AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
25 Temmuz 2018 Çarşamba - 16:08

Küle dönen fabrika için Antalya iş dünyasından örnek dayanışma

DÖŞEMALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD), üyelerinden gelen yoğun talep üzerine, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), çıkan yangında tamamen küle dönen Kar-Yapı firmasının yalıtım malzemeleri üreten fabrikasının yeniden inşası ve personel ihtiyacının karşılanması için fabrika sahibi

Küle dönen fabrika için Antalya iş dünyasından örnek dayanışma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya OSB'de geçen pazartesi günü elektrik aksamındaki arızadan çıktığı tahmin edilen ancak itfaiye raporuyla kesin sonucu belirlenecek yangında tamamen küle dönen 20 bin metrekare kapalı alana sahip Kar-Yapı A.Ş. firmasına ait fabrikanın 6 ay içerisinde yeniden inşa edilerek faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Antalya iş dünyasının sevilen isimlerinden Köksal Sarı'ya ait fabrikanın tamamıyla küle dönmesi büyük üzüntü yarattı. 250'ye yakın çalışanı bulunan fabrikanın yeniden inşa edilerek üretime kaldığı yerden devam etmesi ve bugünkü şartlarda hem personelinin korunması hem de olası maddi zorlukların aşılması amacıyla iş dünyası örnek bir dayanışma sergiliyor.

DÖSİAD KAMPANYA BAŞLATTI

Antalya OSB yönetimi, Köksal Sarı'nın da yönetim kurulu üyesi olduğu DÖSİAD, OSB'deki diğer fabrika sahipleri başta olmak üzere Antalya iş dünyasından çığ gibi yardım talepleri geliyor. Bu kapsamda çoğunluğu OSB'deki fabrika sahiplerinden oluşan 130 üyeli DÖSİAD, üyelerinden gelen yoğun talep üzerine gelecek hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısında maddi destek konusunu gündeme alacak. İş dünyası temsilcilerinin, Köksal Sarı'nın "Hiçbir maddi problemim yok. Fabrikamızı 6 ay içerisinde yeniden hayata geçireceğiz" şeklindeki açıklamasına rağmen, DÖSİAD üyesi iş insanları 50'şer bin TL toplayarak, hem fabrikanın 250 personelinin ihtiyaçlarını hem de bu zor süreçte fabrikanın yeniden ayağa kaldırılması yönünde bir çalışma gerçekleştirecek.

ÜYELERDEN YOĞUN YARDIM TALEBİ

Demirören Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, bu konuda üyelerinden yoğun talep aldıklarını belirterek, "Biz de fabrika sahibi üyemiz Köksal Sarı'ya bu konuda teklifte bulunduk. 'İhtiyacım yok' yanıtı almamıza rağmen üyelerimizin, DÖSİAD aracılığıyla 50'şer bin TL yardım kampanyası düzenlenmesi çağrısı çığ gibi büyüdü. Önümüzdeki hafta yapılacak DÖSİAD yönetim kurulunda konu görüşülecek ve yönetim kurulu kararıyla isteyen üyelerden 50'şer bin TL toplanacak. DÖSİAD yönetim kurulu üyesi olan kardeşimiz Köksal Sarı'nın yeniden toparlanma sürecinde, fabrikanın yeniden ayağa kaldırılması ve personelin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bir çalışma yapacağız. Üyelerimiz ciddi bir şekilde maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Özellikle maddi destek çağrısı çok ciddi boyutlarda" dedi.

Firmanın 6 ay içerisinde fabrikayı yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başladığını anlatan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ise "Firma çok kuvvetli bir yapıya sahip. Bir eleman bile çıkartmadan yeniden yapılanmasını yapacak ve üretime başlayacak" dedi. Başkan Bahar, yangının kesin nedeninin belirlenmesi ve maddi zararın boyutuyla ilgili teknik uzmanların çalışmalarının devam ettiğini, en kısa raporların hazırlanarak bilgi verileceğini kaydetti.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDE (OSB), CIKAN YANGINDA TAMAMEN KULE DONEN KAR-YAPI FIRMASININ YALITIM MALZEMELERI URETEN FABRIKASININ YENIDEN INSASI VE PERSONEL IHTIYACININ KARSILANMASI ICIN FABRIKA SAHIBI KOKSAL SARI'NIN YARDIM TALEPLERINI GERI CEVIRMESINE RAGMEN DOSEMEALTI SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI (DOSIAD), UYELERINDEN GELEN YOGUN TALEP UZERINE 50'SER BIN TL'LIK KAMPANYA BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDE (OSB), CIKAN YANGINDA TAMAMEN KULE DONEN KAR-YAPI FIRMASININ YALITIM MALZEMELERI URETEN FABRIKASININ YENIDEN INSASI VE PERSONEL IHTIYACININ KARSILANMASI ICIN FABRIKA SAHIBI KOKSAL SARI'NIN YARDIM TALEPLERINI GERI CEVIRMESINE RAGMEN DOSEMEALTI SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI (DOSIAD), UYELERINDEN GELEN YOGUN TALEP UZERINE 50'SER BIN TL'LIK KAMPANYA BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDE (OSB), CIKAN YANGINDA TAMAMEN KULE DONEN KAR-YAPI FIRMASININ YALITIM MALZEMELERI URETEN FABRIKASININ YENIDEN INSASI VE PERSONEL IHTIYACININ KARSILANMASI ICIN FABRIKA SAHIBI KOKSAL SARI'NIN YARDIM TALEPLERINI GERI CEVIRMESINE RAGMEN DOSEMEALTI SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI (DOSIAD), UYELERINDEN GELEN YOGUN TALEP UZERINE 50'SER BIN TL'LIK KAMPANYA BASLATTI.(GULTEKIN GENCER)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Irak uyruklu 3 DEAŞ'lıya 9'ar yıl hapis
 
'Kendi yaramızı yardımla değil kendimiz saracağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşuların taşlı, sopalı 'dedikodu' kavgası
ANTALYA'da iki komşu aile arasında 'dedikodu' yüzünden taşlı, sopalı kavga ...
Demirtaş'a hakaret davası yeniden görülecek
ANTALYA'da, sosyal medyadan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ...
Sünnet şöleninin halay başı Mahmut Tuncer
MURATPAŞA Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği sünnet şöleninde ...
 
Genç avukatlara geçici ofis
ANTALYA Barosu, stajını tamamlayarak mesleğe yeni başlayan genç avukatlara ...
Serik'te sokak hayvanları için kampanya
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Sokak hayvanları için el ele' kampanyasıyla ilgili toplantı yapıldı.
Serik ve Manavgat'ta yolsuzluk operasyonu; 31 gözaltı
ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım ...
 
Hükümete ekonomi çağrısı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, ekonominin ...
Muratpaşa'da vergi borcu yapılandırma mesaisi
MURATPAŞA Belediyesi, 31 Temmuz'da sona erecek vergi borcu yapılandırmasından ...
Alanya'da tatilciler plajları doldurdu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerli ve yabancı tatilciler, plajlara akın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva