, sanatın insanı kucaklayan, iyileştiren, mutluluk ve huzur sağlayan renkleriyle buluşturacağız.  400 sanatçının 500 eseriyle belediyemizin 5 katını adeta bir modern sanatlar galerisine dönüştürdük.  Bir belediye binası içerisinde modern sanatlar galerisi oluşturulması, zannedersem bir ilk olacak. İlklerin belediyesi olarak bu alanda da bir ilke imza atmış olduk.”

BELEDİYE BİNASINDA KALICI SERGİ

Sanat müzesi projesiyle belediye binasına zarif bir imza attıklarını vurgulayan Tütüncü, “Bizden önceki küçük numuneleri de toplayarak belediyemizin, tarihi boyunca oluşturduğu eşsiz sanat koleksiyonunu, kültür varlıklarımızı kendine özgü bir sanat müzesi tadında kalıcı bir sergiyle halka açıyoruz” ifadesini kullandı.

KEPEZ BELEDIYESI, ULUSAL VE ULUSLARARASI 400 SANATCININ 500 ESERIYLE BELEDIYENIN 5 KATINI MODERN SANATLAR GALERISI HALINE GETIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI, ULUSAL VE ULUSLARARASI 400 SANATCININ 500 ESERIYLE BELEDIYENIN 5 KATINI MODERN SANATLAR GALERISI HALINE GETIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI, ULUSAL VE ULUSLARARASI 400 SANATCININ 500 ESERIYLE BELEDIYENIN 5 KATINI MODERN SANATLAR GALERISI HALINE GETIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Antalya'da vurduğu ağabeyine, 300'e yakın saçma isabet etti
 
Eğirdir'de Kick Boks Şampiyonası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da vurduğu ağabeyine, 300'e yakın saçma isabet etti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde eski Abdurrahmanlar Mahallesi Muhtarı Tuncer ...
Antalya'da şampiyonluk coşkusu
Filenin Sultanlarının tarihi şampiyonluğunun tüm heyecanı, Antalya’da ...
Konyaaltı’nda muhteşem yaza veda konseri
Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası’nın Buket Güzel yönetiminde düzenlenen ...
 
Antalya'da 'Barınaklarda kötü şart' iddiası
ANTALYA'da bir araya gelen hayvanseverler, belediyeler tarafından sokaklardan ...
Antalya'da annesine böbreğini bağışladı
ANTALYA'da, az su içme nedeniyle böbrekleri iflas eden Melek Şarcı (60), ...
Sigaraya bir zam daha
Peş peşe gelen sigara zamlarına bir yenisi daha eklendi. Bugünden itibaren ...
 
Alanya'da safari aracı kaza yaptı; 3 turist öldü, 17 yaralı var
Antalya'nın Alanya ilçesinde otomobil ile turistleri taşıyan safari aracı ...
Sıcaktan bunalanlar Konyaaltı Sahili'ni doldurdu
ANTALYA'da yüksek nem ve sıcak havadan bunalanlar Konyaaltı Sahili'ne geldi.
'Tek Damla Yaşam' yayınlandı
MURATPAŞA Belediyesi'nin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva