Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
16 Mart 2020 Pazartesi - 16:02

Koronavirüs taraması yalanıyla dolandırmaya çalıştılar

İZMİR'in Çeşme ilçesinde evlerin kapısını çalıp, sağlık görevlisi olduğunu söyleyerek, koronavirüs taraması yapacaklarını iddia eden kişiler, vatandaşları dolandırmaya çalıştı.

Koronavirüs taraması yalanıyla dolandırmaya çalıştılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çeşme ilçesine bağlı Fahrettinpaşa Mahallesi'nde kendilerini sağlık görevlisi olarak tanıtan ve koronavirüs taraması yapacaklarını söyleyen kimliği belirsiz kişiler, evlere girmeye çalıştı. Durumdan şüphelenen bir ev sahibi, Fahrettinpaşa Mahalle Muhtarı Rasim Özgül'e haber verdi. Bunun üzerine muhtar, sosyal medya üzerinden mahallelileri uyardı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise, "Koronavirüs testi ya da taraması için geldiklerini söyleyenlere inanmayın. Bu gibi durumlarda hemen polisi arayın" dedi.

'MAHALLELİYİ BİLGİLENDİRDİM'

Sosyal medyayı aktif kullanarak mahalleliyle sürekli iletişim halinde olduğunu anlatan Muhtar Rasim Özgül, "Bu olayı yaşayan kişi şüphelenip Sağlık Bakanlığı'na ait olan 184'ü aramış. Yetkililer, bakanlık olarak böyle bir ekip yollamadıklarını söylemiş. Ben de bu olaydan sonra mahallede yaşayanları bilgilendirdim. Vatandaşa duyarlı olmalarını, kapılarını bu kişilere açmamalarını söyledim. Dolandırıcılar evrimleşiyor, değişiyor durmadan. Vatandaşlara böyle bir durumla karşılaştıklarında 155'i aramalarını öneriyorum. İnsanlarımızın duyarlı olmalarını, virüsle ilgili konularda bilim insanlarını dinlemelerini istiyorum. Her önüne gelene inanmamaları gerekiyor, önemli bir konu. Her sokakta gönüllü sokak temsilcilerim var, biz onlarla birlikte çalışıyoruz. Bu konuda da iletişim ağımız sayesinde dolandırıcılara karşı dikkatliyiz" diye konuştu.

'ÜZÜLÜYORUZ'

Mahalle sakinlerinden Nurdan Ergun, "Bu tip şeyler daha önceden de oluyordu. Polis ya da savcı olduğunu söyleyen kişiler arıyordu. İsim, soy isim öğrenmeye çalıştıklarında, telefonu kapatıyordum. Benim evime gelirlerse, nereden geldiklerini sorup kimlik belgelerini sorgularım. Sağlık Bakanlığı çalışanı olup olmadıklarını öğrenmeye çalışırım. Kapıda gerekli görüşmeleri yapıp onları içeri almam. Dolandırıcılar çok çabuk organize olabiliyorlar. Ona şaşırıyorum. Koronavirüs yayılmaya başladığında hemen böyle bir yol bulmuşlar. Üzülüyoruz bu durumlara, özellikle de Çeşme'de olmaması gereken şeyler" şeklinde konuştu.

'ORTALIK ÇOK KÖTÜ'

Dolandırıcılara karşı dikkatli olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Sevil Öter ise, "Benim evime hiç gelen olmadı. Uyarılar, mesajlar geliyor. Dikkate alıyoruz. Kapıları açmazsak iyi olur. Ama ben genelde açıyorum kapımı. Allah korusun dolandırıcılar gelirse ne yaparım bilmiyorum. Fırsat olursa polisi ararım. Ortalık çok kötü, Allah sonumuzu hayır etsin. Çocuklarım da beni uyarıyor sürekli" dedi.

Kapısına koronavirüs taraması için çalanlar olursa ne yapacağını anlatan Ömer Budak, "Önce polisi ararım. En iyisi bu, başka yapacak bir şey yok. Önlem almak lazım" dedi.

Dolandırıcıların her türlü olaydan faydalandıklarını belirten Meniha Taşkın, "Hijyene dikkat ediyoruz ama bu virüsü çok abarttılar. Evime gelseler eve almam herhalde. Hastane var, ne gerek var eve gelmelerine? Ben zaten pek güvenmiyorum. Dolandırıcılara bahane oldu" diye konuştu.

?Polis, olayla ilgili araştırma başlattı.

TURKIYE'DE DE KORONAVIRUS VAKALARININ ARTMASINDAN SONRA DOLANDIRICILAR DA BOS DURMADI. IZMIR'IN CESME ILCESINDE EVLERIN KAPISINI CALIP, SAGLIK BAKANLIGI GOREVLISI OLDUGUNU IDDIA EDEN KISILER, VATANDASLARI DOLANDIRMAYA CALISTI. SUPHELENEN BIR EV SAHIBI MUHTARA HABER VERDIKTEN SONRA MUHTARLIK VE IZMIR VALILIGI DE KONUYA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI. SEVIL OTER (FOTOGRAFTA).(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

TURKIYE'DE DE KORONAVIRUS VAKALARININ ARTMASINDAN SONRA DOLANDIRICILAR DA BOS DURMADI. IZMIR'IN CESME ILCESINDE EVLERIN KAPISINI CALIP, SAGLIK BAKANLIGI GOREVLISI OLDUGUNU IDDIA EDEN KISILER, VATANDASLARI DOLANDIRMAYA CALISTI. SUPHELENEN BIR EV SAHIBI MUHTARA HABER VERDIKTEN SONRA MUHTARLIK VE IZMIR VALILIGI DE KONUYA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI. NURDAN ERGUL (FOTOGRAFTA).(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

TURKIYE'DE DE KORONAVIRUS VAKALARININ ARTMASINDAN SONRA DOLANDIRICILAR DA BOS DURMADI. IZMIR'IN CESME ILCESINDE EVLERIN KAPISINI CALIP, SAGLIK BAKANLIGI GOREVLISI OLDUGUNU IDDIA EDEN KISILER, VATANDASLARI DOLANDIRMAYA CALISTI. SUPHELENEN BIR EV SAHIBI MUHTARA HABER VERDIKTEN SONRA MUHTARLIK VE IZMIR VALILIGI DE KONUYA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Karadeniz’de balık avı sezonu erken kapanıyor
 
Finike'de muhtarlar toplantısı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz’de balık avı sezonu erken kapanıyor
KARADENİZ’de artan hava sıcaklıkları ile balık sürüleri kuzeye yönelmeye ...
Amerika’daki Türkler tarafından yılın fark yaratan öğretmeni seçildi
BALIKESİR’in Sındırgı ilçesindeki Yüreğil Mahallesi İlkokulu’nda öğretmenlik ...
Umreden dönenlerin taşındığı otobüsler, dezenfekte edildi
ANKARA'da, umreden dönen vatandaşları Esenboğa Havalimanı'ndan Gölbaşı ...
 
Koronavirüs önlemleri mutfaklara da yansıdı
KORONAVİRÜSÜN yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınıyor. ...
Şiddetli rüzgar, aydınlatma direğini devirdi
DÜZCE'de, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle ...
Annesinin öldürdüğü bebeğin cesedini arama çalışmasına son verildi
ADIYAMAN'da, annesi tarafından öldürdükten sonra çöp konteynerine atılan ...
 
Bekçilere pompalı tüfekle ateş açtı, karşı ateşte öldü
TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde şüpheli araç ihbarı üzerine olay ...
Gülistan'ı arama çalışmalarında 72'nci gün
TUNCELİ'de, 72 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu ...
Bağcılar'da tekstil atölyesinde yangın
BAĞCILAR'da bir tekstil atölyesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva