Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
21 Ocak 2020 Salı - 19:51

Kılıçlar çekildi, kim kime ne dedi?

Konyaaltı Sahili'nin ihalesinin Büyükşehir Belediye Encümeni'nce iptal edildiğine ilişkin haberin ardından taraflar birbiri ardına açıklama yaptılar. İşte o açıklamalar:

Kılıçlar çekildi, kim kime ne dedi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MUHİTTİN BÖCEK'TEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

"Seçim süreci boyunca şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğimizi, kurallı, kimlikli bir kent için çalışacağımızı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımızı söylemiştik. Ayrıca, “Yasalara yönetmeliklere aykırı olan, kamuyu zarara uğratan, halkın yararına olmayan projeleri de durduracağız” demiştik.

Göreve geldikten sonra bir taraftan halkın beklentilerine cevap verecek projelerle ilgili çalıştık bir taraftan da mevzuatlara, yasalara aykırılıkları tespit ettik. İncelediğimiz projelerden biri de dünyaca ünlü Konyaaltı Sahil Projesi idi.

Proje için 19 Temmuz 2016 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması için Encümene yetki verilmiş, 129 milyon 471 bin 934 lira inşaat maliyet bedeliyle ihaleye çıkılmıştır. Ancak iki kez ihaleye çıkılmasına rağmen katılımcı bulunamamıştır. İhalede işletme giderleri, güvenlik, peyzaj, temizlik giderleri yükleniciye verilmişken daha sonra Meclis kararının aksine Yap-İşlet-Devret modelinden vazgeçilerek, daha önce 129 milyon 471 bin 934 lira bedelle ihaleye çıkılan projenin, 254 milyon 289 bin 127 lira bedelle Belediye tarafından inşa edilmesine karar verilmiştir.

Böylesi yüksek meblağlı proje sonrasında Konyaaltı Sahili’nin peyzaj, temizlik giderleri, bakım, onarım, güvenlik gibi işletme giderleri belediyeye yüklenerek ihale edildiği görülmüştür. Bu durum kamu menfaatini değil ilgili firmanın menfaatinin gözetildiğini göstermektedir.

Ardından 29 Mart 2018 yılında Belediye bütçesi ile yapılan sahil projesinin işletme ve kira ihalesi yapılmıştır. İhale şartlarına eklenen madde ile rekabet koşulları ortadan kaldırılmıştır. Nitekim ihaleye tek firma katılmış ve ihale Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş. – Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığına 28 yıllığına kiraya verilmiştir. İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştır.

Belediye tarafından bugüne kadar bu projeye 254 milyon 289 bin 127 lira para harcanmıştır. Belediye bu proje ile zarara uğratılmıştır. Hiçbir yatırım yapmayan Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş kiracılardan para toplayıp, alanın güvenlik, temizlik, bakım, peyzaj giderlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemiştir. Alkoçlar bu ihaleyi aldıktan sonra bugüne kadar geçen süre içerisinde belediyemizin 254 milyon 289 bin 127 lira dışında ayrıca 15 milyon 19 bin 116 lira zarar ettiği tespit edilmiştir. Kalan 26 yıl bu zararın katlanarak artacağı düşünüldüğünde Belediyemizde telafi edilemeyen zararlar oluşması kaçınılmazdır

Bu nedenlerle, Encümen, mevzuat, yasa ve yönetmeliğe uymayan bu ihalenin ve sözleşmenin iptaline karar vermiştir.  Sevgili Antalyalılar şunu bilsin ki Konyaaltı Sahili’nin daha güzel ve daha güvenli bir yaşam alanı haline gelmesi, Antalya halkının sahilleri daha fazla kullanabilmeleri için gereken yapılacaktır. Halkımızın beklentileri ve kamu yararı esas alınarak, alt kiracılar işletmelerin hizmetlerine devam edecekler, plaj niteliği ve hizmet kalitesi de en üst seviyeye çıkarılacaktır. Saygılarımla."                                                                           

MENDERES TÜREL'İN AÇIKLAMASI:

TÜREL: BÜYÜKŞEHİR SANA BÜYÜK GELMİŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesi ihalesinin Büyükşehir Belediyesi'nce iptal edilmesine ilişkin sosyal medyadan açıklamalarını sürdürdü.

Menderes Türel, toplam kiralanan proje alanının, belirtildiği gibi 1 milyon 100 bin metrekare olmadığını, 8 bin metrekare olduğunu aktardı. Türel, halka açık toplam park alanının 1 milyon 92 bin metrekare olduğunu kaydetti.

Ticari alanların temizlik, yeşil alan bakımları gibi giderlerinin belediye tarafından yapılmadığını kaydeden Türel, ticari alanların işletmesine ait 8 bin metrekaredeki yeşil alan bakımları ve temizlik giderlerinin işletmecilere, halka açık park, yeşil alan spor tesisleri gibi alanların bakım onarım temizlik ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını belirtti.

Konyaaltı sahili yapım ihale bedelinin 254 milyon lira olmadığını da kaydeden Türel, bu rakamın 169 milyon 350 bin TL olduğunu kaydetti. Konyaaltı sahilinde ticari alanların yapımının belediyeye 254 milyona mal olmadığını aktaran Türel, toplam 8 bin metrekareden ibaret ticari alanın belediyeye maliyetinin 24 milyon 750 bin lira olduğunu belirtti.

Belediyenin Konyaaltı sahilinden iki yılda 15 milyon zarar ettiğine yönelik açıklamayı da yalanlayan Menderes Türel, yüklenici firmanın bugüne kadar belediyeye ödediği bedelin 20 milyon 979 bin lira olduğunu kaydetti.

'CEVAP BEKLEYEN SORULAR'

Menderes Türel'in, paylaşımında 'Cevap bekleyen sorular' başlığı altında sıraladığı sorular ise şöyle:

"Konyaaltı sahilinde sadece 8 bin metrekarelik ticari alanların işletmesi ihalesi yapılmışken halka açık alanlar da dahil toplam 1 milyon 100 bin metrekare proje alanının tamamı işletmecinin sorumluluğundadır diye halkı yanıltmak hangi ahlaki yaklaşımla ifade edilebilir? Konyaaltı belediye başkanlığınız döneminde ihalesini yaptığınız Konyaaltı kent meydanındaki toplam 3 bin metrekare civarındaki işletmelerden bir senede aldığınız toplam kira bedeli yaklaşık 100 bin lirayken iki senede Sahil Antalya Yaşam Parkındaki 8 bin metrekarelik işletmelerden alınan 20 milyon 979 bin liralık kira bedelini düşükmüş gibi göstererek neyi amaçlıyorsunuz? Konyaaltı belediye başkanlığınız döneminde halka açık yaptığınız yeşil alan, parkların bakımını işletmeciler mi yoksa belediye mi üstleniyordu? Konyaaltı sahilinde tamamen halkın ücretsiz kullanımındaki yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, kaykay pisti, bisiklet yolu, basketbol tenis sahalarının bakım ve onarım giderlerini kamu zararı olarak görmek halka bu hizmetleri çok görmek değilmidir?"

'GERÇEKTEN KOMİKSİNİZ'

Türel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu arada maliyeti yüksek dediğiniz toplam 1 milyon 100 bin metrekarelik Konyaaltındaki Sahil Antalya Proje alanında yapılan alt yapı Antalya- Burdur karayolu uzunluğundadır. Evet Sn. Böcek, halk için yapılan hizmetlerin yapımı, bakımı, onarımı sana fazla gelmişse Büyükşehir sana bir numara değil bayağı büyük gelmiş. Keşke gelmeseydi. Konyaaltı sahili işletme ihalesini inceleyerek hukuka uygundur yazısı yazan Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi iki sene sonra ihalenin hukuka uygun olmadığını raporlanmış. Birim aynı birim, yöneticisi aynı, çalışanlar aynı arkadaşlar. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Velhasıl gerçekten komiksiniz."

Türel, sosyal medya hesaplarında, Konyaaltı Kent Meydanı ihalesine ilişkin 2018 yılı kira bedelinin yer aldığı belge ile Konyaaltı Sahil Projesi'nde yapılan imalatların icmal tablosunu da paylaştı.

ALKOÇLAR'DAN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Konyaaltı sahili ihalesinin iptaline yönelik kararının ardından sahili işleten Alkoçlar'dan yazılı açıklama yapıldı. Alkoçlar ve ALSE Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar imzalı açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Konyaaltı Sahil projesi ihalesinin belediye encümen kararı ile tek taraflı fesih edildiği öğrenilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortaklığımız arasında yapılan 20.04.2018 tarihli kira sözleşmesi, tamamen ihale şartnamesine uygun, toplamda 28 yıl süreli olup, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesine karşı tüm mükellefiyetlerimiz eksiksiz olarak yerine getirilmiştir. Ortaklığımız ve tüm kiracı işletme paydaşlarımız sözleşme şartlarına uygun faaliyetlerine devam etmektedir. Kusurumuz olmadan tek taraflı yapılan iptal ve oluşturulmaya çalışılan algı operasyonu sonucu uğrayacağımız ticari itibar kaybı için ayrıca dava açılacağı gibi, söz konusu idare tarafından alınan tek taraflı kararın uygulanması ilgili mahkemelerin dava süreci sonunda vereceği kararla geçerli olabilecektir. Ortaklığımızı ve proje kapsamında kiracı olarak faaliyet gösteren işletmecileri mağdur etmeye, Türkiye’nin 70 yıllık turizm markası Alkoçlar tarafından profesyonelce işletilen bu projeyi, tekrar eski metruk haline geri döndürmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi yapılan işlem hukuka aykırıdır. Siyasi olduğunu düşündüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu haksız tasarrufu, gerek bizlere gerekse işletmecilerimize karşı işlenmiş, birçok yasanın ihlal edildiği nitelikte bir suçtur ve mağduriyet oluşturulmuştur. Büyükşehir Belediye başkanlığının ortaklığımız aleyhine yapmış olduğu her türlü yasal dayanaktan yoksun, bu tek taraflı eylemine karşı, tarafımızdan tüm yasal süreçler başlatılacak olup, konunun adli makamlar nezdinde kısa sürede hakkaniyetle neticeleneceğine inancımız sonsuzdur. Ortaklığımız, tüm işletmelerimiz ve 3 bin çalışanımızla, Antalya halkına hizmet vermeye devam ettiğimizi tüm kamuoyuna duyurulur."

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ESKI BASKANI MENDERES TUREL, KONYAALTI SAHIL PROJESI IHALESININ BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE IPTAL EDILMESINE ILISKIN SOSYAL MEDYADAN ACIKLAMALARINI SURDURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ESKI BASKANI MENDERES TUREL, KONYAALTI SAHIL PROJESI IHALESININ BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE IPTAL EDILMESINE ILISKIN SOSYAL MEDYADAN ACIKLAMALARINI SURDURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ESKI BASKANI MENDERES TUREL, KONYAALTI SAHIL PROJESI IHALESININ BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NCE IPTAL EDILMESINE ILISKIN SOSYAL MEDYADAN ACIKLAMALARINI SURDURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:
 
Timsah Adası turizme kazandırılacak
 
'İyi günde, kötü günde beraberiz' dediği eşine böbreğini verdi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ya hak 22 Ocak 2020 Çarşamba 09:48

bir filmde şöyle bir konuşma geçiyordu. politik görüşlerimiz yüzünden birbirimizi sevmeye biliriz, siyaset için kavga ediyor olabiliriz ama bir ortak noktamız var; oda TİCARET, ortak noktamız için daima anlaşmalıyız.

Yorumu oyla      3      3  
taş 22 Ocak 2020 Çarşamba 09:29

Menderes TÜREL ikinci defa Belediye Başkanı olduğu sürede, Konyaaltı sahilindeki işletmeler süresi bittiğinden olsa gerek kapandı.Oysa hiç bir yatırım yapılmadan o şekilde kiraya verilse hizmet vermeye devam edecekti,vatandaşta gayet güzel faydalanıyordu.Menderes TÜREL ne yaptı önce 3 yıl kadar atıl vaziyette bıraktı,sonrası malum proje diyerek milyonları harcayarak belediyeyi borç batağına soktuğu gibi, sahildeki bulvar daha kötü hale geldi.Yazın denize gidecek vatandaşlar park yeri bulamıyorlar.Büfeler desen yiyecek içecek iki katı,yani alan şirket ve alt işletme sahipleri kazansın mantığı,burada Antalya'da ikamet edenler lehine bir durum olmadığı gibi, birde hizmeti pahalı almaya mecbur edilmiştir.Anlaşılan alan şirketin cebinden 1 kuruş çıkmamış,hazır işletmeyi almış, alt işletmecilere dağıtarak onlardan aldığı paradan belediyeye ödemesi gerekeni ödemiş, geri kalanı cebe atmış,o zaman ne gerek vardı aracıya belediye direk işletene verirdi,bu nedenle de vatandaşın aldığı hizmet ve yiyecek içecekler bu kadar pahalı olmazdı.Yazın denize gelenler bu durumu gördükçe Menderes TÜREL'in yaptığı en kötü projeymiş diyerek, yapılan yerel seçimde de çoğunluk oy vermeyerek Menderes TÜREL'in kaybetmesini sağladılar.Menderes TÜREL'in yaptığı yanlışlar çokta, biriside bu Konyaaltı projesi,o nedenle rakamlar ortada kendisini savunacağına bir öz eleştiri yapması lazım,madem güzel projeler yaptın iktidar partisi arkanda, hiç kimseye tanınmamış şans verilmiş aday yapılmış,sonuç hüsran, hemde kime karşı kaybetti en zayıf adaya karşı.Yerel seçimlerde Muhittin BÖCEK'in hiç bir zaman Menderes TÜREL'e yüklendiği veya elle tutulur akılda kalacak bir projesi olmamasına rağmen seçimi kazandı.Kazanmasının nedeni Muhittin BÖCEK halkı ikna ettiği için değil, Menderes TÜREL'in hizmet tercihlerini halk beğenmediği için,eğer Menderes TÜREL'in karşısında konuşan, onu siyasi anlamda yerden yere vuran biri olsaydı fark daha çok olurdu.Bakın yerel seçimlerden bu tarafa Muhittin BÖCEK, sadece mevcut düzen içerisinde rutin işlerin yapılmasını sağlıyor, o kadar,ama oyu yükseliyor,neden sessiz sedasız hareket ediyor.Dolaysıyla bu Konyaaltı ihalesini İPTAL ETMESİ YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI.Menderes TÜREL'de artık bu milletin yakasından düşmesi lazım,zorla güzellik olmuyor iki defa kırmızı kart yemiş,millet asgari ücretle sanayide fabrikalarda çalışırken,Menderes TÜREL açmış fabrikasını bir eli yağda bir eli balda, oh ne güzel ye iç yat.Ara sırada salla iki beyanat, arkasından da kıs kıs gül.Nasıl olsa gider ayak kuyulara bir sürü taş atmış,çıkar çıkara bilirsen...

Yorumu oyla      3      3  
Bilal 22 Ocak 2020 Çarşamba 00:21

Kamu yararı gözetilsin görüşündeyim.

Yorumu oyla      3      3  
kılıçlar mı çekildi 21 Ocak 2020 Salı 23:25

aynı yere ... sayın böcek akp ye geçsede biz işsiz chpli gençler kurtulsak. adam ve ekibi mükemmel.tek kelimeyle mükemmel.

Yorumu oyla      3      3  
Asat 21 Ocak 2020 Salı 22:09

Sayın böcek geçmiş olsun. Bir yıl dayandın yalaka müdür amire. Gerçek solcular göreve artık

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilden çıkan duman korkuttu
ANTALYA'da seyir halindeki bir otomobilin motorunda oluşan duman nedeniyle korkulu anlar yaşandı.
Cinayet sanığı: 'Yaparım' içgüdüsüyle silahı doğrulttum
ANTALYA'da, eğlence merkezinde Ali Laçin'i (41) başından tabancayla vurarak, ...
Akşener 'erken seçim' için ne dedi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya ziyaretinin ikinci gününde ...
 
Korkuteli'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı.
Abla cinayeti sanığı: Kalbine kulağımı dayadım, atmıyordu
ANTALYA'da, kavga ettiği hamile ablası Kader Kübra Çiko'yu (20) bıçaklayarak ...
Hülya Koçyiğit'in damadına Antalya'dan kötü haber
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce önceki başkan Menderes Türel döneminde ...
 
Hastanede yangın ihbarı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki özel bir hastanenin tesisat katındaki ...
ATSO'dan 'Dijital Dünyada Markalaşma Projesi'
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 'Dijital Dünyada ...
Yılbaşı gecesi hırsızlığa tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yılbaşının ilk saatlerinde bir iş yerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva