Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Haziran 2019 Salı - 12:50

Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava

TÜRKİYE'nin en büyük yatak üretim firmalarından birinin çoğunluk hissesi sahibiyken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç kalan Sinan Güleç (75) ile emekli öğretmen kızı Nur Güleç (48) arasında, mal paylaşımı anlaşmazlığı çıktı. 

Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

 


Firmadaki hisselerinin satışından elde edilen 22 milyon TL'nin yarısı olan 11 milyon TL'nin kızıyla ortak olan hesapta pay edilmesini isteyen Sinan Güleç'e kızı da, tüm mal varlığını temizlik görevlisi G.E.'nin (48) üzerine devrettiği gerekçesiyle vasilik davası açtı. Nur Güleç, "Babam sağlıklı değil, doğru düşünemiyor. Yoksa bunları yapar mı? Kanser tedavisi görüyorum yaşamak için para yardımı istediğimde bile babam kabul etmiyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük yatak firmalarından birinin çoğunluk hissesine sahip olan Sinan Güleç, 2011 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu felç oldu. Yatağa bağımlı halde yaşamını sürdürmek zorunda kalan Güleç, firmanın 2014 yılında yabancı bir şirkete satılması üzerine payına düşen 22 milyon TL'yi aldı. Paranın 11 milyon TL'sini kişisel, 11 milyon TL'sini de firmada küçük oranda hisse sahibi olan, tek çocuğu kızı Nur Güleç ile birlikte ortak hesaba yatırdı.

GAYRİMENKULLERİ BERABER YAŞADIĞI TEMİZLİKÇİNİN ÜZERİNE DEVRETTİ 

Sinan Güleç, satıştan elde ettiği parayla kent merkezi ile Kemalpaşa, Çeşme, Urla ve Narlıdere Sahilevleri bölgelerinde ev, villa ve iş yeri satın aldı. Bir süre sonra da gayrimenkulleri evinde temizlik görevlisi olarak çalışırken, birlikte yaşamaya başladığı G.E.'nin üzerine devretti.  Durumdan haberdar olan emekli İngilizce öğretmeni Nur Güleç, 2015 yılında dava açtı. Mahkeme, kanser ve böbrek hastası olan Nur Güleç'in taleplerini, babası hakkında sağlıklı olduğuna dair verilen raporu dikkate alarak, reddetti.

BABA, PARANIN BÖLÜŞÜLMESİNİ İSTEYİNCE VASİLİK DAVASI AÇTI

Sinan Güleç, son olarak kızıyla müşterek hesapta bulunan 11 milyon TL'nin bölüşülmesi için, Tüketici Mahkemesi'ne 'ortaklığın giderilmesi' davası açtı. Bu dava üzerine Nur Güleç de babasının sağlıklı karar veremediği iddiasıyla vasilik davası açtı. Nur Güleç'in avukatı Gani Engin Ulusoy aracılığıyla açılan davada, 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi ortak hesaba tedbir koydu.

Avukat Gani Engin Ulusoy adli süreç ile yaptığı açıklamada, "Bizden önceki süreçte Sinan Güleç ile ilgili alınan 'sağlıklıdır' raporuyla mahkeme devir işlemlerine müdahale edememiş. Ancak 2017 yılında Sinan Güleç'in ikinci kez beyin ameliyatı geçirmesinden sonra sağlıklı olduğuna dair raporları, karşı raporlarımızla çürüttük. Bunun üzerine mahkeme, müşterek hesaba tedbir koydu. Karşı taraf yaşanan bu durumları göz önünde bulundurmuş olacak ki, kısa süre önce 8 milyon TL değerindeki villanın da yine G.E.'ye, devri gerçekleştirilmiş" dedi.

'HEM KENDİ HEM DE BABAMIN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM'

Nur Güleç ise şöyle konuştu;

"Babamın rahatsızlığından sonra bakımını ben yaptım. Ancak sonrasında temizlik görevlisi olarak eve aldığımız G.E. ile çevresindekiler, beni uzaklaştırdı. Kanser olunca gerekli mücadeleyi gösteremedim. Babamla üç yıldır görüşemiyorum. Beni görüştürmüyorlar. Yaşananlar ortada, babam sağlıklı değil, doğru düşünemiyor. Yoksa bunları yapar mı? Kanser tedavisi görüyorum, yaşamak için para yardımı istediğim de bile babam kabul etmiyor. Yaklaşık beş yıl önce temizlik görevlisi olarak işe giren kadın, babamdan bile zengin hale geldi. Lüks evlerde yaşayıp, lüks arabalara biniyor. Bunları babamı kandırarak, yaptılar."  

TURKIYE'NIN EN BUYUK YATAK URETIM FIRMALARINDAN BIRISININ COGUNLUK HISSELERINI ELINDE BULUNDURAN SINAN GULEC ILE KIZI NUR GULEC, VASILIK VE BANKADAKI 11 MILYON LIRANIN PAYLASIMI KONUSUNDA DAVALIK OLDU. NUR GULEC, BEYIN KANAMASI SONRASINDA FELC OLUP YATAGA BAGIMLI OLAN BABASININ TUM MAL VARLIGINI YANINDA TEMIZLIK GOREVLISI OLARAK ISE BASLAYAN G.E.'YE, DEVRETTIGI GEREKCESIYLE VASILIK DAVASI ACTI. SINAN GULEC (SOLDA), YANINDA TEMIZLIK GOREVLISI OLARAK CALISAN SONRASINDA BIRLIKTE YASAMAYA BASLADIGI G.E. (SAGDA) ILE BIRLIKTE. (FOTO: IZMIR DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK YATAK URETIM FIRMALARINDAN BIRISININ COGUNLUK HISSELERINI ELINDE BULUNDURAN SINAN GULEC (FOTOGRAFTA) ILE KIZI NUR GULEC, VASILIK VE BANKADAKI 11 MILYON LIRANIN PAYLASIMI KONUSUNDA DAVALIK OLDU. NUR GULEC, BEYIN KANAMASI SONRASINDA FELC OLUP YATAGA BAGIMLI OLAN BABASININ TUM MAL VARLIGINI YANINDA TEMIZLIK GOREVLISI OLARAK ISE BASLAYAN G.E.'YE, DEVRETTIGI GEREKCESIYLE VASILIK DAVASI ACTI. (FOTO: IZMIR DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK YATAK URETIM FIRMALARINDAN BIRISININ COGUNLUK HISSELERINI ELINDE BULUNDURAN SINAN GULEC ILE KIZI NUR GULEC (FOTOGRAFTA), VASILIK VE BANKADAKI 11 MILYON LIRANIN PAYLASIMI KONUSUNDA DAVALIK OLDU. NUR GULEC, BEYIN KANAMASI SONRASINDA FELC OLUP YATAGA BAGIMLI OLAN BABASININ TUM MAL VARLIGINI YANINDA TEMIZLIK GOREVLISI OLARAK ISE BASLAYAN G.E.'YE, DEVRETTIGI GEREKCESIYLE VASILIK DAVASI ACTI. (FOTO: IZMIR DHA)

Taylan YILDIRIM/ İZMİR (DHA)

Etiketler:
 
Burkina Faso’da silahlı saldırılar: 21 ölü
 
Elazığ'da kavga: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ata sopalı işkenceye 773 lira ceza
KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu ilçesinde, kamyonete bindirmek istediği ata ...
Düğünden dönenleri taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı
SİVAS'ta düğünden dönenleri taşıyan minibüs şarampole devrildi. Kazada ...
Yiğit Ali'nin tedavisinin yapılmasını istiyorlar
BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, Serebral Palsi(beyin felci) hastası olan ...
 
Fok Binnaz'a belediye başkanı sahip çıktı
MUĞLA'nın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gümbet Koyu'nu mesken tutan ...
Çocuklarını göremeyince intihara kalkıştı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde eşinden ayrılan Osman E.(35), çocuklarını göremediği ...
Eşine destek olmak için dürümcü açtı, 2 çocuğunu okuttu
NİĞDE'de yaşayan Rukiye İşbilir (43), 10 yıl önce açtığı dürümcü dükkanı ...
 
Abant'ta faytondaki at yorgunluktan yere yığıldı
BOLU'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda, fayton çektirilen atın ...
Saka avlayan Suriyeliye 7 bin 200 lira ceza
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesinde, avlanması yasak olmasına rağmen 12 ...
Hobi diye başladı, şimdi ihracat yapıyor
MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan Mehmet Çınar (55), hobi olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva