AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
24 Ekim 2023 Salı - 15:19

Kılıçdaroğlu: Türkiye güven veren ülke olmaktan çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte Türkiye'nin Orta Doğu'nun en güven veren ülkesi olduğunu söyleyerek, "Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı" dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye güven veren ülke olmaktan çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, geçen haftaki konuşmasında İstanbul'da bir Cumhuriyet Başsavcısınının Ankara'ya yazdığı dilekçeyi gündeme getirdiğini söyleyerek, "Ve 'yargı içinde çeteler oluştu' demiştim onun dilekçesinden. Devletin geleneğinde 100 yıllık bir Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bir başsavcı Ankara'ya bir dilekçe yazıp 'yargının içinde çeteler oluştu' dememiştir. Ama eğer bu noktaya gelmiş ve bir savcı 'yargının içinde çeteler oluştu' diyorsa, bıçak kemiğe dayandı demektir. Yani devletin temelinin sarsıldığını artık hepimiz kabul etmeliyiz. Bunu dillendirdim. Mektubun can alıcı noktalarını okudum. Arkasından habere erişim engeli getirdiler 'kimse duymasın' diye. Şu anda gidin sokağa, ister Hakkari'ye ister Trabzon'a, ister Kırklareli'ne gidin, Kırıkkale'ye gidin, vicdanlı her bir vatandaşa sorun; 'Türkiye'de adalet var mı?', 'Türkiye'de mahkemeler adalet dağıtıyor mu? diye. Hepsi 'hayır adalet yoktur' diyecek. Adaletin olmadığını biliyoruz. Yürekli bir savcının bunu dillendirmesi bizim tarihimiz açısından da çok önemlidir. Bu dilekçe, ileride yargı tarihini yazacaklar için de önemli bir belge olarak önümüzde duruyor. Hatta öyle ki yeni oluşan çetelerin FETÖ'nün çetelerine rahmet okutacak düzeye geldiğini de dilekçesinde yazmak durumunda kaldı" dedi.

'DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SIRADAN BAKANLIK DEĞİLDİR'

Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın gözünün önünde Filistin'de masum çocukların katledildiğini, kadınların öldürüldüğünü, yaşlıların öldürüldüğünü belirterek, "Hastane bombalanır mı? Bir insanın gözü dönmüşse, kendi koltuğuna düşkünse onlar giderler hastaneyi de bombalarlar. Bunun dünyanın gözü önünde yapılması 21'inci yüzyıl için en büyük ayıplardan birisidir. Kadınlar, çocuklar öldürülecek ve kimsenin sesi çıkmayacak. Geçmişte Türkiye Orta Doğu'nun en güven veren ülkesiydi. Cumhuriyeti kurmuştuk, mazlum ülkeler de kurdular. İnsan haklarında önemli adımlar attık. Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı. Oysa pek çok uluslararası kuruluş Türkiye'nin kapısını çalardı 'gelin sorunu çözün' diye. Bizimkiler bağırıyor 'ara bulucu olalım mı?' diye. Kimse bu sesi duymuyor. Türkiye dış politikada güven veren ülke olmaktan çıktı. Dış politikanın milli olması lazım. Eğer dış politikayı iç politikadan ayırmazsanız güven kaybına uğrarsınız. Türkiye geçmişte sorunları çözmeye davet edilirdi. Bizimkilerin ara buluculuk çağrısını kimse dinlemiyor. Sözü dinlenen bir ülkeden bu hale geldik. Şimdi ara buluculuk görevini Katar'a verdiler. Öyle bir dil kullanıyoruz ki sözün nereye gittiğini hesaplamıyoruz, birilerini kırıyoruz" ifadelerini kullandı.

'GÜVENİ TEMELDEN SARSIYORUZ'

Kılıçdaroğlu, Amerika'nın 2 uçak gemisi gönderdiğini anımsatarak, "Erdoğan bağırıyor; 'ne işin var burada?' Şimdi biz de sormaz mıyız? 'Senin damadının ABD savaş gemisinde ne işi var?' İkili oynamayacaksınız. Damadına, yakınlarına bakacaksın, neyi nasıl yaptığına da bakacaksın. Dışişleri Bakanlığı sıradan bakanlık değildir, Türkiye'nin dış politikasını belirler. 'Bu can bu bedende kaldıkça bu papazı teslim etmem' diyordu, tıpış tıpış teslim ettin. Sana kim güvenecek? Dış politikada güven kaybı çok temel bir kayıptır. Mavi Marmara'da milleti kışkırtacaksınız, arkasından 'bana mı sordun giderken' diyeceksiniz. Rüşvet alandan büyükelçi yaparsanız Türkiye'nin dış politikası güven vermez. Bunu elli sefer söyledim. Rüşvet aldığı bilinen, herkesin bildiği, yabancıların da bildiği bir adamı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmek için büyükelçi olarak atarsanız, o ülke diyecek ki 'Türkiye mi, asla güven olmaz bunlara.' Güveni temelden sarsıyoruz" diye konuştu.

'100'NCÜ YILI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 100'üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlamak gerektiğini belirterek, "Toplumun her kesimi bu duyarlılığı paylaşmalı çiftçisinden barosuna, sanatçısına kadar. Sevincimizi paylaşmalıyız. '100 yıl önce kurduk, 2'nci yüzyılımıza adım atıyoruz' demeliyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve bu yolda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar Türkiye'yi var eden insanlardır. Dışişleri Bakanlığı'nın bulunduğu fecaatı anlattım; 'Filistin'de çocuklar ölüyor, şenliği erteleyelim' diyorlar. Bunlar şenlikten ne anlıyorlar? Şenlik demek Anıtkabir'e gitmek demek, törenler düzenleyip kutlamak, anmak demek. Büyükelçi Cumhuriyeti kutlamayı ertelemiş; ama kendisi gitmiş düğüne. Fotoğrafa baktım, bu elçi olamaz. İki eli önünde süt dökmüş kedi gibi duruyor. 'Vallahi bu büyükelçi olamaz' dedim. Telefon ettim 'bu kim' diye. Türkiye'de dışişleri bakanlığını bu hale getirirseniz saygınlığımıza gölge düşürmüş olursunuz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz, bu cumhuriyeti birlikte kutlayacağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin olduğu her yerde kutlamaların olacağını söyleyerek, "Bizim belediyelerimizin olduğu her yerde her yer bayrağımızın renginde kırmızı beyaz olacak ve Cumhuriyetin 100'üncü yılı şenlik havasında turnuvalarla, konserlerle, yürüyüşlerle kutlanacak. Yani Cumhuriyet Halk Partisi 100'üncü yılımızı coşkuyla halkımızla birlikte kutlayacak. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın 100'üncü yılını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı.

Elif ER BULUT/ANKARA, (DHA)

 
Türkiye'nin kültürel miraslarına uluslararası koruma
 
e-YDS başvuruları başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 25 Ekim 2023 Çarşamba 04:15

1 EURO 30 TL'ye dayanırsa,1 litre mazot 40 Tl olursa,ev kiraları asgari ücret seviyesine çıkarsa,1 kğ et 450 Tl civarında olursa,kısacası ekonomik yönden sıkıntılı bir durumdayken yapabileceklerin de sınırlı olur. Diplomasinin bittiği yer çatışmadır,asla hiç bir Devlet savaşa girmesin,ancak mecbur olunduğunda da savaş bile para ile oluyor.Hazinende yedek akça bu günler için var mı yok mu.Herkes buna bakıyor. İşin özü kimse sana saldırmadığı sürece savaşdan uzak duracaksın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan: 3 partiden resmi teklif geldi
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "3 partiden resmi ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan tezkere açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne Öncü Keçeli atandı
DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcülüğüne, Türkiye'nin Washington ve Bakü büyükelçiliklerinde ...
 
Kılıçdaroğlu, sanayicilerle görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları ...
Akşener: Netenyahu, 21'inci yüzyılın yeni Hitler'i
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu saatten sonra katil Netenyahu ...
Kılıçdaroğlu: Ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kuran bir parti, kökleri ...
 
İYİ Parti'den 'Sinan Aygün' açıklaması
İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet ...
İYİ Parti bir şehirde daha adayını açıkladı
Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeye karar veren İYİ Parti’nin Kahramanmaraş ...
CHP'den, şehit yakınları ve gaziler için ikramiye teklifi
CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Cumhuriyetin 100'üncü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva