Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
9 Nisan 2011 Cumartesi - 15:05

MHP'de son durum

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacağı 11 Nisan öncesinde MHP’de de diğer partilerde olduğu gibi meraklı bekleyiş sürüyor. Bazı isimler ve aday olacakları kentler hemen hemen belirlendi.

MHP de son durum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seçim çalışmalarını diğer partilere göre erken başlatan MHP’de 2 bin 500 civarında aday adayı listelerde yer alıp alamayacağı sorusunun yanıtını ararken, parti genel merkezi de bu seçimlerde ilk kez interneti kullanarak “genişletilmiş teşkilat yoklaması” adını verdiği sistemle teşkilatlarına hangi adayları listede görmek istediğini soruyor. Seçim İşleri Başkanlığı’nca teşkilatların görüşlerini içeren rapor bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulacak

12 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerinin netlik kazanacağı 11 Nisan için geri sayım devam ederken, mevcut milletvekilleri açısından “en ölçülü deprem”in yaşanması beklenen MHP’de de liste hazırlıkları sürüyor. Genel seçim hazırlıkları açısından hem miting hem de seçim beyannamesini diğer partilerden önce açıklayarak kolları sıvayan ilk parti olan MHP’de adaylar ağırlıklı olarak merkez yoklaması usulüyle belirlenecek. Aday listesi konusunda son sözü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söyleyecek. Ancak MHP bu seçimlerde ilk olarak “genişletilmiş teşkilat yoklaması” adıyla internet üzerinden de teşkilatların görüşlerine başvurdu. Teşkilatlara hangi adayı listede görmek istediği sorusunu soran MHP, gelen yanıtlardan oluşan bir raporu ise Bahçeli’ye sunacak. Bahçeli ise bu görüşleri de dikkate alarak partisinin adaylarını belirleyecek. Bahçeli’nin bugünden itibaren aday listesi üzerinde çalışacağı belirtiliyor.

ENGİN ALAN SIKINTISI İDDİASI

Kulislerde ise MHP’de en çok sıkıntı yaratan aday adayının terörist Abdullah Öcalan'ı İmralı'ya getiren Emekli Korgeneral, Balyoz Davası sanığı Engin Alan olduğu iddia ediliyor. Alan’ın adaylığına tepkileri MYK üyesi Mansur Yavaş yüksek sesle dillendirmiş ve Bahçeli’ye bu konudaki şikayetlerini içeren bir mektup yazmıştı. Bahçeli’nin ise tepkilere rağmen Engin Alan’ı simgesel olarak İstanbul’dan aday göstereceği kaydediliyor.

Kulislerde dile getirilen bir başka iddiaya göre ise MHP’nin aday listesinde eski DYP ve DP kökenli bazı isimlere de yer verileceği yönünde. Ergenekon sanığı tutuklusu Mehmet Haberal, Hanefi Avcı gibi isimlerin beklentilerine olumlu yanıt vermeyen MHP’nin, Haberal’ın Başkent Üniversitesi’nin genel koordinatörlüğünü yapan eski DYP’li Ali Uzun’u aday adayı olduğu Zonguldak’tan aday göstermesi bekleniyor. Bahçeli’nin eski Maliye Bakanı Sümer Oral’ı da aday gösterebileceği kaydediliyor.

BAHÇELİ’NİN KAVGALI OLDUĞU ÖZDAĞ VE AYDIN DA LİSTEYE GİRECEK

MHP liderinin bir dönem kavgalı olduğu eski bakanlardan Koray Aydın ile Prof. Dr. Ümit Özdağ’a da aday listesinde yer vermesi bekleniyor. Özdağ’ın İstanbul’dan Aydın’ın ise Ankara’dan aday gösterilebileceği kaydediliyor. MHP’nin aday listesinde yer alması beklenen diğer isimleri ise Bahçeli’nin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Doğunun Başbuğ”u olarak bilinen Yılma Durak, Bahçeli’nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Alparslan Türkeş’in oğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Genel Sekreter Cihan Paçacı, eski ANAP’lı bakan Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara il Emniyet Müdürü Cevdet Saral oluşturuyor. Yaklaşık 2 bin 500 aday adayının başvurduğu MHP’de mevcut milletvekillerinden Ertuğrul Kumcuoğlu, Sabahattin Çakmakoğlu, Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, Zeki Ertugay, Ahmet Bukan ve Süleyman Turan Çirkin aday olmazken, Bahçeli’nin bu seçimlerde kadın milletvekili sayısını da artırmayı planladığı kaydediliyor. (ANKA)

 
Antalya'ya diplomat
 
Cemil Çiçek Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'ya diplomat
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diplomatik faaliyetlerin artık sadece ...
AK Parti’yi projeye boğdu
AK Parti’nin Antalya milletvekili aday adayı Ekrem Pak, projeleriyle adından ...
İşte BDP'nin adayları
BDP’nin, 12 Haziran seçimlerinde göstereceği bağımsız adaylardan bazılarının ...
 
AKP'liler Urfalım Restoran'da
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde, AK ...
Onkoloji hastalarına ziyaret
AK Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İstek ve yönetim kurulu ...
Yoldan; 2023 vizyonu
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve yönetim kurulu ...
 
AKP'liler sel bölgesinde
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ...
CHP'nin seçim ordusu
12 Haziran’da yapılacak seçimlerde sahtekarlıkların ve sahte mahallelerin ...
Bazı bakanlar liste dışı kalacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden 12 Haziran Genel Seçimlerinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva