Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
1 Nisan 2016 Cuma - 11:46

Kırmızı bülten talebine Victor Hugo'lu savunma

ANTALYA'da 6 yıl önce erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen manken Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili davanın duruşmasında, sanık Tokgöz için kırmızı bülten çıkarılması istendi.

Kırmızı bülten talebine Victor Hugo lu savunma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sanığın avukatı ve aynı zamanda ağabeyi olan Muhammet Tokgöz, Victor Hugo'nun 'İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır' sözüyle kardeşini savundu.

Bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5'inci kattaki dairesinden, zemindeki elektronik mağazasının terasına düşerek yaşamını yitirdi. Çağlayan'ın kanında 0.74 promil alkol tespit edildi. Sol kolunda 'İbo' yazılı dövme bulunan Çağlayan'ın, erkek arkadaşı Tokgöz'ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra tutuklanan İsrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan'ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz sonrasında serbest bırakıldı.

BALKONDAN ATILDIĞI İDDİASI

Cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırma sonucu kadının balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine Tokgöz hakkında 'kasten adam öldürme', üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat E. hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı. Olay tarihinde askerde olan Burcu Çağlayan'ın eşi ile Finike'deki ailesi de olayın cinayet olduğunu iddia etti. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Burcu Çağlayan'ın cesedinin, intihar için atlayan birinin bulunması gereken yerde olmadığı belirtildi.

Burcu Çağlayan'ın ölümünün cinayet olmadığını iddia eden Tokgöz'ün avukatlarının talebi üzerine mahkeme, İstanbul Birinci Adli Tıp Kurulu'ndan rapor düzenlemesini istedi.

Talep üzerine rapor hazırlayan Adli Tıp Kurulu, Burcu Çağlayan'ın ölümünün yüksekten düşmeden kaynaklandığını bildirdi. Çağlayan'ın yüksekten düşme dışında travmaya maruz kaldığına dair bir bulgu bulunmadığına dikkat çekilen raporda, "Yüksekten düşme olayının kişinin kendi iradesiyle mi yoksa bir başkasının etkisiyle mi olduğu tıbben tespit edilememiştir. Olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğu oy biriğiyle mütalaa olunur" denildi.

KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan Murat E. ile tarafların avukatları hazır bulundu. Savcı, yakalama kararı infaz edilemeyen İbrahim Tokgöz için kırmızı bülten çıkartılmasını istedi. Tokgöz'ün avukatlarından Naim Karakaya, kırmızı bülten çıkartılması için ülkemizde suç işleyen kişinin yurt dışına kaçması ya da verilmiş mahkumiyet kararının kesinleşmesinden sonra infaz aşamasında kişiye ulaşılamamış olması gerektiğini söyledi. Karakaya müvekkilinin yurtdışına çıkış yapmadığına dair belgenin dosyada mevcut olduğunu da belirterek, kırmızı bülten talebinin reddini istedi. 

İbrahim Tokgöz'ün aynı zamanda ağabeyi olan avukatı Muhammet Tokgöz ise bilirkişi raporlarına göre serbest düşmeyle ilgili olasılıklarden bahsedildiğini söyledi. Müvekkilinin olasılığa dayalı yargılandığını belirten Tokgöz, "Müvekkilimiz yargılamadan kaçmamaktadır. Tutuklanmasından korktuğu için duruşmalara gelmemektedir. Ayrıca bipolar bozukluk tedavisi görmektedir. Ayrıca müvekkilim hayatının hiç bir evresinde yurtdışına da çıkmamıştır. Victor Hugo'nun sözüyle 'İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır.' Bu nedenle mahkemenizden vicdanlı ve adaletli bir karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Burcu Çağlayan'ın eşi ve ailesinin avukatları ise yargılamanın uzamasının nedeninin İbrahim Tokgöz'ün kaçması olduğunu belirterek, kırmızı bülten talebinin yerinde olduğunu söyledi. 

Mahkeme, İbrahim Tokgöz ile ilgili kırmızı bülten çıkartılma talebinin sanığın yurt dışına çıkıp çıkmadığıyla ilgili emniyete yazılacak müzekkerenin cevabı geldikten sonra değerlendirilmesine karar verdi. Olayın düşme, atma ya da itme suretiyle mi gerçekleştiğine ilişkin tespitin yapılması için dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilip oluşturulacak üç kişilik bilirkişi heyetine verilmesine karar veren mahkeme, bununla ilgili bilgisayar animasyonları hazırlanarak raporların istenmesine hükmetti.


Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

 
Emekli öğretmene cinayetten ömür boyu hapis
 
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'ın, Kanser Haftası açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli öğretmene cinayetten ömür boyu hapis
ANTALYA'da kendisinden 33 yaş küçük eşiyle arasını açtığını iddia ettiği ...
Turizm alanına yapılan sera, iş makineleriyle yıkıldı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde özel bir şirkete ait turizm alanı olarak ...
Bu araçtan burnu bile kanamadan kurtuldu
ANTALYA'da takla atan aracın sürücüsü Ali Toprakoğlu, yara almadan kurtuldu.
 
Kask hayat kurtardı
ANTALYA'da motordan düşen 18 yaşındaki Hakan Kürşat Demir, başındaki kask ...
Atatürk Stadı'nın yıkımı sürüyor
ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ...
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonda çok sayıda ...
 
2 yaşındaki Taha'nın yaşam mücadelesi
ANTALYA'da anne karnında başına kordon dolanması nedeniyle beyninde hasar ...
ASAT'tan 'Coğrafi Bilgi Sistemleri' semineri
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi ...
AESOB Başkanı Sevimçok için mevlid okutuldu
ANKARA'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Antalya Esnaf ve Sanatkârlar ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva