Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
16 Ağustos 2013 Cuma - 10:50

Kılıçdaroğlu’na göre fişlemelerin adresi MİT

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Türkmenistan’a hareketinden önce yaptığı açıklamada CHP’li milletvekilleri ve yerel yöneticiler hakkında ortaya çıkan fişleme belgeleri konusunda hükümetin nasıl bir adım atacağı konusunda bir işaret vermezken bunun yerine “Bizi de fişlediler, biz de dinlendik” anlamına gelen açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu’na göre fişlemelerin adresi MİT
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dinleyeni bulmamak demokrasi ayıbı

Erdoğan’ın bu sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt geldi. CHP lideri dünkü görüşmemizde Erdoğan’ın konuya yaklaşımını şöyle değerlendirdi:

“Bir başbakanın dinlendiğini itiraf etmesi ama kimler tarafından dinlendiğini ortaya çıkaramaması bir demokrasi ayıbıdır. Dinlendiğini itiraf ediyor ama sorumluları kim, belli değil. Aynı başbakan yaptığı grup toplantısında ‘Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile takip ediyoruz’ diyebiliyor. Demek ki benim nefes alışımı takip etmek için talimat vermişsin. Nitekim belgeleri ortaya çıktı. Birilerine talimat veriyor. O birileri de takibi yapıp Başbakan’a bilgi sunuyor. Şimdi belgeleri ortaya çıktı.”

Yasadışı işe meşruiyet kazandırıyor


Erdoğan’ın dünkü açıklamalarıyla bir kez daha ‘mağduriyet rolü’ oynadığını savunan CHP lideri, “Ey ana muhalefet, ben dinlendiğim için sen de dinlenebilirsin’ diyor. Yani yasadışı dinlemeye meşruiyet kazandırıyor. Bu kendisinin demokrasiden ne kadar nasibini aldığını da gösteren bir sözdür. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede, ana muhalefet milletvekillerinin fişlendiği bir ortamda o ülkenin başbakanı üç gün bile koltuğunda oturamaz. Ama bizim Başbakan yapılan bu yasadışı işe meşruiyet kazandırıyor. ‘Ben bunun üstüne gideceğim, araştıracağım, soruşturacağım’ diyemiyor. Ne diyor? ‘Ben de dinlenmiştim’ diyor. Şimdi de kendisi dinliyor. Sanki etme bulma dünyası. Hukuk devletinde böyle bir yaklaşım nerede görülmüş?” dedi.

Gerçek MİT fişlemesi


CHP liderinin hedefinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da var. Fişleme belgelerinin orijinal MİT dokümanı olduğundan emin. Geçmişte SSK Genel Müdürlüğü de yapan CHP lideri, belgelerin gerçekliğinden şüphe duyanlara “Bürokraside çalışmış olanlar fişleme belgelerinin nasıl düzenlendiğini gayet iyi bilirler. Bu belgeler gerçek MİT fişleme belgeleri” yanıtını veriyor.

Nerede kaldı ‘millilik’


Tabii asıl tepkisi MİT’in ana muhalefet milletvekillerine yönelik bir çalışma yürütmesine. “MİT’in ne kadar siyasallaştığını, Başbakan’ın talimatıyla iç politikaya müdahale eder noktaya geldiğini gösteren üzüntü verici belgeler bunlar. İstihbarat teşkilatları ülkenin çıkarları için çalışır ama siz ana muhalefet partisi vekillerini dinleyip Başbakan’a servis yapacaksanız ‘milli’ sözcüğünü kaldırın. Abdülhamit’in istihbarat teşkilatı deyin. O zaman padişaha verirlermiş. Şimdi Erdoğan’a aktarıyorlar istihbaratı.”

Bizi fişlerken Reyhanlı’yı unuttular


Fişleme skandalının hükümetin bu tür istihbarat bilgileriyle devlet yönettiğini ortaya koyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İstihbaratla devlet yönetilmez. Devlet hukukun üstünlüğü kavramı dikkate alınarak, şeffaflıkla yönetilir. Siz bizi dinleyerek politika geliştiriyorsunuz ama bizi izleyeceksiniz derken, Reyhanlı’yı, Cilvegözü’nü unutyorlar. Bizi izlemekle uğraşıp Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklüyorlar” diye konuştu.

Eşim ve çocuklarım dinleniyor


Hükümetin ana muhalefete yönelik izleme faaliyetlerinin fişlerle sınırlı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Belediye başkanlarımız da dinleniyor. Bizler, eşlerimiz, çocuklarımız da dinleniyoruz. Hatırlayın... Başbakan ne diyordu? ‘Göreceksiniz CHP’nin içi karışacak’ diyordu. Nereden biliyorsun? Talimat verdin bir organ bizi dinliyor ve sana servis yapıyor da oradan biliyorsun. AKP devleti dediğimiz yapı işte bu. İstihbaratı ile polis örgütleriyle, valisi kaymakamıyla ayrı bir devlet ve biz bu bu devlete karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz.”

CHP lideri fişleme belgelerine karşı mücadelenin ilk adımını TBMM açıldığında atacaklarını belirterek “Parlamento açıldığı zaman bunun soruşturulmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

(Utku ÇAKIRÖZ/Cumhuriyet)

 
Kan bağışına yoğun ilgi
 
Taş Medrese, aslına dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayhan Zor Konyaaltı için aday adayı
KONYAALTI Belediyesi CHP'li meclis üyesi Ayhan Zor, Konyaaltı Belediye ...
Kılıçdaroğlu; "2 adayımız kesinleşti"
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ana muhalefet partisi CHP’de adaylık ...
Akaydın: 'Cumhuriyetin son rektörüyüm'
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, belediye meclisinde ...
 
Melli resmen aday adayı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ömer ...
CHP'de 'Böcek' bulundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe İlçe Başkanlığı’nda bulunan şüpheli ...
'Erdoğan halife olsun'... Vali: 'İnşallah... Dua edin'
Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın kentteki Suriyeli sığınmacıları ziyareti sırasında ...
 
Başkanlıkta geri adım
AKP’nin, yeni anayasa çalışmaları süresince gündemden düşmeyen “başkanlık ...
Kontrol dışı harcamaların önü açıldı
Hükümet yerel seçimler öncesi belediyeleri Sayıştay denetiminden çıkardı. ...
Baykal'dan Ergenekon değerlendirmesi
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Antalya milletvekilleri Arif Bulut, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva