Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
17 Kasım 2015 Salı - 10:06

Kılıçdaroğlu PM ve MYK'da değişim sinyali verdi

Kılıçdaroğlu: "Yönetemezler. Ekonomi politikaları yok. Dışarıdan kayıt dışı para bittiği zaman, su bitmiş olur."

Kılıçdaroğlu PM ve MYK da değişim sinyali verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Makamında Milliyet ekibini ağırlayan CHP lideri, tabanın değişim beklentisinin karşılanacağını söyledi. Kurulacak hükümetin 4 yıl sürmeyeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, iyi bir çalışmayla yüzde 25’in rahatlıkla aşılabileceğini belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem Parti Meclisi’nde (PM) hem Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK)değişiklik yapılacağını belirterek, “Tüzük Kurultayı ve Program Kurultayı toplayacağız, kendi programımızı yeniden yazmamız gerekiyor” dedi.
CHP Genel Merkezi’ndeki makamında Milliyet’i ağırlayan Kılıçdaroğlu hem kurultay tartışmalarına hem de 26. yasama dönemine yönelik mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

EMEKLİLER CHP’YE TEŞEKKÜR ETMELİ:Seçimden sonra istifa etmeyi düşünmedim. Bütün asgari ücretliler, emekliler CHP’ye teşekkür etmeli. Hem Türkiye açısından hem parti açısından daha yapacak çok şeyimiz var. Seçimlerde iki partinin oyu arttı: AKP ve CHP. 7 Haziran’da Türkiye farklı bir iklime uyandı. Tek partili baskıcı yönetimden kurtulan bir atmosfer vardı, bu atmosfer yok edildi. Hükümetin bilinçli politikalarıyla, 400’e yakın asker, sivil ve polisin hayatını kaybettiği süreci oluşturarak, seçime taşındı Türkiye. Bu atmosferin iyi tahlil edilmesi lazım. Diğer muhalefet partilerinin 7 Haziran sonrası yaptığı yanlışların faturası Türkiye’ye ödetildi.

PROGRAM VE TÜZÜK KURULTAYI: Taban hem PM’de hem MYK’da değişiklik bekliyor. Değişiklik yapılacak. Önümüzde bir süreç var ve bu süreç içerisinde partinin hem kendi içine dönük hem de dışarıya dönük çalışmalar yapması lazım. Tüzük Kurultayı ve Program Kurultayı toplayacağız, kendi programımızı yeniden yazmamız gerekiyor. CHP’nin söylemleri çok değişti, dünya değişiyorsa paralel olarak çağdaş uygarlık hedefinden sapmadan söylemlerimiz değişebilir.

RAKİPLERE ÇAĞRI: Balbay’ın aday olması gayet doğal. Her CHP üyesi potansiyel genel başkan adayıdır. Bir burukluk yaşamadım. Bir kişi partiyi daha iyi yönetebileceğini, partinin ufkunu daha iyi açabileceğini düşünebilir ve aday olabilir. Geçmişteki dostlukların bunun önüne geçmesini doğru bulmam. Bir, partiyi, bir de kişileri düşüneceğiz. Partinin yönetim kadrolarında yer almak istiyorsak, bunu kişi bazına indirgememiz doğru değil. Balbay, İnce, Oran partiyi nasıl ileriye taşıyabileceklerini, kongrelerde çıkıp anlatırlarsa mutlu oluruz.

HASSASIM: Bu süreçte hassasım. Sandık konulacak, partililer oylarını kullanacak. Nerede sandık kurulmadığı eleştirisi gelirse, müdahale edilecek. Renkli ve güzel bir kurultay olacak. Değişim istiyorsanız, ocak ayında olağan kurultay var, orada sağlayacaksınız.

YÜZDE 25 AŞILABİLİR:Yüzde 25 iyi bir çalışmayla rahatlıkla aşılabilir. Bu çalışma, partinin sıradan üyesinden genel başkanına kadar ortak dil kullanarak yapılması lazım. Parti örgütlerinin eğitilmesi lazım. Altı ok bugün için de geçerli. CHP, değişimi öngörerek kendi yoluna devam edecek. Değişimden vazgeçmeyeceğiz.

Kara harekâtı intihar olur
Hükümetin Suriye politakasını bir kez daha eleştiren CHP lideri, “Türkiye’nin bağımsız olarak kara haraketı yapacağım demesi, intihar olur” uyarısı yaptı.
Kılıçdaroğlu Suriye sorunu ve IŞİD terörüne ilişkin şunları söyledi:

ÖNERDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİLER: Suriye’de dönüşüm AKP’nin özgür iradesiyle olmadı. Türkiye, sorunun çözümüne katkıda bulunabilirdi. Suriye’ye silah ve Radikal unsurlar gönderildi, hükümet göz yumdu. En akılcı öneriyi getirdik. Türkiye’de uluslararası konferans toplayın demiştik, itiraz ettiler. Amerikan uçakları bile Suriye üzerinden dolaşamaz, uçağımız vuruldu orada. Üstelik yasadışı talimat veriyorsunuz pilota, ‘geri dön bir daha oradan geç’ diye, tak diye indirdiler. Suriye’nin hava savunma sisteminin ne kadar gelişmiş olduğunun ve tetiklerin başka ülkenin elinde olduğunun farkında değiller. Önerimizi Lavrov yaptı, bunlar da tıpış tıpış gittiler. Önerdiğimiz noktaya geldiler. Viyana’da çıkan karar çok önemlidir.

‘BEN GİRERİM’ DOĞRU OLMAZ: Batı ittifakıyla beraber Suriye’ye kara harekâtı düşünülüyor mu bilmiyorum. Türkiye’nin bağımsız olarak kara haraketı yapacağım demesi, intihar olur. Başka bir ülkenin topraklarına girmeniz için uluslararası meşruiyetinizin olması, size yönelik bir tehdit olması lazım. Bunların hiçbirisi yokken, ‘ben gireceğim’. Kesinlikle doğru olmaz.

GİRMEDEN ENGELLEYEBİLİR:Türkiye’nin duyarlılıklarının, Suriye’deki örgütler tarafından dikkate alınması lazım. Sadece PYD değil bütün örgütler. Türkiye güçlü bir devlettir, belli alanlarda duyarlılık gösteriyorsa sadece PYD’nin değil, orada alan tutmaya çalışan bütün örgütlerin dikkat etmesi lazım. Türkiye, aktif olarak girmeden de (Fırat’ın batısına geçilmesini) engelleyebilir, o gücü vardır.

IŞİD’E KARŞI CUMA HUTBESİ: IŞİD’i hükümet bir terör örgütü olarak görmeme eğilimindeydi. Ankara’da patlayan bomba, vatandaşın oy kullanma eğilimlerine etki yaptı. 70 ilde 506 kişi IŞİD’e katıldı. Bir terör örgütü 70 ilde taban buluyorsa bunu hükümetin sorgulaması lazım. Toplumun belli bir kesimi IŞİD’e hak veriyor. Müslümanlık algısı açısından vahim bir tablo. Gidip masum insanları öldürmek Müslümanlığın bir gereği gibi gösteriliyor. ‘Terör dini kullanır’ algısı Anadolu’da yerleşirse, ciddi çatışmalara, kardeş kavgasına yol açar. Ortadoğu’da Lübnan’da olan çatışmaların tamamı Türkiye’de olur. Ankara’da, Suruç’ta patlayan bomba bu riskin göstergesi. İnsanın içi acıyor, eylem yapmadan bunları tutuklayamayız diyen bir başbakan tipolojisiyle karşı karşıyayız. Teröre, IŞİD’e karşı hükümetin çok açık net tavır alması lazım. Görevlerden birisi de Diyanet İşleri Başkanı’na düşüyor. Bu ülkenin camilerinde cuma günleri IŞİD terör örgütü kınanabilir. Bu yapılanların Müslümanlıkla ilgisi yok denebilir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu süreçte bu görevi yapmayacaksa ne yapacak?

Bu hükümet 4 yıl sürmez
Kurulacak hükümetin 4 yıl süreceğini tahmin etmiyorum. Yönetemezler. Ekonomi politikaları yok. Hep revize edilmelerine karşın revize ettikleri rakamlar bile tutmadı. Dışarıdan kayıt dışı para bittiği zaman, su bitmiş olur.

DEVLET DUVARA YAZI YAZMAZ: Kendi ülkenizde bir ilçede sokağa çıkma yasağını 12 gün süreyle sürdürüyorsanız, Türkiye’yi bu hale getirirken hangi parti iktidardaydı. PKK, Doğu ve Güneydoğu’yu cephaneliğe çevirirken seyrediyordunuz. Bu faturayı, sıradan vatandaşlar ödüyor. Silvan boşalıyor. Kürt sorununu söylediğimiz yöntemle çözmeye kalksalardı, sonuç alabilirlerdi. Duvarlara o tür yazıları asla doğru bulmuyoruz. O toprak Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır, orada yaşayan insanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır. Nefret, intikam söylemi devlet dediğimiz kuruma yakışmaz. Devlette, intikam duygusuyla hareket edilmez. Siz, bunu başka bir safhaya taşırsanız, terör örgütüne sadece katkı yapmış olursunuz, yeni insanların gitmesini sağlamış olursunuz. O dönüp, ‘sizi adam yerine koymuyorlar, duvarlara bakın’ diyebilir. Onlara propaganda malzemesi veriyorsunuz. Hemen soruşturma açılmalı.

MERİÇ TAFOLAR / Milliyet - 

 
IŞİD o ülkeyi tehdit etti
 
G-20 liderlerine özel pullar hediye edildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 17 Kasım 2015 Salı 12:11

Her şeye rağmen, bütün engellemelere karşı, chp deki değişim devam etmelidir.KILIÇDAROĞLU ile başlayan bu süreç sonlandırılmadan, CHP sosyal demokrat bir partimi olacak, yoksa geçmiş yıllarda olduğu gibi, belirli bir kesime hitap eden parti benim olsun küçük olsun düşüncesine gerimi dönecek, böylelikle de belirli bir azınlığın mutluluğu için mi, yoksa geniş halk kitlelerinin mutluluğu için mi olmasına olağan konğre de deleğeler karar verecekler.O nedenle o zamana kadar bekleyemeyen ve sürekli partiyi iç kavğa hesapları içerisinde gösteren, kendini ULUSAL olarak adlandıranlar da bu konğreden sonra bir karar vermeliler, ya deleğenin kararına sayğı göstermelisiniz ya da ayrılmalısınız, artık yeter tıkaç olduğunuz bu kaçıncı kongre,çoğunluk sizin yönetme fikrinize yeşil ışık yakmıyor.Bak sizin gibi düşünen bir parti var,nasıl olsa sabah akşam CHP'ye saldıran yazarlarınız da var hep beraber gidin oraya görelim yüzde kaç alıyorsunuz ?

Yorumu oyla      7      3  
ülkücü akpliler 17 Kasım 2015 Salı 10:20

sen öyle zannet. sen olduğun sürece chp böyle kalır.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Antalya'da istifa var
MHP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Bayır, hem görevinden ...
Cevap bekliyoruz sayın başkan
Gün Haber, yazdığı her haberin takipçisi olmaya devam ediyor. İşte onlardan ...
CHP il başkanlarından Kılıçdaroğlu'na destek
CHP İl başkanları Ankara'da yaptıkları toplantıla Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
CHP il başkanlarından destek
CHP İl başkanları bu sabah Ankara'da yaptıkları toplantıla Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
16 milletvekilinden Kılıçdaroğlu'na destek
CHP'nin Adana, Antalya, Hatay, Burdur, Mersin ve Isparta milletvekilleri, ...
Yeni kabine kulisleri
Yalçın Akdoğan, Erdoğan’ın danışmanıydı… Milletvekili oldu, Bakan oldu. Şimdi üstü çizildi…
 
CHP'li vekiller ve Kılıçdaroğlu
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalyalı 4 vekil 'Kılıçdaroğlu' dedi
Aralarında 4 Antalyalı vekilin de bulunduğu CHP'li 7 milletvekilinden ...
Umut Güneş; Partiden istifa yetmez
CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş, partisinden istifa eden Kemer Belediyesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva