Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
6 Kasım 2013 Çarşamba - 20:55

Kızlı- erkekli soruya sert cevap

Erdoğan, Finlandiyalı bir gazetecinin 'kızlı-erkekli öğrenci evleri'le ilgili sorusu üzerine "Galiba birileri seni özel olarak görevlendirdi" diyerek tepki gösterdi.

Kızlı- erkekli soruya sert cevap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Finlandiya'ya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. 
Başbakan Erdoğan karma öğrenci evleriyle ilgili bir soru soran Fin gazeteciye tepki göstererek “Birileri özel olarak görevlendirilmiş öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız” dedi.
 
Basın toplantısında ilk önce konuşan Finlandiya Başbakanı Katainen AB görüşmelerinde Türkiye’yi her zaman yanına almak istediklerini söyledi. İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek için atılacak çok adımlar olduğunu söyleyen Katainen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık konularında ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Katainen Suriye konusunda da Erdoğan’dan geniş bilgiler aldığını belirtti.
 
Başbakan Erdoğan da konuşmasına Başbakan Katainen’e gösterdikleri ev sahipliği için teşekkür ederek başladı. Finlandiya’ya 4. gelişi olduğunu ifade eden Erdoğan bugün de kapsamlı bir programla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Erdoğan, Finlandiya’nın Türkiye ile olan mazisinin çok eskiye dayandığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu’nun Finlandiya’yı tanıyan ilk ülkelerden olduğunu hatırlattı. Erdoğan, 196 iş adamı ile Finlandiya’ya geldiklerini belirtti. 
 
Finlandiya Başbakanı ile bölgesel konuları da görüştüklerini söyleyen Erdoğan, Suriye ve İran’daki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti. 
 
Türkiye’nin şu anda 600 bin Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini belirten Erdoğan, “Suriye’den gelenlere desteğimiz sürecek” dedi. 
 
Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili bir soru üzerine Katainen Fasılların açılmamasının AB kaynaklı olduğunu söyledi. 
 
BAŞBAKANDAN FİN GAZETECİYE SORU TEPKİSİ 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüştü. İki başbakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu. 
 
Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şuanda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabiki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse; biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız. 
 
SARIGÜL SORUSUNA YANIT YOK
 
Başbakan Erdoğan'a Mustafa Sarıgül'ün CHP'den adaylığı da soruldu. Erdoğan bu soruya da "Cevap vermeyi gereksiz buluyorum" karşılığını vererek,"Çünkü onu bırakalım da Ana Muhalefetin Genel Başkanı söylesin. Daha yeni partinin üyesi olmuş bir zat" dedi.

 
Melih Gökçek komplo iddiasında sınır tanımıyor
 
Baransu'dan müthiş seks iddiaları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız; BEN YURDUMU ÖZLEDİM
CHP Muratpaşa Belediye Başkan A.Adayı İnş.Müh.Adnan Yıldız, Konuksever ...
Muratpaşa'da ilk kapışma afişlerde
SEÇİM atmosferine girilirken Antalya'daki ilçe belediye başkanlıkları ...
Devrim Kök; Çırpınıyorum, çünkü...
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Gün Haber’den Aliseydi Karagöz'e konuştu. ...
 
Yok artık dedirtecek bir karar
Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediğini iddia eden Başbakan'dan yeni ...
Gürkut Acar; TBMM el koymalı
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne ...
Hasan Akalın AKP'den aday adayı oldu
Döşemealtı eski Belediye Başkanı Hasan Akalın, AKP'den aday adaylığı başvurusunu yaptı.
 
Adnan Yıldız; Denizlerin dalgasıyım
CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı İnş.Müh.Adnan Yıldız,CHP'nin ...
Gürkut Acar; 'Antalya Üniversitesi'ne haksızlık son bulsun'
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Antalya Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ...
Kepez'in 'Sarıgül'ü
AK Parti'nin eski Kepez Belediye Başkanı ve partinin kurucuları arasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva