Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
10 Mart 2021 Çarşamba - 12:36

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Ödülleri, Külliye'de verilecek

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerinin üçüncüsü yarın Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle sahiplerini bulacak.

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Ödülleri, Külliye de verilecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstiklâl Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 100'üncü yılı kutlama etkinlikleri ile ilgili olarak MAKÜ'ye ait Lavanta Otel'de basın toplantısı düzenlendi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2021 yılı 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' ilan edilerek tüm kamu kuruluşlarına Mehmet Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili çalışmalar yapılması konusunda bir görevlendirme yapıldı. Biz zaten her yıl bu çalışmaları yürütüyoruz. Gerek Akif'i anma programları gerek İstiklal Marşı'nın kabulü gerekse Akif'in yaşamına ilişkin bir dizi çalışmaları yapıyoruz. Ancak bu yıl İstiklal Marşı'mızın 100. yılı olması sebebiyle bizim bu anlamda iki şeyi yapmamız gerekiyor. Birincisi adını taşımanın verdiği sorumlulukla Akif'e yaraşır bir üniversite olmamız gerekiyor; eğitim kalitemiz ve yaptığımız çalışmalarla bunu göstermemiz gerekiyor. İkincisi de elbette birçok kurumdan öncelikli olarak bizim Akif ile ilgili bilinçlendirme, tanıtma, basın yayın faaliyetleri, akademik çalışmalar, araştırmalar konusunda öncülük etmek gibi bir görevimiz de var" dedi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri töreninin yapılamadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Bu yıl İstiklal Marşı'nın 100'üncü yılı olduğu için biz bu konuya ayrıca bir önem atfettik. Yine Mehmet Akif'in ismine yönelik uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerini 5 yıl önce başlatmıştık. Geçen yıl 3'üncüsünü vermek üzere yine Burdur'da Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir program düzenlenmişti ancak ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görülmesi nedeniyle program bir gece önce iptal edildi. Cumhurbaşkanımız bu programın başka bir zamanda yapılması gerektiğini iletti. Bizler de bu konuyu tekrar gündeme getirdiğimizde içinde bulunduğumuz haftanın 100'üncü yıl olması münasebetiyle özellikle programların çoğunluğunu Ankara'da yapılması konusunda bir görüş oluştu. Bu yıl ödüllerin 11 Mart 2021 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir Akif'i Anma Programı çerçevesinde verilmesi yönünde dönüşler aldık. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri'ni devletin en yüksek organı olan Cumhurbaşkanlığında verilmesi konusunda bizler de mutlu olduk. Geçen yıl hazırlığını yaptığımız ama veremediğimiz üçüncü Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri'ni bu yıl Külliye'de takdim edeceğiz. Şehrimizden ve üniversitemizden küresel salgın koşulları nedeniyle sınırlı sayıda katılımla yapacağız" diye konuştu.

İstiklâl Marşı'nın milli marş olarak kabul edilişinin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında üniversite olarak yıl boyu çeşitli faaliyetler yapacaklarını da kaydeden MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversitemizde oluşturulan komisyon bir araya gelerek '10 kıta, bir vatan' diyerek bir slogan belirledik. Bütün Türkiye'deki çalışmalar bu isim üzerinden yürütülecek. MAKÜ olarak 100'üncü yıl hatıra pul tasarımları ve anmalık ilk gün zarf tasarımları yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Sanal Müzesi oluşturulması, Akif Salnamesinin yayınlanması, İstiklâl Marşı'nın yazılış öyküsünü anlatan bir belgesel filmin hazırlanması, 15 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturulması, ipek mendil üzerine baskılar yapılması, İstiklal Ajandası'nın hazırlanması ve Uluslararası Mehmet Akif Ersoy sempozyumu bunlardan bazıları."

ISTIKLL MARSI'NIN MILLI MARS OLARAK KABUL EDILISININ 100'UNCU YILI KUTLAMA ETKINLIKLERI ILE ILGILI OLARAK MAKU'YE AIT LAVANTA OTEL'DE BASIN TOPLANTISI DUZENLENDI. MAKU REKTORU PROF. DR. ADEM KORKMAZ, TOPLANTIDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:BURDUR-DHA)

ISTIKLL MARSI'NIN MILLI MARS OLARAK KABUL EDILISININ 100'UNCU YILI KUTLAMA ETKINLIKLERI ILE ILGILI OLARAK MAKU'YE AIT LAVANTA OTEL'DE BASIN TOPLANTISI DUZENLENDI. MAKU REKTORU PROF. DR. ADEM KORKMAZ, TOPLANTIDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Etiketler:
 
Korsan otopark cinayeti davasının firari sanığı yakalandı
 
Eskişehir’de 14 daireli bina, karantinaya alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pandemi kurallarına uymayanları kameralar yakalıyor
SAĞLIK Bakanlığı'nın yüksek riskli iller arasında yer alan Burdur'da güvenlik ...
Burdur Gölü'ndeki sazlık yangınlarıyla ilgili suç duyurusu
BURDUR Gölü kenarındaki sazlık alanda bir hafta arayla çıkan iki yangınla ...
Burdur'da iki köy karantinaya alındı
BURDUR'un Tefenni ilçesine bağlı Yaylaköy ve Çaylı köyleri karantinaya alındı.
 
Çanakkale'ye gidecek bayrak Burdur'da
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Anadolu Gönül Yolu- 81 ...
Bucak'ta Covid-19 toplantısı
BURDUR'un Bucak ilçesinde Covid-19 toplantısı yapıldı.
Baraj gölünde 47 kiloluk yayın balığı yakaladı
BURDUR'un Gölhisar ilçesinde balıkçılık yapan Arif Karagöz (33), Yapraklı ...
 
Burdur'da pandemi toplantısı
BURDUR Valisi Ali Arslantaş başkanlığında pandemi toplantısı yapıldı.
MAKÜ'den Ahmet İldeş'e plaket
BURDUR'da Eğitim Fakültesi'ne kadınlar ve erkekler için mescit yaptıran ...
Kaza yaptığını önce inkar etti, sonra kabul etmek zorunda kaldı
BURDUR'da, TIR'ın arkadan çarpması sonucu refüje savrulan otomobildeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva