Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
20 Mart 2017 Pazartesi - 14:44

Kılıçdaroğlu; 'Evet çıkarsa...'

​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Evet’ oyu çıktıktan sonra ilk yapacakları iş, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek. ‘Hayır’ çıkarsa veremeyecekler” dedi.

Kılıçdaroğlu;  Evet çıkarsa...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anayasa referandumundan “Hayır” çıkarsa ne olur, “Evet” çıkarsa ne olur, sorularına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Evet’ çıkarsa şu olur, Türkiye sonu belirsiz bir maceranın içine girer. Nasıl Libya’daki gibi, tek adam vardı. Romanya’daki gibi, Çavuşesku vardı. Suriye’deki gibi Esad vardır. Saddam, Irak’taki gibi. Bu ülkelerin tamamı bölündü. Türkiye büyük bir riskle karşı karşıya kalır. Karadeniz’in milliyetçiliğini biliyorum, vatanseverliğini, bayrağa bağlılığını da biliyorum. Karadenizli oturup düşünmek zorundadır. Yurtseverlik, vatanseverlik zamanı gelmiştir. Bizim cumhuriyetimiz sokakta kurulmadı, birileri bize ikram etmedi. Niye rejimi değiştiriyoruz. 141 yıllık parlamento geleneğimiz var. Nereden çıktı başkanlık sistemi, nereden çıktı tek adam rejimi” ifadelerini kullandı.

'KARADENİZ'İN YİĞİT, MİLLİYETÇİ İNSANLARINA SESLENİYORUM'

Kılıçdaroğlu, “Şunu sakın unutmayın, Büyük Orta Doğu Projesi, kimler kurmuştu, kimler önermişti, bunun eş başkanı kimdi? Türkiye bu sürecin içine neden ve nasıl sürükleniyor? Bunu kim akıl etti, kim ikna etti? Kim Türkiye’yi böyle bir riskle karşı karşıya getirdi? Şimdi bütün yetkileri bir kişiye veriyoruz, bir kişiyi kandırdığınız zaman, bu PKK da olur, FETÖ de olur, bir başka ülke olur, kim olursa olsun, en geç 24 saat içinde devleti ele geçirmiş oluyorsunuz. Bütün müsteşarları, valilileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini, paşaları, müftüleri tamamını bir kararnameyle değiştirebilirsiniz. Böyle bir riske Türkiye katlanır mı? Karadeniz’in yiğit, milliyetçi insanlarına sesleniyorum; bir partinin liderini sevebilirsiniz, oy verebilirsiniz ama bugün Türkiye günüdür, bayrak, vatan günüdür. Anayasa’yı belirliyoruz, seçim yapmıyoruz” dedi.

'BAŞBAKAN DA GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK'

Referandumdan “Hayır” çıkması durumunda ise, ilk olarak Türk milletinin “biz demokrasiye bağlıyız” söylemini tescillemiş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İki, ‘Cumhurbaşkanını biz seçtik, görevinde 2019’a kadar kalacak’ mesajını verecek. Üç, ‘Sayın Başbakan seçilmiştir, gelmiştir oraya, Sayın Başbakan da görevinin başında olacak. Muhalefet partilerinin genel başkanları, onlar da seçilmişlerdir, onlar da parlamentoda görevlerini yapacaklardır.’ TBMM’yi biz seçtik, 550 milletvekili görev yapıyor, hiç kimseye fesih yetkisi vermedik, vermiyoruz da. Benim oyumu bir başka kişi, ben bu oyu yok sayıyorum, demeyecektir.’ Şu mesajı da vereceklerdir; ‘bizim dünya kadar sorunumuz var, anayasa, başkan falan bunlarla uğraşmayı bırakın, bizim sorunumuzu çözün. Biz 550 kişiyi Ankara’ya gönderdik, vatandaşın derdini çözün.

'DARBEYİ PÜSKÜRTEN MECLİS'E SAHİP ÇIKACAĞIZ'

‘Evet’ oyunun vebali olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hayır’ın hayırlı tarafı vardır, ‘Evet’in vebali vardır. Demokrasiye, TBMM’ye, Gazi Meclis’e, 15 Temmuz’da darbeyi püskürten Meclis’e sahip çıkacağız, ‘Hayır’ bu kadar önemlidir. Her biriniz, torunlarınıza gidip şunu rahatlıkla söyleyeceksiniz; bu ülkede demokrasiyi askıya almak istediler, biz ‘hayır’ oyu kullandık ve demokrasiyi savunduk.’ İstediği zaman Meclis feshedilecek. ‘Efendim fesih değil, yeniden seçim…’ Yeniden seçime gitmek için önce feshedeceksin. Hiçbir gerekçe de yok. Bunlar doğru değil” şeklinde konuştu.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Kılıçdaroğlu, “Emin olun, ‘Evet’ oyu çıktıktan sonra ilk yapacakları iş, 3 milyon Suriyeliye de vatandaşlık vermek. Evet, söylediler bunu, ‘Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, referandumu bekliyoruz.’ ‘Hayır’ çıkarsa veremeyecekler. ‘Evet’ çıkarsa 3 milyon Suriyeliyi götürüp vatandaşlığı verecekler. Diyorsanız ki ‘3 milyon Suriyeliye versinler vatandaşlık. Benim çocuğum varsın işsiz olsun, ne olacak. Esnafım kazanmıyor, öbürü hem kazanıyor, hem vergi vermiyor’ diyorsanız, bir mesele yok. Tercih yine sizin tercihiniz. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyoruz. Türkiye bir maceranın içine sokulmamalı” diye konuştu. 

Etiketler:
 
Personelle piknik yaptı
 
Eyvah teleferik durdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıza Sümer; Boynu bükülen bir Türkiye yok
Ak Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, ANET bünyesinde faaliyet gösteren ...
İki bakandan al gülüm ver gülüm
Bilim Bakanı Faruk Özlü, Gıda Bakanı Faruk Çelik’in dünürünü genel müdür ...
Destici'den 'Hayır' için yeşil ışık
Referandumda 'Evet' oyu vereceklerini açıklamasından sonra BBP teşkilatı ...
 
AKP'li başkana saçmalamış dedi
Hayır oyu vereceklere Haçlılara benzeten AKP'li belediye başkanı tepki ...
Melik Gökçek'den Arınç analizi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gezi olaylarından sonra ...
Şener'den 'Hayır'
KAPATILAN Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener referandum ...
 
Çavuşoğlu'na zor soru
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Dışişleri Bakanı ...
SODEM, Antalya'da toplandı
SOSYAL Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyelerin başkanları, ...
Bahçeli Antalya'ya geliyor
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8 Nisan'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva