AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
24 Şubat 2022 Perşembe - 09:08

Meme Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler- Dr. Hüseyin Kandulu

Vücutlarına göre küçük göğüsleri olan veya genel olarak göğüslerinin büyüklüğünden memnun olmayan kişilere meme büyütme ameliyatı yapılmaktadır. Bu cerrahi operasyon sayesinde daha büyük ve dik bir meme elde edilir.

Meme Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler- Dr. Hüseyin Kandulu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Memelerde hacim kaybı ve sarkmaları zamanla olabileceği gibi doğum, yaşlanma ve kilo verme sonucu da ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlar kişinin dış görünüşünü olumsuz etkiler. Çözümünde ise meme büyütme estetiği ön plana çıkmaktadır

Meme Büyütme Estetiği

Meme estetiği kategorisinde sınıflandırılan bu ameliyat göğüs kaslarının veya dokunun altına yerleştirilen implantlar ile göğüslerin daha dolgun ve dik görünmesini sağlar. Bu büyük ölçüde güvenli bir süreçtir. Meme büyütme ameliyatı plastik cerrah tarafından yapılır. Ameliyat sırasında hem meme hacminde artış hem de gerekirse dikleştirme yapılır. Vücut ile doğru oranlarda hacim artırmak önemlidir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme estetiği tercih edilmesinin birçok nedeni vardır. Genel olarak bu işlemin uygulanma sebepleri şunlardır:

  • Bir meme anatomik olarak diğer memeden daha küçüktür.
  • Vücut yapısına bağlı olarak küçük göğüslere sahip olmaktır.
  • Genel olarak göğüslerin yapısını ve büyüklüğünden memnun olmamak.
  • Daha önce geçirilmiş bir operasyon nedeniyle memenin alınması.
  • Kaza veya benzeri bir durum nedeniyle göğüs kafesinin deforme olması veya çıkarılmasının gerekmesi.
  • Zamanla göğüslerde sarkma.

Meme büyütme ameliyatı birçok nedenden dolayı tercih edilebilmektedir. İnsanlar daha büyük ve dolgun göğüsler istediklerinde kimse nedenini soramaz. Göğüs büyütme operasyonu için çok sayıda klinik var ancak size en iyi hizmeti sunan bir klinik bulmanız önemlidir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Estetik meme büyütmenin iki farklı türü vardır. Bunlardan biri, bilinen meme protezi veya silikon implanttır. Bu implantlar göğüs kaslarının altına yerleştirilerek göğüslere daha dolgun bir görünüm kazandırılır.

Kullanılan bir diğer yöntem ise meme dolgusudur. Bu işlem, kişinin meme konturlarına istenilen miktarda yağ enjekte edilerek iri göğüslere ulaşılır. Hastanın hangi meme büyütme yöntemini kullanacağı sağlık durumuna, memenin durumuna ve tercihlerine bağlıdır.

Kullanılan implantasyon yöntemi kalıcıdır, sadece bu implantların kalitesine bağlı olarak belirli aralıklarla değişiklik yapılır. Şişirme yönteminde yağ enjeksiyonu zamanla dağıldığı için işlemin tekrarlanması gerekir.

Ameliyat öncesi muayene sırasında hastaya hangi silikonun uygulanacağı veya implant mı dolgu mu kullanılacağı belirlenir. Karar vermede hasta ve doktor birlikte çalışır, bu nedenle hasta için en rahat olan yöntem tercih edilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Öncelikle meme küçültme operasyonundan beklentilerinizi net bir şekilde belirlemeli ve bunları cerrahınıza iletmelisiniz. Kişisel ve aile tıbbi geçmişinizi paylaşmalı ve ardından test yaptırmalısınız. Gerekli muayene sonucu vücut oranınıza tekabül eden meme hacmini, meme ucunun yerini ve boyutunu belirlemelisiniz. Meme küçültme ameliyatının adet dönemine denk gelmemesi önemlidir.

Ameliyattan önce ve operasyondan 15 gün sonra olmak üzere toplam 30 gün sigara içilmemesi gerekmektedir. Ameliyattan 10 gün önce kan sulandırıcı ilaç kullanılmamalıdır. Son 48 saat içinde alkol tüketilemez. Grip, soğuk algınlığı veya boğaz ağrısı gibi tıbbi rahatsızlıklarınız varsa doktorunuza söylemelisiniz.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrası dönem çoğunlukla rahat ve ağrı minimaldir. Elleri hareket ettirirken veya öksürürken hafif ağrı oluşabilir. Hasta hafif oturma pozisyonunda yatarsa ​​oluşabilecek şişlik ve ağrılar daha çabuk geçer. İyileşme sürecinde sigara içmemelisiniz. 8. günden sonra ılık bir banyo yapabilir, spor sutyeni giyebilir, günlük ve iş hayatınıza dönebilirsiniz ancak el hareketlerini 15 güne kadar sınırlandırmalısınız.

Sporcu sutyeni 8 haftaya kadar giyilmelidir. Meme küçültme ameliyatı sonrası ilk iki ay göğüs üzerine fiziksel yük bindirilmesinden, ağır sporlardan ve fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme işlemi genel anestezi altında yapılır ve operasyon sırasında meme uçları önceden planlanmış bir alana taşınır. Meme dokusu yeniden şekillendirilir. Bu aşamada büyük memenin dokusu çıkarılır ve küçük memenin üzerine silikon protez yerleştirilir. Daha sonra fazla olan deri bölgeden çıkarılır ve operasyon tamamlanır. Meme dikleştirme genellikle 2 saat kadar sürer.

Bu süre meme sarkmasının derecesine, meme ve areolanın (meme başı çevresindeki renkli halka) büyüklüğüne, vücut pozisyonuna, cilt tipine ve fazla deri miktarına göre değişir. Ameliyat tamamlandıktan sonra anestezi uzmanı kişiyi uyandırır ve hastanın odasına götürür. Kişinin genel sağlığı kontrol edilir ve yemek verilir. Yapılan işlemin şekline göre hastalar 1 gün hastanede kalabilir veya aynı gün taburcu edilebilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi tıbbi bir zorunluluk olmadıkça 18 yaşını doldurmuş tüm kadınlara meme dikleştirme ameliyatı yapılabilir. Yerçekimi, göğüslerin zamanla, hamilelik ve emzirme döneminde dikey görünümünü kaybetmesine neden olur. Sık kilo alıp verme ve göğüslerin iri olması gibi faktörler göğüslerin olması gerekenden daha erken sarkmasına neden olabilir.

Meme dikleştirme, bedenen ve ruhen sağlıklı olan tüm kadınlar için uygundur. Göğüslerinin mevcut görünümünden veya büyüklüğünden memnun olmayan kişiler meme dikleştirme yaptırabilir. Ancak meme dikleştirme sonrasında bazı izlerin kaldığını unutmamak gerekir. Bu nedenle bu izlerin kendileri için rahatsız olacağını düşünen kişilerin meme dikleştirme yaptırmadan önce bir kez daha düşünmeleri önerilir.

Hamile kalmayı planlayan bireylerin ameliyatını bir süre ertelemeleri önerilir. Emziren kadınlar da emzirme döneminin sonuna kadar beklemelidir. Bu, memeye son şeklini verecek ve meme dikleştirme ameliyatı için daha uygun hale getirecektir.

 
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu
 
Prof. Dr. Nilüfer Narlı'yı dolandıran şüpheliye 17 yıla kadar hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık-Sen: Ocakta 57 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
SAĞLIK-Sen'in 'Sağlıkta Şiddet Raporu'nda, ocak ayında sağlık çalışanlarına ...
16-18 yaş grubunda Turkovac uygulaması başladı
SAĞLIK Bakanlığı'nca kullanıma sunulan yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın ...
Son 5 yılda kaç doktor gitti?
Türk Tabibler Birliği’ne göre son beş yılda 4 Bin 583 doktor Türkiye’yi ...
 
Kepez’den ‘Gebe Okulu’
Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi anne adaylarının gebelik dönemini sağlıklı ...
Yerli aşı Turkovac ilk defa evde uygulandı
ANTALYA Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nca, sadece ...
Gözlerinizi Doğru Kişilere Emanet Edin
Göz bölgesi, vücuttaki hassaslık düzeyi en yüksek olan nokta olmasının ...
 
Bakan Koca: Uzaktan sağlık hizmeti başlıyor
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, 'Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına ...
Kovidlilere "evinde" görüntülü online muayane
KARANTİNADAKİ koronavirüs hastaları, evlerinde online olarak doktor muayenesi ...
Bakanlıktan 'SMA ilacı' açıklaması
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva