Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
21 Ocak 2015 Çarşamba - 10:58

Mahkeme: 'Sıkışık trafikte ihlali olmaz'

ANTALYA'da bir fahri trafik müfettişinin, sol şeridi sürekli işgal ettiği gerekçesiyle öğretmen Emsal E.'nin kullandığı otomobil için tutanak tuttu.

Mahkeme:  Sıkışık trafikte ihlali olmaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tutanak sonrası kesilen 172 liralık ceza, 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, kentin en yoğun caddesinde sol şeridi sürekli ve keyfi ihlal etmenin söz konusu olamayacağı gerekçesiyle iptal edildi. 

Antalya'da geçen yıl ekim ayında öğretmenlik yaptığı okula gitmek için sabah otomobiliyle yola çıkan Emsal E.'nin kullandığı aracın plakasına, 100'üncü Yıl Bulvarı'nda sol şeridi sürekli işgal ettiği iddiasıyla bir fahri trafik müfettişi tarafından tutanak tutuldu. Emniyet Müdürlüğü, tutanak sonrası Emsal E.'ye 172 liralık ceza kesti. Geçen kasım ayında cezayı ödemesi için tebligat gönderilen Emsal E., mahkemeye başvurdu.

20 Kasım 2014 günü nöbetçi sulh ceza hakimliğine dilekçe yazan Emsal E., böyle bir suçu şehir içi trafiğinde işlemesinin mümkün olmadığını belirtti. İtiraz dilekçesine trafik suçu işlediği iddia edilen 100'üncü Yıl Bulvarı'ndaki araç trafiğini gösteren fotoğraf ve kamera kayıtlarını da ekleyen Emsal E., şöyle devam etti:

“4 yıla yakındır her sabah öğretmenlik yaptığım okula bu yoldan gidiyorum. Ve o yol kentin en işlek ana yollarından biridir. Sabah saatlerinde olduğu gibi o yolda günün her saatinde yoğun trafik vardır. Ayrıca oradaki hız limiti de 70 km'dir. Ve her gün binlerce aracın geçtiği bu yolda tüm şeritler aynı hızla akar. Ekte sunduğum fotoğraflardan ve değişik günlerde çekilmiş video kayıtlarından görüleceği gibi söz konusu 100'üncü Yıl Caddesi'nin üç şeridinde trafik hemen hemen aynı hızla akmaktadır. Sol şerit, sağ veya orta şeritte de bulunsanız farklı bir hızla veya düşük bir hızla gidilememektedir. Sol şeritte bulunan bir araç, şeridini değiştirmekte bile zorlanır. Takdir edersiniz ki böyle kalabalık bir trafik akışında sol şerit istense dahi boş bırakılamamaktadır. Bu nedenle trafik kanununda var olan bu suçun, şehir içlerindeki sıkışık trafik akışlarında uygulanabilmesi zordur ve haksızlıktır."

'KADIN SÜRÜCÜ' ÖNYARGISI
Dilekçesinde o cadddede trafik ışıkları olduğunu, aşırı hızlı ya da aşırı yavaş gitmenin mümkün olmadığını aktaran Emsal E., şöyle devam etti:

"Takdir edersiniz ki sıkışık trafikte seyahat edilirken sürücülerin çok tahammülü olması gerekmektedir. Beni hatalı araç kullanmakla suçlayan fahri müfettişin de herkesten daha tahammüllü ve hoşgörülü olması gerektiğini düşünüyorum. Devamlı sol şeritte gittiğim ve arkadaki araçları engellediğim yönündeki suçlamanın gerçek olabilmesi, ceza tutanağında yer alan saate göre sabahın 07.56'sında mümkün değildir. Binlerce aracın hareket ettiği yolda bırakın sol şeridi, sağ şeritte bile duraklama yapamaz, yavaşlayamazsınız. Tarafıma düzenlenen bu cezaya konu şikayetin kadın sürücü olmamdan dolayı önyargılı bir tavır olabileceğinden kuşkuluyum. Bu cezadan dolayı mağdur edildiğimi düşünüyorum."

Emsal E.'nin itirazını değerlendiren Antalya 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, 100'üncü Yıl Bulvarı'nın Antalya'nın üç şeridi de işlek yollarından biri olduğuna dikkat çekti. Trafik suçu işlediği iddia edilen aracın sol şeridi sürekli ve keyfi ihlal etmesinin söz konusu olamayacağına hükmeden mahkeme, Emsal E.'nin itirazının kabulüne, kesilen cezanın iptaline karar verdi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'DA GECEN YIL EKIM AYINDA OGRETMENLIK YAPTIGI OKULA GITMEK ICIN SABAH OTOMOBILIYLE YOLA CIKAN EMSAL E.'NIN KULLANDIGI OTOMOBILIN PLAKASINA, 100. YIL BULVARI'NDA SOL SERIDI SUREKLI ISGAL ETTIGI IDDIASIYLA BIR FAHRI TRAFIK MUFETTISI TARAFINDAN TUTANAK TUTULDU. EMNIYET MUDURLUGU, TUTANAK SONRASI EMSAL E.'YE 172 LIRALIK CEZA KESTI.(FOTO:ANTALYA-DHA) 

ANTALYA'DA GECEN YIL EKIM AYINDA OGRETMENLIK YAPTIGI OKULA GITMEK ICIN SABAH OTOMOBILIYLE YOLA CIKAN EMSAL E.'NIN KULLANDIGI OTOMOBILIN PLAKASINA, 100. YIL BULVARI'NDA SOL SERIDI SUREKLI ISGAL ETTIGI IDDIASIYLA BIR FAHRI TRAFIK MUFETTISI TARAFINDAN TUTANAK TUTULDU. EMNIYET MUDURLUGU, TUTANAK SONRASI EMSAL E.'YE 172 LIRALIK CEZA KESTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
İnternette en çok kullanılan 25 şifre
 
'3 Adam' 3 cipi sahiplerine verdi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emin sacit KEMANOĞLU 21 Ocak 2015 Çarşamba 19:35

Fahri trafik müfettişi ,Aynı gün benim adıma olan araç ile ,Eşime ait araca tutanak tutmuş,Mahkeme ye müracaat ile her ikisini de İptal oldu,bu kez aynı cadde üzerin'de şirket Aracımıza tutanak tutmuş,Yani Tanıdık birisi,Yabancı değil gibi!!!!!

Yorumu oyla      3      3  
Talat Gümüş 21 Ocak 2015 Çarşamba 16:12

Fahri trafik müfettişleri de terör estiriyor. olmadık yerlerde olmadık cezalar uyduruyorlar. sanki madalya takıyorlar. Yazdıkları cezaları mahkemelerce iptal edilen müfettişlerin bu yetkilerinin ellerinden alınması gerekir. Böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama bunun gündeme getirilmesi iyi olur sanrım.

Yorumu oyla      5      3  
a.k 21 Ocak 2015 Çarşamba 14:07

şehir içinde sol şerit diye bir kavram yoktur. isteyen istediği şeritten gider....yani kendisine nasıl uygunsa öyle..ceza tam komediymiş...trafik kuralları uluslararası dır ve uzun yıllar sonunda bir şekil almıştır. eğer polis bile buna ceza yazıyorsa vay halimize..o zaman hızlı sürenler en solda gidenleri taciz etmeye devam edecek demektir.

Yorumu oyla      4      3  
burhan çalışkan 21 Ocak 2015 Çarşamba 13:47

bu şahıs banada ceza kesti...bu zat sokak polisimi sanıyor kendini. anadol kayonete aşırı yük yüklemişim diye 164 tl ceza kesmiş bana arkadan bu terbiyesiz insan

Yorumu oyla      3      3  
ben 21 Ocak 2015 Çarşamba 12:16

fahrı mufettıslerın keyfı cezaları neden acaba? bana da serıt ıhlalı dıye gelmıstı gecen yıl ıtıraz ettım kabul edıldı.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da2 yılda 40 bin 2B taşınmaz satıldı
ANTALYA'da iki yıllık dönemde 2B niteliğindeki toplam 39 bin 274 taşınmazın ...
Jandarmadan zehir tacirlerine darbe
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı 2014 yılı uyuşturucuyla mücadelede başarılı operasyonlara imza attı.
Başarılı öğrenciye 5 yıldızlı tatil ödülü
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya genelindeki ...
 
Gün Haber yazdı Antalyalı sahip çıktı
Gün Haber’in 10 Ocak’ta, “Fatura gelmedi, soyuluyor muyuz?’ başlığıyla ...
CLK özür diledi
CLK, Antalya'da faturaların geç gelmesiyle ilgili baskılara fazla dayanamadı ...
Antalya'da sürgün memura çay soruşturması iddiası
TÜM Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Kutay Meriç: Sayaç okuyanın maaşını vatandaş ödüyor
HALKEVLERİ Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CLK Akdeniz Elektrik'in, ...
Jandarmadan kaçak sigara ve sahte gözlük operasyonu
ANTALYA'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde jandarmanın operasyonunda çok ...
Kanyonda 3 günü anlattılar: Yüzde 2'lik telefon şarjı hayatımızı kurtardı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolmalarından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva