AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
23 Haziran 2023 Cuma - 15:39

Lenf Drenajı Nedir? Neden Uygulanır?

Formda, şekilli ve iyi görünümlü bir vücuda sahip olmak isteyen kişilere yönelik olarak günümüzde çok çeşitli çözümler sunulmaktadır.

Lenf Drenajı Nedir? Neden Uygulanır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Estetik cerrahi prosedürlerin uzun iyileşme süresini, kesi yapılması ve genel anestezi uygulanması gerekliliğini ortadan kaldıran medikal estetik prosedürler sağladıkları faydalar nedeniyle son zamanlarda giderek artan bir sıklıkta tercih edilmektedir. Lenf drenajı ve lipoliz gibi çeşitli prosedürler sayesinde kişiler daha iyi bir vücut imajına sahip olabilmektedir. Uzman Dr. Şafak Göktaş lipoliz ve lenf drenajı başta olmak üzere medikal estetik uygulamalardaki başarısıyla alanının önde gelen isimleri arasında yer almaktadır. Siz de daha iyi bir görünümü hedefliyorsanız Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilir, size özel yapılan planlamalar ve gerçekleştirilen başarılı uygulamalarla görünümünüzü yenileyebilirsiniz.

Lenf drenaj sistemi, vücudun bağışıklık ve savunma sistemine dair görevlerini eksiksiz bir şekilde ve yavaşlamadan yerine getirmesini sağlayan en önemli unsur olarak kabul edilir. Bunun temel nedeni, lenf drenaj sisteminin vücuttaki lenf sıvısının sağlıklı bir şekilde dolaşımı konusunda kritik bir role sahip olmasıdır.

Renksiz bir sıvı olan ve “ak kan” olarak da adlandırılan lenf, vücudun sıvı dengesinin korunmasını sağlar. Lenf, bakterileri ve yabancı hücreleri dokulardan uzaklaştırır. Kanallardan ve kanalcıklardan oluşan özel toplardamar ağını kullanır ve kan damarlarına erişir. Kandan daha yavaş bir akışkanlığa sahiptir. Ayrıca lenf drenaj damarlarında, kan damarlarına göre daha az basınç vardır. Lenf damarlarındaki hücre geçirgenliği, kılcal damarların duvarlarına göre daha fazladır. Lenf drenaj damarları, sıvının kalbe ilerleyebilmesi için tek taraflı yöne sahiptir ve içinde kapakçıklar vardır. Lenf sıvısı kalbe ilerlerken 3 mm’den 3 cm’e kadar farklı genişliklere sahip lenf bezlerinden geçer, kalbe kadar ulaşır. Sünger benzeri bir yapıya sahip olduğundan içinden geçen sıvıyı da süzebilmektedir.

Lenf bezleri vücudun belirli bölgelerinde gruplar halinde bulunmakta olup görsel olarak yuvarlak ya da oval şekilli bir fasulyeyi anımsatırlar. Böylece vücudun belirli bir bölgesinden her merkez noktaya lenf sıvısı akışı olur. Uygulanan sağlıklı bir beslenme programı sayesinde boşaltılan yağ hücrelerinin, pasif jimnastikle sıkılaştırılması sağlanabilir.

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf drenaj masajı, lenf drenaj makinesiyle yapılır. Amacı, vücutta bulunan ve hücreleri besleyen renksiz sıvının dolaşımını hızlandırmaktır. Böylece boşalan yağ hücresi bölgelerinin görünümünü düzeltmek ve sıkılaşma sağlamak mümkündür. Ayrıca lenf drenaj masajı, kas sistemi üzerinde de çeşitli faydalara sahiptir. Vücut sistemine yaptırılan hareketler, damarlardaki lenfatik akışı iter ve sistemde düz kasların bulunduğu bölgelere etki etmesini sağlar. Diğer bir deyişle lenf drenajı, kandaki serbest dolaşımda yer alan yağ asitlerinin kolayca yakılmasına katkıda bulunur.

Fazla kilosu ya da selüliti olan veya adet dönemi gibi belirli dönemlerde vücudunda ödem biriken kişiler için lenf drenaj masajı etkili bir çözüm olabilir. Lenf drenaj masajı, parmak uçlarından başlanarak yukarı doğru yapılır. Düzenli aralıklarla basınç uygulanması yoluyla hem cilt kalitesinin artırılması hem gözle görülür bir incelme ve sıkılaşma sağlanması mümkün olur.

Manuel lenf drenajı masajı, vücudun lenf sistemini elle manipüle etme yoluyla uygulanır. Bu sayede bloke olmuş haldeki lenf sıvısının serbest akımını sağlamak mümkündür. Lenf drenaj masajı, dolaşım bozukluğunun neden olduğu pek çok farklı rahatsızlık için uygulanabilir. Tek başına bir çözümdense lenf drenaj masajı destekleyici bir prosedür olarak kabul edilir.

Şişme, ödem, akne, toksin birikimi, bacaklarda şişme, çeşitli cilt sorunları, selülit, kilo problemi, kabızlık, hazımsızlık, regl öncesi gerginlik, hormonal dengesizlik, sinüzit, tekrarlayan enfeksiyonlar, romatizma, üst solunum yolu hastalıkları, eklem iltihaplanmaları, romatizma, yorgunluk ve gerginlik başta olmak üzere pek çok farklı durumda lenf drenaj masajı uygulanması gündeme gelebilir.

Lenf Drenaj Masajının Faydaları

Lenf drenaj masajı, vücuttaki ödem ve şişliklerin giderilmesini sağlar. Çeşitli nedenlere bağlı olarak vücutta biriken toksinlerin atılması sürecini destekler. Ayrıca ciltteki selülit görünümünün düzeltilmesine de yardımcı olur. 

Lenf drenaj masajı hazımsızlık ya da kabızlık sorunu yaşayan kişilerin metabolizmasının hızlandırılması noktasında önemli bir etkiye sahiptir. Vücuttaki gerginliğin azaltılmasında rol oynamasının yanı sıra vücuttaki kas hareketlerini düzenler ve kan dolaşımını hızlandırarak stresi azaltır. 

Metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırma etkisiyle uykusuzluk sorununun giderilmesine de katkıda bulunur. Vücuttaki kolajen üretimini tetikleyen lenf drenaj masajı ciltteki ince çizgilerin azalmasına ve daha genç bir cilt görünümüne sahip olmaya yardımcı olur.

Lenf sistemi, vücut bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur. Vücut dokularında bulunan atıklar ile toksinlerin giderilmesi aşamasında lenfatik sistemdeki sıvının önemli bir rolü bulunur. Lenf sıvısı, bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak vücutta birikebilir. Terapötik bir masaj tedavisi olarak tanımlanabilen lenf drenaj masajı kapsamında lenf bezleri yönünde çok hafif bir basınçla uzun, nazik ve ritmik vuruşlar yapılması yoluyla vücuttaki toksinlerin azaltılması hedeflenmektedir.

 
Otomobil dereye uçtu; 4 yaralı
 
Antalya'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böbrek Yetmezliğinde Beslenme Önerileri
Böbrek yetmezliği yaşayan kişiler için beslenme şekli çok büyük önem arz etmektedir.
Vajinal Kaşıntıya Doğal Çözüm? Vajinal Kaşıntı Neden Gece Artar?
Vajinal kaşıntıya çözüm olarak birçok yöntemi yazımızda bulabilirsiniz. ...
0-3 Yaş Çocuk Etkinlikleri Eğitimi
Çocukların ilk üç yılı, hayatlarının en önemli dönemlerinden biridir. ...
 
Sanal Ofis Online Hizmetleri
Günümüzde işletmeler, giderek artan rekabet ortamında farklılaşmak ve ...
Denizli Oto Kiralama Hizmetleri
Denizli'de birçok oto kiralama şirketi bulunmaktadır.
Evinizi Korumanızı Sağlayacak Mantolama Filesi Modelleri Sıva Filesi’nde
Gerek enerji tasarrufu sağlamak gerek gelişen çevre bilincinin gerekliliklerini ...
 
Köklü Demir-Çelik Markası: Metal Art San
Türkiye'nin önde gelen demir-çelik markalarından biri olan Metal Art San, ...
Uygun Fiyatlarla PUBG Mobile Hesap Al
PUBG Mobile, dünya genelinde milyonlarca oyuncuya sahip popüler bir mobil ...
Delta Plus İş Güvenliği Malzemeleri ve Ansell Eldiven Ürünleri
İş güvenliği herhangi bir iş yerinde çalışanların güvenliğini ve sağlığını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva