12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
3 Haziran 2023 Cumartesi - 10:41

Lösemili Öykü Arin için donördü, başkasına can oldu

İZMİR'de lösemiyle mücadele eden Öykü Arin Yazıcı (8) adına düzenlenen 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasına destek veren donörler, başka canlara umut olmaya devam ediyor.

Lösemili Öykü Arin için donördü, başkasına can oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de yaklaşık 5 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan 2019'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca aynı yıl 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak, enfeksiyon kapmaması için özen gösterilen Öykü Arin, hasta olmamak için büyük uğraş verdi. 2020 yılı ağustos ayında İzmir'deki evine dönen Öykü Arin, sık sık Antalya'ya gelip kontrollerine devam ediyor.

ÖYKÜ ARİN, KARDEŞİYLE TAM UYUMLU

Yarı uyumlu nakil nedeniyle zaman zaman kronik ilik savaşı veren Öykü Arin, 2021 yılında ilkokula başladı. 2021 Kasım ayında kardeşi 'Arkadaş Ekim'i kucağına alan Öykü Arin, ilk kez ablalık duygusunu tattı. Arkadaş Ekim'in Öykü Arin ile doku tipinin tam uyumlu olduğu tespit edildi.

HER HAFTA EŞLEŞME HABERİ ALINIYOR

2018 yılında başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasının halen onlarca çocuğa umut olmaya devam ettiğini anlatan Eylem Şen Yazıcı, kampanyayla hemen hemen her hafta güzel haberler aldıklarına dikkati çekti. 4,5 yıl önce Çiğdem Öztürk'ün Öykü Arin'e donör olmak için kök hücre bağışı yaptığını, geçen mart ayında başka biriyle eşleşerek nakil yapıldığını anlatan Yazıcı, “Çiğdem Öztürk bir video hazırladı ve bizlerle paylaştı. Onun anlattığı gibi nakil hiç korkulacak bir şey değil. Donör olduğunuz ve biriyle eşleştiğiniz zaman narkozsuz ameliyatsız birine hayat verebilirsiniz. O yüzden donör olun ve asla vazgeçmeyin. Çocuklara, yetişkinlere umut olun. Bir anneye, babaya, ağabeye umut olabilirsiniz. Çünkü kök hücre bağışı gerçekten hayat kurtarıyor" dedi.

YARI UYUMLU NAKLİN ÜZERİNDEN 4 YIL GEÇTİ

Öykü Arin'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Eylem Şen Yazıcı, babasından yarı uyumlu nakil olmasının üzerinden tam 4 yıl geçtiğini hatırlattı. Yazıcı, “Tam uyumlu bir donör olmadığı için yarı uyumlu nakil olmuştu. Sürecimiz devam ediyor. Öykü Arin 3'üncü sınıfa geçecek artık. Çok daha güçlü, çok daha neşeli. Neşesi, gücü kuvveti yerinde. 5 yıl tamamlandığında çok daha içimiz rahatlamış olacak" diye konuştu.

'DONÖR OLMAKTAN KORKMAYIN'

Öykü Arin'in annesine video çekip gönderen Çiğdem Öztürk ise “2018 yılında kampanyayı duyar duymaz Kızılay'a donör olmak için başvurmuştum. 2023'ün mart ayında Sağlık Bakanlığı'ndan aranarak eşleşmem gerçekleştiği haberini aldım. Bazı tetkikler ve prosedürlerin ardından acısız, narkozsuz, ameliyatsız bir yöntem olan aferez yöntemiyle aşıyla çoğaltılan kök hücrelerim alıcıya nakledildi. Lütfen donör olmaktan korkmayın. Bir cana can olun" dedi. Öykü Arin için de özel video çeken Çiğdem Öztürk, “Öykü'cüm senin sayende donör oldum. Bir cana can oldum. Güzel annenin ve senin koca yüreğinden öpüyorum. Ne kadar büyük bir destan yazdığını büyüyünce daha iyi anlayacaksın. Ömrün güzel olsun" dedi.

IZMIR'DE YAKLASIK 5 YIL ONCE JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KOYULAN OYKU ARIN YAZICI (ANNESI ILE), TEDAVISI ICIN ANTALYA'YA GETIRILDI. ANNE EYLEM SEN YAZICI VE BABA CAGDAS YAZICI TARAFINDAN 'OYKU ARIN'E UMUT OL' KAMPANYASI BASLATILDI. YURT ICINDE VE DISINDA BINLERCE KISI, OYKU'YE UMUT OLABILMEK ICIN KOK HUCRE BAGISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE YAKLASIK 5 YIL ONCE JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KOYULAN OYKU ARIN YAZICI (AILESI ILE) , TEDAVISI ICIN ANTALYA'YA GETIRILDI. ANNE EYLEM SEN YAZICI VE BABA CAGDAS YAZICI TARAFINDAN 'OYKU ARIN'E UMUT OL' KAMPANYASI BASLATILDI. YURT ICINDE VE DISINDA BINLERCE KISI, OYKU'YE UMUT OLABILMEK ICIN KOK HUCRE BAGISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE YAKLASIK 5 YIL ONCE JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KOYULAN OYKU ARIN YAZICI, TEDAVISI ICIN ANTALYA'YA GETIRILDI. ANNE EYLEM SEN YAZICI VE BABA CAGDAS YAZICI TARAFINDAN 'OYKU ARIN'E UMUT OL' KAMPANYASI BASLATILDI. YURT ICINDE VE DISINDA BINLERCE KISI, OYKU'YE UMUT OLABILMEK ICIN KOK HUCRE BAGISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE YAKLASIK 5 YIL ONCE JUVENIL MIYELOMONOSITIK LOSEMI (JMML) TESHISI KOYULAN OYKU ARIN YAZICI (KARDESI ILE), TEDAVISI ICIN ANTALYA'YA GETIRILDI. ANNE EYLEM SEN YAZICI VE BABA CAGDAS YAZICI TARAFINDAN 'OYKU ARIN'E UMUT OL' KAMPANYASI BASLATILDI. YURT ICINDE VE DISINDA BINLERCE KISI, OYKU'YE UMUT OLABILMEK ICIN KOK HUCRE BAGISINDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

IZMIR'DE LOSEMIYLE MUCADELE EDEN OYKU ARIN YAZICI (8) ADINA DUZENLENEN 'OYKU ARIN'E UMUT OL' KAMPANYASINA DESTEK VEREN DONORLER, BASKA CANLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDIYOR. KAMPANYA ICIN 2018 YILINDA DONOR OLAN, MART AYINDA BASKA BIR HASTAYLA ESLESIP SIFA OLAN CIGDEM OZTURK (FOTODAKI), OYKU'CUM SAYENDE BASKA BIR CANA CAN OLDUM. NE KADAR BUYUK BIR DESTAN YAZDIGINI BUYUYUNCE DAHA IYI ANLAYACAKSINO DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Yangın uçakları Antalya'da göreve hazır
 
Antalya'da 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın uçakları Antalya'da göreve hazır
TÜRKİYE'de 1 milyon 177 bin hektar orman alanıyla ilk sırada yer alan ...
Antalyalı vekil ilk siyasi eylemini Erdoğan'a karşı yaptı
28. Dönem Milletvekilleri TBMM’de yemin ederek görevlerine başladı. Bu ...
UPL, Antalya'da ilk seferine çıktı
ANTALYA'da yapımı tamamlanan dünyanın en büyük su altı araştırma gemilerinden ...
 
Şehit öğretmenin babası Antalya'da toprağa verildi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Şehit Öğretmen Mustafa Sadettin Küçük'ün yaşamını ...
Miss Mediterranean güzelleri finale Antalya'da hazırlanıyor
Miss Mediterranean Güzellik Yarışması'nın 12 yarışmacısı, final gününe ...
Antalya Polisi'nden sahte bebek maması operasyonu
ANTALYA Polisi, internet üzerinden sahte, tarihi geçmiş bebek maması ve ...
 
Antalya'da deriden sanat eserleri ürettiler
ANTALYA'da deri işleme sanatına ilgi her geçen gün artıyor. Genç ve yetişkin ...
Kepez’e bir spor salonu daha geliyor
Fatih Selek Ali Işıkhan Anaokulu Spor Salonu temel atma töreninde konuşan ...
ATB, mayıs hal endeksini açıkladı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Mayıs ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva