Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
9 Mayıs 2020 Cumartesi - 10:07

MEB tavsiye etti: Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu'

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sezai Karakoç'un yazdığı “Sağcıların Allah topluluğu, solcularınsa şeytan topluluğu” gibi pek çok skandal ifadenin yer aldığı "Diriliş Neslinin Amentüsü Kitabı"ndan binlercesini satın alıp dağıttı.

MEB tavsiye etti: Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sezai Karakoç'un yazdığı “Sağcıların Allah topluluğu, solcularınsa şeytan topluluğu” gibi pekçok skandal ifadenin yer aldığı "Diriliş Neslinin Amentüsü Kitabı"ndan binlercesini satın alıp dağıttı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 12 bin kitap satın olarak dağıttı. Satın alınan 12 bin kitaptan dört bininin “Sağcıların Allah topluluğu, solcularınsa şeytan topluluğu olduğu" gibi skandal ifadelerin yer aldığı “Diriliş Neslinin Amentüsü” kitabı olduğu ortaya çıktı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre müdürlük, Sezai Karakoç'a ait üç farklı kitaptan dörder bin adet olmak üzere toplam 12 bin adet kitap alımı için 18 Şubat’ta ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulü yönetimiyle düzenlenen ihale 290 bin TL teklif veren Kitap Rengi Kitapevi ve Yayınevi Hizmetleri Şirketi'nde kaldı ve 2 Mart’ta da sözleşme imzalandı.

MEB DE TAVSİYE ETTİ

Müdürlüğün dört bin adet satın aldığı Karakoç'un “Kuran’da sağcılar; Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır” denilen kitabının Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere ve öğretmenlere tavsiye ettiği kitaplar listesinde de yer aldığı öğrenildi.

Sağ ve sol kavramlarının olmadığı dönemde Kuran'da sağ ve solun tanımlandığını ileri süren kitapta yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

“İnsanları da şöyle bölümlüyorum: Hakikate uyanlar; sağcılar, karşı çıkanlar; solcular, bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler. İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık solculuktur benim gözümde. Gerçek sağ, Kuranda tanımlanmıştır. ‘Kuran’da sağcılar; Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk’ olarak vasıflandırılmıştır.”

İhale ilanındaki bilgilere göre, “Karakoç’un Gün Doğmadan isimli kitabından bin adeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara, üç bin adeti Gençlik ve spor İstanbul İl Müdürlüğü’ne, Diriliş Neslinin Amentüsü isimli kitabın iki bin adeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara, iki bin adeti Gençlik ve spor İstanbul İl Müdürlüğü’ne İnsanlığın Dirilişi adlı kitabın bin adeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara, üç bin adeti Gençlik ve spor İstanbul İl Müdürlüğü’ne” teslim edildi.

 
TEB Başkanı Çolak'tan maskede merdiven altı üretim uyarısı
 
Bahar yağmurlarıyla ayçiçeğinde yüksek verim bekleniyor
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alp Ayan 27 Haziran 2020 Cumartesi 18:38

‘Sağ’ ve ‘Sol’ kavramları, 18. Yüzyılın sonlarında Fransız İhtilali sonrası oluşturulan Mecliste; ‘statükonun büyük oranda korunması’nı isteyen, yani ‘değişim’e karşı çıkan zengin ve burjuvalar ile ‘aristokrasi artıklaları’ ve Klise temsilcilerinin: Başkanlık Koltuğunun sağ tarafına... köklü bir değişim talebi ile ‘Özgürlük; Eşitlik ve Kardeşlik Bayrağı’nı yükselten devrimci ve halkçıların ise ‘sol’a konumlanmasından gelir. Mesela Victory (yani ‘zafer’) sözcüğünden hareketle ‘V’nin müttefik güçlerin 2. Dünya Savaşının ‘kazanan’ı olacağına inancını göstermek üzere ilk kez Winston Churchill 2 ve 3. parmaklarını aralayıp diğerlerini ise kapatarak havaya kaldırması ile simgeleşmiş ve giderek ‘zafere inanç’ anlamında kabul görmüştür. Onyıllar sora ise FKÖ Lideri Yasser Arafat BM Genel Kurulu’nda konuşma yapmak üzere davet edildiğinde; ABD vize vermeyerek katılımını engellemeye kalktığında... tüm Genel Kurul Avrupaya taşınarak Arafat’a kürsüyü verdiklerinde Arafat Salona bir elinde ‘Güvercin’ diğer yumruğu ise sıkılı sadece 2 ve 3. parmakları aralı girdiğinde; “Ya onurlu barış... ya da ‘Bismillah, Bismil Tavra’ (‘Zafere kadar Allahın ve Devrimin adı ile) sloganı ile girdiğinde; artık ‘V’de içkin direnişin güncel anlamı oldukça farklılaşıp derinleşerek Emperyalizm ve tüm işbirlikçilerine karşı dünya çapındaki Direnişin sembolü halini almıştı... onyıllar daha geçtiğinde ise Finans Oligarşi ve Wall Street’e karşı eylemlerden başlayarak günümüze dek kullanılmakta olan {popüler bir ‘İspanyol dizisi’ ile ve (‘Çiao Bella’nın da katkısı ile) dünya çapında tanınır hale gelen (bıyıkları yukarı doğru burkulmuş Dali benzeri bir figür görünümündeki tek tip maske’ ile tanımlanan} ‘V’andetta’ da benzer köklerden beslenmektedir. Yani, ‘Büyük İnsanlığın’ gereksinimi yönünde gelişim, değişim, dönüşüm ve o birikim üzerinden ‘sıçrama’ yaşayan sadece toplumlar değil, kavramlardır da sıklıkla. Haa, bunu ‘geriye doğru’ yapmaya ya da tarihi çağlar öncesine doğru bükmeye dönük çabalar (zaten öznesinin dahi hiç inanmadığı ve hemen daima) ‘arpalık’, ‘gündelik çıkar’ arayışı; yani oportünizm olabilir olsa olsa. Bu da sanırım, herhangi bir boyutu ile ve asla ‘Büyük İnsanlık’ için gündem olamaz!

Yorumu oyla      1      1  
Yüksel Tunahan 24 Haziran 2020 Çarşamba 00:49

Böyle saçmalık olmaz. Sağ sol görüş 1900 lerde ortaya çıktı. Bir şair kendi fikrini Kurana nasıl mal eder? Gerçekler bu kadar saptırılmaz. Dinimize en büyük zararı bu zihniyet veriyor. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet Mehmet Huseyin 23 Haziran 2020 Salı 10:23

Ey Benim halla sessiz sedasiz korkak halkim, göruyorsunuz bu sessizlikten en iyi yararlanarak bu kitabi yazan adamin FIZIGINE bakin en ufak bir NUR U ILAHI yok suratinda , tam bir seytan tabiiki Reis sessiz sedasiz destekliyor bu cahil cuhelayi, ve bu adamlar, biz LAIK ulkesini seven Halkin korkaligindan istifade ederek yazan bu insanlar utanmadan ulkeyi DINLILER DINSIZLER, ERDOGANCI VE ERDOGANCI OLMAYANLAR diye Adim Adim ulkeyi bir IC HARBE GÖTURUYOR, biraz daha beklersek halki olarak ulkenin bilinki bu guzelim ulke ayagimizin altindan kayma yolunda, DUYURULUR !

Yorumu oyla      1      1  
Aysel karatas 23 Haziran 2020 Salı 09:49

Allah kitapta boyle yaziyorsa sagcilarida solcularida o yaratti seytani melegide o yaratti Allah yarattigi kullari arasinda neden ayirim yapiyor o zaman tek bir insan tek bir irk yaratsaydi boyle mahluklarada mazeme vermeseydi

Yorumu oyla      1      1  
Cemal ÖZTÜRK 22 Haziran 2020 Pazartesi 20:21

Sayın demek bile içimden gelmiyor Ey Sezai yaratığı Kur''an''ın hangi suresinin kaçıncı ayetinde senin söylediklerini yazıyor Çok merak ediyorum Bunu açıkla Herkes kulağından okusun senin Sabit fikirli kör düşüncelerinde insanları yönlendirme bu bir Adilik dir böyle saçma sapan düşünceleri gençlerimizin kafasına yerleştirmeye çalışıp insanları küçük bulaştırmayın size yakışmıyor bunun günahı mebari büyüktür Allah sorarsa çiline çocuğuna ailene ve sana bunun hesabının altından kalkamazsın Derhan bu yalan yanlış bilgileri düzelt Beni tavsiye ederim Cenabı Mevlam sizi bildiği gibi islah etsin

Yorumu oyla      1      1  
İlhan Bayrak 22 Haziran 2020 Pazartesi 12:22

Solculuk insanı sevmektir.Solculuk hak,hukuk ve adalet ten taraf olmaktır. Solcular milletinde devletinde malını korur, çalmaz. Solcular dini şahsi çıkarlarına alet etmez. Bu kişi ifadeleriyle kendi şeydanlığını açık etti.

Yorumu oyla      1      1  
İblis 21 Haziran 2020 Pazar 14:23

Öyleyse Şeytan iyidir.

Yorumu oyla      1      1  
Cevdet Şentürk 21 Haziran 2020 Pazar 14:07

Ne kadar ayıp böyle ucuz adamlar böyle ucuz şeyler yazarlar beni böyle terbiyesizler solcu etti ve solcu oldum insanlığın kalitesi ben solum diyenlerde böylesi ayrım yapanlarıkınıyorum

Yorumu oyla      1      1  
Ali osman KESKIN 20 Haziran 2020 Cumartesi 20:16

Insanlara entemiz organ kalp soldaysa en temiz olan tarata soldur ve solculuk halkin halkin aramada solculuk onurdur hic gordunuzmu sagcilarin kendi hakkini dahi aradigini yadilenir ya rusvetle isini yurutur yada kulluk ederek gecinir

Yorumu oyla      1      1  
Yılmaz 19 Mayıs 2020 Salı 08:06

Sezai karakoç bu sözler sadece senin kurandamı yazıyor kitap satış para kazanmak için her türlü pisliği yapıyorsunuz bunun adı ahlaksızlıktır

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEB Başkanı Çolak'tan maskede merdiven altı üretim uyarısı
TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, "1 TL'ye maske satılma ...
Anneler Günü'nde, sağlıkçı kızının mezarını ziyaret etti
ANKARA'da, geçen yıl erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.'nin (46) evinde ...
Pandemi sürecinde evde spora dikkat
PANDEMİ sürecinde evde kalma süresinin artmasıyla vakitlerini spor yaparak ...
 
Koronavirüsü yenen doktor, yoğun bakımda iş başı yaptı
ANKARA'da koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakımda görev ...
Karantinadaki vatandaşlara Mehter Takımı'ndan maskeli konser
ERZURUM Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
Tuz Gölü, 21 bin flamingoya ev sahipliği yapıyor
TÜRKİYE'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nde, 21 bine yakın flamingo ...
 
35 gün yoğun bakımda kalan iş adamı koronavirüsü yendi
KONYA'da, yakalandığı koronavirüs nedeniyle 35 gün solunum cihazına bağlı ...
İlkokul öğrencilerinden 'Anneler Günü' sürprizi
İZMİR'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencileri, ...
Dernek bürosuna kumar baskını; 37 kişiye 113 bin lira ceza
ANKARA'da, kumar oynatılan dernek bürosuna yapılan polis baskınında yakalanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva