Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
29 Temmuz 2021 Perşembe - 17:23

Kepez Manavgat için seferber oldu

Kepez Belediyesi, Manavgat’ta yaşanan yangın felaketinin kontrol altına alınabilmesi için tüm imkânlarını seferber etti. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Kepez Manavgat için seferber oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediyesi, Manavgat ilçesinde, ormanlık alanda 4 ayrı noktada çıkan, yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına sıçrayan yangınla mücadeleye destek verdi.
Yangının başladığı andan itibaren teyakkuza geçen Kepez Belediyesi, söndürme çalışmasında kullanılması için bölgeye su arazözü gönderdi. Kepez Belediyesi ekipleri de, kriz masası emrinde, büyük bir felakete yol açan yangının söndürülmesi çalışmalarına katıldı.

Tütüncü yangın bölgesinde

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bölgeye giderek, Manavgatlıların acısını paylaştı. Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Hakan Tütüncü, yangınzedelerin istek ve taleplerini tek tek dinledi. Söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Başkan Hakan Tütüncü, “Manavgat yangınını haber alır almaz su tankeri araçlarımızı afet bölgesine gönderdik. Ekibimiz, kriz masası emrindeki görevini tamamlayana kadar bölgede olacak. Yangınla mücadeleye destek veren tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcımız olsun. Yangından etkilenen Manavgatlı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu büyük felakette hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.  Afette yaralanan vatandaşlarımıza, Orman teşkilatımızın çalışanlarına ve itfaiye erlerimize de acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yangın bölgesindeki inceleme gezisine AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

 
Kızılay’dan orman yangınlarından etkilenenlere destek
 
Kaybolan 5 yaşındaki Kemal, 15 saat sonra bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 30 Temmuz 2021 Cuma 09:15

Bu bir sistem meselesi,sisteminizi kurarsınız ve projenizi dosyanızı hazırlar yıl içinde de bunun tatbikatlarını yaparsınız, her şey tıkır tıkır işler ve her kurum kuruluş nasıl hareket edeceğini bilir.Böylelikle de hiç telaş kargaşa olmaz kim ne yapacağını bilir.Burada bakıyorsunuz başta milletvekilleri olmak üzere bütün belediye başkanları yangın mahallinde,ya yazılı basına yada televizyonlara bağlanıyorlar sıcağı sıcağına kendi pencerelerinden konuşuyorlar.Bu ilk değil yazları ülkemizin değişik yerlerinde özellikle Akdeniz ve Ege de yangınlar oluyor.Demek ki kurumlar arası çalışma gerekli idi,Orman Bakanlığı anlaşılıyor ki yetersiz kalıyor,elde su tanker uçakları ve bunları uçuracak ekip yok gibi,yıl içerisinde bunların bakım ve onarımlarını yapacak teknik ekip vs.re,vs.re,görülüyor ki ya yok yada çok yetersiz.Yapılması gereken çok basit bir sistem,Orman Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı ile geniş çerçeveli bir protokol yapabilir ve her yıl bütçeye 10 uçak alımı konsa 5 yılda 50 adet su tanker uçağınız olur.Bunlar bir planlama ile ülkenin hava üstlerine konuşlandırılır,bunların teknik bakımları ve her an uçuşa hazır olmaları sağlanır.Yine yıl içinde tatbikat uçuşları yapılır,kim nerelerden sorumlu personel uçarak araziyi öğrenir.Bu görev Hava Kuvvetlerine ek görev olarak verilebilir,Hava Kuvvetleri o uçakları uçuracak planlamayı ve ekibi en güzel şekilde eğitir ve yetiştirir.Orman Bakanlığının ayrıca pilot ve teknik ekip almasına gerek yok,Hava Kuvvet üslerinde zaten yetişmiş ekip var.Sadece yıllık masraflarını Orman Bakanlığı karşılar,böylecede düzenli bir şekilde yangınlara anında havadan müdahale edilir.Yoksa bu basit kara düzen yıllarca alışılmış yöntemlerle yangın günlerce sönmüyor.Daha doğrusu yakacağını yakıyor rüzgarın insafına kalıyor,sonra da siyasetçi gidiyor zararlarınız karşılanacak diyor.İyi güzelde hadi maddi zararları karşıladın yıllarca yetişmiş o ağaçları nasıl karşılayacaksın,bitki örtüsü bozuluyor,börtü böcek ölüyor,insanların psikolojisi bozuluyor,bunların telafisi var mı.Ayrıca yangından sonra yapacağın masrafı su tanker uçaklarına versen ve sistemi kursan bunlara zaten gerek kalmayacak.Bu karar vericiler okurda belki birinin dikkatini çeker ve biraz kafa yorar.Yoksa her defasında olduğu gibi rüzgar umarız durur gibi söylenir dururuz,sonra da her şeyi unuturuz gelecek yangına kadar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Senfoni konseri iptal edildi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkesrası'nın (ADSO) 30 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştireceği ...
Çatı katında yangın
ANTALYA'da 4 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ...
Otluk ve çalılık alanda yangın
ANTALYA'da otluk ve çalılık alanda başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle ...
 
Manavgat'taki yangının uydu fotoğrafı
MANAVGAT'ta dün çıkan yangının uydu fotoğrafı olayın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.
ATSO Başkanı Çetin, ATİP'in konuğu
ANTALYA Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya ...
Sarılar'da yangın yerleşim alanına girdi
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının 2'nci gününde Dikmen, Bucakşeyhler ...
 
Otluk alandaki yangın maddi hasara neden oldu
ANTALYA'da otluk alanda çıkan yangın, park halindeki iki otomobile ve ...
Manavgat'taki yangının çiftliğe ulaştığını öğrenen Tuğba Özay felç geçirdi
Antalya Manavgat'ta yangının olduğu bölgede eski manken Tuğba Özay'ın çiftliği de hasar gördü.
Lara'daki ormanlık alanda yangın
ANTALYA'da Lara'daki ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva