Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
20 Nisan 2016 Çarşamba - 13:22

Kızı için ‘intihar etti’ denilen annenin AİHM zaferi

Hemşire Gülperi Ovalıoğlu için 'intihar etti' denildi, annesi yılmadı AİHM'e başvurdu. 11 yıl sonra 'etkili soruşturma yapılmadığı' kararı verildi.

Kızı için ‘intihar etti’ denilen annenin AİHM zaferi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan 26 yaşındaki Gülperi Ovalıoğlu, aynı hastanenin eczane bölümünde çalışan 8 aylık eşi O.O. tarafından, 2005 yılında ilaç içtiği söylenerek kaldırıldığı acil serviste hayatını kaybetti. Otopside kanında ve midesinde ilaç çıkmamasına rağmen savcılık ‘intihar’ raporu verip dosyayı kapattı. Ancak anne Ümran Durmaz’ın, 11 yıldır verdiği mücadele sonrasında, AİHM, otopsi raporuyla karar arasında çelişki buldu, ‘etkili soruşturma yapılmadığına’ karar verdi. Ailenin şikayeti üzerine bu kez bugün 39 yaşında olan O.O., ‘Kasten adam öldürme’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Acılı anne Durmaz, “Benim kızım gibi sayısız mağdur var. Mücadelemiz yeni Gülperiler ölmesin diye, onlara örnek olsun. Türk adaletine güveniyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde hemşire olarak görev yapan Gülperi Ovalıoğlu, 2005 yılının Temmuz ayında, aynı hastanenin eczane bölümünde çalışan eşi O.O. tarafından acil servise kaldırıldı. O.O.’nun eşinin ilaç içip intihar girişiminde bulunduğunu söylemesi üzerine, doktorların midesini yıkadıkları Gülperi Ovalıoğlu, hayatını kaybetti. Hastanede de doktorların verdiği bilgiler doğrultusunda intihar tespitinde bulunuldu. Ancak, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside, Gülperi Ovalıoğlu’nun ne kanında ne de midesinde ilaç içtiğine dair bulgulara rastlanmadı. 30 Ocak 2006′da Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, ‘İlaç izine rastlanmadı. Ciğerlerinde ödem tespit edildi’ ifadeleri kullanıldı. Savcılık da, otopsi raporunu dikkate almayıp, ilk gün kocanın verdiği, bilgilere göre yaptığı soruşturmasında, 28 Şubat 2006 tarihinde ‘intihar etti’ kararını verdi. Bu gelişme üzerine itiraz edilen üst mahkeme Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Nisan 2006′da başvuruyu reddetti.

ACILI ANNE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Kızının intihar etmeyip, cinayete kurban gittiğine inanan anne Ümran Durmaz, maddi zorluklar yaşadığı için sadece bir avukatın yardımıyla hazırlattığı dilekçeyle, etkili soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle 2007 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Aradan geçen 5 yıl sonrasında AİHM, dava dosyasını aileden istedi. 2014 yılının Kasım ayında ise mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) yaşam hakkını savunan 2′nci maddesine göre, otopsi raporuyla karar arasında çelişki buldu, ‘etkili soruşturma yapılmadığına’ karar verdi. Ayrıca Türkiye’nin 22 bin Euro tazminat ödemesine hükmetti.

BU KEZ KOCAYA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
AİHM’in verdiği karar sonrasında, büyük mutluluk yaşayan anne Ümran Durmaz ve Gülperi Ovalıoğlu’nun kardeşleri, bir kez daha savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yeniden açılan soruşturma sonrasında savcı, Gülperi Ovalıoğlu’nun kocası O.O. hakkında ‘Kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. O.O. da İzmir 1′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanmaya başladı.

BİZİM MÜCADELEMİZ ÖRNEK OLSUN
Kızının intihar etmediğini kocasının uyguladığı şiddet sonrasında hayatını kaybettiğini ileri süren acılı anne Ümran Durmaz, “Benim kızım intihar edecek birisi değildi. Zaten kocası ilk hastaneye götürdüğü zaman ‘vurdum’ diye ifade kullanmış. Ancak sonra söylediği ilaç içti, sözleriyle, soruşturma kapatıldı. Ben 11 yıl gözyaşı döktüm. Kızım için mücadele ettim. Sonunda gelinen noktada kocası hakkında dava açıldı. Şimdi en azından içim rahatladı. Ama mücadelemi sonuna kadar götüreceğim. Benim kızım öldürüldü. Bizim verdiğimiz mücadele örnek olsun. Benim kızım gibi sayısız mağdur var. Mücadelemiz yeni Gülperiler ölmesin diye, onlara örnek olsun. Aileleri mücadeleleri bırakmasın. Ben bir anne olarak bırakmadım. Türk adaletine güveniyorum. İnşallah en büyük cezayı alacak. Gerçek ortaya çıkacak” dedi.
DHA

 
Tarihi 'düğmeli evler' EXPO'da
 
Turizmde yerli müşteriye 2014 tarifesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözaltı listesi
Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun yönettiği operasyonda aralarında rektör, ...
Birbirinden kullanışlı evler ile yaşamınıza renk katın
Evler hayatımızın önemli bir parçasıdır. Konaklama ihtiyacımızı muhteşem ...
28 ilde şike operasyonu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun yönettiği operasyonda ...
 
Annenin feryadı
TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde oturdukları apartmanın ikinci kat penceresinden ...
Şaka yapmadı
Facebook'a, 'Evet zamanı geldi arkadaşlar' diye başlayan bir mesaj bırakan ...
Paralel yapı operasyonu
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bu sabah aralarında işadamlarının da bulunduğu ...
 
Seks şantajı
Tekstilci R.A., masaj yapma bahanesiyle kendisine tuzak kurup uygunsuz ...
Anayasa'dan 6 ok gidiyor
AKPnin Yeni Anayasa çalışmalarında, Anayasa’nın başlangıç metni ile ilk ...
Gazeteciye bacak bacak üstüne attı gözaltısı
Hakkari'de düzenlenen bir etkinliği takip eden Yüksekova Haber Gazetesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva