Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
20 Ocak 2011 Perşembe - 12:25

Kocasına bakmadı dul maaşından oldu

Antalya'da mahkeme, 'hastalığı sırasında eşine bakmadığı' gerekçesiyle 56 yaşındaki Vildan Özberk için 'kusurlu eş' kararı verdi. Bunun üzerine eşin dul maaşını kesen Sosyal Güvenlik Kurumu, 10 ay boyunca ödediği 7 bin 768 lira 25 kuruşu da geri istedi.

Kocasına bakmadı dul maaşından oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Antalya’da pankreas kanserine yakalanan 13 yıllık eşi emekli 66 yaşındaki Mehmet Özberk’in, ölmeden 3 ay önce açtığı boşanma davasında mahkeme, 'hastalığı sırasında eşine bakmadığı' gerekçesiyle 56 yaşındaki Vildan Özberk için 'kusurlu eş' kararı verdi. Bunun üzerine eşin dul maaşını kesen Sosyal Güvenlik Kurumu, 10 ay boyunca ödediği 7 bin 768 lira 25 kuruşu da geri istedi.

İlk eşinden ayrılan 2 çocuk annesi Vildan Özberk, kendisi gibi eşinden boşanmış ve bir kız babası Mehmet Öztürk ile 1997 yılında evlendi. 2009 yılında Mehmet Özberk pankreas kanserine yakalandı. İddiaya göre Mehmet Özberk hastalığı sırasında kendisiyle hiç ilgilenmediğini iddia ettiği eşi Vildan Özberk’den boşanmak üzere 19 Eylül 2009 tarihinde Antalya 3'üncü Aile Mahkemesi'ne dava açtı ve İstanbul’da yaşayan kızı Emine Zümrüt Erdem’in yanına gitti. Ayrıca Gençlik Mahallesi'nde kız kardeşiyle ortak olduğu evinin hissesini, tedavi masraflarını karşılaması için kız kardeşine 30 bin lira karşılığında devretti. Mehmet Özberk, davayı açtıktan yaklaşık 3 ay sonra, 29 Aralık 2009 tarihinde Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görürken yaşamını yitirdi.

KIZI DAVAYI SÜRDÜRDÜ

Mehmet Özberk öldükten sonra eşi Vildan Özberk'e 776 lira tutarında dul maaşı bağlandı. Bu arada Özberk’in kızı Emine Zümrüt Erdem, babasının kendisine vasiyet ettiğini belirterek, Antalya 3'üncü Aile Mahkemesi'ndeki davaya müdahil oldu. Erdem, üvey annesi Vildan Özberk’in hastalığı boyunca babasına bakmadığını belirterek, "Babam hastanede yattığı süre içinde hiç gelmedi. Bu yüzden davayı devam ettirmek ve bu kadının kusurlu olduğunun tespitinin yaptırılmasını talep ediyorum" dedi.

'KUSURLU EŞ' KARARI

Mahkemede tanık olarak dinlenen Dr. Mehmet Korkmaz ve hemşireler de Emine Zümrüt Erdem’i desteleyecek şekilde, "Vildan Özberk hiçbir şekilde eşine bakmamıştır. Hastanede kendisiyle sürekli kızı ve kızkardeşleri ilgilenmiştir. Biz onun evli olduğunu bile bilmiyorduk" diye ifade verdi.

MAHKEMEDEN ÖRNEK KARAR

Bunun üzerine mahkeme, geçen 25 Mayıs'ta eşin kusurlu olduğuna karar verdi.

Mahkeme hakimi Bülent Sadırlı hüküm olarak yazdırdığı kararında, şu ifadelere yer verdi:

"Dinlenen davacı tanıkları, pankreas kanserinden yaşamını yitiren davacı kocanın hastalığı sırasında evde ve hastanede tedavi görürken, kadının kocası ile hiç ilgilenmediğini, yanında dahi olmadığını, en zor günlerinde kocasını yalnız bırakarak destek olmadığını belirtmişler ve davalı kadının kusurlu davranışları nedeniyle, taraflar arasındaki evlilik birliğinin temelinden sarsıldığının kabulünü gerektirir anlatımlarda bulunmuşlardır. Pankreas kanseri olan davacının yaşamının en zor günlerinde, hiç değilse manevi anlamda karısının desteğini beklemek ve bu günlerinde karısının yanında olduğunu görmek istemesi hakkıdır. Davalı kadın yönünden de bu durum hem yasal, hem insani, hem de vicdani sorumluluktur. Bu görevini yerine getirmeyen kadının davranışları, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olacak derecede kusurlu davranışlardır. Bu nedenle boşanmaya neden olan olaylarda kadının kusurlu olduğunun tespitine karar vermek ve hüküm kurmak gerekmiştir."

Mahkeme, 1000 lira tutarındaki avukatlık ücretini davalı Vildan Özberk’ten alınarak davacı Emine Zümrüt Erdem’e verilmesine de hükmetti.

SGK PARAYI GERİ İSTEDİ

Bu karar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Merkezi'ne iletilince, eşinin ölümü nedeniyle 776 TL dul maaşı bağlanan Vildan Özberk’ün maaşı kesildi. SGK'dan gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Kurumumuzdan 3211371646 tahsis numarası ile ölüm aylığı almakta olan Vildan Özberk’in aylığı, Antalya 3'üncü Aile Mahkemesi kararından dolayı 15 Ocak 2010 tarihi itibariyle kesilmiş olup, tarafına 15 Ocak 2010- 22 Kasım 2010 süresinde 7 bin 768 lira 25 kuruş yersiz ödeme yapılmıştır. Buna göre hak sahibine ödenen yersiz ödemenin borç yapılarak tahsil edilmesi gerekmektedir."

KARARA İTİRAZ EDECEK

SGK'nın yazısı  eline ulaşan Vildan Özberk şaşkına döndü. İtiraz edeceğini söyleyen Özberk, şunları anlattı:

"Eşim hastalandıktan sonra, durumu ağırlaşınca önce arabasını sattı. Bunun parasını kızına gönderdi. Ardından 13 yıldır oturduğumuz evimizi kızkardeşinin üzerine yaptı. Hemen ardından ise boşanma davası açtı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Halbuki hastalandığı günden itibaren ben baktım. Ne kız kardeşleri, ne de kızı yanındaydı. Ambulanslarla hastaneye taşıdım. Hep ben baktım ama şimdi kötü üvey anne oldum. Her şeyi yine anlarım ama eşime hastanede bakmadım diye SGK maaşımı keserek beni cezalandırmış mı oluyor bu durumda? SGK’dakiler benim boşanmama değil, kusurlu olduğuma karar veren mahkeme kararını yanlış anlamışlar. Bu yüzden maaşımı kesmişler."


Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)





 

 
Ataması yapılmadı ve…
 
Üniversiteyi üzen ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kundakta ehliyet
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 36 yaşındaki Mehmet Bütün'ün ehliyetinin ...
Kahramanlara ödül
Onlar Antalya'da geçtiğimiz yıl hiç beklenmedik anda kurtardıkları canlar ...
Organ bağışı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, cami önünde kurdukları ...
 
Hrant Dink anıldı
Gazeteci Yazar Hrant Dink ölümünün 4'ncü yıldönümünde Antalya'da anıldı. ...
Askerlik arkadaşı
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, 40 yıl önce birlikte askerlik yaptığı arkadaşlarına ...
Antalya’da siyasetin dengeleri değişecek
Antalya’da bir oluşum siyasetin dengesini değiştirecek çok önemli kararlar ...
 
Kablo hırsızları
Antalya'da 16 ayrı trafodan yaklaşık 1 ton bakır kablo çalan 3 şüpheli, ...
En yaşlı öğrenci
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 79 yaşındaki Ayşe Sertgöz'e, 'Ana Kız Okuldayız' ...
Şoförün talihsiz sonu
Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (ASAT) 1.5 ay önce şoför ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva